Arama

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Güncelleme: 16 Ocak 2009 Gösterim: 10.628 Cevap: 1
Tiglon - avatarı
Tiglon
Ziyaretçi
11 Eylül 2007       Mesaj #1
Tiglon - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kurucu vakfı olan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı 31 Ekim 1994 tarihinde Türk Medeni Kanunu hükümleri uyarınca aşağıda yer alan hedeflere ulaşmak amacı ile kurulmuştur: Her derece ve nitelikte, yabancı dil, sosyal bilimler, fen bilimleri ve teknoloji ağırlıklı, eğitim kurumları, vakıf yüksek öğretim kurumları, kurmak ve işletmek.
Bilimsel ve kültürel araştırmalar yapmak,
Sponsorlu Bağlantılar
Kültür mirasımızın korunması için müzeler kurup işletmek, ülke kültür hayatının geliştirilmesi için seminer, brifing, konferans ve benzeri toplantılar düzenlemek, kültürel faaliyetlerde bulunan gerçek ve tüzel kişilere aynı veya nakti destek sağlamak. Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı’nın başkanlığını 1994-1996 yılları arasında Oğuz Özerden yürütmüştür. 1996’dan itibaren de Latif Mutlu başkanlık görevini üstlenmiştir.
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, yüksek nitelikte akademik öğretim programları sunmak ve Türk yüksek öğretimine yeni bir soluk kazandırmak amacıyla kuruldu. "Okul için değil, yaşam için öğrenmeliyiz" ilkesiyle yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi bugün, 1757’si burslu olmak üzere 8043 öğrencisi, 26 ülkeden 58 yabancı öğrencisi, 4 fakültesi, lisans, lisansüstü, önlisans öğretimi verilen 47 bölüm/programı, 630 öğretim elemanı, 3037 mezunu, seçkin öğretim kadrosu, tüm bölümlerdeki eğitim ve öğretimin ciddiyeti ve kalitesi, gelişmiş teknik donanımı ve dünyadaki değişim hızına ayak uydurabilen dinamik yapısıyla ’farklı’ bir kurumdur. Bir kent üniversitesi özelliği taşıyan BİLGİ, Kuştepe ve Dolapdere olmak üzere kent merkezinde 2 kampüste eğitim vermektedir.
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA-European University Association), Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU-International Association of Universities), OECD/IMHE üyesidir ve Magna Charta Universitatum’u imzalamıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi ERASMUS programını uygulamakta ve birçok yabancı üniversite ile de akademik işbirliği içindedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi kurucuları, bilimsel ilerlemenin nihai amacının bireyin ve toplumun mutluluğu olduğu yaklaşımıyla, birbirinden farklı düşünce, inanç ve hayat biçimlerinin hoşgörü içinde yan yana yaşadığı, evrensel değerlerle donanmış, toplumun her kesimiyle kuvvetli bağları olan kültürel ve bilimsel bir ortam oluşturmayı hedefleyerek yola çıktılar. İstanbul Bilgi Üniversitesi, bu doğrultuda, ’bilgi’nin egemen olduğu, şeffaflığı ve bilgiye erişmenin ’temel hak’ kabul edildiği 21. yüzyıl toplumuna özgürlükçü, yaratıcı, entelektüel merak sahibi ve girişimci bireyler yetiştirmeyi amaçlar.
Üniversite, kurum çatısı altındaki öğrenci ve akademisyenlerin ’birlikte öğrenme ve üretme’ sürecinin uluslararası kalite ve standartlarda en üst noktaya ulaşmasını sağlamaktan, öğrencilerin sağlam bir formasyona sahip, çok boyutlu düşünebilen ve beşeri becerileri yüksek bireyler olarak yetişmelerinden birinci derecede sorumludur.

Üniversitede Yaşam:

İstanbul Bilgi Üniversitesi hafta içi her gün Kuştepe’de 08:00-19:30, Dolapdere’de 08:30-20:30 arası açık olan ve zengin çeşitleri ile servis sağlayan kantinleri ve pastanesi yanısıra 11:45 - 15:00 arası sıcak yemek servisi vermektedir. Ayrıca Dolapdere kantini, Cumartesi günleri 09:00-14:00 arası açıktır. Öğrenciler, öğretim görevlileri ve tüm çalışanlar bu servisten yemek kartları ile yararlanmaktadırlar.
Kuştepe Kampüsü içerisinde yer alan spor salonunda tüm Bilgi ailesini içeren spor aktiviteleri tüm yıl boyunca sürmektedir. Dolapdere Kampüsümüzde’de bu sene faaliyete girecek olan Yüzeme Havuzu ve fitness Salonu ile birlikte tek pota basketbol alanı , ve Açık saha basketbol alanları ile öğrencilerimize spor imkanları sunmaya çalışmaktayız. Başta takım sporları , basketbol,bilardo,voleybol, hentbol, futbol, olmak üzere tenis, kayak,eskrim , masa tenisi, satranç, yüzme dallarında üniversiteler arası resmi ve özel organizasyonlarda yer almakta , ayrıca yoga badminton vb. gibi özel ilgi alanlarında kurslar düzenlemektedir.
Üniversitemiz dışında da spor hizmeti sunmak amacıyla , Türkiye Milli olimpiyat Komitesi ‘nin geçtiğimiz yıllarda başlatmış olduğu Ücretsiz Spor Okulları Projesi kapsamında , Üniversitemiz de 5 yıldır Kuştepe ve çevresi gençlerine hafta sonları spor salonunu açarak voleybol ,basketbol ve hentbol branşlarında eğitim vermektedir.

Öğrencilerinin zamanlarının önemli bir bölümünü geçirdikleri, Kuştepe ve Dolapdere Kampüslerinde bulunan bilgisayar laboratuvarları, tüm kampüslere yayılan internet ve e-mail erişimiyle, küresel iletişimi sağlayan bilgisayar ağıyla sürekli faaliyettedir. Kuştepe Kampüsü’ndeki laboratuvarlardan bazıları Görsel İletişim Tasarımı ve Bilgisayar Bölümü’nün kullanımına sunulur. Tüm BİLGİ öğrencileri hem sözcük işlemci, hem de bilgisayar programları ve uygulamaları hakkında özel bir eğitim alırlar.
Çekim ve Kurgu Stüdyoları
Kuştepe’deki çekim ve kurgu stüdyoları, İletişim Fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin uygulamalı eğitimine cevap vermek amacıyla kurulmuştur. 110 m² stüdyosu ve reji odası ile 4 kameralı televizyon programı hazırlanabilecek kapasitede olan stüdyolarda, 16 mm kameralar, DV formatında digital kameralar, Betacam SP formatında stüdyo kameraları bulunmaktadır. Işık, mikrofon, tripod, dat recorder, monitör gibi yan ekipmanların desteğiyle çekimlerini gerçekleştiren öğrenciler, içinde 9 adet non-lineer montaj sistemi (AVID) ve 2 adet lineer montaj sisteminin (DV-betacam) yer aldığı video montaj stüdyosunu kullanarak, prodüksiyon aşamasından post prodüksiyon aşamasına kadar tüm süreçte stüdyo olanaklarından faydalanmaktadır.
Müzik Stüdyoları
Müzik Bölümü’nün gereksinimlerine göre tasarlanan stüdyolar, tüm müzik öğrencileri, BİLGİ mensupları ve dışarıdan gelen ünlü müzisyenlerin provaları ve jam session’ları için açıktır.
Hafta içi her gün Kuştepe ve Dolapdere kampüslerinde 09:00-17:30 arasında, öğrencilere sağlık hizmeti vermekte olan birer revir bulunmaktadır. Daha ciddi hastalıklar için Şişli Etfal Hastanesi’nde öncelik hakkı ve Osmanoğlu Kliniği ile indirim konusunda ortak çalışmalar yapılmıştır. Psikolojik Danışmanlık Birimi, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin bireysel, sosyal ve akademik gelişimlerine yardımcı olmayı, üniversite ve yurt yaşamına uyumlarını kolaylaştırmayı ve onlara bu konularda gerekli becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır.
Psikolojik Danışmanlık Birimi psikolojik ve psikiyatrik yardım uzmanlarından oluşmaktadır.
BİLGİ’de lisans öğretimi verilen programların tümünde burslu kontenjanı vardır. Burslu girebilmek için, ÖSYS tercihleri arasında yer vermek (bölüm kodunu kodlamak) ve ÖSYM’ce yerleştirilmiş olmak gerekiyor. Burslu öğrenciler öğrenim ücreti ödemezler. Burs hakkı hazırlık dahil tüm öğretim yıllarını kapsar.ÖSYM bursu, ortalamaya ve sınıf geçme durumuna bakılmaksızın, öğrenim süresince devam eder.

