Arama

Aynı marka antibakteriyel sıvı sabun ve normal sıvı sabun arasındaki fark nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 27 Eylül 2014 Gösterim: 3.673 Cevap: 4
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
21 Mayıs 2012       Mesaj #1
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Hangisini neye göre kullanmalı? Antibakteriyel sıvı sabun hangi şartlarda, normal kokulu sıvı sabun hangi şartlarda kullanılır?
EN İYİ CEVABI hayattaketti verdi
Sabunlar, ne olursa olsun, üzerlerindeki kiri tamamen temizleyemezler. Bu da kalıp sabunları hijyen açısından daha kullanışsız kılar. Sıvı sabunlarda ise, sabuna temas kullanıcıya özel olduğundan, saf sabunla hijyen ihtiyacı giderilir. Bu yüzden sıvı sabun, kalıp sabundan daha hijyeniktir. ben bukadarını bulabildim yardım ettiysem ne mutlu bana
Sponsorlu Bağlantılar
hayattaketti - avatarı
hayattaketti
Ziyaretçi
21 Mayıs 2012       Mesaj #2
hayattaketti - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Sabunlar, ne olursa olsun, üzerlerindeki kiri tamamen temizleyemezler. Bu da kalıp sabunları hijyen açısından daha kullanışsız kılar. Sıvı sabunlarda ise, sabuna temas kullanıcıya özel olduğundan, saf sabunla hijyen ihtiyacı giderilir. Bu yüzden sıvı sabun, kalıp sabundan daha hijyeniktir. ben bukadarını bulabildim yardım ettiysem ne mutlu bana
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
_kelebek_ - avatarı
_kelebek_
Ziyaretçi
21 Mayıs 2012       Mesaj #3
_kelebek_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı

Bilgi icin teşekkürler. Ama benim merak ettigim şu. Diyelim ki aynı marka iki sıvı sabun var. Biri antibakteriyel digeri normal. Neye göre hangisini kullanmalı?

Bence antibakteriyel olanı kullan çünkü biliyorsun ellerimiz devamlı kirleniyor ve normal sabunlar (sıvı sabun bile olsa) eldeki sadece ölü deri tabakasını ve kirleri çıkarabiliyor. Antibakteriyel sabunlar ise bakterileri temizleyebiliyor. Şahsen ben antibakteriyel olanı öneririm. :}
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
28 Mayıs 2012       Mesaj #4
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
_kelebek_ adlı kullanıcıdan alıntı

Bence antibakteriyel olanı kullan çünkü biliyorsun ellerimiz devamlı kirleniyor ve normal sabunlar (sıvı sabun bile olsa) eldeki sadece ölü deri tabakasını ve kirleri çıkarabiliyor. Antibakteriyel sabunlar ise bakterileri temizleyebiliyor. Şahsen ben antibakteriyel olanı öneririm. :}

Doğru dediniz. Mesela yemek oncesi antibakteriyel olan mantıklı gibi. Ancak yemek sonrası normal sıvı sabun veya köpük sabun da yeter gibi görünüyor. Anlıyorum ki antibakteriyel sıvı sabun çıkmadan önce yıllarca ellerimiz tamamen temiz olamamış bakteri ve mikrop açısından. Çok da sorun oldu mu hatırlamıyorum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2014       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Selam ben sabunlarla ilgili sizi aydınlatmak isterim
öncelikle sıvı sabunlar petrokimya ürünlerden elde edilmektedirki bunların en başında texafon gelmektedir ve koruyucu madde olarak maalesef kanserojen maddeler kullanılmaktadır. insanların derilerinde bulunan gözenekler vücut sağlığımız için çok önemlidir bu gözeneklerin kapanması alerjiden tutunda kansere kadar uzanan bir yol izler
test etmeniz açısından sıvı sabunla elinizi yıkadıktan sonra şayet çok fazla su harcamazsanız elinizden çıkması mümkün değildir
oysa lavabo sabunu farklıdır meydana gelen köpürme gözeneklerdeki kiri alıp köpüğe yapıştırarak temizlik yapar yani gözenekleri açar herkes kullandığı için hijyen sayılmaz oysa katı sabun mikrop v.b. taşımaz ve barındırmaz ha öldürmezde

aralarındaki fark şudur biri insan ve doğayla uyumlu diğeri görüntüden ibaret zararlı