Arama

Medya Haber - Sayfa 34

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 661.594 Cevap: 1.864
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
15 Eylül 2006       Mesaj #331
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
79 yaşındaki Amerikalı bir kadın, plastik oyuncak tabancayla banka soymaya kalktı. Olayın tüm ayrıntıları için tıklayın..

Sponsorlu Bağlantılar
Savcılıktan alınan bilgiye göre, Chicago kentinde yaşayan Melvena Cooke adlı ihtiyar bir kadın, üzerinde ‘Prenses' yazılı siyah bir yağmurlukla bankaya girdi.
Veznedara yaklaşan kadın, poşet içindeki tabancasının namlusunu göstererek veznedardan kendisine usulca 30 bin dolar vermesini istedi. Tabancanın oyuncak olduğunu anlayan veznedar, alarma bastı. ‘Ganimetini' alamayınca bankadan çıkan ihtiyar soyguncu, biraz ilerideki mağazada güvenlik güçlerince yakalandı. Soyguncu, suçlu bulunursa 20 yıl hapisle cezalandırılabilecek

Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
16 Eylül 2006       Mesaj #332
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
İşte Papa'nın sözlerinin tamamı!!!
Medya Haber
Sponsorlu Bağlantılar



İşte Papa 16. Benediktus'un İslam Alemi'ni çileden çıkaran sözlerinin tam metni...

Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un Almanya ziyareti sırasında Salı günü Regensburg İlahiyat Fakültesinde akademisyenlere hitaben yaptığı konuşmadaki olay yaratan sözleri şöyledi:


"Yakınlarda Bizanslı bilge imparator İkinci Mihail Paleologos'un diyalogunun Prof. Theodore Khoury (Muenster) tarafından yayımlanan bölümlerini okuduğum esnada, Tanrının doğasına ilişkin akıl ile düşünürken, zihnime gelenler şunlar oldu: Bu, muhtemelen bir kış mevsiminde 1391'de Ankara yakınlarında eğitimli bir Farisi ile Hristiyanlık, İslam ve ikisinin geçerliliği hakkında yapılmış bir diyalogdur. Bu diyalog, bilahare 1394-1402 arasında, Konstantipoli kuşatması sırasında, muhtemelen bizzat imparator tarafından kaleme alınmış olmalı. Kendi açıklamalarının Farisi muhatabınınkilere oranla çok ayrıntılı olması da bundan kaynaklansa gerek. Diyalog, Kitab-ı Mukaddes ve Kur'an'da mevcut dinin yapıları üzerinde odaklanıyor.

Özellikle Tanrı imajı üzerinde duruluyor. Doğal olarak, üç şeriat ya da üç hayat düzeni diye de adlandırılan Eski Ahit, Yeni Ahit ve Kur'an arasındaki ilişkilere de değiniliyor. Bu derste benim bahsetmek istediğim konuya gelince... Ben, din ve akıl çerçevesinde, diyalogun bütünü içerisinde oldukça marjinal bir yer işgal eden tek bir konuya değineceğim. Zira bu beni çok etkiledi ve de bunu konuya ilişkin düşüncelerim için bir kalkış noktası olarak kullanacağım. Prof. Khoury'nin yayımladığı diyalogun yedinci bölümünde imparator, cihat, kutsal savaş konusuna değiniyor.

İmparator, (Kur'an'daki) 2. suretin 256. ayetinde, 'Din konusunda zorlama yoktur' denildiğinden elbetteki haberdardı. Uzmanlar, bunun başlangıç dönemindeki surelerden biri olduğunu söylüyorlar. O dönemde Muhammed, güçsüzdü ve de tehdit altındaydı. Ama imparator, doğal olarak, kutsal savaş konusunda müteakip dönemlerde gelişmiş ve Kur'an'da belirlenmiş diğer düzenlemelerden de haberdardı.

