Arama

Bisiklet Resimleri - Sayfa 4

Güncelleme: 3 Ekim 2016 Gösterim: 119.738 Cevap: 135
Rock Lee - avatarı
Rock Lee
Ziyaretçi
31 Aralık 2011       Mesaj #31
Rock Lee - avatarı
Ziyaretçi

bisiklet 31989

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen _VICTORY_; 12 Nisan 2013 16:38 Sebep: Kırık link silindi
Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
26 Ocak 2012       Mesaj #32
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
bisiklet kullanan cocuk fotografi

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
27 Ocak 2012       Mesaj #33
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
gucci bisiklet
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
27 Ocak 2012       Mesaj #34
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
14 Hakan Kalay   Mavi Bisiklet
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Mart 2012       Mesaj #35
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Bisiklet Türleri
Bunları iki ana gurupta toplayabiliriz

MTB gurubu Yol gurubu

MTB GURUBU

Dağ Bisikletleri (MTB)
Genellikle en çok tercih edilen bisiklet modelidir. Dağ bisikletleri kendi içinde bir kaç modele ayrılıyor.

1. Tek Amortisörlü Dağ Bisikletleri



Tek amortisörlü dağ bisikletleri en yaygın bisikletlerdir. Genellikle bisiklet binicileri tek amortisörlü modelleri tercih ederler. Bizler de size en çok bu tip modelleri öneririz. Eğer kayalık ve çok engebeli arazilerde bisiklet kullanmayı düşünmüyorsanız tek amortisörlü bir bisiklet işinizi fazlasıyla görecektir. Tek amortisörlü bisikletlerin amortisörünün kilitlenebilir özellikte 'Lock Out' olmasına dikkat ediniz. Çünkü amortisörün sürekli çalışması güç kaybına yol açıyor. Eğer ön amortisörü kilitlerseniz daha az enerji harcarsınız.
2. İki Amortisörlü Dağ Bisikletleri

Genellikle bu model bisikletler iniş için tasarlanmıştır ve günümüzde arazi binişinde de kaliteli olanları kullanım alanı bulmaktadır. Ama ne yazık ki günümüzde bisiklet firmaları sadece görsel güzelliği olan iki amortisörlü bisiklet modellerine yönelmiş durumda. Bu tip modeller normal bir bisiklete göre çok ağırdır. Yaklaşık ağırlıkları 15-30 Kg arasında değişmektedir. Normal bir bisiklet ağırlığı 10-15 Kg arasındadır. Özellikle son yıllarda artan bu tip bisikletler pek kullanışlı değildir. Hatta o kadar ağırdırlar ki sizi bisikletten bezdirir hale getirirler. Bunun dışında arazide çok yüksek performans ve biraz daha fazla konfor istiyen bazı kullanıcılar üst model çift amortisörlü dağ bisikletlerini tercih edebilirler böyle bir seçim yapıldığında bisikletin 11-15 kg yi geçmemesine dikkat etmelidirler bu bisikletlerin çok kalitelilerinde 10 kg kadar indiğini görebilmekteyiz ancak bunlar çok pahalı aletlerdir. Genel olarak orta ve üst düzey mtb kullacısının çift amortisörlü bir bisiklete gerçekten ihtiyacı olmadığını söyleyebiliriz tabii gerisi kullanıcının özel zevkine kalmıştır'

XC (cross country) veya arazi binişi bisikleti:


Bunlar 26' tekerlek boyutuna sahip her türlü arazi koşulunda kullanılabilen çoğunlukla sadece ön süspansiyona sahip arka süspansiyonlu modelleri de olan bisikletlerdir. Bu gurup için en çok kullanım alanı bulan bisiklet çeşidi diyebiliriz aynı zamanda gerektiğinde ince yol lastiği takılarak şehir içinde zevkle kullanabilir gerektiğinde bagaj takarak tura kamplı turlara gidebilir veyahut sadece hafta sonu gezintilerine (sahilde veya arazide) katılabiliriz' Bu bisikletin türünün gerçek kullanım alanı arazi binişidir. Amortisör olarak en az giriş çıkış mesafesine (çoğunlukla 80-100mm) sahiptirler ve genel olarak mtb gurubunun en hafif bisikletlerini oluşturmaktadırlar dolayısıyla çok iyi tırmanırlar. Örneğin: Corratec Superbow corratec x-vert Corratec Airtech serileri Cannondale F serisi Cannondale Scalpel serisi.
Freeride ve Trail bisikletler:



