Arama

Medya Haber - Sayfa 24

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.632 Cevap: 1.864
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
5 Ağustos 2006       Mesaj #231
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
...5 ağustos cumartesi...gündem...

Sponsorlu Bağlantılar
1- Ilısu Barajı'nın temeli atılıyor...
- Göl hacmi bakımından Türkiye'nin 2. barajı, enerji üretimi açısından ise 4. büyük HES'i olacak Ilısu'nun temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak.
-Temel atma törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de katılacak.

2- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir'in Foça ilçesi Bağarası beldesinde halkla sohbet edecek, Çeşme'de sahil düzenlemesinin ve belediye parkının açılışına katılacak.

3- Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın Kırgızistan'daki temasları izleniyor.

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çanakkale Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, ayrıca sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulunacak.

5- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Aydın Belediyesi tarafından yaptırılacak Merkez Katı Atık Bertaraf Tesisi temel atma töreni ile Merkez Atık Su Arıtma Tesisi Revizyon İnşaatı temel atma törenine katılacak.
- Bakan Koç daha sonra Buharkent Uluslararası ''2. Taze İncir Festivali''nin açılışında bulunacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Pepe de Aydın'da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

6- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen sünnet şölenine katılacak.

7- Siyasi partilerden...
- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Antalya'da basın toplantısı düzenleyecek, partisine katılanlara rozet takacak, partisinin Kemer ilçe binasının açılışını yapacak.
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Uşak'ta ''Basın Emekçileri Ödül Töreni''ne katılacak.
- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin İstanbul'da yapılacak il başkanları ve il müfettişleri toplantısına katılacak.
- Kutan, Saadet Partisinin kuruluşunun 5. ve Kıbrıs Barış Harekatının 32. yıldönümü dolayısıyla Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen kutlamalarda da bulunacak.
- Kutlama töreninin akşam bölümüne eski başbakanlardan Necmettin Erbakan da katılacak.

8- İsrail'in, 25. gününe giren Lübnan topraklarındaki saldırıları ve bölgedeki gelişmeler izleniyor.

9- Mazlumder'in düzenlediği, Hak-İş Konfederasyonunun da katılacağı ''Filistin ve Lübnan Halkı ile Dayanışma Mitingi'' Ankara'da yapılacak.

10- Hatay'daki Kinet Höyüğü'ndeki sezon kazısında 60 eser bulundu.
- Bilkent Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Marie Henriette Gates: ''5 bin yıl önce kurulmuş antik liman kenti Kinet'te artık bilinmeyen kalmadı.''
- ''Kazılarda, erken ve geç tunç dönemine ait çanak-çömlek, mühür, hayvan kalıntıları, ağırlık ölçüleri ve hatta dokuma tezgahı olmak üzere 1500'ün üzerinde eser gün ışığına çıkarıldı.''

11- Yatırımcı rehberi...
- İMKB'de işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 0,16 oranında değer kazandı.
- ABD dolarının satış fiyatı yüzde 1,34, avronunki de yüzde 0,32 geriledi.
- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama değer kaybı yüzde 0,13 oldu.

12- Turkcell Süper Ligi'nde ilk maçlarından ikisi bugün yapılacak.
- Kayserispor ile Trabzonspor Kayseri'de, Fenerbahçe ile Kayseri Erciyesspor, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacaklar.

13- A Milli Basketbol Takımı, Almanya'da düzenlenen Supercup turnuvasında Berlin'de Fransa ile üçüncülük maçı yapacak.

14- Dünya Yıldızlar ***s Şampiyonası, Bağcılar Spor Salonunda eleme müsabakalarıyla başlayacak.

15- 3. Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası, Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Sahasında yapılacak.

16- Voleybolda 3. Erkekler Avrupa Ligi'nde 6. Turnuva mücadelesi Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de sürüyor.
- Turnuvanın 2. gününde Türkiye, Almanya ile karşılaşacak.

17- 18. Avrupa Yıldız Bayanlar Basketbol şampiyonası finalleri, Slovakya'nın Kosice kentinde sürüyor.
- Türkiye, (D) Grubu'nda 2. maçında Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

18- Türkiye Yelken Federasyonunun düzenlediği Jim Beam Windsurf Dünya Şampiyonası Alaçatı'da devam edecek.

