Arama

Sicil Affı Nedir?

Güncelleme: 5 Nisan 2017 Gösterim: 3.034 Cevap: 1
mtasdemir - avatarı
mtasdemir
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017       Mesaj #1
mtasdemir - avatarı
Kayıtlı Üye
Sicil affı, tüketicilerin daha önceden kullanmış olduğu kredi kartlarının veya kredilerin ödeme vadesinde yaptığı düzensiz veya eksik ödemeler sonucunda banka tarafından isminin kara listeye alınması durumundan çıkması anlamına geliyor. (KAYNAK : Sicil Affı Nedir)

Sponsorlu Bağlantılar
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin Twitter’dan vermiş olduğu haber ile birlikte sicil affı 18 OCAK 2017′de yasalaşmıştı. Aşağıda Sn. Bakan’ın Twitter hesabından paylaşmış olduğu tweet yer almaktadır.

“Bankaların kara listesine girenlere sicil affı, yatırımcılara vergi ve harç muafiyeti getiren tasarı TBMM’de kabul edildi. Hayırlı olsun. @bulenttufenkci

Sicil Affına Bankalar Engel Olabilir Mi?


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci bu konuda çok sert konuştu ve bankaları uyardı. Açıklaması aynen şu şekilde idi:

“Ama ne oluyor, sahaya baktığınızda ‘siz çeki ödememişsiniz’ deniliyor ve kredi verilmiyor. Zaten sicil affını bu yüzden getirdik. O zaman ne anlamı var sicil affının? Elimizde birçok denetim mekanizmaları var. Hesabını sorarız. Biz şunu dedik; geçmişte senedini, kredisini ödeyemeyen olabilir, sonradan ödeyenler olur. Sonradan bunlarda bir sorun olmaması lazım, 6 ay içinde silinmesi lazım.” Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

Sicil Affı İle Siciller Ne Zamana Temizlenir?

Sicil affından yararlanan vatandaşların sicillerinin affedilip temizlenmesi için ya borçlarının hepsini kapatmaları ya da borçlarının hepsini yapılandırma yoluna gitmeleri gereklidir. Eğer bahsi geçen 2 şartı yerine getirirdiğiniz takdirde siciliniz derhal temizlenecek ve temiz bir sicile kavuşacaksınız. Fakat çıkarılan sicil yasası ile bankalara herhangi bir zorunluluk getirilmemiş gibi görünüyor. Bakanlık ile bankalar arasında bu sorun derhal çözümlenmesi gereklidir. Bu neden yüzünden bazı bankaların bu yasa yapısına kaçamak bir şekilde uyması beklenebilir.Bankaların önemli bir kısmı sicil affı yasası kapsamından kişilerin yararlanması için gerekli çalışmaları sağlayacaktır.

Sicil affı hakkında tüm bilgiler

www.sicilaffi.com
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Nisan 2017       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Öncelikle merhaba sicil affı
Neredeyse çoğu vatandaş bankalardan kredi ve kredi kartı gibi ürünler kullanıyor. İş yeri açmak için, yatırım yapmak için, araba ve ev satın almak için veya çeşitli iş ve yatırımlarımızdan dolayı kredi kullanıyoruz. Kredi kartı kullanımı ise oldukça yaygın olarak devam ediyor. Öyle ki, ülkemizdeki kredi kartı sayısı 170 milyonu aşmış durumda. Bu durum nüfusumuzu ve 18 yaş altı kişilerin kredi kartı alamadıkları düşünüldüğünde oldukça fazla bir rakam. Kişi başına 2’den fazla kredi kartı sayısı düşüyor. Hal durum böyle olunca bunların ödemelerinde de çoğu vatandaş sıkıntı yaşıyor. Kredi ve kredi kartı borçlarının ödemelerinde aksaklık yaşandığında ve bu ödemeler 90 günlük süreçte yapılamadığında bankaların kara listesine girersiniz. Kredi çektiğiniz kurum ise büyük ihtimalle bu borcu avukata iletir ve borcunuz avukat masrafları ile beraber katlanarak çoğalır. Bankaların kara listelerine giren vatandaşlar ise bu süreçte yeniden kredi veya kredi kartı alamazlar.
Sponsorlu Bağlantılar

Bankalar veya çeşitli finans kuruluşları bu kişilerin ödemelerini yapma alışkanlığının bulunmadığını düşünerek bu kişilere kredi veya kredi kartı vermekten çekinirler. Kredi sicil affı ise kara listeye girmiş kişilerin isimlerinin bu listeden kaldırılması demektir. Ülkemizde geçmiş yıllarda çok sayıda sicil affı çıkarıldı. Bu aftan milyonlarca vatandaş yararlandı. Öğretmen, memur, polis, öğrenci, şirketlere, ticaret odasına ve sayısız kara listede olan vatandaş bu aftan yararlandı ve sicil affı sayesine artık kredi ve kredi kartı kullanabilir duruma geldi.



Hükumet geçtiğimiz senelerde de durgun giden ekonomiyi canlandırmak ve kişilerin bankalarla yeniden çalışabilmelerini sağlamak amacıyla çok sayıda sicil affı çıkarmıştır. Sicil affı çıkarılmasının amacı borçlu olan kimselerin veya yatırım yapmak isteyen kimselerin para ihtiyacının yeniden finans kuruluşları ile karşılanabilir hale getirilmesine olanak tanınmasıdır. Sicil affı sayesinde piyasadaki sıcak para dolaşımı artacak ve ülke ekonomisi bir nebze de olsa rahatlayacaktır. Öyle ki kara listeye giren bir kişi sicil affı olmadan yıllarca bu listeden çıkamaz ve bu af kişinin yeniden kredi notunun yükselmesi anlamını taşır. Bu yazımızda sicil affı nedir, sicil affı ne demektir, sicil affı ne işe yarar detaylı olarak anlattık. Sicil affı konusunda sormak istediklerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Sorularınız en kısa sürede uzman editörlerimiz tarafından yanıtlanacaktır.

Benzer Konular

3 Eylül 2009 / asla_asla_deme Hukuk
2 Haziran 2008 / The Unique Taslak Konular
18 Şubat 2011 / sanar Hukuk
12 Mayıs 2016 / Safi X-Sözlük