Arama

Kamu Personeli Dil Sınavı

Güncelleme: 12 Aralık 2009 Gösterim: 2.689 Cevap: 0
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
12 Aralık 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı

Sponsorlu Bağlantılar
Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS), 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı ile Maliye Bakanlığı'nın 23.06.2007 tarihli ve 26561 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Kamu Personelinin Yabancı Dil Bilgisi Seviyesinin Tespitine Dair Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" uyarınca Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan bir sınavdır.

Sınav ne zaman ve nerede yapılmaktadır?


Sınav Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere senede iki kez; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve Lefkoşa'da yapılacaktır. Sınav tarihi; ilgili dönemin KPDS Kılavuzunda, basın-yayın organları ve ÖSYM'nin internet sayfasındaki basın duyuruları ile ilgililere duyurulmaktadır.

Sınava başvurunun başlama ve bitiş tarihleri nedir?


Başvuru tarihleri basın-yayın organları ve ÖSYM internet sayfasında basın duyuruları ile ilgililere duyurulmaktadır.

Başvurma işlemini nasıl yapabilirim?


KPDS’ye başvurular elektronik ortamda yapılmaktadır. KPDS'ye hiç başvurmamış adaylar başvurularını; başvuru merkezleri (Üniversite Rektörlükleri KPDS'de başvuru merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet adresinden öğrenilebilir.) aracılığıyla, önceki dönemlerden KPDS’ye başvurmuş adaylar ise bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır. Başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı bilgiye ilgili döneme ait KPDS kılavuzundan ulaşılabilir.

Sınav için ne kadar ücret yatırmam gerekiyor?

Kılavuz ve sınav ücreti her dönem için yeniden belirlenmekte ve ilgili dönemin kılavuzunda belirtilmektedir.

Sınavda ne gibi sorular çıkacak ve nereden soru sorulacaktır?

KPDS'de test olarak hazırlanan diller için sınavda kelime haznesi, gramer bilgisi ile yabancı dilde okuduğunu anlama ve tercüme becerisini yoklayan sorular bulunmaktadır. KPDS İngilizce sınavı 100 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Sınavda sözlük ve sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanılmaz.

Sınava Giriş ve Kimlik Belgem gelmedi. Ne yapmam gerekir?

Sınava girilecek binayı ve salonu gösteren Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi sınavdan önce adayların adreslerine postalanır.

Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi eline geçmeyenler veya belgesini kaybedenler, KPDS'nin yapılacağı illerdeki ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden (Yöneticiliklerin adresleri ÖSYM'nin ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet sitesinden öğrenilebilir.) sınav haftasında ücreti karşılığında yenisini çıkartabilirler. Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi dilekçe ile ÖSYM’den temin edilemez.

Sınav sonucumu nasıl öğrenebilirim?


Sınav sonuçları adayların adreslerine postalanmaktadır. Ayrıca sonuçlar ÖSYM internet sayfasından da T.C. Kimlik Numaraları kullanılmak suretiyle öğrenilebilir.

Sınav sonucunun tekrar incelenmesi için ne yapmam gerekir?

Adaylar sınav sonuçlarının tekrar incelenmesini, Sınav Sonuç Belgesinin adaylara gönderildiği tarihten itibaren 30 gün içinde ÖSYM'den yazılı olarak, sınav kılavuzunun sonuna eklenmiş Genel Amaçlı Dilekçe Örneği'ni kullanarak isteyebilirler. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı ilgili hesaba sınav kılavuzunda belirtilen ücreti yatırdıklarını gösteren makbuzu dilekçelerine eklemeleri gereklidir.

Değerlendirme işlemi nasıl yapılıyor?


Cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunur ve her doğru cevap için 1 puan verilir. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak puanları bulunur.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden, 90 - 100 arasındaki puanlar Msn Angel seviyesi, 80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar Msn Coffee seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

KPDS Hakkında


KPDS sınavı bir kamu görevlisinin, kamu görevlisi veya akademisyen adayının güncel veya tarihi genel bilgisini değil, İngilizce dilbilgisi seviyesini ölçmektedir. Bu durum, KPDS sınavlarında, sınava giren kişilerin soruların alındığı alan metinlerine olan aşinalığında bariz bir etki yaratmasa da, KPDS Sınavı genellikle Sosyal Bilimler alanını kapsamaktadır.

KPDS 100 sorudan oluşmakta ve 180 dakika sürmektedir.

Örnek olarak, KPDS "İngilizce" sınavındaki seviye "upper-intermediate" olarak değerlendirilebilir. Bu yüzden KPDS Hazırlık için İngilizce'nin 16 Temel altyapı konularının bilinmesi ve pratikte kullanılabilmesi beklenir.

KPDS Stratejiler

KPDS 12 farklı soru tipi içermektedir ve her soru tipi için sınava giren kişinin İngilizce dilbilgisinin farklı alanlarındaki yeterliğini ölçmektedir. KPDS Soruları, ancak sağlam bir yabancı dil altyapısına ve pratiğine sahip kişilerin çözebileceği sorulardır.

KPDS Sözcükler

KPDS Sınavındaki baştaki Vocabulary sorularını ve sondaki Okuma Parçalarını doğru yanıtlayabilmek için KPDS Sınav Hazırlığınızda en az 2500 Upper-Intermediate seviyede yeni İngilizce sözcük öğrenmelisiniz. KPDS Sorularına göz atanlar veya bu sınavlara girenler her nedense bu sınavlardaki bütün soruları ve cevapları okuyup kafalarında Türkçe'ye çevirip anlamak zorunda oldukları kanısındadır.
Vikipedi

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

11 Temmuz 2012 / KisukE UraharA Edebiyat tr
31 Aralık 2012 / asla_asla_deme Eğitim Bilimleri