İmparator, ayrıntılara dalmaksızın, bir Kitap sahibi olanlar ile 'acımasızlar' arasındaki davranış farkını izah etmek için, bizi hayrete düşüren sert bir üslupla muhatabına, genel anlamıyla din ve şiddet ilişkisi bağlamında basit bir temel soru yöneltiyor: (Hadi bana Muhammed'in yeni olarak ne getirdiğini göster! Bu konuda, kendisinin vaaz ettiği dini kılıç ile yayma emri türünden kötü ve insanlık dışı şeylerden başka bir şey bulamazsın). İmparator, böylesine ağır bir ifade kullanmasının ardından, dini şiddet aracılığıyla yaymanın neden akıl dışı olduğunu ayrıntılı biçimde izah ediyor. Şiddet, Tanrının doğasına ve ruhun doğasına zıttır.

İmparator diyor ki, (Tanrı kandan hoşlanmaz. Akla göre davranmamak, Tanrının doğasına zıttır. Din, bedenin değil, ruhun ürünüdür. Dolayısıyla birini dine çekmek isteyen kişinin, şiddet veya tehdide değil, iyi konuşmaya ve doğru bir şekilde akıl yürütmeye ihtiyacı vardır. Makul bir insanı ikna edebilmek için, ne kola ihtiyaç vardır, ne vurabilecek bir şeye, ne de bir insanı ölümle tehdit etmeye yarayacak başka bir araca!). Bu diyalogda, şiddet aracılığıyla dine çekmeye muhalefet bağlamında en önemli husus şudur:

Akla göre hareket etmemek, Tanrının doğasına zıttır. Yayıncı Theodore Khoury, yorumunda diyor ki: Grek felsefesi içinde yetişmiş imparator için bu son derece net bir konudur. Ama Müslümanlık öğretisinde ise Tanrı mutlak anlamda aşkındır. Onun iradesi bizim kategorilerimizden tümüyle bağımsızdır. Buna akıllılık, makuliyet de dahildir. Khoury, bu bağlamda ünlü Fransız İslambilimci R. Arnaldez'in bir eserine de bir atıfta bulunuyor. Buna göre İbn-i Hazm, işi, Tanrıyı kendi kelamından bağımsız olmaya kadar götürerek, O'nun bize hakikati açıklamak gibi bir zorunluluğu dahi olmadığını belirtiyor. Eğer o irade buyurmuş olsaydı, insan putperestliğe de tabii olmak zorundaydı diyor".

PAPAZLAR SAVUNMAYA GEÇTİ

Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Başpiskopos Ruggero Franceschini, Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un Almanya'da yaptığı konuşmada, İslam'ı incitici bir boyut bulunmadığını ileri sürdü.

Başpiskopos Franceschini, ''Radio24'' adlı bir İtalyan radyosuna verdiği demeçte, ''Papa, zerre kadar İslam'ı incitmek istemedi. Papa 16. Benediktus, Regensburg'daki konuşmasında, basit bir şekilde, Tanrının oğullarının birbirlerini öldürmemeleri gerektiğini söylüyor'' dedi.

Papanın bu konudaki düşüncelerinin yeni bir şey olmadığını belirten Franceschini, ''Ratzinger, henüz kardinal olduğu dönemde Münih'te ve Roma'da zaten vermiş olduğu bir dersi tekrarlamaktan başka bir şey yapmadı'' diye konuştu.

Kaynak : internet haber


Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
17 Eylül 2006       Mesaj #333
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Papa'dan açıklama geldi

Medya Haber

İslam dünyasını ayağa kaldıran sözleri nedeniyle eleştirilen Papa'dan açıklama geldi.


Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Almanya'da yaptığı konuşmada Hz. Muhammed ile ilgili sözlerinin İslam dünyasında tepkilere yol açmasından dolayı "son derece üzgün" olduğunu bildirdi.

Papanın Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Bertone aracılığıyla yaptığı açıklamada, konuşmasının yanlış anlaşıldığını ima etti. Bertone, dün göreve başlamasının ardından, bugün konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Papa, konuşmasının bazı bölümlerinin Müslümanların duyarlılığını inciticiymiş gibi bir hava oluşturmasından, kendi niyetine tümüyle ters biçimde yorumlanmasından dolayı son derece üzgün" dedi.