BİLGİ, bütçesi oranında oldukça yüksek oranlarda (yasal oran %10 iken, %18-20 gibi) burs olanağı sunmaktadır.
Ulaşım:
Kuştepe ve Dolapdere kampüsleri arasında düzenli olarak yapılan seferlerle ulaşım kolaylığı sağlanmaktadır. Ayrıca belli saatlerde Yurtlardan ve Mecidiyeköy merkezinden Kuştepe kampüsüne düzenli seferler yapılmaktadır.
Adres:Kuştepe Kampüsü İnönü Cad. No:28 34387 Şişli / İSTANBUL
Tel: (0212) 311 50 00
Dolapdere Kampüsü Kurtuluş Deresi Cad. No:47 34440 Dolapdere / İSTANBUL
Tel: (0212) 311 50 00
E-mail: lisans@bilgi.edu.tr
_______________________________FAKÜLTELER________________________________
Fen Edebiyat Fakültesi:
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin temel birimlerinden olan Fen-Edebiyat Fakültesi; Karşılaştırmalı Edebiyat, Bilgisayar Bilimi, Tarih, Matematik, Finans Matematiği, Müzik, Psikoloji ve Sosyoloji programlarında lisans derecesi vermektedir. Fakülte, ayrıca diğer fakülte ve bölümlerdeki öğrencilere felsefeden sanata, arkeolojiden hukuka kadar uzanan geniş bir yelpazede çok sayıda seçmeli ders sunmaktadır. Fakülte’nin 2003-2004 akademik yılında çeşitli programlarına kayıtlı öğrenci sayısı 900’e ulaşmıştır. Fakülte’de görev yapan 102 tam zamanlı, 40 yarı zamanlı öğretim elemanları hem Türkiye’de hem de yurt dışında kendi alanlarında bilimsel çalışmaları ile tanınmış, öğretime uzun yıllar emek vermiş saygın isimlerdir. Fakültemizin öğretim üyeleri, öğrencilerin bireysel ve akademik gelişimi ile yakından ilgilenmekte, meslek hayatına yönelmelerinde onlara yardımcı olmaktadırlar.
Fen-Edebiyat Fakültesi’nin temel amacı; öğrencilerin hem seçtikleri bilim dalında yetkin bir eğitim alarak alanlarında uzmanlaşmaya yönlendirmek, hem de farklı konularda sunulan çeşitli dersler aracılığıyla bakış açılarını genişletmek, eleştirel düşünen, bilinçli dünya vatandaşları olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda, Fakülte’nin bütün programlarında, bir bilim dalının gerektirdiği tüm temel bilgilerin yanı sıra sürekli değişen ve farklı taleplerle karşımıza çıkan bir dünyada yaşayabilmek ve başarılı olabilmek için gerekli olan zihinsel ve sanatsal becerilerin öğrenciye kazandırılmasına çalışılmaktadır.
Hukuk Fakültesi:

Hukuk eğitimi, yüzyıllara varan gelenekleri olan bir eğitim dalı. Fakat, küreselleşme olgusu, ulus devlet ve ulusal hukuk anlayışı üzerinde büyük bir etki yarattığı kadar, hukuk eğitiminin de tasarımını yeniden gözden geçirmeyi gerektirmiştir. Bu bağlamda, örneğin her hukuki sorunun uluslararası bir cephesi olabileceği gibi, bir ülkede doğup diğer ülkelere uzanan ve onların hukuk düzenlerini etkileyecek nitelikte hukuki sorunlarla karşılaşılması da mümkündür. Bu nedenle, günümüzde, bir hukuk eğitiminin hedefi elbette öncelikle ulusal hukukun ve buna ilişkin uygulamanın öğretilmesini içerecektir. Fakat ulusal hukukun, etkileşim içinde bulunduğu uluslararası hukuk ilişkilerinin esaslı olarak incelenmesi de bu kapsama dahil olmak zorundadır. Hukuk, öte yandan, insan ilişkilerinin bir tasarımını öngörür. Özellikle, insanlar arasındaki birbirinden farklı nedenlere bağlı olabilen eşitsizliklerin değerlendirilmesinde veya giderilmesinde, hukuki yöntemin önemi yadsınamaz. Fakat hukuki yöntem, hayatın yegâne tasarım biçimi de değildir. Bu nedenle, iyi bir hukuk eğitiminin, farklı inceleme alanlarına ilişkin çok disiplinli bir bakışı da gözardı etmemesi gerekir. Bu, sonuç olarak insan ilişkilerine atıfta bulunan hukuk kurallarının sosyal ilişkiler içindeki gerçekliğinin de kavranması anlamına gelir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki eğitim, bu parametrelere göre belirlenmiştir. Buna göre, Medeni Hukuk, Ceza Hukuku, Ticaret Hukuku, Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Uluslararası Hukuk ve Devlet Kuramı gibi, yerleşik sosyal ilişkiler düzeninin bir sonucu ve geleneksel olarak öğretilmesi gereken temel hukuk disiplinlerine Fakülte müfredat programında yer verilmiştir. Fakat öte yandan, değişik ölçeklerde sosyal bir dinamizmin sonuçladığı, İnsan Hakları Hukuku, Avrupa Birliği Hukuku, İnternet Hukuku, Uluslararası Ticari Hakemlik, Uluslararası Ticari İşlemler ve Deniz Hukuku gibi daha birçok seçimlik dersler de müfredat programına dahil edilmiştir.
Böylece, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin, avukat, yargıç ve savcı gibi geleneksel hukuk meslekleri için olduğu kadar, kamu yönetimi veya özel sektöre dahil ulusal veya uluslararası iş alanlarında çalışmak için de, kendilerine yeterli bir yatırım yapma olanağı yaratılmış olmaktadır.

İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi:

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin temel amacı, öğrencileri sosyal bilimler alanında çeşitli yetenek ve becerilerle donatmaktır. Fakülte’de iki Üstün Başarı programı dahil olmak üzere üç ana bölüm ve sekiz program bulunmaktadır. Bölümler sırasıyla İşletme, Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler’dir. Programlar ise İşletme, Uluslararası Finans, Ekonomi, İşletme-Ekonomi, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi’dir. Üstün Başarı Programları “Ekonomi-İşletme Yönetimi” ve “Ekonomi” olarak iki seçenek sunmaktadır. Fakülte’de yer alan her program, öğrencilere kapsadığı alanla ilgili zengin bir teorik altyapı sunmasının yanı sıra genel anlamda eleştirel düşünmeye yardımcı olacak problem çözme becerilerini de kazandırmaktadır.
Fakülte’de verilen dersler gözönüne alındığında Ekonomi, Uluslararası Finans ve İşletme programları iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada öğrencilere işletme, ekonomi ve kantitatif metodların temellerini oluşturan giriş dersleri verilmektedir. Son iki yılı kapsayan ikinci aşamada ise, amaç öğrencilerin gerekli profesyonel becerileri edinmelerine yardımcı olmaktır. Diğer bir deyişle, verilen eğitim derinliğine çalışmalarla çeşitli alanlarda uzmanlaşma sağlamaktadır. Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi programlarında, ilk yıl öğrencilerin genel bilgiyle donatılması amacıyla, tarih ve siyaset biliminin temellerini içeren giriş dersleri verilmektedir. İkinci yıldan başlayarak, programlar Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanlarında derinleşmekte ve küresel sorunlar, siyaset teorisi, karşılaştırmalı siyaset, Avrupa tarihi ve Türk siyasi tarihi gibi dersleri kapsamaktadır. Her iki programın da son iki yılında, öğrencilerin derinlemesine çalışmasına imkân vermesi amacıyla, bölgesel ve spesifik sorunlara yoğunlaşan dersler sunulmaktadır.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin en önemli özelliklerinden biri de sahip olduğu güçlü tam zamanlı akademik kadrodur. Her bölüm, bu açıdan son derece zengin bir donanıma sahiptir. Alanlarında uzman olan yarı-zamanlı öğretim görevlileri de öğrencilerimizin gerçek örnek ve sorunları öğrenmeleri ve çözmeleri için gösterdiğimiz çabaya değerli katkılarda bulunmaktadırlar.
İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi uluslararası standartlarda akademik ve profesyonel bir eğitim vermektedir. Fakülte, kısa sürede geliştirdiği bu kapasitesi ile hem ulusal hem de uluslararası çevrelerde yaygın kabul gören bir saygınlık kazanmıştır.

İletişim Fakültesi:

Fakülte yeni olaylar, yeni aktörler, yeni veriler karşısında ve giderek karmaşıklaşan ilişkiler içinde güçlü analiz ve sentez becerisi olan bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Bütün programlarımız öğrencilerin yeni enformasyon ve iletişim sistemlerini birer zihinsel uzantıları gibi kullanabilecekleri şekilde tasarlandı. Öğrencilerimiz, profesyonel hayata; ufku geniş, Türkçe ve İngilizceye hakkıyla hakim, ülkesindeki ve dünyadaki gelişmeleri izleyip özümseyebilen iletişim uzmanları olarak hazırlanıyor. Fakültemizin hedeflerinin başında, mezunlarımızın birbirini izleyen sosyal ve kültürel fırtınalarda güvenle yol alan bireyler olmaları geliyor.

Fotoğraf ve Video,Görsel İletişim Tasarımı ,Halkla İlişkiler ,Medya ve İletişim Sistemleri Reklamcılık, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Sinema - Televizyon, Televizyon Gazeteciliği

__________________________MESLEK YÜKSEKOKULLARI_________________________

Bilgi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu:

Meslek Yüksek Okulu sizleri hızla bilgiye ulaştırmayı ve gerçek yaşama hazırlamayı amaçlıyor. Üniversite konsepti içerisinde akademik bilgi ile mesleki eğitimi birlikte sunmak ve en kısa sürede en fazla verimi almak ana hedefimiz. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin yüzlerce akademisyenden oluşan öğretim kadrosu ve alanlarındaki "en iyi" profesyonellerden kurulu uzman eğitmenlerimiz, öğretim kalitesinin garantisi olacaktır.

Değişim çağında yaşıyoruz ve onun gereklerini yerine getirmek durumundayız. "Eğitim ve öğretim" de en fazla içerik değiştiren konular arasında. Geleneksel anlayışları değiştirmenin ve yeni "doğru"ları sunmanın zamanı. Meslek Yüksek Okulumuz çağdaş dünyanın tercih ettiği eğitim modelini uygulamaya sokuyor. Öğrencilerimizi yalnızca diplomaları ile değil, birer meslek sahibi olarak kariyer dünyasına kazandırmak temel amacımız. Bu amaçla, meslek yüksek okulumuz, ülkemizin en fazla ihtiyaç duyduğu sektörlerde, altı farklı program sunar.

İşletme,Turizm ve Otel İşletmeciliği,Uluslararası Ticaret Yönetimii,Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama,Radyo-TV Programcılığı,Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanlarında öğrenci yetiştirmektedir.
Son düzenleyen Blue Blood; 16 Kasım 2007 14:56
Harry Kewell - avatarı
Harry Kewell
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #2
Harry Kewell - avatarı
Ziyaretçi
istanbulbbilgicamp132

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

20 Ağustos 2008 / Misafir Eğitim Bilimleri
29 Eylül 2008 / Kral_Aslan Taslak Konular
12 Mayıs 2008 / Kral_Aslan Eğitim Bilimleri
29 Mayıs 2017 / Misafir Eğitim Bilimleri