19- Beşiktaş'ın açılış maçları...
- Siyah-beyazlılar, geride kalan 48 sezondaki ilk hafta maçlarında 28 galibiyet, 5 yenilgi, 15 beraberlik aldı.
- Sezona Vestel Manisaspor deplasmanında başlayacak olan ''Kara Kartallar'', rakip sahalardaki 22 açılış maçında 6 galibiyet, 4 yenilgi, 12 beraberlik elde etti.
- Son 4 sezondaki açılış maçlarını deplasmanda yapan Beşiktaş, 3 beraberlik, 1 galibiyet aldı.

20- Beşiktaş'ın lig tarihindeki performansı...
- Siyah-beyazlılar, 48 sezonda yaptığı 1560 maçta, 834 galibiyet, 448 beraberlik ve 278 yenilgi aldı, 2500 gol atıp, kalesinde 1241 gol gördü.
- 1959'da başlayan ligde 10 kez şampiyon olan ''Kara Kartallar''ın en kötü derecesi 11'incilik.
- En farklı skorlu galibiyetini 10-0'la Adana Demirspor'u yenerek elde eden Beşiktaş, en farklı skorlu yenilgiyi ise 5-0'la Bursaspor karşısında aldı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ağustos 2006       Mesaj #232
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
LCD ekranlara dikkat

Sponsorlu Bağlantılar
Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersin Güler, daha net görüntü için elektronik eşyaların ekranlarında kullanımı yaygınlaşan likit kristalin (LCD), bazı sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini söyledi.


Güler, iki cam arasında, metal özellikleri taşıyan sıvı görünümlü maddenin kullanılmasıyla elde edilen LCD ekranın, artık cep telefonu, hesap ve fotoğraf makinesi ile televizyon gibi çok sayıda elektronik eşyada kullanılmaya başlandığını belirtti.


LCD'nin en büyük özelliğinin, diğer tip ekranlara göre daha az parlama yaptığı için net görüntü vermesi olduğunu ifade eden Güler, ''Daha net görüntü için elektronik eşyaların ekranlarında kullanılan ve normal şartlarda hiçbir olumsuz yanı olmayan likit kristal, bazı sağlık riskleri doğurabilir'' dedi.


LCD'nin içindeki likit maddenin, bir ya da birden fazla sıvı metalin, pek çok çeşit kimyasal maddeyle bağlanmasıyla elde edilen, özel bir karışım olduğunu söyleyen Güler, ''Sıvı metallarin kimyasal maddelerle bağlanması sonucu, civa örneğinde olduğu gibi, sağlık için ciddi riskler taşıyan tehlikeler ortaya çıkabilir. Tabi bu tehlike ise, ancak LCD ekranın kaza sonucu kırılması ve içerdeki sıvının dışarıya boşalmasıyla oluşur'' diye konuştu.


LCD ekranın kırılmasıyla akacak olan bu sıvının deriyle temas etmemesi ve ağız yoluyla vücuda girmemesine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Güler, ''Bu madde deride tahriş ya da ağız yoluyla temasta zehirlenme oluşturabilir. LCD ekran kırıldığı zaman, her ihtimale karşı bu maddeleri deri ve ağızdan uzak tutmak gerekir'' dedi.
Bu uyarıların, LCD ekran kullanılan elektronik eşyaların kullanım kılavuzlarında da bulunduğunu ifade eden Güler, deriye temas durumunda likidin temas ettiği bölgenin sabunlu suyla iyice temizlenmesi, daha tehlikeli durumlarda ise doktora başvurulması gerektiğini kaydetti.

AA
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
5 Ağustos 2006       Mesaj #233
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul'da 41 derecelik çöl sıcağı
gunes


İstanbul'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenirken, Afet Koordinasyon Merkezi'nden "Hava sıcaklıklarının Pazar günü 38 dereceye çıkacağı, ancak 41 derece hissedileceği Aşırı sıcakların 9 Ağustos'a kadar sürmesi bekleniyor" açıklaması geldi.


Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün ve AKOM Meteoroloji biriminin verilerine göre, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Halk arasında 'çöl sıcakları' olarak adlandırılan aşırı sıcak hava, Basra Körfezi üzerinden gelerek ülkemizi etkilemeye başladı. Aşırı sıcakların 9 Ağustos'a kadar sürmesi bekleniyor. Kuru ve sıcak hava, çalı ve orman yangını riskini de yükseltmektedir. İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, özellikle Adalarda devriye gezerek, muhtemel orman yangınlarına karşı tedbir alacak. AKOM uçakları, gün doğumu ve gün batımı arası ormanlık bölgelerde aralıksız devriye uçuşları yapacak. Uçakla kara birlikleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışılarak, yangınlara anında müdahale edilecek" denildi.

Yetkililer, pikniğe giden vatandaşları da uyararak, "Pikniğe giden vatandaşların orman yangınlarına karşı tedbirli olmaları, ateş yakmamaları, yakılan ateşleri mutlaka su ile söndürmeleri gerekmektedir. İstanbul'da yangınların yüzde 85'inin sigaradan kaynaklandığı belirtilmektedir. Özellikle ormanlık ve çalılık bölgelerde yanar vaziyette sigara atılmaması, can ve çevre emniyeti bakımından önemlidir. Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklıklarının Pazar günü 38 dereceye çıkacağı, sıcaklığın ise 41 derece hissedileceği tahmin ediliyor" ifadelerini kullandı.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
6 Ağustos 2006       Mesaj #234
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
...6 agustos... pazar ...gündem...

1- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen ''9. Kunduz Yayla Şenlikleri''ne katılacak.

2- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'nın Çubuk ilçesi Yukarı Çavundur beldesinde düzenlenen ''Geleneksel Vişne Festivali''ne katılacak.

3- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde ve İzmir'in Selçuk ilçesi Özdere mevkisinde incelemelerde bulunacak.

4- Siyasi Partilerden...
-ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe beldesi Uçarsu mevkisinde düzenlenen, ''2'nci Batı Akdeniz Yörük Türkmen Şenliği''ne katılacak.
-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri'de ''17. Erciyes Zafer Kurultayı''na katılacak.
-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Bursa'da basın toplantısı düzenleyecek.
-SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin Antalya Merkez İlçe Kongresine katılacak.

5- Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, enerji politikaları konusunda Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

6- İsrail'in Lübnan'a saldırıları...
- BM Güvenlik Konseyi, ABD ve Fransa'nın üzerinde anlaştıkları, tarafları ateşkese çağıran Lübnan karar tasarısını görüşüyor.

7- ABD'nin Japonya'nın Hiroşima kentine ilk atom bombasını atmasının 61. yıldönümünde kurbanlar anılıyor.

8- İstanbul'da vefat eden Devlet Tiyatroları sanatçısı Zekai Müftüoğlu, Haseki Sultan Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

9- Turkcell Süper Ligde ilk hafta mücadelesi 6 maçla tamamlanıyor.

10- 28. Avrupa Büyükler Yüzme Atlama ve Senkronize Yüzme Şampiyonası, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de sona eriyor.

11- Dünya Yıldızlar ***s Şampiyonasına Bağcılar Spor Salonu'nda eleme müsabakalarıyla devam edilecek.

12- Avrupa Yıldızlar Binicilik Şampiyonası, İstanbul Atlıspor Kulübü Maslak Tesislerinde sona erecek.

13- 18. Avrupa Yıldız Bayanlar Basketbol Şampiyonası finalleri Slovakya'nın Kösice kentinde sürüyor.
- Türkiye (D) Grubu'ndaki 3. ve son maçında Belçika ile karşılaşacak.

14- Voleybolda, 3. Erkekler Avrupa Liginde 6. turnuva mücadelesi Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de sona eriyor.
- Türkiye son maçını Yunanistan ile yapacak.

15- Dağ Bisikleti Balkan Şampiyonası İzmit'te yapılacak.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ağustos 2006       Mesaj #235
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Türkçe, Prizren'de resmi dil oldu



Kosova’daki Türk siyasilerin direnişleri sonuç verdi. Türkçe, Kosova’da Türkler’in en yoğun yaşadığı Prizren kentinde resmi dil olarak kabul edildi.

Kosova’daki Türk siyasilerin direnişleri sonuç verdi. Türkçe, Kosova’da Türkler’in en yoğun yaşadığı Prizren kentinde resmi dil olarak kabul edildi.

