Arama

Başkent Üniversitesi - Diş Hekimliği Fakültesi

Güncelleme: 18 Eylül 2008 Gösterim: 12.289 Cevap: 0
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
18 Eylül 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Dişhekimliği Fakültesi bilgi üretip, kaliteli sağlık hizmetini uygulayacak nitelikli hekimler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Başkent Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi 1999 yılında kurulmuştur. Başkent Üniversitesi dişhekimliği hizmetleri 1995 yılında tıp fakültesi bünyesinde açılan tek ünitelik bir diş polikliniği ile başlamış, daha sonra Ağız Diş Sağlığı Polikliniği olarak hizmet vermeye devam ederek 1999 yılında dişhekimliği fakültemiz kurulmuştur. 2000-2001 eğitim ve öğretim yılında lisanüstü eğitimine başlayan fakültemiz, Bahçelievler’deki dişhekimliği fakültesine ek olarak, Bağlıca kampüsü, Adana Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesinde toplam 23 Öğretim Üyesi, 9 Uzman Doktor, 38 Doktora Öğrencisi ve 38 Yardımcı Sağlık Personeliyle Ağız diş sağlığı ve dişhekimliğinde mezuniyet sonrası eğitim alanlarında hizmet vermektedir.
Fakültemiz, 2006-2007 eğitim ve öğretim döneminde 3’ü burslu olmak üzere toplam 30 öğrenci ile lisans eğitimine başlamıştır ve 8 anabilim dalında hizmet vermektedir. Temel bilimler eğitimi, Bağlıca kampüsünde, protez ve tedavi laboratuarları ve derslikleri ile donanımlı bir tesis olan dişhekimliği fakültesi binasında gerçekleştirilmektedir. Dişhekimliği lisans eğitimine İngilizce hazırlık sınıfı ile başlanmaktadır. İngilizce hazırlık sınavını geçenler 1. sınıftan başlayabilmektedir. 5 yıllık bir eğitim ve öğretim programını içeren dişhekimliği eğitimi ilk 3 yıl temel bilimler, 4. ve 5. sınıflarda ise klinik eğitim ve staj programlarını içermektedir. 3. sınıfın ikinci yarıyılında öğrenciler klinik gözlemci olarak klinik eğitimi almaya başayacaklardır. Oral Diagnoz ve Radyoloji, Periodontoloji, Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Konservatif Diş Tedavisi, Endodonti, Ortodonti ve Pedodonti Anabilim Dalları’ndan oluşan 8 anabilim dalında klinik bilimlere ait dersler ve staj eğitimi Bahçelievler'deki dişhekimliği fakültesi’nde gerçekleştirilecektir. Tıp fakültesinin bütün eğitim, araştırma olanakları ve ameliyathaneleri dişhekimliğine de hizmet vermektedir. Dişhekimliği öğrencileri ve akademik personeli, kampüsteki hayvan laboratuvarı, kütüphane ve diğer fakültelerdeki tüm araştırma olanaklarından da yararlanabilmektedir. Öğrenciler arzu ettikleri takdirde 5. sınıf klinik eğitmini Adana ve Konya’daki Uygulama ve Araştırma Hastanesinde de gerçekleştirebileceklerdir.
Sponsorlu Bağlantılar
Başkent Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden mezun olan dişhekimleri kaliteli ve en son teknolojiyi kullanarak hizmet verebilecek birer sağlık personeli olacaklardır.

Adres:11. Sokak No:26 Bahçelievler 06490 Ankara Tel: 0 312 215 13 36Faks:0 312 215 29 62e-mail: dis@baskent.edu.tr

Benzer Konular

20 Ağustos 2008 / Misafir Eğitim Bilimleri
17 Eylül 2008 / Lavie Eğitim Bilimleri
25 Ağustos 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
31 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Eğitim Bilimleri