Açıklamada, Papanın din ile şiddetin birbiriyle bağdaştırılamayacağını vurgulamak dışında bir amaç taşımadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Papa, oradaki konuşmasında genel itibarıyla din ile şiddet arasındaki ilişkiyi irdelemekte, hangi taraftan olursa olsun şiddete dinsel bir gerekçe göstermenin net ve kesin biçimde reddedilmesi gerektiğini söylemek istemekteydi".

Müslümanların Papanın sözlerini doğru anlaması gerektiği kaydedilen açıklamada, "Papa, sözlerinin doğru biçimde anlaşılması konusunda, onlara (Müslümanlara) yardım, bu sayede de halihazırdaki zor anın aşılmasını dilemektedir" denildi. Açıklamada, Katolik Kilisesinin II. Vatikan Konsilinde (1962-1965) Müslümanlar hakkında kullandığı ibarelerin Papa tarafından aynen yinelenmesi de dikkati çekti.

Açıklamanın, Papanın Müslümanlara "saygı" duyduğunun dile getirildiği söz konusu bölümünde, "Papa'nın dileği, yaşayan, sürgit mevcut, yerin ve göğün yaratıcısı, insanlara konuşmuş olan tek Tanrı konusundaki tanıklığın; ayrıca, tüm insanlık adına sosyal adalet, ahlaki değerler, barış ve özgürlüğü yayma ve de özendirme işbirliğinin güçlendirilmesidir" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Papanın Müslümanlarla diyaloga önem verdiğinin göstergesi olarak, 16. Benediktus'un geçen yıl Almanya'ya yaptığı ziyarette, 20 Ağustos 2005'te Müslümanlardan oluşan bir heyeti kabul ettiği de hatırlatıldı.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
17 Eylül 2006       Mesaj #334
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
63. Uluslararası Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ödülünü, Çin yapımı 'Still Life' adlı film kazandı.

Festivalin sürpriz başarısı olarak görülen filmde, dünyanın en büyük hidroelektrik santrali Gorges'ın, Yangtze Nehri üzerindeki inşası karşısında halkın yaşantısı anlatılıyor.

Helen Mirren, beklendiği üzere, İngiliz yapımı ''The Queen'' filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Filmde Prenses Diana'nın 1997'de ölmesinden sonra kraliyet ailesindeki kriz işleniyor.

Festivalin diğer sürprizi de en iyi erkek oyuncu dalında geldi. ABD'li aktör Ben Affleck, ''Hollywoodland'' filmindeki George Reeves rolüyle ödül kazandı.

Fransız yapımcı Alain Resnais, ''Private Fears in Public Places'' filmiyle en iyi yönetmen seçildi. Festivalde özel jüri ödülü, bu yarışmaya ilk kez katılan Çad'ın ''Daratt'' adlı filmine verildi.
10
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
17 Eylül 2006       Mesaj #335
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Bilim adamlarının keşfiyle güneş sistemini sarsan ve bu sene 9. gezegen Plüton'u sistemden atan yeni cüce gezegene Yunan tanrıçası Eris'in adı verildi.


Bilim adamlarının keşfiyle güneş sistemini sarsan ve bu sene 9. gezegen Plüton'u sistemden atan yeni cüce gezegene Yunan tanrıçası Eris'in adı verildi.

Bugüne kadar "2003 UB313" olarak adlandırılan sistemdeki en uzak ve buzullarla kaplı gezegene, Yunan mitolojisinde kavga ve nifak tanrıçası olarak bilinen Eris adının verildiği Uluslararası Astronomi Birliği tarafından açıklandı.

Mitolojide Truva Savaşını başlatan tanrıçalar arasındaki tartışmaya neden olan Eris adını bulan California Teknoloji Enstitüsünden Michael Brown, bu adın iyi bir seçim olduğunu belirterek, Eris'in "geri çevrilemeyecek kadar mükemmel" olduğunu savundu.

Plüton'dan yaklaşık 115 kilometre daha geniş olan Eris, güneş sistemindeki en uzak gezegen olarak biliniyor. Eris'in güneşten uzaklığı 14,5 milyon kilometreyi buluyor.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
17 Eylül 2006       Mesaj #336
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
THY LÜBNAN'A TEKRAR SEFERLERE BAŞLIYOR

10 Eylül 2006 - 2:51:56 AM

Türk Hava Yolları, yaklaşık 2 ay aradan sonra Lübnan seferlerini tekrar başlatıyor.

İsrail’in ablukayı kaldırmasının ardından THY; dün İstanbul-Beyrut seferinin yeniden başlatılacağını duyurdu.

İlk uçuşun 12 Eylül tarihinde yapılması bekleniyor.

12
ucak
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
19 Eylül 2006       Mesaj #337
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
MECLİS BUGÜN TOPLANIYOR

meclis 1

ANKARA - TBMM Genel Kurulu, 9. Uyum Paketi kapsamında çıkarılması gereken 9 yasa tasarısı ve teklifini görüşmek üzere bugün olağanüstü toplanacak.
Genel Kurul, toplantı yeter sayısının bulunması halinde, olağanüstü toplantı çağrısına konu olan 9 yasa tasarısı ve teklifini görüşmeye başlayacak. Genel Kurulda ilk olarak, Özel Öğretim Kurumları Kanunu Tasarısı ele alınacak.
Ayrıca, olağanüstü toplantı çağrısına konu olan 35 maddelik Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu Tasarısı ile 43 maddelik Tohumculuk Kanunu Tasarısı temel kanun olarak 2 bölüm halinde Genel Kurulda görüşülecek.
Meclis, yasa tasarısı ve teklifler yasalaşana kadar, gerekirse gece de mesai yapacak.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Eylül 2006       Mesaj #338
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

"Türkiye ekonomisi çok iyi durumda"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo de Rato, Türkiye'nin ekonomik büyüme performansının çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Rodrigo de Rato, Singapur'da Türkiye ekonomisindeki gelişmelere ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, Türkiye'nin hızlı bir büyüme kaydettiğini söyledi.

Rato, dünya ekonomisi içinde de aktif olan Türkiye'nin uyguladığı makro ekonomik politikalar ile yapısal reformların, olumlu sonuçlar verdiğini ifade
etti.

Rodrigo de Rato, Türkiye'nin uyguladığı serbest kur politikası ve enflasyon hedefleme sisteminin, enflasyonun düşürülmesine katkıda bulunurken, dış şoklara karşı da dayanıklılık sağladığını vurguladı.

TÜRKİYE,
viewads?d2hhdD16b25lOjE5NyZhbXA7bj1hZjJkZjQ0Mw

DÜNYA EKONOMİSİNDE AKTİF


IMF Başkanı, yapısal reformların sürdürülmesinin, ekonomik büyümenin kalıcı hale gelmesine, kırılganlıkların azalmasına, enflasyonunun düşmesine katkıda bulunacağını kaydetti.

Sıkı para ve maliye politikası ile yapısal reformların sürdürülmesinin, yatırımcıların güvenini de artırarak, Türkiye'ye daha çok yatırım gelmesini
sağlayacağını belirten Rato, Türkiye'nin uyguladığı doğru politikalar nedeniyle IMF'nin desteğini hak ettiğini vurguladı.

Rato, kotaları arttırılan Türkiye ve diğer üç ülkenin, dünya ekonomisinde aktif olduklarını da vurguladı.

Öte yandan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, IMF Başkanı Rato ve Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz ile birlikte, 2009 yılında Türkiye'nin IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarında ev sahipliği yapacak olması nedeniyle bir Mutabakat Zaptı imzalayacak.

DÜNYA BANKASININ DA TÜRKİYE'NİN KOTASINI ARTIRMASI BEKLENİYOR

Öte yandan yetkililer, 184 ülke içinde, kota artırımı açısından dört ülke arasına giren Türkiye'nin, gelecek iki yıl içinde, IMF'de daha çok kota ve oy hakkına sahip olacağını ifade ediyor.

Dünya Bankasının da, IMF'yi izleyerek, Türkiye'nin kota oranını artırması bekleniyor.

Bu arada, Türkiye'nin, 2009'da, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarında ev sahipliği yapacak olması, Türkiye'yi ilgi odağı haline getirdi. Yatırım bankaları Türkiye ile daha yoğun bir şekilde ilgilendikleri gözlendi.

Singapur'daki toplantılara kalabalık bir kadro ile katılan Hazine uzmanları da, 2009 hazırlıklarına şimdiden Singapur'da başladılar. Singapur toplantılarını her yönüyle izleyen Hazine uzmanları, toplantının artı ve eksilerini not ediyorlar. Hazırlık çalışmalarının, Türkiye'de daha da hız kazanacağı kaydediliyor.

Öte yandan, Singapur'daki uluslararası ekonomistlerin Türkiye hakkında detaylı ülke çalışması yapmaya başladıkları da belirtiliyor.

"Türkiye ekonomisi çok iyi durumda"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo de Rato, Türkiye'nin ekonomik büyüme performansının çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Rodrigo de Rato, Singapur'da Türkiye ekonomisindeki gelişmelere ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, Türkiye'nin hızlı bir büyüme kaydettiğini söyledi.

Rato, dünya ekonomisi içinde de aktif olan Türkiye'nin uyguladığı makro ekonomik politikalar ile yapısal reformların, olumlu sonuçlar verdiğini ifade
etti.

Rodrigo de Rato, Türkiye'nin uyguladığı serbest kur politikası ve enflasyon hedefleme sisteminin, enflasyonun düşürülmesine katkıda bulunurken, dış şoklara karşı da dayanıklılık sağladığını vurguladı.

TÜRKİYE,
viewads?d2hhdD16b25lOjE5NyZhbXA7bj1hZjJkZjQ0Mw

DÜNYA EKONOMİSİNDE AKTİF


IMF Başkanı, yapısal reformların sürdürülmesinin, ekonomik büyümenin kalıcı hale gelmesine, kırılganlıkların azalmasına, enflasyonunun düşmesine katkıda bulunacağını kaydetti.

Sıkı para ve maliye politikası ile yapısal reformların sürdürülmesinin, yatırımcıların güvenini de artırarak, Türkiye'ye daha çok yatırım gelmesini
sağlayacağını belirten Rato, Türkiye'nin uyguladığı doğru politikalar nedeniyle IMF'nin desteğini hak ettiğini vurguladı.

Rato, kotaları arttırılan Türkiye ve diğer üç ülkenin, dünya ekonomisinde aktif olduklarını da vurguladı.

Öte yandan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, IMF Başkanı Rato ve Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz ile birlikte, 2009 yılında Türkiye'nin IMF-Dünya

Bankası yıllık toplantılarında ev sahipliği yapacak olması nedeniyle bir Mutabakat Zaptı imzalayacak.

DÜNYA BANKASININ DA TÜRKİYE'NİN KOTASINI ARTIRMASI BEKLENİYOR

Öte yandan yetkililer, 184 ülke içinde, kota artırımı açısından dört ülke arasına giren Türkiye'nin, gelecek iki yıl içinde, IMF'de daha çok kota ve oy hakkına sahip olacağını ifade ediyor.

Dünya Bankasının da, IMF'yi izleyerek, Türkiye'nin kota oranını artırması bekleniyor.

Bu arada, Türkiye'nin, 2009'da, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarında ev sahipliği yapacak olması, Türkiye'yi ilgi odağı haline getirdi. Yatırım bankaları Türkiye ile daha yoğun bir şekilde ilgilendikleri gözlendi.

Singapur'daki toplantılara kalabalık bir kadro ile katılan Hazine uzmanları da, 2009 hazırlıklarına şimdiden Singapur'da başladılar. Singapur toplantılarını her yönüyle izleyen Hazine uzmanları, toplantının artı ve eksilerini not ediyorlar. Hazırlık çalışmalarının, Türkiye'de daha da hız kazanacağı kaydediliyor.

Öte yandan, Singapur'daki uluslararası ekonomistlerin Türkiye hakkında detaylı ülke çalışması yapmaya başladıkları da belirtiliyor.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
20 Eylül 2006       Mesaj #339
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
"PKK'NIN BÜTÜN BÜROLARI KAPATILACAK"

irak bayrak harita

BAĞDAT - Irak hükümeti, bu ülkedeki terör örgütü PKK'ya ait tüm büroların kapatılacağını resmen açıkladı. Irak hükümet sözcüsü Ali El Debah, söz konusu kararın, kabine toplantısında alındığını bildirdi.
El Debah, Türkiye ve bütün komşu ülkelerle iyi ilişkiler istediklerini, bu nedenle "Irak hükümetinin, Irak'ta PKK'ya ait tüm büroların kapatılmasına karar verdiğini" söyledi.