Mahir Yağcılar başkanlığındaki Kosova Demokratik Türk Partisi’nin (KDTP) gösterdiği tepki sonuç verdi. Türkçe, Prizren’de tekrar resmi dil statüsü kazandı. Kosovalı Türk milletvekili Mahir Yağcılar’ın itiraz mektubunun ardından günlerdir Kosova gündeminden düşmeyen “Türk Dili” ve “Resmi Diller Kullanımı Yasasındaki” anlaşmazlık aşılmış oldu.

Kosova radyosunun haberine göre Kosova Başbakanı Agim Çeku, Meclis Başkanı Kol Berişa ve KDTP Milletvekili Mahir Yağcılar Türkçe’nin Prizren’deki resmiyetiyle ilgili anlaşmayı imzaladı.

Hükümetin, resmi dillerin kullanımıyla ilgili yasasındaki değişiklikler için Yağcılar’ı Kosova Meclisinde yaşanan kriz öncesi de desteklediğini vurgulayan Agim Çeku, bu desteğin aynen devam ettiğini bildirdi.

Çeku, Berişa ve Yağcılar’ın imzaladıkları anlaşma ile Türkçe, Prizren’de Arnavutça ve Sırpça ile birlikte eşit statüde resmi bir dil olarak kabul edildi. Üçlü anlaşmanın prosedür gereği hemen Meclis’e sunulması bekleniyor.

Kosova’da, 1389 yılında yapılan Birinci Kosova Savaşı’ndan itibaren resmi dil olarak kabul edilen Türkçe, Sırplar ile yaşanan Kosova Savaşı’nın ardından 1999 yılında Birleşmiş Milletler’in Kosova yönetimine geçmesi ile resmi dil statüsünden çıkarılmış, Türkçe’nin yerine İngilizce getirilmişti. Kosova’da halen Arnavutça ve Sırpça resmi dil olarak kabul ediliyor.

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
6 Ağustos 2006       Mesaj #236
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi

AŞTİ'ye son uyarı


RADİKAL - ANKARA - Ulaştırma Bakanlığı, özel otomobillerin 25 dakikayı geçmeyen beklemelerinden para alınması uygulamasına son verilmesi ve otopark tarifesinin bakanlığa bildirilmesi için Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmesi'ni (AŞTİ) ikinci kez uyardı. AŞTİ'nin işletmecisi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi BUGSAŞ, 11 Ağustos'a kadar istenileni yapmazsa, Bakanlık Karayolu Taşıma Kanunu ve ilgili yönetmelik kapsamında yetki belgesiyle izin verilen faaliyetleri durdurabilecek. 'Gerekirse' AŞTİ'nin kapısına kilit vurabilecek.
kambis - avatarı
kambis
Ziyaretçi
7 Ağustos 2006       Mesaj #237
kambis - avatarı
Ziyaretçi
Sağlık



MAYDONOZ-LİMON SUYU İÇMEK ZAYIFLATMIYOR

Pek çok kişi zayıflamak için sabahları aç karnına sıcak su, maydanoz ya da limon suyu içiyor. Bu yöntemlerin vücuttan sadece idrar atmaya ve bağırsakları çalıştırmaya yaradığına dikkat çeken uzmanlar, şişkinliği azalanların zayıfladığını sandığını söylüyor.
05 Mayıs 2005 Perşembe 11:06



