Arama

Kara Harp Okulu

Güncelleme: 25 Temmuz 2012 Gösterim: 22.220 Cevap: 1
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2007       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
OKUL KARARGÂHI GÖREV VE ANA İLKELERİ

Sponsorlu Bağlantılar
Okul Karargâhı ve Karargâh Bölük Komutanlığı, Kara Harp Okulunun bütün planlama ve kontrol faaliyetlerini yürütmektedir.
anityol

KHO KARARGÂHI TEŞKİLAT YAPISI

PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İSTH. VE İKK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
HRK.VE EĞT. ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
LOJİSTİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
MERKEZ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İSTİHKAM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
MEBS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
MALİYE BÜTÇE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
SOSYAL TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ
30 YATAKLI ÖZEL İAŞELİ REVİR BŞTBP.LİĞİ
BANDO KOMUTANLIĞI
OKUL KARARGÂH BL.K.LIĞI
İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI
KANTİN BAŞKANLIĞI

kogus3

redot Harbiyeli güne saat 06:30 da başlar.
redot 06:30 - 07:00 arası şahsi temizlik ve düzenin sağlanmasını müteakiben sabah yoklamasına çıkılır.
redot Saat 07:55-08:05 arasında HTV'den haberler ve o gün okulda olacak faaliyetler hakkında bilgi verilir. Ders hazırlığı yapılır.
DERS VE ASKERÎ EĞİTİM SAATİ

ders
DERS:

Harbiyede dersler saat 08:15 de başlar, 50 dakika ders ve 10 dakika dinlenme(2 ve 3 ncü ders saati arası 20 dakikadır.) olmak üzere uygulanır. Bazı dersler zorunlu, bazı dersler de seçmelidir. Ayrıca 1 gün öğleden önce 2 ders saati SBE (Savaş Beden Eğitimi) ve 1 gün öğleye kadar askerî eğitim yapılmaktadır. Derslerin bitimini müteakiben Harbiyeliler serbest kalırlar. Bu süre içinde eğitsel kol ve spor çalışmalarına katılabilirler.


ASKERÎ EĞİTİM:

Yıl içi eğitimler askeri derslerde alınan konular ile uyumlu olarak yapılmaktadır.


egitim
egitim2


























BİREYSEL EĞİTİM VE UYGULAMA SAATİ

Harbiyelilerin araştırma, inceleme ve proje çalışmaları ile spor ve diğer aktivitelere zaman ayırmalarını sağlamak maksadıyla haftada iki gün öğleden sonra "Bireysel Eğitim ve Uygulama Saati" kapsamında akşam yemeğine kadar çeşitli tesislerden faydalanırlar. Kara Harp Okulunda Harbiyelilerin her türlü sporu yapmasına imkan veren spor sahaları ve salonları mevcuttur.basketbolalisveris
Harbiyeliler her türlü alışveriş ihtiyaçlarını 13 Mart Sitesi kolaylık tesislerinden karşılayabilmektedirler. Ayrıca harbiyelilerin hafta sonları kullandıkları KHO Yıldızlar Dinlenme ve Eğitimevi de bir diger sosyal tesistir.
Harbiyelilerin araştırma yapmasına imkân sağlayan kütüphaneaynı zamanda harbiyelilere boş vakitlerinde faydalabilecekleri bir görsel ve işitsel koleksiyon hizmetide sunmaktadır.
video harbiyeli
jukebox
13 Mart Sitesi kolaylık tesislerinde harbiyelilerin hizmetinde çalışan kafeteryalar son derece siteril ve modern ortamda faaliyetlerini sürdürmektedirler.Zengin yazılı, görsel ve işitsel kaynaklarıyla 13 Mart Sitesinde bulunan kütüphane harbiyelilerin değişmez ilgi noktasıdır.Gerek boş zamanlarında gerek dersleri için kütüphaneyi tercih eden harbiyelileri hergün yeniden güncellenen yeni kaynaklar ve geniş ufuklar beklemektedir.kutuphanede
okul2
K.H.O. ÖĞR. A. KURS TABURU'NDA GÜNLÜK YAŞAM

ATAT BÖLGESİ MESAİ ÇİZELGESİ

ATAT Bölgesi'nde kurs taburu saat 06:00'da kalkar, şahsî temizliğini tamamladıktan sonra 45 dakika TBE (Temel Beden Eğitimi) çalışmasını müteakip 07:15'de banyo yaparlar. 08:05-08:15 arası sabah yoklaması alınır.Saat 12:05'e kadar eğitim faaliyetleri devam eder ve öğle yemeği saat 13:00'da bitmiş olur. 13:00-15:05 arası eğitime devam edilirken 15:05-16:30 arası SBE (Spor ve Beden Eğitimi) faaliyetleri ve bir sonraki günün eğitimine hazırlık gerçekleştirilir. 19:00-19:45 saatleri arasındaki akşam yemeğini müteakip saat 21:40'a kadar gece eğitimi yapılır ve 22:30'da yatılır.
mentes2
KARA HARP OKULUNDA UYGULANAN MESAİ ÇİZELGESİ

kurs02Temel Askerlik ve Subaylık Nosyonu Kazandırma Eğitimine katılan subaylar Kara Harp Okulunda yoğun bir eğitim almaktadırlar. Günde 50'şer dakikalık 7 ders alan subaylar saat 20:00 ve 21:00'de olmak üzere 2 ayrı etüt de yaparlar. Gün boyunca subayların aldığı dersler söyledir:
SUBAYLIK NOSYONU KAZANDIRMA EĞİTİMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI

redot Askerî Harekâtın Yönetimi derssredot Atış Nazariyatıredot Askerî Liderlik redot Atatürkçülük ve İnkılâp Tarihiredot Türkçe-Askerî Yazışma ve Hitabetredot Harp Tarihiredot Askerî Coğrafyaredot Topoğrafyaredot Askerî Ceza
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
25 Temmuz 2012       Mesaj #2
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Kara Harp Okulu
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
Sponsorlu Bağlantılar

Türk ordusuna subay yetiştiren okul. İlk temelleri 1831'de oluşturuldu. Mektebi Hassa ya da Mektebi Harbiye adıyla resmen 1 Temmuz 1835'te II. Mahmut tarafından öğrenime açıldı. I. Dünya Savaşı sırasında ordunun subay gereksiniminin artması üzerine öğrenciler subay sayılarak orduya katıldılar ve Harp Okulu kapatıldı (4 Ağustos 1914). 1919'da tekrar açılan ve 1920'de İstanbul'un işgali üzerine yeniden kapanan okul 25 Eylül 1923'te İstanbul'un kurtuluşuyla birlikte Pangaltı'daki eski binasında yeniden açıldı. Son olarak da 7 Eylül 1936'da Ankara'daki binasına taşındı. İlkin 2 yıl olan eğitim süresi 1970-1971 öğretim yılında 3, daha sonra 4 yıla çıkarıldı.

In science we trust.

Benzer Konular

11 Eylül 2015 / Misafir Soru-Cevap
11 Şubat 2008 / The Unique Eğitim Bilimleri
12 Haziran 2011 / The Unique Eğitim Bilimleri
28 Mayıs 2012 / anzl Cevaplanmış