IRAK'TAN DA TERÖRLE MÜCADELEYE ÖZEL TEMSİLCİ
Bu arada Irak da Türkiye ve ABD'nin terörle mücadele özel temsilcisi atadı. Irak yönetimi, Dışişleri Bakanlığına gönderdiği notada, terörle mücadele özel temsilciliğine Amir Amet Hassun adlı generali atadığını bildirdi. Türkiye'nin terörle mücadele koordinatörlüğüne emekli orgeneral Edip Başer, ABD'nin terörle mücadele özel temsilciliğine de emekli orgeneral Joseph W.Ralston atanmıştı.

385pxdots

TAYLAND'DA DARBE

tayland


BANGKOK - Tayland Silahlı Kuvvetleri'nin Başbakan Thaksin Shinawatra hükümetini devirdikleri bildirildi. Darbenin lideri Sonthi Boonyaratglin başbakan vekili oldu.
Ordu sözcüsü Albay Akarat Chitroj, Sonthi'nin başbakan vekili olarak görev yapacağını açıkladı. Ülkede borsa, bankalar ve okulların bugün tatil olacağı bildirildi. Yönetime el koyan darbeciler, tüm ülkede sıkıyönetim ilan edildiğini açıkladı. Darbeyi yapan askerlerin sözcüsü Orgeneral Prapart Sakuntanak, ordu güçlerinin iktidarı geçici olarak el koyduklarını belirterek, yakın zaman içinde iktidarın halka devredileceğini söyledi.
Bu darbenin gerekli olduğunu savunan Prapart, Başbakan Shinawatra'nın ülkeyi böldüğünü ve yolsuzluğa sürüklediğini ileri sürdü.
Başbakanlığa vekalet eden Başbakan Yardımcısı Chitchai Wannasathit'in de görevden alındığını kaydeden askeri yetkililer, polis ve askerlerin ülkedeki 6 televizyon kanalı ile radyoların tamamının kontrolünü ele geçirdiklerini belirttiler.
Bu arada Başbakan Thaksin Shinawatra'nın sözcüsü Sanasanee Nakpong, Başbakanın istifa ettiği yönünde çıkan haberleri yalanladı.

"DARBE YAPMAK GEREKLİYDİ"
Tayland'da darbe yaparak Thaksin Shinawatra yönetimine son veren askeri yönetimin lideri Tayland Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sondhi Boonyaratkalin, Tayland toplumundaki ciddi ihtilafları sona erdirmek için askeri darbe yapmanın gerekli olduğunu söyledi.Sondhi, televizyonda ilk kez halka hitaben yaptığı kısa açıklamada, askeri darbeyi yapanların iktidarı ellerinde tutmak gibi bir niyetinin olmadığını belirterek Taylandlılara sakin olmaları ve kendilerine destek vermeleri çağrısında bulundu.
Son düzenleyen evo; 20 Eylül 2006 10:17 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
20 Eylül 2006       Mesaj #340
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
MICROSOFT'TAN YOUTUBE'A RAKİP ÇIKTI: SOAPBOX

ms soapbox logo

SEATTLE - Yazılım devi Microsoft firması, video görüntülerinin paylaşıldığı "YouTube" internet sitesine rakip çıkardığı "Soapbox" için test yayınlarına başladı.
Google ve Yahoo gibi internet pazar alanına hakim firmaların milyarlarca doları bulan reklam payına ortak olma stratejisine yönelen Microsoft'un bu son atağı, http://soapbox.msn.com adresinden yayın yapacak.
Soapbox'da, kullanıcıların kendi çektikleri eğlenceli görüntülerden eski televizyon programlarına kadar birçok videoya yer verilecek, ancak bu hizmetten test aşamasında sınırlı sayıda kişi yararlanabilecek.
Nielsen//NetRatings firmasına göre, YouTube sitesini, yalnızca Ağustos ayında 34 milyon kişi ziyaret etti.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww