Arama

Medya Haber - Sayfa 131

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 716.107 Cevap: 1.864
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
17 Şubat 2010       Mesaj #1301
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Kadın teröristler sapıklıktan kaçtı

Sponsorlu Bağlantılar
kadin pkk 16210 ic 2147 334

Kırsal alanda ağır kayıplar veren ve otorite boşluğu yaşanan terör örgütü PKK’da yaşanan "cinsel taciz olaylarının örgütten kopmalara neden olduğu" bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütünün Fransa, İtalya ve Belçika kadın kolları sorumluları "Nurjin" kod adlı Z.T, "Rojin" kod adlı Ö.T, "Melal" kod adlı B.A., "Amara" kod adlı A.Ö. ve "Berivan" kod adlı N.K. "cinsel tacize uğradıklarını" iddia ettiler. Terör örgütünün üst düzey sorumluları tarafından "taciz edildiklerini" öne süren beş kadın örgütten ayrılma kararı aldı.

Terör örgütünü terk eden kadın kolları sorumlularının, yaşadıkları tacizi PKK’nın Avrupa yapılanmasının başındaki Sabri Ok’a ilettikleri ve Irak’ın kuzeyine gönderilmeyi talep ettikleri; ancak Sabri Ok’un Avrupa yapılanmasında "otorite boşluğu yaşandığı izlenimi vermemek" için bu talepleri geri çevirdiği kaydedildi. Sabri Ok’un, kadınların ısrarcı davranışları karşısında "sessiz kalmaları, aksi takdirde cezalandırılacakları" yönünde tehditte bulunması üzerine kadınların ayrılma kararına vardıkları belirtildi.

Öte yandan, terör örgütünün sözde Brüksel sorumlularından " Azad " kod adlı A.G’nin, Belçikalı bir kadınla birlikte yaşadığının ve kadının hamile olduğunun ortaya çıkması üzerine "özeleştiri" vermek üzere Kandil’e çağrıldığı, ancak "infaz" korkusuyla örgütten kaçtığı öne sürüldü.

İran’da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen bir operasyonda yaralı olarak ele geçirilen örgütün sözde bölge sorumlularından "*****" kod adlı Ayşe A’nın 4 aylık hamile olduğu ortaya çıkmıştı.

Terör örgütünün Fransa, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Belçika, İsviçre ve Irak’taki yapılanmalarında, geçen yıl, örgütte yasak olan "gönül ilişkisi" nedeniyle kaçışlar yaşanmıştı.

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
17 Şubat 2010       Mesaj #1302
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Boğaziçi Köprüsü'nde intihar

Sponsorlu Bağlantılar
kopru 2149 334

İstanbul'da uzun süredir psikolojik tedavi gören Murat Işık (40), Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'den atlayarak intihar etti.

Sultançiftliği'ndeki evinden bugün öğle saatlerinde ayrılan evli bir çocuk babası Murat Işık, taksiye binerek Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne geldi. Köprü üzerinde taksiyi durdurarak aşağıya inen Murat Işık, saat 13.00 sıralarında korkuluklara çıktı. Köprü güvenlik kameralarından Murat Işık'ın korkuluklara çıktığını gören Trafik ve Koruma Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler, korkuluklardan aşağıya sarkan Murat Işık'ı ikna edebilmek için yaklaşık 30 dakika uğraştı.

Murat Işık, ikna çabaları sırasında cep telefonuyla konuşurken görüldü. Ancak Murat Işık, polisin ikna çabalarına aldırmayarak kendini boşluğa bırakttı. İstanbul Boğazı'nın sularına gömülen Murat Işık'ın cansız bedeni İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Rumeli Hisarı açıklarında bulundu. Kıyıya çıkarılan Murat Işık'ın cesedi, savcının talimatıyla, 112 Acil Servis'in ambulansıyla İstinye Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
17 Şubat 2010       Mesaj #1303
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Kaybolan çocuk 56 yıl sonra döndü

halil yesiltas 17210 ic 5823 334

Ordu`nun Fatsa ilçesinde 15 yaşında ortadan kaybolan ve öldü sanılan Halil Yeşiltaş, 56 yıl sonra ana ocağına dönünce yakınlarını şaşırttı.

5 yaşındayken aniden ortadan kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Halil Yeşiltaş`ın bu sürede 5 yıl İstanbul`da, 5 yıl Hollanda ve İtalya'da, 46 yıl ise Amerika'da yaşadığı ortaya çıktı.