Ağır arazi şartlarında iri kayalıklarla dolu yerlerde mi binmek istiyorsunuz? 1-2 metreye varan atlayışlar mı yapıyorsunuz? Tepelerden yüksek süratlerde inmek hoşunuza mı gidiyor? Çok dik ve teknik inişler mi yapmak istiyorsunuz? Kayalıkların engellerin üzerinde oradan oraya uçmak mı istiyorsunuz? Arazide binerken hiçbir şeyin sizi durdurmasını istemiyor musunuz? Mtb niz ile arasıra akrobatik hareketler yapmaktan hoşlanıyormusunuz? Bunlardan birine evet diyorsanız almanız gereken bisiklet türü freeride veya trail türü bisikletlerdir. Bu tür bisikletler her zaman ön ve arka amortisöre sahiptir ve disk fren sistemi içermektedirler. Freeride daha ağır kullanım şartlarına uygundur ve amortisör mesafesi oldukça fazladır handikap olarak daha ağırdır ve tırmanışlarda sizi azda olsa yavaşlatır (xc ye göre) ancak vereceği konfor ve zevk sizi adeta bu tür bisikletlerin müptelası haline getirebilir. Trail bisikletler ise xc ile freeride arasında geçiş grubudur yani trail bisikletin amortisör mesafesi freeride a göre daha az (xc den daha fazla) ve daha hafiftir dolayısıyla freeride'a göre daha iyi tırmanırlar ancak freeride daha dayanıklı ve inişlerde çok daha süratlidir. Dünyada da genel olarak en çok tercih edilen bisiklet türü de trail ve freeride türüne doğru büyük bir ivmelenme göstermektedir'
Örnek : Cannondale prophet serisi Corratec X-Force serisi
Downhill (tepe inişi) bisikletleri:


Dağlardan tepelerden çılgınca süratlerle inmek mi istiyorsunuz 5-10 metreye varan uçuşlar mı yapmak istiyorsunuz? Yüksek dik kayalıklarla dolu bir inişin başına geldiğinizde geldiğinizde gözleriniz ışıldıyor kanınıza adrenalin mi pompalanıyor? Hiçbir şey size bisikletle arazide 40-50-80 km/saat hızlara varan inişler kadar zevk vermiyor mu? Cevabınız evet ise almanız gereken tür downhill bisikletidir. Bu bisikletler her zaman ön ve arka amortisöre ve büyük kuvvetli disk fren sistemine sahipve mtb gurubu içinde en fazla amortisör mesafesine sahip en sağlam bisikletlerdir dezavantaj olarak en ağır bisikletler de bunlardır ve düz yolda ve özellikle tırmanışlarda sizi zorlayabilirler bu yüzden bu bisikletler amacı için alınmalıdır'
Örneğin Cannondale Gemini DH Corratec BumpMachine
BMX Trial freestyle ve hoplama-zıplama bisikletleri


Bu tür bisikletler de spesiyal bisikletlerdir kullanılma amacı akrobatik hareketler yapmak nokta isabetli atlamalar ve konuşlar yapmaktır son derece sağlam ve genellikle ağır kadrolara sahiptirler. Bu bisikletlerde sağlamlık çok öne çıkmakta cant tel sayıları çok fazla genellikle normal bisikletlerin en az iki misli olmaktadır bu da yine extra ağırlığa sebebiyet vermektedir. Genellikle amortisör yoktur veya bazen sadece ön amortisör vardır en üst modellerinde bazen sele dahi bulunmamaktadır ve varsa genellikle seleler çok aşağıdadır. Akrobatik hareketler yanında arazide de kullanılabilirler genellikle vites sistemi içermezler. Bu tür bisikletler sadece meraklıları tarafından tercih edilmelidirler.
Örneğin: Cannondale Chase I.

YOL BİSİKLETİ GURUBU


Yol Yarış bisikletleri:
Hız tutkusu yüksek performans bacaklardaki laktik asidin verdiği yanma inişlerde 80-100 km/h hızlara ulaşmakasfalta yağ gibi akan bir bisiklet bunlar sizi heyecanlandırıyor mu? O zaman yol yarış bisikletleri sizin için' Bu bisikletler yol gurubunun en hızlı en hafif bisikletlerini içermektedirler sürüş pozisyonları çok rahat değildir ancak son derece aerodinamiktir bunun sonucu olarak düşük hava direncine sahiptirler bu sayede asfalt yollarda son derece hızlı ve uzun mesafeler kolayca alınabilmektedirler kısaca bu bisikletler için tam bir performans makinesi diyebiliriz 28' çapında ince ve çok yüksek basınçta kullanılan tekerleklere sahiptirler. Islak yollarda çok dikkatli olmak gerekmektedir sizinde anlayacağınız gibi bu bisikletler mükemmel hava ve yol koşullarında kullanmak en idealidir bir çoklarına göre bir kuğu gibi kaymak asfalta akan bir yol bisikletinin zevkini hiçbir bisiklet verememektedir.Dünyada yol yarışları son derece populerdir bunun nedeni seyirci desteği açısından çok müsait olmasıdır bu yarışlardan en popüler olanları Fransa Turu (Tour de France) Ispanya turu vb dir Yurdumuzda da yol yarışları yapılamaktadır en büyük organizasyon ise Etaplı bir yarış olan Cumhurbaşkanlığı turudur Uluslar arası bisiklet federasyonuna göre bu müsabakalarda kullanılacak bisikletlerin 6.8 kilodan aşağı olmasına izin verilmemektedir. Eğer yol yarışlarına katılmak istiyorsanız veya asfalta yüksek performansta bisiklet kullanmak istiyorsanız yol yarış bisikletini tercih etmelisiniz. Yine fitness ve spor amaçlı kullanım için yol yarış bisikletlerinin daha alt modellerini tercih edebilirsiniz.
Örneğin: Cannondale six13 cannondale synaps Corratec RaceTech serisi

Time Trial (zamana karşı) ve Triatlon bisikletleri:

Bu bisikletler yol yarış bisikletinin genel özelliklerini içermekle birlikte daha yüksek hız ve performans vermektedaha aerodinamik bir pozisyonda sürüşe izin vermektedirler ancak dezavantaj olarak yol şok emme kapasitesi daha azdır dolayısıyla biraz daha rahatsız ve uzun yola çok müsait değildir kadronun daha sert ve bisikletin üzerine iyice yatabilmek için kol dayanakları içerirler dolayısıyla biraz daha ağırdır ancak bisiklet son derece sert olduğundan pedal kuvvetini yola en iyi şekilde ileten en yüksek performansı verebilen bisikletlerdir bazen yol sürücüleri ve meraklıları bu tür bisikletleri tercih etmektedirler.
Örneğin; Canondale IRONMAN

Tur bisikletleri


Uzun turlara çıkmak istiyorsanız büyük ölçüde bagaj kapasitesine sahip olmak istiyorsanız bu bisikletleri tercih edebilirsiniz bu bisikletler yol bisikletlerine göre daha sağlam yük taşımaya müsait daha geniş ve konforlu lastiklere sahiptir dik yokuşları tırmanmak için vites kapasitesi daha geniştir. Bazen bu bisikletler ön amortisörlü olabilir bazen yarış bisikleti gidonuna ve yatık bir sürüşe bazen de mtb gibi düz ve yüksek gidona sahip olabilmektedir birinci gurup daha rahatsız ancak daha yüksek performans verirken ikinci gurup daha rahat ve konforlu bir sürüşe izin vermektedir.

Şehir Bisikletleri:



Eğer bisikleti en çok şehir içi ulaşımda kullanıyorsanız işinize okulunuza bisikletle gidip geliyorsanız ufak alışverişler için bisikletinizi kullanıyorsanız veya şehir içinde gezinmekten hoşlanıyorsanız şehir bisikletleri size uygundur. Bu bisikletler aynı zamanda hafif arazi koşullarında sınırlı olarak kullanma imkanı sunmaktadırlar. Şehir bisikletleri bir çok aksesuara sahiptirler bunlar ışıklandırma sistemleri çamurluk bagaj zil vb gibi bu yüzden biraz ağırdırlar ancak son derece konforludurlar.
Mağazamız Türkiye'de en çok şehir ve yol bisikleti çeşidini bulundurmaktan gurur duymaktadır bunlar arasında göbekten vitesli modeller zincir yerine kayış güç aktarımına sahip modellerde dahil olmakla birlikte çok geniş bir seçim yelpazesine sahiptir'
Diğer bazı bisiklet çeşitleri:
' İki Kişilik Bisikletler (Tandem)

Tamamen aaaif bisikletleridir. Hatta üç kişilik dört kişilik beş kişilik modelleri de bulunmaktadır. Ama genelde diğer modeller çok büyük olduğundan tercih edilen iki kişilik olanlarıdır.
' Çocuk Bisikletleri

Çocuk bisikletlerinde en önemli özellik fren sisteminin çok iyi olmasıdır. Eğer fren sistemi iyi değilse çocuğunuzu asla o bisiklete bindirmeyiniz. Ayrıca çocuk bisikletinde hafif bisikletler tercih ediniz. Genelde çocuklara büyük gövdeli bisikletler almaktan kaçınınız. Çünkü çocuklar bu tip bisikletlere kullanırken hakim olamazlar.
' Üç Tekerlekli Bisikletler


Üç tekerlekli bisikletler genellikle taşıma amaçlı bisikletlerdir. Hatta bazı modellerinde önde iki arkada iki olmak üzere dört tekerlekli olan modelleri de vardır. Özellikle tatil yörelerinde bu tip bisiklet modelleri daha çok yaygındır. Pek önerilen modeller değildir.
' Tek Tekerlekli Bisikletler

Tek tekerlekli bu bisikletler gösteri ve şov amacında kullanılan modellerdir. Sirklerde özel gösterilerde kullanılır.
' Katlanabilir Bisikletler

Bu tip bisikletler de genelde saklama sorunu olan kişilere uygun tipteki bisikletlerdir. Ama kullanımları diğer bisikletlere göre daha azdır. Kullanım alanları genelde kısa mesafeli yerlerdir. Son zamanlarda teknelerde bu tip bisikletler kullanılmaya başladı.
' Elektrikli Bisikletler

Pek tavsiye etmesek de ne yazık ki bir bisiklet modeli. Aslında bu tip bisikletler çok kullanışlı değildir. Çünkü çok çabuk arıza yapmakta ve de yedek parçası bulunmamaktadır. Gerçek bir sürüş aaafi yaşamak istiyorsanız diğer bisiklet modellerini tercih etmelisiniz.

c6g7d
Son düzenleyen _VICTORY_; 24 Ağustos 2012 11:58 Sebep: Resim eklendi
jaws - avatarı
jaws
Ziyaretçi
18 Nisan 2012       Mesaj #36
jaws - avatarı
Ziyaretçi
wwwharikasozlernet   ki kiilik Bisiklet
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
20 Nisan 2012       Mesaj #37
arwen - avatarı
Ziyaretçi
IMG 6291 3
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
20 Nisan 2012       Mesaj #38
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Bisiklet Resimleri
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
20 Nisan 2012       Mesaj #39
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Bisiklet Resimleri
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
30 Nisan 2012       Mesaj #40
arwen - avatarı
Ziyaretçi
IMGZO9XWY2O2Y
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

4 Ocak 2012 / Kral_Aslan X-Sözlük
14 Haziran 2017 / KisukE UraharA Mühendislik Bilimleri
25 Temmuz 2016 / _Yağmur_ Spor
16 Kasım 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap