Arama

Gazi Üniversitesi - Diş Hekimliği Fakültesi

Güncelleme: 17 Eylül 2008 Gösterim: 14.414 Cevap: 1
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
16 Eylül 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Tanıtım - Tarihçe
625 Sayılı “Özel Öğretim Kurumları Yasası” uyarınca 1968 – 1969 ders yılında Ankara’da iki Dişhekimliği Yüksekokulu açılmıştır. Bunlardan biri “Başkent Dişhekimliği Yüksekokulu” diğeri ise “Ankara Dişhekimliği Yüksekokulu” dur. 1472 Sayılı yasa ile 1971 yılında devletleştirilen iki özel yüksekokul Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlanmış ve 2237 sayılı karar uyarınca Ankara Dişhekimliği Yüksekokulu’nun tüzel varlığına son verilerek 8 Kasım 1978’de A.İ.T.İ.A. “Dişhekimliği Fakültesi” adını almıştır. 20 Temmuz 1982’de 41 sayılı “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname” ile, Fakülte yeni kurulan Gazi Üniversitesi’ne bağlanmış ve “Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi”ni oluşturmuştur.

Sponsorlu Bağlantılar
FAKÜLTE HAKKINDA
Dişhekimliği eğitiminin amacı, ağız ve diş sağlığını insan sağlığının tüm boyutlarıyla birlikte bir bütün olarak ele alan, ağız ve diş sağlığı ile ilgili her türlü gelişme ve değişimlere duyarlı, gerek koruyucu gerekse tedavi edici ağız ve diş sağlığı hizmetlerini etkin olarak verebilecek ve sağlık ekibinin etkin bir üyesi olarak görev ve sorumluluklarını meslek etiği ilkelerine göz önünde tutarak gerçekleştirebilecek nitelikte dişhekimi yetiştirmektir.

Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
17 Eylül 2008       Mesaj #2
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
bölümleri

Sponsorlu Bağlantılar
Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim dalı
Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim dalı içerisinde Endodonti, Konservatif Diş Tedavisi, Oral Diagnoz ve Radyoloji bilim dalları bulunmaktadır.
Konservatif Diş Tedavisi
Erişkin dişlerinde çürük, abrazyon, erozyon, atrisyon, hipoplazi, hipokalsifikasyon, renklenme ve travma gibi nedenlerle meydana gelen defektlerin etyolojisi, patolojisi, tanısı, tedavisi ve önlenmesini, hastaların ağız içi estetik, fonetik ve fonksiyonel gereksinimlerini sağlayan ve tüm bu amaçlarla kullanılan restoratif maddeler bilgisi ile uğraşan bir bilim dalıdır.
Endodonti
Pulpa ve periapikal dokuların biyolojisi, hastalıkları ile bu hastalıkların etyolojisi, tanı ve tedavisi, prognozunu konu edinen bir diş hekimliği bilim alanıdır.

1968 yılında kurulmasından bugüne kadar Prof. Dr. Aytekin Bilge, Prof. Dr. Yüksel Noras, Prof. Dr. Tamer Kınoğlu, Prof. Dr. Emin Türköz ve Prof. Dr. Tayfun Alaçam'ın başkanlıklarında giderek genişleyen akademik kadrosu, gelişkin fizik kapasitesi ve teknik donanımı ile eğitim, araştırma, hasta eğitimi ve proflaksisi hizmetlerini başarıyla yürütmektedir.
Bugüne kadar 29 adet bilim doktoru ünvanı veren ve halen 11 öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 20 adet doktora öğrencisi ve araştırma görevlisi kadrosu ile çalışmakta olan anabilim dalımız, mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim faaliyetlerinin yanında yoğun hasta hizmetleri ile de önemli bir toplumsal hizmeti de yerine getirmektedir.
Anabilim dalımız 2000 yılında beri Türk Endodonti Derneği'nin Ankara aylık bilimsel toplantılarını düzenlemektedir

Ağız ,Diş ,Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı
Anabilim Dalımızın temelini 1972 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi (A.İ.T.İ.A.)'ne bağlı olarak bulunan Dişhekimliği Yüksek Okulu bünyesinde hizmet veren Cerrahi kliniği oluşturmaktadır. Bir küçük ameliyathane ve 4 ünit ile başlanılan hizmet 1975 ve 1982 yıllarındaki yer değişiklikleri ve yapılanmalar ile daha kapsamlı hale gelmiştir. 1982 yılına kadar Cerrahi kliniği sorumluluğu halen anabilim dalımız öğretim üyesi olan Prof. Dr. Nadir GÜNGÖR tarafından yürütülmüştür.
1982 yılında kurulan Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi bünyesinde Ağız,Diş,Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı adı altında yapılanarak aynı tarihte kurulan G.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsünün açmış olduğu doktora programlarını da gerçekleştirmeye başlamıştır. Anabilim Dalı Başkanlığı 1982 tarihinden 2000 tarihine kadar Prof. Dr. Mustafa TÜRKER tarafından, 2000-2003 yılları arasında Prof. Dr. Şule YÜCETAŞ tarafından, 2003-2006 yılları arasında Prof. Dr. Nadir GÜNGÖR tarafından yürütülmüştür.

2006 yılından itibaren Anabilim Dalı Başkanlığı Prof. Dr. Ertan DELİLBAŞI tarafından yürütülmektedir.




Benzer Konular

20 Ağustos 2008 / Misafir Eğitim Bilimleri
18 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
25 Ağustos 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
31 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Eğitim Bilimleri