Çok iyi derecede İngilizce bildiği belirtilen 70 yaşındaki Halil Yeşiltaş, Amerika`da çeşitli otellerde garsonluk yaptığını söyledi. Halil Yeşiltaş, "Ben Amerika`dayken annem ve babam ölmüş. Şimdi onların mezarına gideceğim ve dua edeceğim. Onları çok özledim, umarım onlar da beni çok özlemiştir" dedi.

Halil Yeşiltaş`ın yeğeni Turgut Yanık ise, "Dayım yurt dışındayken emekli olmuş. 1976 yılında kısa süreli Türkiye`ye gelmiş ama biz bunu bilmiyoruz. Yurt dışındayken yaşlılar yurdunda kalmış. Daha sonra alzheimer hastalığına yakalanmış. Sokakta öylesine gezerken bir Türk vatandaşımızın dikkatini çekmiş. Dayımın hasta olduğunu anlamış ve Türkiye`ye dönmesi için yardımcı olmuş. Türkiye`ye gelince biz de çok şaşırdık, o da çok şaşırdı. Çünkü biz onu öldü biliyorduk" diye konuştu.

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
17 Şubat 2010       Mesaj #1304
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
İşte Türkiye'ye vize uygulamayan 58 ülke

Başbakan Tayyip Erdoğan, son birkaç ay içerisinde Suriye, Lübnan, Libya, Arnavutluk, Tacikistan ve Ürdün ile vizeleri kaldırdıklarını anımsatarak, “Şimdi resmi vizeleri Katar’la kaldırıyoruz” dedi.

Son üç ayda yedi ülke daha Türkiye’ye vize uygulamasını kaldırdı. Türkiye’ye vize uygulamayan 58 ülke şöyle sıralanıyor:

“Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna- Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guetemala, Güney Afrika, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Güney Kore, Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Palau Cumhuriyeti, Pakistan, Paraguay, St. Vincent- Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela, Tacikistan.”

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
19 Şubat 2010       Mesaj #1305
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
ABD'de FBI binası yakınlarına uçak çarptı

ABD'nin Teksas eyaletinde küçük bir uçağın Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) binasının yakınındaki binaya çarptığı bildirildi.

teksas 2122 334
Teksas eyaletinin başkenti Austin'in itfaiye dairesi sözcüsü Helena Wright, uçağın Austin'de 7 katlı binaya çarptığını, ölen olmadığını ifade etti.

Wright, kazada bir kişinin kayıp olduğunu, 2 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve bu kişilerin sağlık durumunun bilinmediğini kaydetti.

Amerikan İç Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklama da olayda terörist bağlantı görülmediği belirtildi.

ABD'nin Teksas eyaletinde binaya çarpan küçük uçağın pilotunun, binaya kasıtlı olarak çarptığı bildirildi.

CNN televizyonuna konuşan bir federal yetkili, havalanmadan önce evini yakan pilotun daha sonra uçakla Austin kentindeki 7 katlı binaya çarptığını söyledi.

Austin polisi olaydan sonra iki kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirirken, pilotun akıbeti hakkında ise henüz bilgi edinilemedi.

Amerikan İç Güvenlik Bakanlığı, olayda terörist bağlantı görülmediğini bildirmişti.

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
19 Şubat 2010       Mesaj #1306
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Silah kanunu tasarısında askerin dediği oldu

İçişleri Komisyonu gündeminde bulunan Silah Kanunu Tasarısı konusunda, alt komisyon, Genelkurmay’ın ‘silah ithalatı’ ile ilgili olarak itirazını dikkate aldı. Tasarıda, ‘Harp silahlarıyla ilgili ithalatın yine Genelkurmay tarafından yapılması’ yönünde değişikliğe gidildi.

İçişleri Komisyonu gündeminde bulunan Silah Kanunu Tasarısı konusunda, alt komisyon, Genelkurmay’ın ‘silah ithalatı’ ile ilgili olarak itirazını dikkate aldı. Tasarıda, ‘Harp silahlarıyla ilgili ithalatın yine Genelkurmay tarafından yapılması’ yönünde değişikliğe gidildi.

Silah Kanunu Tasarısıyla ilgili İçişleri Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyonun bugünkü toplantısında, tasarıda değişiklik yapılması benimsendi. Genelkurmay’ın tasarıya yönelik itirazları arasında bulunan silah ithalatı ile ilgili maddede değişiklik yapıldı. Tasarı, harp silahlarında da diğer silahlarda olduğu gibi ithalat yetkisini Emniyet Genel Müdürlüğü’ne verirken, alt komisyonda benimsenen düzenlemeye göre, Harp Silahlarının ithalatı eskiden olduğu gibi Genelkurmay’ca gerçekleştirilecek. Yapılan düzenlemeye göre, Harp silahlarının dışında kullandığı silahların ithalatını Emniyet Genel Müdürlüğü yapacak. Tasarıda silah ithalatına yönelik ‘İlgili kurumlar ve görevlendirecekleri şahıslar tarafından’ ibaresindeki ‘şahıslar’ ifadesine de Genelkurmay karşı çıkıyordu. Alt komisyonda yapılan değişiklikle bu ifadenin tasarıdan çıkarılması öngörüldü. Muhalefetin bu yöndeki önerisine AKP’li Nedim Öztürk de olumlu oy kullandı.

Tasarıda yine Genelkurmay’ın itiraz ettiği maddeler arasında bulunan ‘askeri personele ruhsat verilmesi’ ile ilgili düzenlemede de Genelkurmay’ın itirazı dikkate alındı. Buna göre de eskiden olduğu askeri personele silah ruhsatı Genelkurmay’ca verilecek. Ancak silah ruhsatlarının kontrolü İçişleri Bakanlığı’nda olacak. Bakanlıkça oluşturulacak birimle verilen silah ruhsatları kontrol edilecek. Tasarıda CHP’li komisyon üyesi Adana Milletvekili Hulusi Güvel, silah edinme yaşıyla ilgili maddeye de itiraz etti. Güvel, av tüfeklerinde silah edinme yaşının tasarıda yer alan 18’den 21’e, diğer tabanca ve silahlarda da 21’den 25 yaşa çıkarılmasını önerdi. Ancak muhalefetin bu önerisi, alt komisyonda kabul görmedi. Tasarıya göre, ayrıca, bir yıldan fazla ceza alanlar, illerde kurulacak komisyonlarca uygun görülürse silah ruhsatı alabilecek.

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
19 Şubat 2010       Mesaj #1307
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Elektrik dağıtım ihalesinde büyük teklif

Uludağ Elektrik Dağıtım şirketi için en yüsek teklifi Limak İnşaat verdi.

Teklifin 940 milyon dolar olduğu belirtildi.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş özelleştirme ihalesine en yüksek teklif 940 milyon dolarla Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’den geldi.

Özelleştirme İdaresi bugün gerçekleştirdiği Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş, Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş., Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş ihalelerinden toplam 1 milyar 528 milyon 850 bin

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş özelleştirme ihalesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda (ÖİB) gerçekleştirildi. İhale Komisyonu Başkanlığını ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu yaparken, ihaleye, Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş., Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Park Holding A.Ş., Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş., Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., ETİ Gümüş A.Ş. - Söğütsen Seramik Sanayi İnş. Mad. İth. İhr. A.Ş. O.G.G, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile KCETAŞ ? Aygen OGG teklifverdi.

ÖZEL SEKTÖRÜN PAYI YÜZDE 44’E ULAŞACAK
ÖİB Başkan Vekili Aksu, ihale öncesinde yaptığı açıklamada, “Hali hazırda beş özel elektrik dağıtım şirketi 21 ilde faaliyet göstermektedir ve dağıtım piyasasının yüzde 24’ünü oluşturmaktadır. Bunlara ihalesi 6 Kasım 2009’da tamamlanan ve onay süreci devam eden Osmangazi, Çoruh ve Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketleri ile ihalesi yapılmakta olan Uludağ, Çamlıbel, Fırat ve Vangölü Elektrik dağıtım şirketlerini ilave ettiğimizde 12 özel dağıtım şirketi toplam 51 ilde faaliyette bulunacak ve özel sektörün payı yüzde 44’e ulaşacak” diye konuştu.

İHALE SÜRECİ
Kapalı ve elemesiz yapılan turda en yüksek teklif 451 milyon dolar oldu. Bu turun ardından beş elemeli tura geçildi. Birinci elemeli turda teklifler eşit olunca tur tekrarı yapıldı. İlk turda Aksa Elektrik, ikinci turda Aydem Elektrik, üçüncü turda KCETAŞ ? Aygen OGG, dördüncü turda ETİ Gümüş A.Ş. -Söğütsen Seramik Sanayi, beşinci turda ise Park Holding elendi. Elemeli turda en yüksek teklif 781 milyon 500 bin dolar olurken, açık artırma başlangıcı 845 milyon dolar oldu. Açık artırma aralığı ise 1 milyon dolar olarak belirlendi. Açık artırmaya Çalık, Kolin, Limak ve Cengiz elektrik kaldı. Sekizinci turda Cengiz Elektrik, onbeşinci turda Kolin İnşaat,otuzaltıncı turda ise Çalık Enerji teşekkür ederek ihaleden çekildi. Böylece Limak 940 milyon dolar ile ihaleye en yüksek teklif vererek, ihaleyi aldı.

ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM AŞ
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’yı kapsıyor. 2008 net elektrik tüketim miktarı 10 milyon 940 bin 535 megavat saat olurken, abone sayısı ise 2 milyon 278 bin 524 kişi oldu. Bölgedeki kayıp kaçak oranı ise yüzde 6 olarak tespit edildi.

“YILLIK EN AZ 50 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPACAĞIZ”
Limak Enerji İcraa Kurulu Üyesi İsmail Ergüneş ihale ile ilgili soruları yanıtladı. Ergüneş, modern bir şebeke sistemi yatırımı yapacaklarını ifade ederek, yıllık en az 50 milyon TL’lik yatırım yapmayı planladıklarını kaydetti. Ödemeyi nasıl yapacaklarına henüz karar vermediklerini belirten Ergüneş, 52 HES ihalesine de katılacaklarını söyledi.

4 İHALEDEN 1.5 MİLYAR DOLAR GELİR ELDE EDİLDİ
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bugün gerçekleştirdiği Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş, Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş., Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş ihalelerinden toplam 1 milyar 528 milyon 850 bin dolar gelir elde etti

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
19 Şubat 2010       Mesaj #1308
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
TEGV’den ağlatan değil gülümseten kampanya

tegv 0844 334

TEGV’nin 15’inci yılına özel hazırladığı reklam kampanyasının, sosyal sorumluluk kampanyalarında görmeye alışkın olduğumuz duygulara oynayan ve acıklı iletişim tonunun aksine, sıcak ve pozitif bir tonu var.

Vakfın bugüne kadar hayatına dokunduğu milyonlarca çocuğa dikkat çeken kampanya hedef kitlesine soruyor: “Bir milyon… Söylemesi kolay. Peki ya sayması?”

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) geçtiğimiz günlerde 15'inci yılının anısına özel bir iletişim kampanyasına başladı. Yukarıda okuduğunuz cümleler de kampanya için hazırlanan reklam filminin dış ses metni.

Ancak bunun da ötesinde vakfın geçtiğimiz 15 yıl içinde bu ülkenin çocuklarına nasıl dokunduğunun kısa bir özeti. TEGV yeni kampanyasıyla bir yandan 15'inci yılını kutluyor, diğer yandan da çocuklar için yaptığı katkının resmini çizip, neler yaptığını kamuoyuna biraz daha açık anlatıyor. Vakıf reklamlarıyla hayatımızın içinde, çoğu zaman yanıbaşımızda ama bir o kadar da uzağımızda olan tazecik hayatlarla bir kez daha karşılaştırıyor bizleri. Aslında onların da hayallerinin, yeteneklerinin, umutlarının olduğunu ve birilerinin onlara gerçekten dokunduğu zaman neler olabileceğini hatırlatıyor.

(Marketing Türkiye)

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Şubat 2010       Mesaj #1309
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yatalak hastaya sağlam raporu

Medya Haber

Yüzde 92 oranında engelli 45 yaşındaki Mustafa Yıldız'a, 'kendi günlük işlerini görebilir' raporu verilmesi şaşkınlık yarattı

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde, 20 yıl önce geçirdiği ameliyat sonrası yatalak kalan, yüzde 92 oranında engelli 45 yaşındaki Mustafa Yıldız'a, 'kendi günlük işlerini görebilir' raporu verilmesi şaşkınlık yarattı. Kütahya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bu rapora dayanarak, Yıldız'ın vasisi olan emekli öğretmen Osman Uludağ'ın aylık bakım ücreti talebini reddetti. Öfkelenerek, 8 aydır bakımını üstlendiği Mustafa Yıldız'ı aracına yatırıp İl Müdürü'nün makamına götüren ve halini gösteren Uludağ, yine olumsuz yanıt alınca isyan etti.

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Hisarbeyli Beldesi'nde oturan Mustafa Yıldız, 20 yıl önce bacak ve sırt ağrısı nedeniyle Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Bacak ve kalça ameliyatı geçiren Yıldız, sonrasında bir daha ayağa kalkamadı. Yatağa mahkum olan ve kemik erimesi hastalığı bulunduğu için vücut gelişimi de duran 1 metre 10 santimetre boyundaki Yıldız, kendisine bakan anne ve babasının 10 yıl önce ölümüyle kimsesiz kaldı. Yatalak Mustafa Yıldız'ın bakımını bu süre zarfında komşuları ve hayırsever vatandaşlar üstlendi, Simav Kaymakamlığı da yardımlarda bulundu.

BAKICI MAAŞI İSTEDİ
Geçen yıl Yıldız'ın dramını öğrenen emekli öğretmen Osman Uludağ, bakımını ve tedavisini üstlenmek amacayla vasisi olmak için 8 Ağustos 2009'da Simav Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme olumlu yönde karar verdi. Bunun üzerine Uludağ, Yıldız'ın vasisi olduğunu ve bakımını üstlendiğini belirterek, yasal olarak belirlenen asgari ücret tutarındaki bakım ücretinin ödenmesi iiçin bir dilekçeyle Kütahya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Müdürlük de Kütahya Devlet Hastanesi'nden 'yüzde 92 oranında vücut fonksiyon kaybı olduğu ve ellerini kullanamadığı' yönünde raporu bulunan Yıldız'ın durumunu açıklığa kavuşturmak amacıyla 18 Aralık 2009 tarihinde Simav Sağlık Meslek Lisesi'nden bir rehber öğretmen ile Simav Kız Meslek Lisesi'nden 2 ana sınıfı öğretmenini görevlendirdi. Gelen heyet üyeleri, yatalak Mustafa Yıldız'ın 'kendi günlük işlerini görebileceği' yönünde rapor hazırlayıp Kütahya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne sundu.

İŞTE ŞOKE EDEN YAZI
Müdürlük de bu rapor üzerine, bakım ücreti talebini reddettiğini şoke eden şu yazıyla Uludağ'a bildirdi:

"Yapılan sosyal inceleme sonucunda, özürlü Mustafa Yıldız günlük hayatın alışılmış tekrar eden gerekenleri önemli ölçüde yerine getirmede, hayatını bir başkasının bakım ve yardımı olmadan devam ettiremeyecek derecede özür yönünden bakıma muhtaç ağır özürlü olmadığı için, bu hizmetten yararlanma konusunda yönetmeliğin 4/C maddesindeki tanıma uygun olmadığı kanaatine varıldığı için talebiniz uygun görülmemiştir."

YATALAK HASTAYLA MAKAMA KADAR ÇIKTI
Kütahya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Kahraman'ın imzasını taşıyan bu yazı yardımsever Uludağ'ı kızdırdı. Otomobiline bindirdiği yatalak Mustafa Yıldız ile birlikte Kütahya'nın yolunu tutan Uludağ, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kütahya Valiliği'ne itirazda bulundu. Yıldız'ı makamına kadar çıkarıp halini göstermesine karşın Müdür Kahraman'dan olumsuz yanıt aldığını anlatan Osman Uludağ, isyan etti. Uludağ, "Bu ülkede, engelli ve kimsesiz bir vatandaşın bakımını üstlenmek sanki suçmuş gibi tavırlarla karşılaşıyoruz. Ama ben vicdanlı bir insanım. Tüm bunlar vicadınımın sesisini susturamayacak. Gerekirse Ankara'ya kadar gidip durumu Başbakan'a şikayet edeceğim" dedi.

'BEN OSMAN AMCALARI İSTİYORUM'
Yatalak Mustafa Yıldız de 20 yılda boyunun 1 metre 76 santimetreden 1 metre 10 santimetreye kadar küçüldüğünü, bir yandan hastalıkla uğraşırken, diğer yandan da bürokratik engellerin kendisini iyice yorduğunu söyledi, "Ben Osman amcalarda kalmak istiyorum. Onlar benim ailem gibi oldu. Devlet de artık üzerine düşeni yapsın ve sıcak elini uzatsın" diye konuştu.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı, şok cevap yazısında imzası bulunan Kütahya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Kahraman, yatalak Yıldız'ın Bağ- Kur'dan asgari ücret tutarında malüllük maaşı aldığı için talebi geri çevirdiklerini savundu.

Kaynak
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
20 Şubat 2010       Mesaj #1310
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
İşsize sessiz sedasız darbe!..

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kararına göre, bundan böyle işsiz ailelerin sağlık ve doktor harcamaları 100 gün değil, sadece 10 gün karşılanacak.

1 Ekim 2009'den bu yana 90 günden fazla prim ödeyenler devletten 100 gün sağlık hizmeti alabiliyordu.
90 günden daha az prim ödeyenlere sunulan sağlık hizmeti ise sadece 10 gündü.
Geçen hafta sessiz sedasız bir genelge yayınlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, "17 aydır yasayı yanlış uygulamışız" dedi.
Sağlık güvencesi tüm işsizler için 10 güne çekildi.
Durum dün sağlık hizmeti almak üzere sağlık kurumlarına giden işsizlere "ücretsiz yararlanamazsınız" denmesiyle ortaya çıktı.

CNN Türk - 19.02.2010