Arama

The Economist

Güncelleme: 14 Nisan 2017 Gösterim: 4.219 Cevap: 2
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
13 Nisan 2017       Mesaj #1
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  the economist.jpg
Gösterim: 2848
Boyut:  143.3 KB

The Economist


Sponsorlu Bağlantılar
İngiltere'de 1843 Eylül' ünde ilk sayısıyla yayın hayatına başlayan dergi, kurulduğundan bu zaman kadar kesintisiz olarak haftalık yayınlanmıştır.Haftalık tirajları 1 milyon adedi bulmaktadır.

Dergi uluslararası ilişkiler ve ekonomi hakkında yayın yapmaktadır. Bu dergi Londra merkezinde bulunması ile birlikte, dünyanın en zengin ailesi olarak bilinen Rothschild ailesinin sahip olduğu bir dergidir. Dergi editörüde elitlerden John Micklethwait Bilderberg' dir.

Bu kadar iyi yazılardan oluşan ve sadece uluslararası ilişkiler ve ekonomi hakkında yazıları ile ünlenmiş, 2006 yılı başından itibaren Kuzey Amerika bölgesinde yaklaşık bir milyon civarında satış yapmaktadır. Ne kadar kendilerini gazete olarak tanımlasalar da yayınlar dergi formatında yayınlanmaktadır.The Economist'in GALE tarafından yayınlanan dijital bir arşivi mevcuttur.

Kurucuda olarak bilinen dünyanın en zengin ailelerinden Rothschild ailesinin sahibi olduğu bir dergidir.

Derlemedir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 14 Nisan 2017 01:09
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
13 Nisan 2017       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
The Economist, her hafta İngiltere'de yayınlanan bir dergidir. 1843 yılında kuruldu. "The Economist Newspaper Ltd." londrada bulunmaktadır. 2015'te yaklaşık 1,3 milyon aboneye sahiptir.
Ad:  The Economist.jpg
Gösterim: 969
Boyut:  104.4 KB

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
14 Nisan 2017       Mesaj #3
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  skandal kapak.jpg
Gösterim: 591
Boyut:  70.0 KB
The Economist dergisi 15 Nisan 2017 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden Türkiye'deki anayasa referandumunu hedef alan bir yazı yayınladı. Yazıda "Türkiye diktatörlüğe sürükleniyor" gibi skandal ifadelere yer verildi.


İngiliz ekonomi dergisi The Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan bir kapağa daha imza attı. Her seçim öncesi Türkiye aleyhinde kampanyalara imza atan dergi "Türkiye sadece mevcut boyutu ile değil, aynı zamanda dünyayı şekillendiren siyasi güç olarak önem taşıyor. Ülke yüzyıllar boyunca imparatorluğun merkeziydi. Ülke politik İslam ile demokrasiyi dengeleyebileceği konusunda bir test aşamasında. Aynı zamanda Batı demokrasisi ile Rus tipi otoriter milliyteçilik arasında seyahat ediyor. Son yıllarda Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan yönetimi ile geriye gitti" ifadesine yer verdi.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının sonucuna ilişkin The Economist, "evet"in muhtemel ancak kesinlikten uzak olduğunu iddia etti. Gerçeklikten tamamen uzak bir yazı ortaya koyan İngiliz yayın organı, şu ifadelere yer verdi:
"'Evet', Türkiye'yi seçilmiş bir Erdoğan diktatörlüğüne mahkum edecek. 'Hayır', Türkler'in ona (Erdoğan'a) baskı yapmasına izin verebilir."

The Economist, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabının kapak fotoğrafını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı ile değiştirdi.

Benzer Konular

21 Ağustos 2015 / Safi Bilim ww