Sponsorlu Bağlantılar
Hava Harp Okulu inşaatı
Hava Harp Okulu sancağı
Hava Harp Okulu 'nun ilk bayan öğrencileri
1960 yılından itibaren Askeri Hava Lisesinin mezun vermeye başlaması üzerine Hava Harp Okulu öğrenci ihtiyacının çoğunluğunu bu kaynaktan karşılamaya başlamış, kontenjanın dolmadığı durumlarda sivil liselerden de öğrenciler alınmıştır. Havacılık ve Uzay teknolojisinin hızla gelişmesi ile dört yıllık lisans düzeyinde eğitim öğretime ihtiyaç duyulmuştur. Bu nedenle, mevcut üniversite ve Harp Akademileri öğretim üyeleri ile bu kurumların diğer imkanlarından yararlanılmak üzere Hava Harp Okulunun İstanbul’a taşınmasına karar verilmiş ve Hava Harp Okulu 04 Temmuz 1967’de İstanbul Yeşilyurt’a taşınmıştır. Hava Harp Okulu' nun ilk mezunları
Hava Harp Okulu mezuniyet töreni Yine, 1992 yılından itibaren ikili savunma ve eğitim işbirliği çerçevesinde dost ve müttefik ülkelerden gelen, misafir öğrencilere de Hava Harp Okulu’nda eğitim verilmeye başlanmıştır. Bugüne kadar Hava Harp Okulu’ndan 120 Misafir Askeri Öğrenci (MAP) mezun olmuştur.
Yaş kütüğüne uçak maketi çakılması
17 Mayıs 2000 tarih ve 4566 sayılı kanunla Hava Harp Okulu Dekanlığı kurulmuş ve yeniden düzenlenen müfredat programıyla akademik eğitim faaliyetlerinin çağdaş ve etkin yürütülmesi açısından önemli bir adım atılmıştır. 2001-2002 Eğitim Öğretim yılından itibaren de lisansüstü eğitim veren Havacılık ve Uzak Teknolojileri Enstitüsü kurulmuştur. Enstitü günümüzde hem diğer Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı personeline, hem de sivillere yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim vermektedir. Hava Harp Okulu, İstanbul/Yeşilyurt’taki kapalı ve açık tesislerine ek olarak Yalova’daki uçuş ve kamp eğitim tesisleri ile birlikte yaklaşık 4,5 milyon m2’lik bir alana sahiptir. Modern tesisleri, deneyimli eğitim kadrosu ve çağdaş anlayışı ile Hava Harp Okulu günümüz havacılık programlarının üst düzeyde uygulandığı seçkin bir eğitim öğretim kurumudur.
Hava Harp Oku
Gerekli şartları sağlayarak Hava Harp Okuluna girmek için başvuruda bulunan aday öğrenciler ; spor, sağlık, psikomotor ve mülakat aşamalarını başarı ile tamamladıktan sonra Öğrenci Seçme Uçuşuna tabi tutulurlar.
ÖSU, pervaneli uçaklar (T-41D) ile yapılmaktadır. ÖSU' nu başarı ile tamamlayan öğrenciler bir aylık İntibak Eğitimi' ne katılırlar. Bu aşamayı da başarı ile tamamlayan aday öğrenciler, yemin ederek Hava Harp Okulu öğrencisi olurlar. Hava Harp Okulu' ndaki dört yıllık öğrenimleri süresince öğrenciler, sınıflarına göre şu uçuş aktivitelerinde bulunurlar:
Seçim Aşamalarında7 sorti ( 7 saat )2. Sınıf2 sorti ( 2 saat )3. Sınıf3 sorti ( 3 saat )4. Sınıf4 sorti ( 4 saat )Uçus eğitiminin amacı; Hava Harp Okulu öğrencisini pilotaj eğitimine hazırlamak, uçuş disiplini, uçuş emniyeti ve brifing usullerini öğretmek, çeklist, uçuş el kitabı ve teçhizat kullanma alışkanlığı kazandırmak, zamana riayet, uçuculuk örf ve adetlerini aşılamak, temel havacılık bilgilerini uygulama ortamında öğretmek ve pilot olma başarı yüzdesini artırmaktır.
Son düzenleyen kompetankedi; 23 Temmuz 2008 22:42
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (: