Arama

Medya Haber - Sayfa 103

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 714.932 Cevap: 1.864
sanar - avatarı
sanar
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2009       Mesaj #1021
sanar - avatarı
Kayıtlı Üye
Adriana Lima Türkiye`ye geliyor......

Sponsorlu Bağlantılar
adriana04ih9

Brezilyalı ünlü top model Adriana Lima, Var Mısın Yok Musun`a geliyor..

Brezilyalı ünlü top model Adriana Lima, pazar akşamı Acun Ilıcalı`nın hazırlayıp sunduğu `Var Mısın Yok Musun` programında yarışacak. Bir ay önce ABD'li ünlü şarkıcı Christina Aguilera`yı konuk eden Acun Ilıcalı, `Adriana`ya 20 gün önce teklif götürdüm. Christina`nın katıldığı bölümün bant kaydını gönderdim. Çok beğendi ve teklifi hemen kabul etti. Kazanacağı parayı bağışlayacak. Ama bağışlayacağı yere kendi karar vermek istiyor ve bu yüzden buraya gelince belli olacak` dedi. Lima`nın cuma günü Türkiye'ye geleceği belirtildi.

* Adriana Lima çok iddialı..

Christina Aguilera ve Adriana Lima`dan sonra dünyaca ünlü starlarla çalışmaya devam edeceğini belirten Acun Ilıcalı, `Kendi alanında bir numara olan insanları misafir etmeye devam edeceğim. Ocak ayında büyük bir sürpriz yapacağım` dedi.

(Alıntı)

Mikropçuk_11 - avatarı
Mikropçuk_11
Ziyaretçi
19 Ocak 2009       Mesaj #1022
Mikropçuk_11 - avatarı
Ziyaretçi
İü de son değişiklik
İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleşen törenle Prof.Dr.Mesut Parlak görevi Prof.Dr.Yunus Söylet'e teslim etti. Mesut Parlak yaş haddinden emekli olurken Prof.Dr.Söylet önümüzdeki 4 yıl boyunca rektörlük görevini yürütecek.
Sponsorlu Bağlantılar

İstanbul Üniversitesi'de 28 yıl sonra ilk rektörlük devir teslim töreni gerçekleştirildi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen törene eski ve yeni rektörün yanısıra çok sayıda öğretim görevlisi katıldı. Prof.Dr.Mesut Parlak üniversitenin temsili anahtarını ve mührünü yeni rektör Söylet'e teslim etti. Söylet'e başarılar dileyen Parlak, "Bu kutsal emaneti sağlık içinde devredebildiğim için çok mutluyum" dedi. İstanbul Üniversitesi'nde çok uzun yıllardan beri ilk kez böyle bir tören yapıldığını hatırlatan Parlak, "Artık bunlar olmalı. Türkiye Cumhuriyeti belli bir düzeye geldi. Yunus Söylet 34 yıl önce benim öğrencimdi. Bu kutsal emaneti ona devrettiğim için mutluyum" şeklinde konuştu.

Prof.Dr. Yunus Söylet, Mesut Parlak'a görev süresince yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. İstanbul Üniveristesi'nde 28 yıl sonra ilk kez devir teslim töreni yapıldığını belirten Rektör Söylet, Parlak'a minnettar olduğunu kaydetti. Çok ağır bir yükü omuzlarına aldığının bilincinde olduğunu dile getiren Söylet, İstanbul Üniversitesi'nin tarihinin ve öneminin bilincinde olduğunu söyledi. Parlak'tan aldığı bayrağı daha ileri noktalara taşımak için çaba harcayacağını ifade eden Söylet, "Ülkemize ve üniversitemize hayırlı olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Mesut Parlak yeni rektöre İstanbul Üniversitesi'nin temsili anahtarını ve mührünü verdi, bir de plaket takdim etti. Söylet de Parlak'a bir buket çiçek ve çini süslemeli bir tabak hediye etti. Tokalaşmanın ardından Parak, Söylet ve akademisyenler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yeni Rektör Prof.Dr. Yunus Söylet önümüzdeki hafta bir basın toplantısı düzenleyerek projelerini anlatacak.

e.said coskun - avatarı
e.said coskun
Ziyaretçi
20 Ocak 2009       Mesaj #1023
e.said coskun - avatarı
Ziyaretçi
okul

İstanbul İl Özel İdaresi okul binalarının sağlamlığı ve modern çizgilere sahip olmasının yanı sıra, okulun içi için de özel hizmet sunuyor. İstanbul İl Özel İdaresi, okullar için alınan 50 bin çit sıra ve 3 bin 500 adet yazı tahtası satın aldı.

Yeni yaptığı ve onardığı okullara bilgi teknolojisi sınıfı gibi özel sınıflar koşullandıran İl Özel İdaresi, eğitim ve öğretimin hizmetine sunduğu modern binaların yanı sıra, okulları ayrıca modern malzemeler ile donatıyor. Okul sıralarında sınırsız renk ve desenin kullanıldığı modern donatım malzemesinin öğrenci psikolojisini olumlu yönde motive edeceğine inanan İl Özel İdaresi, bu nedenle okulların sıra, dolap, yazı tahtası gibi gereksinimlerini en son teknolojiyi takip ederek öğrencilere sunuyor. Bunlara son örnek yeni alınan ve okullara dağıtılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilen 50 bin çift kişilik sıra bank ve 3 bin 500 çelik emaye yazı tahtası oldu. 50 bin sıra bankın 30 binini açık ihale usulüyle satın alan İl Özel İdaresi, 20 bin sıra bankı ise Meslek Liselerine destek olmak amacıyla bu okullardan temin etti.
Açık ihale usulüyle satın alınan 30 bin adet çift kişilik sırabankların alımını KDV dahil 4 milyon 730 bin 130 TL'ye gerçekleştiren İl Özel İdaresi, Meslek Liseleri'nden temin ettiği donatım malzemelerine ise KDV dahil 4 milyon 602 bin TL kaynak aktardı. 3 bin 500 adet çelik emaye yazı tahtası alımı ise 913 bin 500 TL'ya mal oldu.
e.said coskun - avatarı
e.said coskun
Ziyaretçi
21 Ocak 2009       Mesaj #1024
e.said coskun - avatarı
Ziyaretçi
obama4

obama8

ABD'nin ilk siyahi başkanı olan Barack Obama, yemin ederek göreve başladı. Washington'da Amerikan Kongresinde milyonların katıldığı bir törenle, İncil'e el basarak yemin eden Obama, ABD'nin 44'üncü başkanı oldu.

ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama ve eşi, görevi bugün sona erecek Başkan George Bush ve eşi Laura ile yemin töreninden önce kahve içmek üzere Beyaz Saray'a geldi.

Bush ailesi, 8 yıl kaldıkları Beyaz Saray'ın önünde karşıladıkları Obama ve eşi Mitchell ile gazetecilere poz verdi. Mitchell Obama'nın Laura Bush'a hediye vermesinden sonra Bush ve Obama çiftleri Beyaz Saray'a girdi.
George Bush ve halefi Barack Obama, kısa süre kalacakları Beyaz Saray'dan birlikte ayrılacak ve yemin töreninin yapılacağı Kongre binasına gidecekler.
Beyaz Saray'a yeni Başkan Yardımcısı Joe Biden ve eşi de geldi.

ULUSAL PARK'TA 1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ TOPLANDI

ABD'de Barack Obama'nın yemin ederek başkanlık görevine başlama törenlerini izlemek için, Kongre binası ile Washington Anıtı arasındaki Ulusal Park'ta (National Hall) 1 milyondan fazla kişinin toplandığı bildirildi. Washington kentinin bütün bölgelerinde ise hem metro hem de kaldırımların her yönden gelen insanlarla dolduğu belirtildi. Ulaştırma yetkilileri, yerel saatle 07.00 itibariyle (TSİ 14.00) metro istasyonlarından 207 bin kadar kişinin giriş yaptığını, metro istasyonları önünde uzun kuyruklar oluştuğunu, birçok otoparkın dolduğu ve kapandığı kaydedildi. Bu arada tören alayının geçeceği Pennsylvania caddesinin kaldırımlarının da dolduğu ve birçok kişinin artık güvenli bölgeye girecekleri kontrol noktalarını bulamadığı bildirildi. Televizyonlardan, tören alayının geçeceği bölgede yayalara ayrılan yerlerin yerel saatle 09.30'da (TSİ 16.30) tamamen dolduğu duyuruldu.

WASHİNGTON METROSU YOĞUNLUĞU KALDIRAMIYOR

ABD'de Barack Obama'nın bugün başkanlık görevini devralmasına bir saatten az bir zaman kala, Washington'u dolduran kalabalığı taşımakta zorlanan metro, bir kişiye vagonlardan birinin çarpması üzerine iki istasyonunu kapattı.

Washington'da, ABD'nin ilk siyah başkanı olarak görev alacak Obama'nın yemin töreni için bir milyonu aşkın ziyaretçi bulunuyor. Bu da, güvenlik için kente gelen birçok köprünün kapatıldığı bir ortamda, ulaşımı Washington metro sistemine yüklüyor.
Metro yetkilileri, kırmızı hat üzerindeki en işlek duraklardan biri olan Gallery Place istasyonunda platformdan düşen bir kişiye tren çarpması üzerine bu istasyonu kapattıklarını duyurdu.
Bu durum, bileti olmasa da Obama'nın yemin törenini izlemek üzere Washington'a gelen kalabalığı yürümeye zorluyor. Platformdan düşen kişinin, metro bekleyen kalabalıklar yüzünden düşüp düşmediği ise açıklığa kavuşmadı.

JOE BİDEN YEMİN ETTİ

Joe Biden şu anda yemin ederek ABD Başkan yardımcısı oldu. ABD'nin 44 başkanı olacak Obama birazdan tarihi konuşmasını yapacak. Beyaz Saray'da, George Bush ve First Lady Laura Bush tarafından karşılanan Obama ve eşi daha sonra içeride halef selef olarak Bush'la yapılacak toplantıya girdi. Obama ve eşi, Beyaz Saray'a gitmeden önce, St. John's Kilisesi'ne gidip dua etti.

