Arama

Sebahattin Engin

Güncelleme: 17 Temmuz 2008 Gösterim: 2.640 Cevap: 0
TiglonBoYs - avatarı
TiglonBoYs
Ziyaretçi
17 Temmuz 2008       Mesaj #1
TiglonBoYs - avatarı
Ziyaretçi
1920 Kastamonu doğumlu. 1953 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Zirai Donatım Genel Müdürlüğü ve Ziraat Bankası’nda çalıştı. Engin’in 23’ü basılı olmak üzere toplam 38 tiyatro oyunu var. Oyunlar İstanbul Şehir Tiyatroları, Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolarda sahnelendi. Bazıları ödül kazandı. Örneğin Malazgirt adlı oyunu 1971 yılında Konya’da ödül almıştı. Engin’in oyunlarından Yunus Emre, Karacaoğlan, Köroğlu, Hacı Bektaş-ı Veli, Malazgirt, Suçlu, İpsizler, Bunalım ve Tedirginler en çok bilinen oyunları. Engin, Yalova depreminde enkaz altında kalmış 3 gün sonra çıkarılmıştı. 15 Temmuz 2007 tarihinde Yalova’da vefat etti.

Sponsorlu Bağlantılar
VEFAT-HABER
Tiyatro yazarı Sebahattin Engin Yalova’da öldü
AA / 19 Temmuz 2007

Bugüne kadar 23’ü basılı 38 tiyatro eseri bulunan 87 yaşındaki tiyatro yazarı Sebahattin Engin, tedavi gördüğü hastanede öldü.

KONYA/YALOVA - Kalça kemiğinin kırılması üzerine hastaneye kaldırılan tiyatro yazarı Sebahattin Engin’in (1920-2007), bacaklarında oluşan ödemin tedavi edilememesi nedeniyle öldüğü öğrenildi.

Selçuk Üniversitesinden emekli Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, AA muhabirine Engin’le ilgili bilgiler verdi.

SON KİTABINDA BABASININ ANILARINI YAZDI

Sebahattin Engin’in 53 yıllık eşi emekli coğrafya öğretmeni Mesude Engin de eşinin Askeri Tıbbiye, hukuk, felsefe ve tiyatro alanlarında eğitim gördüğünü, doktorluğu tiyatro ve tiyatro yazarlığına duyduğu sevgi nedeniyle bıraktığını söyledi.

Engin, son kitabı “Seferden Sefere”de, babası Piyade Albay M.Hilmi Engin’in, “Balkan, 1. Dünya ve Kurtuluş Savaşı”ndaki anılarını anlattığını belirterek, “Babasını çok severdi. Hep onun anılarını yazmak isterdi. Son görevi de buymuş gibi kitabı basıldı ve bize yeni gelmişti. Onun basıldığını gördükten sonra da vefat etti.”

Yurt dışında yaşayan çocuklarının gelmesini beklediklerini belirten Mesude Engin, eşinin cenazesinin yarın İstanbul Ortaköy Camisi’nde kılınacak namazın ardından, vasiyeti üzerine babasının mezarının da bulunduğu Ortaköy Mezarlığı’nda toprağa verileceğini bildirdi.

Biyografi Konusu: Sebahattin Engin nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

11 Ekim 2008 / Kral_Aslan Spor tr
7 Mart 2009 / Sivoy Spor tr
9 Ocak 2009 / Kral_Aslan Spor tr
29 Haziran 2013 / kyle Müzik tr
26 Temmuz 2008 / TiglonBoYs Tiyatro tr