Arama

Proficiency (Yeterlik) Sınavı Nedir?

Güncelleme: 23 Mart 2011 Gösterim: 13.691 Cevap: 1
blackaid - avatarı
blackaid
Ziyaretçi
1 Temmuz 2009       Mesaj #1
blackaid - avatarı
Ziyaretçi
Proficiency (Yeterlik) Sınavı Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar
Proficiency (Yeterlik) sınavı, üniversitelerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda kendi bünyelerinde hazırladıkları yabancı dil seviye tespit sınavıdır.

Bazı üniversiteler (Boğaziçi gibi), dinleme yetisini test ederken bazı üniversiteler (İTÜ gibi) bu bölümü sınavlarına dâhil etmeyebiliyorlar.

Yapılacak en akıllıca işlerden birisi, başvurulan üniversitenin Proficiency sınav örneklerini önceden edinip sınav öncesinde EN AZ 10 deneme sınavı çözmektir.

Proficiency, TOEFL gibi standardize edilmiş bir sınav değil; aksine, kurumsal bir sınav olduğundan her üniversite kendine göre bir yeterlik ister. İTÜ Yeterlik sınavına hazırlanmak Boğaziçi'nin sınavına hazırlanmakla eş değildir ya da YTÜ' ye hazırlandığınız tekniklerle İTÜ'ye hazırlanamazsınız. Yani, hazırlanırsınız da, sonuç sizi memnun etmeyebilir!!!

Şu anda yapılmakta olan yeterlik sınavlarının önemli bir ortak özelliği bulunmaktadır: YÜKSEK SEVİYEDE OKUMA YETİSİ ve KELİME BİLGİSİ gerektiren sorular!

Çoğu insan lisansüstü eğitime kabul edildiğini öğrendiğinde yeterlik sınavına çalışmak için yeterli zamanlarının olmadığını görüyor!

İPUÇLARI

Yeterlik Sınavına Hazırlanırken YAPMANIZ GEREKENLER:

- Sınav tekniği çalışmak!
- Sınavı tanıyan bir rehberle çalışmak!
- Eksiklerinizi giderecek size özel hazırlanmış materyalle çalışmak!
- Size ödev verilsin verilmesin HER DERSE mutlaka o güne kadar gördüğünüz konuları ve kelimeleri kullanarak hazırlamış olduğunuz bir sayfalık yazı çalışması yapmak!
- Akademik sınavlarda verilen okuma parçalarına yakın konular hakkında hazırlanmış materyallerle çalışmak!


Yeterlik Sınavına Hazırlanırken YAPMAMANIZ GEREKENLER:
- Öğrenilen kelimelerin, dilbilgisi yapılarının ve test tekniklerinin iyice yerleşmesi için kişinin bunları kendi süzgecinden geçirmesi gerekmektedir. Ancak, lisansüstü eğitim için yeterlik sınavına hazırlanan arkadaşlarımız genelde aynı zamanda düzenli bir işte çalışmakta olduklarından bu çalışmayı yapamamaktadırlar. Yapılan en ölümcül (!) hata da kendilerine self-study yapacak zaman bırakmayan, haftanın 5-6 akşamını kapsayan kurslara gitmeleridir.

Sınav örnekleri için bakınız: BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Mart 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
aşağıdaki adrestede ingilizce sınavı ile ilgili güzel bilgiler var yararlı olabilir

Sponsorlu Bağlantılar
İTÜ-Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı | ilkaymeseli.com

Benzer Konular

2 Mayıs 2014 / kralugur77 Arşive Kaldırılan Konular
31 Aralık 2012 / asla_asla_deme Eğitim Bilimleri
20 Ocak 2011 / melek_ Soru-Cevap
23 Mart 2016 / Safi X-Sözlük