OBAMA YEMİN EDEREK GÖREVE BAŞLADI

ABD'nin ilk siyahi başkanı olan Barack Obama, yemin ederek göreve başladı. Washington'da Amerikan Kongresinde milyonların katıldığı bir törenle, İncil'e el basarak yemin eden Obama, ABD'nin 44'üncü başkanı oldu.

Obama, ülkenin ilk siyah başkanı olarak Amerikan tarihine geçti. Böylece, köleler tarafından inşa edilen Beyaz Sarayda ilk defa zenci bir başkan görev almış oldu. Kongredeki törende takdim edilirken, ikinci adı ''Hussein'' yerine ''H'' kullanılması ve ''Barack H. Obama'' olarak tanıtılması dikkati çeken Obama, platforma çıkar çıkmaz meydanı dolduran kalabalıklar tarafından, ''Obama, Obama'' diye desteklendi.

Obama, ABD'nin eski başkanlarından Abraham Lincoln'un yemin ederken el bastığı ve 1861 yılından bu yana kullanılmayan İncil'e el bastı. İncil, ABD Federal Yüksek Mahkemesi Başkanı John G. Roberts Jr. tarafından tutuldu. Barack Obama'nın, ABD anayasasını ve ülkeyi iç ve dış düşmanlardan koruyacağına ilişkin yemininin ilk cümlesini, Yargıç Roberts'tan sonra tekrar ederken şaşırdığı ve Roberts'ın ise Obama'ya bu cümleyi bir kez daha söyleyerek hatırlattığı görüldü.
Obama yemin ederken de, ''Ben Barack Hussein Obama'' olarak yeminine başladı. Törenin birkaç dakika uzaması dolayısıyla Obama, yemin etmeden birkaç dakika önce, yerel saatle 12.00'yi (TSİ 19.00) gösterdiğinde, ABD Anayasasına göre Başkan oldu.

İŞTE BAŞKAN OBAMA'NIN İLK KONUŞMASI

ABD'nin yeni Başkanı Barack Hussein Obama yemin ederek görevine başladı. Obama 'Özgürlüğün yeniden doğuşu' başlıklı konuşmasında insan hakları ve hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak farklılıkları kucaklayacaklarını söyledi.
Obama konuşmasında bir kere daha dünyaya liderlik etme görevini üstlendiklerini belirterek "Biliyoruz ki ülkemizdeki mozaik bizim mirasımız, bizim kuvvetimiz. Hristiyan, Müslüman, Musevi, Hindu, Ateist, tüm inançların oluşturduğu bir ülkeyiz. Biz yeni bir çağ başlatmaya kararlıyız" dedi.

Obama yemin törenini ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Sevgili vatandaşlarım,
Bugün karşınızda burada, karşımızda duran görevle alçakgönüllükle duruyorum. Barış zamanlarında ve fırtınalı dönemlerde bu yeminler edildi. Bu dönemde kurucu metinlerimize olan inancımızla yola devam ediyoruz. Krizin orta yerinde olduğumuzu biliyoruz. Ulusumuz savaşta...Uzak coğrafyalarda mücadele ediyoruz. Ekonomimiz gerçekten zayıf durumda. İşlerini kaybeden vatandaşlarımız var. Sağlık hizmetleri çökme noktasında. Çok zor bir dönem başlıyor. Ama kendimize güvenimizi yitirmemeliyiz. Önümüzdeki nesil için çok önemli ekonomik tedbirler alacağız. Çok kolay ve kıza zamanda değil ama başaracağımıza eminim.

ESKİMİŞ DOĞMALARI BIRAKIYORUZ

Umut için biraraya geldik. Tutulmayan sözleri bırakmayı, eskimiş doğmaları bırakmayı tercih etitk. Artık çocukça görüşleri bırakmanın zamanı geldi. Artık ruhumuzu yeniden kuvvetlendirmek zamanı geldi. Ulusumuzun büyüklüğünü yeniden dile getirme zamını.

HER YERDE YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Yeteneklerimiz hala yerinde, hoş olmayan kararlar alacağız. Bugünden itibaren ayağa kalkmalı, tozları silkelemeli ve Amerika'yı yeniden yaratmaya başlamalıyız. Her yerde yapılacak çok iş var. Ekonominii durumu her yerden müdahaleyi gerektiriyor.

SİYASİ ÇATIŞMALARDAN UZAKLAŞMALIYIZ

Toprağımızı ekmeli, fabrikalarımızı çalıştırmalı, öğrencilerimizi , gençlerimizi eğitmeliyiz. Artık siyasi çatışmalardan uzaklaşmalıyız. Bütçelerimizi akıllıca harcayacağız. Piyasının gerektirdiklerini boşverin. Bu kriz bize bir ders verdi.

İNSAN HAKLARI VE İDEALLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ

Ortak savunmamız sö zkonusu olduğunda ise güvenliğimizle ideallerimiz arasında seçim yapmacağız. İnsan hakları ve ideallerimizi unutmayacağız. Güvenlik için ilkelerimizden vazgeçmeyeceğiz. ABD herkesin dostudur. Bir kere daha dünyaya liderlik etme görevini üstlendik.Hukukun üstünlügü ve insan hakları klavuzumuz olacak. Farklılıkları kucaklayacağız. Dostalarımızla ve eski düşymanlarımızla birlikte çalışacağız. Nükleer tehdit berteref edene kadar çalışyacağız. Ve küresel ısınma ile mücadele edeceğiz.

MOZAİK MİRASIMIZ BİZİM KUVVETİMİZ

Biliyoruz ki bu mozaik mirasımız bizim kuvvetimiz. Hristiyan, Müslüman, Musevi, Hindu, Ateist, tüm inançların oluşturduğu bir ülkeyiz. Biz yeni bir çağ başlatmaya kararlıyız. Her nesilden, her dilden, dinden vatandaşlarımız var. Müslüman dünyasına sesleniyorum, karşılıklı çıkarlarımız var. Yumruğunuzu açın elinizi sıkacağız. Biz yeni bir çağ başlatmaya kararlıyız. Fakir ülkelerin vatandaşları sizlerle birlikte çalışacağız tarlalarınızı ekeceğiz. Dünya deişiyor biz de değişeceğiz. Bizlerin şansını her ülkeye götüreceğiz. Karaterimizi oluşturan sorumluluğu üstleniyoruz.

ÖZGÜRLÜK KAVRAMINA SIĞINALIM 60 yıl önce benim gibiler restoranlara giremiyordu bu gün bu çağın bittiğini göstergesidir. Kim olduğumuzu hatırlayalım. Gelecekte sadece erdem ve umut varlığını sürdürecek. Amerika... Ortak tehditlerle mücadele etiğimiz bu kış gününde şunu hatırlayalım. Özgürlük kavramına sığınalım."
NervouS - avatarı
NervouS
Ziyaretçi
30 Ocak 2009       Mesaj #1025
NervouS - avatarı
Ziyaretçi
Başbakan Tayyip Erdoğan, Davos'ta WEF Başkanı birlikte basın toplantısı düzenledi.
erdogandavasbas
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos'ta, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile katıldığı Gazze konulu paneldeki tepkisinin, oturumu yöneten moderatöre olduğunu belirterek, ''Herhangi bir şekilde ne İsrail halkını ne Cumhurbaşkanı Perez'i ne de Musevi halkını hedef aldım'' dedi.

Dünya Ekonomik Forumu çerçevesinde düzenlenen ''Gazze Orta Doğu İçin Model'' oturumuna katılan Başbakan Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile arasında yaşanan gerginlik sonrasında salonu terk etmesinin ardından, Forum Başkanı Klaus Schwap ile bir araya geldi.

Kısa süren bir görüşmenin ardından Erdoğan ve Schwap bir basın toplantısı düzenledi.

Davos Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab, oturumun bu şekilde bitmiş olmasından dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, duygularını paylaşmak istediğini söyledi.

Schwab, ''Çünkü Sayın Başbakan Erdoğan yakın ilişkilerimin olduğu ve güvenilir bir dostumuz olan bir kişi ve burada tüm organizasyon içinde Türk hükümeti büyük destek sağlıyor. Ancak burada daha fazla önemli olan husus ise bizler burada kendisinin Orta Doğu'daki barış için, oynamakta olduğu rol için tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bu önemli görev ve sorumluluğu üstlendiği için hakkını her zaman teslim etmemiz gereken biri Sayın Erdoğan'' dedi.

Erdoğan'ın Orta Doğu'daki sorunların çözümü için önemli sorumluluklar üstlendiğini ifade eden Schwab, aslında bütün konuşmacılara belli süreler verildiğini vurguladı. Schwab, ''İlk süreçte 5'er dakika verilmekte, daha sonra diyalog ortamı oluşuyor ve 5'er dakika veriyoruz. Ancak burada maalesef ilk turdaki konuşmalar uzun sürdü ve sınıra yaklaştık ve zamanımızı aştık ve üzüntü içinde söylüyorum ki görüşmeleri kesme zorunluluğu doğdu. Bu durum nedeniyle ilk turda konuşmalar uzun sürdü. Sayın Erdoğan anlamlı bir cevap yansıttı'' diye konuştu.

Schwab, büyük çabalar sarf ederek yürüttükleri forumda, herkesin ''barış ve ekonomik refahı sağlamak için'' geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:

''Bizler buradayız. Davos'un ruhu içerisinde karşılıklı olarak anlayış mevcuttur. Burada olumlu ruh halini yansıtmak yapıcı olarak çalışmalar yürütme ruh hali egemendir. Diyaloğun oluşturulması için gerçekleşiyor bunlar, diyaloğun bizlerin umutlarını yeşertmesi için diyaloğun gerçekleşmesi gerekiyor. Bizler bunun için mücadele ediyoruz ve uzlaşının sağlanması, barışın Orta Doğu'da egemen olması için bu gibi oturumlar düzenleniyor ve şunu umut ediyorum ki bugünkü oturumda gerçekleşen duruma rağmen yalnızca buradaki bu durum değil ortak değerler ortak uzlaşı alanı ve karşılıklı algılama egemen olur. Burada bulunduğunuz içini teşekkür ediyorum.''

-ERDOĞAN'IN SÖZLERİ-

Erdoğan, uluslararası alanda özgür bir tartışma ortamı teşkil eden Davos'a her zaman olduğu gibi barışçı, yapıcı ve uluslararası işbirliğine katkıda bulunmak üzere geldiğini ifade etti.

Davos çerçevesinde yürütülen muhtelif faaliyetler kapsamında uluslararası barış, istikrar ve işbirliğinden yana olan tutumunu vurguladığını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu kapsamda Orta Doğu barış süreci, İsrail-Filistin, İsrail-Suriye ve Lübnan konularında özellikle yürütüğümüz temas ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundum.

Son bir ay zarfında yaşanan, insanlık trajedisini ki bildiğimiz gibi Gazze'de yaşanan trajedi ve kriz ile ilgili gözlem ve değerlendirmelerimizi Davos ruhuna ve usullerine uygun şekilde açık yüreklilik ile paylaştık.

Konuşmamda özellikle altını çizerek barış mesajlarını ön plana çıkardım. Herhangi bir şekilde ne İsrail halkını ne Cumhurbaşkanı Perez'i ne de Musevi halkını hedef aldım. Aksine, bugün öğleyin yapılan panelde de bu akşam yapılan panelde de antisemitizmin bir insanlık suçu olduğunu ifade eden bir başbakan, bir lider olduğumu tekrar hatırlattım.

Tabii, usul açısından bir şeyi hatırlatmak durumundayım. Bugün öğlen katıldığım panelde 14.30 başlaması gerekirken sadece ben ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev geldi. Maalesef 20 dakika bekledik henüz kimse gelmemişti. Panel yöneticisi 'gelin buyurun çıkalım 2 kişi ile buna başlayalım' ve 14.50'de panele başladık.

Akşamki panele gelince Sayın Ban-Ki Mun 8 dakika konuştu. Ben 12 dakika konuştum. Sayın Amr Musa 12 dakikaya gelince konuşmasını kesti. Buna mukabil İsrail Cumhurbaşakanı, 25 dakika boyunca zaman zaman toplantı usul ve adabına aykırı bir şekilde, doğrudan bana yüksek sesle hitap ederek, Davos'ta alıştığımız özgür tartışma ortamını dışına çıkan bir tavıra sergiledi.

Uluslararası panel kurallarına göre, objektif tutum sergilemesi beklenen yönetici de bu tür toplantı kriterlerinin dışına çıkarak benim de dahil olduğum konuşmacılara söz hakkı tanımadan paneli bitirmek istedi.

Müdahale ederek söz aldığımda da görüşlerimi ifade etmeme imkan tanımadı. Ve toplantı moderatörüne karşı bir tepki ortaya koydum. Bitmek üzere olan toplantıyı da terk ettim. Bunu özellikle sizlere açıklamak istedim ki, çünkü burada da hedef saptırılabilir.

Yumuşak başlıyım ama uysal koyun değilim.''

-SORULAR-

Erdoğan, ''Daha sonraki toplantılar ile ilerideki Davos toplantılarında olacak mısınız?'' sorusu üzerine, ''Değerlendireceğiz. Çünkü, benim tabii ki burada tavrım modaratöre oldu ama bu tür moderatörlerin olduğu Davos zevk vermez onu söyleyeyim, barışa da gölge düşürür onu hatırlatayım'' dedi.

Kuveyt'li bir gazetecinin ''Peres'in sesini yükselterek konuştuğunu gördük. Siz buradaki çalışmalar, Türkiye tarafından ve Arap Birliği çerçevesinde Gazze'de gerçekleşecek yapılacak çalışmalar hangi yönde devam edecek? Gazze açısından gerçekleştirecek çalışmalar doğru mu değil mi? Arap Birliği gelişmeleri doğru mu değil mi?'' sorusuna Erdoğan, şu karşılığı verdi:

''Ben, Perez'in yaşına saygım sebebiyle sesimi yükseltmedim. Yoksa sesim ondan daha çok çıkar, orada bir sıkıntım yok. Çok açık, net bir şey daha söylüyorum; doğru konuşmuyor. Tarih onu yalanlıyor, siyaset bilimi onu yalanlıyor, rakamların hepsi bizde var. Dolasıyla, tabii işte beraber olamadığımız için rahat konuşma imkanımız yok ama 25 dakika o konuşup 12 dakika biz konuştuğumuz zaman burada da adaletsizlik oluyor. Fazla vaktinizi de almak istemiyorum. Hepinize ilgi ve hassasiyet sebebiyle çok teşekkür ediyorum.''

Ortak basın toplantısına Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa da katıldı. Toplantıya uluslararası basın yoğun ilgi gösterdi.

KAYNAK
sugardboy - avatarı
sugardboy
Ziyaretçi
21 Şubat 2009       Mesaj #1026
sugardboy - avatarı
Ziyaretçi
filesphp?file49006 467301940
Askerlik Kanununda değişik yapılmasına ilişkin yasa teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Yasaya göre, terörle mücadelede şehit olanların bütün çocukları ve kardeşleri askerlikten muaf olabilecek. Terör olayı dışındaki şehitlerin ise bir kardeşi bundan yararlanacak. Astsubay üstçavuş ve kıdemli üstçavuş rütbe bekleme süresi, 3 yıldan 6 yıla çıkartılacak.

Genel Kurulda, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı'nın Askerlik Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifi ile GATA Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tasarı, temel kanun olarak iki bölüm halinde görüşüldü.

Yasaya göre, çeşitli nedenlerle Türk vatandaşlığını kaybettikten sonra yeniden kazananların askerlik işlemlerine, vatandaşlığı kaybettikleri tarihteki durumlarına göre devam edilecek.

Askerlik hizmetini yerine getirirken ölen, akıbeti meçhul kalan, hakkında gaiplik kararı alınan veya maluliyet aylığı bağlanmasını gerektirecek biçimde malul olanların; baba ve annesinin müşterek olarak talep ettiği veya baba ya da annesinden biri ölmüş ise sağ olanın talep ettiği kardeşlerden biri, istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, silah altındaysa terhis edilecek.

Baba veya annesinin müştereken anlaşamadıkları veya her ikisinin de ölmüş olması durumunda; öncelikle silah altında olan kardeşi varsa, istekli olması halinde terhis edilecek. Silah altında kardeşi yoksa veya silah altında olan kardeşi terhis olmak istemezse, askerlik hizmeti sırası gelen ilk kardeş, istekli olmadıkça askerliğe alınmayacak.

Askerlik yaparken, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybeden yükümlülerin çocukları ile aynı anne ve babadan olan kardeşlerinin tamamı, istekli olmadıkça askerliğe alınmayacak, askerlik yapanlar ise istekleri halinde terhis edilecek.

YOKLAMALAR

Askerlik çağına girenlerden yoklama devresinde bulunanlar; 20 yaşına girdikleri yılın 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında ilk, 1 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasında ise ikinci olmak üzere, iki kez yoklamaya tabi tutulacak.

Bu yoklamalar yapılırken, her yıl yedeklerin de yoklamaları yapılacak. Yedeklik yoklama yaş sınırı, ihtiyaç halinde Milli Savunma Bakanlığınca 10 yıla kadar indirilebilecek.

Askerlik meclisinde bulunması gereken askeri hekimler, Genelkurmay Başkanlığı, sivil hekimler ise mülki amirler tarafından görevlendirilecek. Askerlik meclisinin toplanmadığı zamanlardaki son yoklama işlemlerinde, askeri hekim şartı aranmayacak.

Askerlik şubeleri, son yoklama tarihlerini mahallin en yüksek mülki amirine bildirerek, askerlik meclisinin belirlenen günde toplanmasını ve muhtarların, o yıl askerlik çağına girenler ile bir önceki sene ertesi yıla terk edilenlerin, muhtarlıklarda asılarak ilan edilecek listeleriyle birlikte belirlenen günde gelmelerini isteyecek.

YAZILI TEBLİGAT UYGULAMASI KALKIYOR

Askerlik işlemlerinde yazılı tebligat uygulamasına son verilecek, tebligat, TRT aracılığıyla yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından o yıl askerlik çağına girenler ile bir önceki yıl, ertesi yıla terk edilenlerin son yoklamalarının yapılacağı, TRT aracılığıyla duyurulacak. Bu duyuru, hükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

Son yoklama sırasında, askerlik şubesine veya yurt dışı temsilciliklerine gelmemiş ve gelmeyiş sebebini bildirmemiş kişiler, yoklama kaçağı kabul edilecek.

Yoklama kaçakları ve bakayalar, yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki amirine bildirilecek. Yakalananlar, en geç 24 saat içinde en yakın şubeye getirilecek. Askerlik şubesi tarafından teslim alınmayanlar, derhal serbest bırakılacak.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte tebligatsız saklı, yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanların askerlik şubelerine müracaat etmeleri, Milli Savunma Bakanlığı tarafından TRT aracılığıyla duyurulacak. Bu duyuru, yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak. Yapılan duyuruya rağmen 3 ay içerisinde askerlik şubesine başvurmayanlar hakkında, tebligatlı işlem yapılacak.

Ülke menfaatine uygun olmayan ve uluslararası alanda istismar edilebilecek nitelikte haritaların üretim ve kullanımının önlenmesi amacıyla harita, atlas, küre ile harita ve harita bilgisi içeren her türlü doküman için, Harita Genel Komutanlığından uygunluk onayı alınması zorunlu olacak.

YEDEK SUBAYLARIN TERFİSİ

Yedek subayların terfisi de yeniden düzenlenecek. Buna göre, yedek subaylar, barışta; silah altında geçen süreleri, hizmet sürelerinden sayılmak suretiyle muvazzaf subaylar gibi terfi ettirilecek. Yedek subaylar, seferde; muvazzaf subaylar gibi terfi ettirilecek. Yedek subayların terfi şart, usul ve esasları hakkında TSK Personel Kanunu hükümleri uygulanacak.

Astsubay üstçavuş ve kıdemli üstçavuş rütbe bekleme süresi, 3 yıldan 6 yıla çıkartılacak.

Üstçavuşluk ve kıdemli üstçavuşlukta 6 yıllık bekleme süresine tabi olacak astsubaylardan; kıdem alanlara, rütbe terfi şartları bakımından fiili bekleme süresinin üçte ikisi oranında sicil bulunma şartı getirilirken, üstün başarı nedeniyle terfi edecek üstçavuş ve kıdemli üstçavuşların sadece bu rütbelerine ait sicil notunun ortalaması yüzde 95 ve üzerinde olması gerekecek.

Astsubaylıktan subaylığa müracaat yılı, 7 ile 9. hizmet yıllarından 5 ile 7. hizmet yıllarına alınıyor. Bu düzenlemeyle, astsubayların kişisel ve mesleki gelişim alanlarına odaklanması, motivasyonlarının artırılması, subaylığa teşvik edilmeleri, statüler arası geçişin kolaylaştırılması, subaylık nosyonunun genç yaşlarda kazanmaları, nitelikli ve başarılı personelin subay yapılması amaçlanıyor.

Rütbe bekleme sürelerinin yükseltilmesi paralelinde, üstçavuş ve kıdemli üstçavuş rütbeleri için ''kademeli'' tanımı getiriliyor.

Üstçavuşluk ve kıdemli üstçavuşlukta da 6 yıllık rütbe bekleme süresine tabi olunacak. Astsubayların hizmet tazminat oranları, mali hak kaybına uğramayacak şekilde yeni rütbe bekleme süresine göre yeniden düzenlenecek.

TSK tarafından üretilen, yurt içinden veya yurt dışından çeşitli yollarla elde edilen her cins ve sınıf ikmal maddesinden; hizmet dışı bırakılan, hurdaya ayrılan ve ihtiyaç fazlaları kiralanabilecek.

YÜKSEK BİLİM KONSEYİNE ATAMA

Yüksek Bilim Konseyi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanı ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekanı ile Gülhane Askeri Tıp Akademisinde görevli anabilim ve bilim dalı başkanlığı, servis ve kısım şefliği ile enstitü ve yüksekokul müdürlüğü görev süresini tamamlayan öğretim üyeleri ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanı tarafından bir yıl için görevlendirilecek 3 anabilim dalı ve 2 bilimdalı başkanından oluşacak.

Yüksekokul müdürü, öncelikle yüksekokul kadrolarında görevli öğretim üyeleri arasından, yüksek okul kadrolarında görevli öğretim üyesi bulunmadığı takdirde Gülhane Askeri Tıp Akademisinde görevli öğretim üyelerinden Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanı tarafından teklif edilecek 4 öğretim üyesi arasından Genelkurmay Başkanlığınca 4 yıl için atanacak. Görev süresi bitimini takiben Yüksek Askeri Şura tarafından yapılacak değerlendirmelere göre, birer yıllık süreler halinde en fazla 4 defa uzatılabilecek. Yüksekokul müdürünün görev süresi 8 yılı geçemeyecek. Görev süresi bitenler Yüksek Bilim Konseyindeki kadrolara atanabilecek.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, şehit yakınlarıyla ilgili olarak Türkiye'de belli zamanlarda iyileştirmeler yapıldığını belirterek, ''Bugün itibarıyla başka bir çalışma gündemde yok. imkanlar elverdiğinde yeni iyileştirmeler yapılabilir'' dedi.

ERGENEKON

Teklifin görüşmeleri sırasında CHP'li milletvekilleri, Ergenekon davası ve soruşturmasına ilişkin eleştirilerde bulundu.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, 2 yıldan beri devam eden olayın TSK ile ilgisi olup olmadığını sorarak, ''Böyle bir örgüt var mı yok mu bilinmemesine rağmen gözaltılar dalga dalga devam ediyor. Son günlerde ortaya çıkan silahların TSK ile ilgisi var mı yok mu? Bu dava hukuki mi yoksa siyasi mi? Biz darbelere de çetelere de karşıyız ama hukuksuzluğa da karşıyız'' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı da ''Ergenekon soruşturmasının her dalgasında suçlu olabilecekler ve susturulması gerekenlerin gözaltına alındığını'' ileri sürerek, ''Bunların hepsinin ortak suçu AKP karşıtı olmaktır. Hukuk çiğneniyor. Gelsin ETÖ (Ergenekon terör örgütü), gitsin ETÖ... Ülkedeki bütün suçlar üzerine atılıyor. Bırakın Apo'yu, Cemil Bayık'ı, terörist dediğiniz Kemal Gürüz, Mustafa Özbek, Mustafa Balbay gibi olur'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, yargı bağımsızlığı ve görülmekte olan bir davayla ilgili düzenlemelere işaret ederek, yapılan konuşmalarda bu ilkelerin çiğnendiğini söyledi. Bozdağ, yargı bağımsızlığına herkesin saygı göstermesini istedi.

MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş ise Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan haritayı eleştirerek, ''Harita Genel Müdürlüğünün internet üzerinde haritaları varken, Google'den harita indirmenin garabetini anlamış değilim'' dedi.

Başkanvekili Güldal Mumcu, teklifin yasalaşmasının ardından birleşimi 10 Şubat Salı günü saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.
DERF_YORK - avatarı
DERF_YORK
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009       Mesaj #1027
DERF_YORK - avatarı
Kayıtlı Üye
Haber Yayın Tarihi: 25.02.2009 12:07

THY Uçağı Amsterdam'da Düştü: Can Kaybı Yok Türk Hava Yollarına Ait Bir Uçak, Hollanda'nın Amsterdam Kentinde Schiphol Havaalanına İnerken Yere Çakıldı. 127 Yolcunun Olduğu Uçakta Can Kaybı Yaşanmadı.

Türk Hava Yollarına ait bir uçak, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inerken yere çakıldı. 127 yolcunun olduğu uçakta can kaybı yaşanmadı.

_
Beni Ona sorsanız, 1 ölüyüm. Bana O'nu sorsanız tüm kalemlerim...
DERF_YORK - avatarı
DERF_YORK
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009       Mesaj #1028
DERF_YORK - avatarı
Kayıtlı Üye
Hollanda,da Oluşan Uçak kazasın'da Hollanda,lı yetkililer..
20 Ağır yaralının olduğunu Belirtti.
Hollanda'lı yetkililerin,de Basın açıklaması yapacağı belirtildi.
Amsterdam,da Hava koşullarının sürekli değişmesi konusunda bilgi verildi.
Hollanda' Ulusal Tv kanalı. Olayla ilgili 5 Kişi,nin Hayatını kaybettiğini belirtsede,
Haber Doğrulanmadı. Saat 13:53 itibarıyla gelişen Haber !!
Türkiye" Saatiyle saat 14:30,da Hollandalı Yetkililer basın açıklamasında bulunacaklar.
DERF_YORK - avatarı
DERF_YORK
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2009       Mesaj #1029
DERF_YORK - avatarı
Kayıtlı Üye
Uçağın Kara Kutuları Bulundu İstanbul -Amsterdam Seferini Yaparken Bu Sabah Yerel Saatle 11:50 Dolaylarında Schiphol Havaalanına İnişe Geçtiği Sırada Kaza Yapan THY'nin "Tekirdağ" İsimli Uçağında Son Belirlemelere Göre Ölü Sayısının 9 Olduğu Açıklanırken, 6 Kişinin de Hayati Tehlike Sınırında Olduğu Bildirildi.
İstanbul-Amsterdam seferini yaparken bu sabah yerel saatle 11:50 dolaylarında Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapan THY nin "Tekirdağ" isimli uçağında son belirlemelere göre ölü sayısının 9 olduğu açıklanırken, 6 kişinin de hayati tehlike sınırında olduğu bildirildi.

Schiphol havaalanında kazaya ilişkin düzenlenen ikinci basın toplantısında son gelişmeler hakkında bilgi veren yetkililer, uçağın kara kutularının bulunduğunu da açıkladı.

Yetkililer, kazada yaralanan 80?den fazla kişinin başta Amsterdam ve Utrecht.
çevre illerde 11 ayrı hastaneye kaldırıldığını belirttiler.

Haarlem Belediye Başkanı Yardımcısı Michel Bezuijen başkanlığında, itfaiye ve havaalanı yetkilileriyle, sağlık ekibi başkanı ve Haarlem Savcısının hazır bulunduğu basın toplantısında ölen ve yaralanan yolcular hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi, ancak ölenlerden üçünün mürettebat olduğu doğrulandı. Kazada yaşamını yitirenlerin halen araştırma amacıyla uçakta bulunduğu belirtildi.

Verilen bilgiye göre, 6 hayati tehlikesi devam eden yolcu yanında 25 de ağır yaralı yolcu bulunuyor.

Kazaya kurtarma çalışmaları çerçevesinde 60 ambülans ve 150 uzman sağlık görevlisiyle en hızlı şekilde müdahale edildiğini bildiren yetkililer, kazadan hemen sonra yolcu yakınları için bir merkez oluşturularak onlara da gerekli destek hizmetinin verildiğini iade ettiler.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, kazada kara kutular bulundu. Ancak kaza nedeni henüz bilinmiyor, bu konuda henüz somut bilgi bulunmadığını kaydedildi.

Kaza,da 9 Kişi Hayatını kaybetti.
Hayatını Kaybeden Yolculara Allah'tan Rahmet ve Aielelerine..
Sabır diliyoruz.
e.said coskun - avatarı
e.said coskun
Ziyaretçi
4 Mart 2009       Mesaj #1030
e.said coskun - avatarı
Ziyaretçi
sigara

Sivas'ta sigara ve alkole savaş açan Selçuk İlköğretim Okulu öğrencileri sokağa döküldü. Pankartlarla kötü alışkanlıkların zararlarına dikkat çeken küçükler, sigara tiryakisi ve alkol, uyuşturucu bağımlısı olmayacaklarına dair yemin etti.

Sivaslılara sigara ve alkolün zararını anlatmak amacıyla yürüyüş düzenleyen 700 öğrenci, öğretmenlerinin koordinasyonunda Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüdü. Taşıdıkları pankartlarla büyüklere 'Sigarayı dışla, hayata başla', 'Sigarayı atın hayatı tadın' gibi sloganlarla mesajlar verdi. Öğrenciler, sigara ve alkolün insan vücuduna verdiği zararı hazırladıkları objelerle de görsel olarak anlattı. Kortejin en önünde öğrenciler tarafından sigaradan hayatını kaybeden bir kişinin tabutu taşındı. Vatandaşların meraklı bakışları arasında yürüyüşlerini sürdüren öğrenciler, Atatürk Anıtı önündeki programda konuyla ilgili şiirler okudu, şarkılar söyledi. Programın sonunda ise sigara ve alkol kullanmayacaklarına dair hep bir ağızdan ant içti.