Arama

Toprak Çeşitleri

Güncelleme: 7 Temmuz 2015 Gösterim: 7.566 Cevap: 2
bi quan - avatarı
bi quan
Ziyaretçi
28 Mart 2009       Mesaj #1
bi quan - avatarı
Ziyaretçi
Toprak Çeşitleri

Sponsorlu Bağlantılar
Toprakları ana başlıklar altında çok kısa şöyle özetleyebiliriz.
1-Taşlı topraklar
2-Kumlu topraklar
3-Tınlı topraklar
4-Killi opraklar
5-Marnlı topraklar
6-Humuslu toprakalr
7- Kireçli topraklar


1-Taşlı topraklar:İçeriği % 80 taş ve az miktarda topraktan oluşur.Kolay havalanırlar. wfakat su tutma kapasiteleri ve besin ihtivalrı azdır.


2-Kumlu topraklar:% 80 kum ihtiva ederler.İşlenmeleri kolaydır.Su tutmadıklarından bol sulama gerektirirler buda toprktaki besinin yıkanıp gitmesine neden olur.besince fakir ve genelliklede asit topraklarıdr.



3-Tınlı topraklar:yarıdan fazlası kum ve % 30-50 arasıda kilden meydana gelirler.tava gelmeleri ve işlenmeleri kolay olduğundan tarım için elverişli topraklardır.

4-Kili topraklar:İçeriğinin yarıdan fazlasını kil oluşturur.Su tutma kapasiteleri yüksektir. bu nednele geç tava gelirler.tava gelmeden işlenmesi halinde toprak tekstürü zarar görür.Ağır topraklar olup işlenmeleri zordur.Kurak zamanlarda toprak katı bir hal alır.


5-Marnlı topraklar.İçinde kum, kil,çakıl ve humus bulunur. Bağcılık bakımından uygun topraklardır.


6-Humuslu topraklarMsn Confusediyah enkte bir topraktır. koyu renk olduğu için çabuk ısınıp kolay tava gelirler.su tutma kapasiteleri iyidir.Besin maddelerince zengindirler. Tava gelince kolay işlenirler.


7-Kireçli topraklar:kil,kum humus ve kireç ihtiva ederler.kalın bir kaymak tabakası bağlarlar.suyu geçirmezler.zor işlenen bir toprak çeşididir.
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
23 Mayıs 2011       Mesaj #2
ener - avatarı
Ziyaretçi
Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi & MsXLabs

Sponsorlu Bağlantılar
Çernozyom

En çok Güney Rusya bozkırlarında rastlanan verimli siyah toprak. Çernozyom az yağışlı (400 mm dolayında) karasal ılıman iklimde, otu bol kalkerli tabanlar üzerinde oluşan bol humuslu bir topraktır. Bu topraklar kalsiyum ve organik madde bakımından zengindir. Çernozyom, buğday tanesi iriliğinde kumlardan oluşur. Bu kumlar kalsiyumlu humus ve madenî maddelerin çökelmesiyle doğar. Bu topraklara Çin'de ve Arjantin'de de rastlanır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
7 Temmuz 2015       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Andosol
MsXLabs & Büyük L.


Pedol. Nemli bölgelerde, genellikle okyanus ikliminin etkisi altındaki dağlarda, volkanik kayaçlar üstünde görülen siyah toprak; bu toprak organik madde ve amorf bileşen (allofan) bakımından zengindir. (Verimli, hafif ve soğurma gücü yüksek bir topraktır.)

Benzer Konular

26 Ekim 2008 / Aynacan Ziraat
14 Eylül 2012 / Kral_Aslan Sinema tr
19 Mayıs 2008 / Miriel Astroloji/Fallar
3 Eylül 2010 / Sasuke Uchiha Türkiye Coğrafyası