Arama

Tayyip Sağ

Güncelleme: 8 Mart 2007 Gösterim: 3.013 Cevap: 1
ustakalem - avatarı
ustakalem
Ziyaretçi
3 Mart 2007       Mesaj #1
ustakalem - avatarı
Ziyaretçi
Tayyip Sağ (1958 - ..)

Sponsorlu Bağlantılar
HAYATI
1958 yılında Konya'nın Çumra ilçesinin İçeriçumra kasabasında doğdum.İlk ve orta öğrenimimi İçeriçumra'da liseyi Çumra'da, Üniversite tahsilimi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladım.

Çocukluğum ve gençliğim çok iyi bir aile ortamı içerisinde geçmiştir.Sevgi ve saygıyı, doğruluk ve dürüstlüğü, insanı ve insanlığı bu ortam içerisinde tanıdım.

Memuriyet hayatım 1978 yılında Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.de Muhasebe memuru olarak başlamıştır.Sırası ile Ankara Emaf ve Ankara Makina Fabrikası, 1980 yılında askerlik hizmetim için 20 ay kadar görevimden ayrıldım.Askerlik sonrası Ağrı. Konya ve Ilgın Şeker Fabrikalarında muhasebe memuru ve 1994 yılından itibaren de Erzurum Şeker Fabrikasında Levazım Muhasebe Şefi, Burdur Şeker Fabrikasında Pancar Muhasebe Şefi ve halen çalışmış olduğum Ilgın Şeker Fabrikasında da Pancar Muhasebe Şefi olarak görevime devam etmekteyim.

Şiirle tanışmam ilkokul yıllarımda olmuştur.İlkokul üçüncü sınıfta,hayat bilgisi dersinde ödev olarak yazmış olduğum şiirimi sınıfta okuduğumda, öğretmenim yazarını sormuştu.Şiirin yazarının kendim olduğunu söyleyince şaşkınlık ve hayranlığını gizleyemedi ve sınıfa; 'çocuklar arkadaşınız büyüdüğünde çok büyük bir şair olacak' diyerek
beni, şiir hayatımda keşfetmiş ve yüreklendirmiştir.Şiir bir yaşam tarzı, bir duygu yumağıdır.Şiirin anlamlı ve duygulu olması çok önemlidir.Bazen bir kitapla anlatılamayan duygular bir şiirle çok güzel anlatılabilir.Şiirlerimi hece ölçüsü ve serbest ölçüde yazmaktayım.Genellikle 4+4=8 ve 6+5=11 ölçülerini daha çok kullanmaktayım.Bununla birlikte şiirin vurgu ve temasına göre farklı ölçülerde de şiirlerim bulunmaktadır.Şiirde anlatıma ve öz değere çok önem veririm.Şiirin en etkili bir anlatım ve coşku kaynağı olduğuna inanırım.Yaşayan gönülleri canlı ve zinde tutmak için en uygun bir etkileşim olduğunu düşünürüm. Şairin, bir körfez kıyıları gibi sakin duran duygularının bir anda nasıl bir okyanusun azgın dalgaları haline dönüştüğünü görmek çoğu zaman mümkün olmaz, çünkü o duygularını gönlünün en gizli yerlerinde hapsetmiş olduğundan ancak zaman zaman bulutlanmış gözlerinden anlayabilir ve kaleminden döktüğü zaman görebilirsiniz.Bir marangoz bir odundan nasıl bir eser yapabiliyorsa, bir ressam fırçasından ve çizgisinden nasıl bir eser üretebiliyorsa, bir şair de kelimeleri ustalıkla kullanarak çok anlamlı ve çok duygulu ifadeler halinde nadide eserler oluşturur.Şiirleri sevmek kadar, şairleri tanımak ve anlamakta çok önemlidir.

Şiirin yanında müziklede uğraşmaktayım.Müzikle ise; çok küçük yaşlarımdan itibaren tanışıyorum.Şiirlerimi sazımla çalar söyler ve bestelerim.Saz başta olmak üzere org, ud, kaval v.s.gibi bazı enstrümanlarıda çalarım.Sevgili şiir dostlarıma katılmış olduğum festivallerde şiir dinletilerinde bulunuyorum.Akşehir Uluslararası Nasrettin Hoca Şenlikleri katılmış olduğum etkinlikler ve şiir ustalarımızdan Cemal Safi'nin hazırlamış olduğu Edremit/Akçay'da yapılan şiir ve beste yarışması ise katıldığım yarışmalar arasındadır.

Bütün şiir severlere ve şiir dostlarıma en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunar, şiir gibi dürüst,onurlu ve temiz olmalarını ve şiirsiz kalmamalarını dilerim.

Tayyip derki; insanım, insanlık hakkın eseri,
İnsanlığı tanıdım doğduğum günden beri,
Gerçek, dürüst bir insanın tartılmaz ki değeri,
Bir gün toprak olsa da o, hakka yakındır yeri.

Hoşça kalın.Selamlar


ESERLERİ

Eserlerimin bir kısmını 'Bir Ömrün Hikayesi' ve 'Dağlar' isimli şiir kitaplarımda topladım. Diğer eserlerimin bir kısmıda basıma hazır bulunmakta olup, siz değerli okuyucularımla buluşacağı günü beklemekteler.

Biyografi Konusu: Tayyip Sağ nereli hayatı kimdir.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
8 Mart 2007       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Ölüm bu gün bana ise,
Yarın da sana,
Sponsorlu Bağlantılar
Bu Dünya imtihan,
İnsan olana.
Ne can bedene,
Ne mal bir cana değildir mülk,
Hepsi yalan bu Dünya’da,
Bir Mevla’dır gerçek olan,
Elbet odur en büyük.
Korkmam hiçbir şeyden,
İmansızın şerrinden korktuğum kadar,
Yıkılmam hiçbir şeyden,
İmansızın yalanından, iftirasından yıkıldığım kadar.
Ölüm bu gün bana ise,
Yarın da sana,
Yazıklar olsun bir Mevla’yı,
Bir ölümü unutana. 22.9.2006
Tayyip Sağ
Son düzenleyen KisukE UraharA; 8 Mart 2008 16:45
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

7 Ocak 2017 / GusinapsE Siyaset tr
7 Ocak 2017 / Misafir Cevaplanmış
25 Mayıs 2009 / Kral_Aslan Mimarlık
2 Temmuz 2015 / Misafir Soru-Cevap