Zayıflama yöntemleri ve diyetler hakkında ağızdan ağza dolaşan, yıllardır uygulanan çeşitli yöntemler var. Ancak bunların bir kısmının bilimsel gerçeklerle yakından uzaktan ilgisi yok. JFK Hastanesi Beslenme Uzmanı Sedef Süsoy, zayıflamak isteyenlerin diyet ürünler, tatlandırıcılar ve sabahları aç karna içilen maydanoz suları ile ilgili yaptıkları yanlışlara dikkat çekerek, bu konudaki sorularımızı yanıtladı...
* Yemekler nasıl pişirilmeli ki, kilo almaya davetiye çıkarılmasın? "Kızartmalardan kaçınalım" diyoruz ama sadece haşlama mı sağlıklı? Sadece haşlama yemek zorunda değiliz. Yemeklerimizi fırında ızgarada ya da tencere yemeği olarak tüketebiliriz (sotelemeden). Ama kızartmalardan kaçınmak gerekiyor. Çünkü kızarttığımız her şey (et, sebze) yüksek oranda yağ çekiyor. Yani, yediğimiz yemekle birlikte bolca yağ içiyor gibi oluyoruz.
* Yemeklerimizde hangi yağı kullanalım? Zeytinyağı sağlıklı diye biliyoruz, ancak en az diğer yağlar kadar o da kalorili... Yemeklerimizde kullanacağımız yağ sıvı olmalı. Tereyağı ve margarinleri hayatımızdan çıkarmalıyız. Sıvıyağı kullanırken de ölçüsüne dikkat etmeliyiz. Katı yağın da sıvı yağın da kalorisi aynıdır ve bir tatlı kaşığı yağ 45 kaloridir. Sıvıyağı kullanmanın en doğru yolu ise, zeytinyağı veya fındık yağından bir ölçü, diğer sıvıyağlardan da bir ölçü karıştırarak kullanmaktır. Böylece, yağ dengesini yakalamış oluruz.
* Akşam yemekleri için ideal saat kaç? Daha sonra bir şey yenmemeli mi? Akşam yemeği mümkün olduğu kadar erken saatlerde yenmelidir. Mesela 18.00 ile 19.30 arası olabilir. Daha sonrasında ise, sadece bir ara öğünle yemek yeme işlemi bitirilmelidir. Bu öğünde ise, kişiye göre bir meyve, süt vb hafif gıdalar tüketilebilir. Yatmadan en az iki saat önce tüm yeme işlemleri bitmelidir.
* Ailede bir kişi diyet yapıyorsa, diğer fertler bu kişiye nasıl yardımcı olabilir? Herkes diyete göre mi beslenmeli? Diyet yapmak 'sağlıklı beslenme' anlamına gelir. Bu nedenle, evdeki herkes rahatlıkla diyete göre beslenebilir. Diyet için her zaman 'kişiye özeldir' deriz. Kişilerin yaşam tarzına, alışkanlıklarına göre düzenlenen bir diyette, ev halkı için fazla bir değişiklik olmayacaktır.
* Damak zevkimizin ve beslenme alışkanlıklarımızın küçük yaşlarda şekillendiği göz önüne alınırsa, çocuklara tatlıyı sevdirmemek mi gerekir? Ailenin beslenme şekli, çocuğun alışkanlıkları konusunda etkilidir. Çocukları tatlıyla ödüllendirmemek, tatlıya yöneltmemek gerekir. Hiç kimsenin doğrudan tatlıya ihtiyacı yoktur. Tatlıdan almamız gerektiğini savunduğumuz şekeri, ekmek veya ekmek yerine geçen karbonhidrat grubundan da alabiliriz.
* Pek çok diyetin mönüsünde soda yer alıyor. Günlük soda tüketimi ne kadar olursa, zararlı değildir? Açıkçası ben diyetlerde pek soda içilmesi taraftarı değilim. Çünkü sodadan aldığımız mineralleri sadece sağlıklı beslenerek de yeterli miktarda alabiliriz. Ayrıca, içerisinde bulunan yüksek orandaki sodyum (Na) yüzünden, fazla miktarda tüketilen soda ile vücutta fazla sodyum birikimi oluşabilir. Bu da tansiyon hastaları için istemediğimiz bir durumdur. Zaten toplumumuzda tuz tüketimi gereğinden fazla olduğu için ayrıca bir tuz yüklemesine gerek yoktur.
* Pek çok kişi zayıflamak için aç karnına maydanoz suyu, limon suyu içiyor. Bu yöntemlerin bilimsel bir açıklaması, dayanağı var mı? Kesinlikle yoktur. Maydanoz suyunun diüretik, yani idrar söktürücü olduğu bilinmektedir. İnsanlar vücutlarından idrar çıkışı olduğunda, şişkinlikleri azaldığı için zayıfladıklarına inanır. Limonun ise, bağırsakları çalıştırıcı etkisi vardır ama zayıflatıcı özelliği yoktur. Sabahları aç karnına içilen sıcak ya da soğuk suyun da zayıflatıcı özelliği yoktur.
* Kişinin tuvalet alışkanlıkları kilosu üzerinde etkili midir? Kabızlık sorunu olanlar şişmanlıktan daha mı çok yakınır? Kişinin tuvalet alışkanlığı kilosuna etkin olabilir. Kabızlık bazı metabolik hastalıkların göstergesi olabilir. Bu nedenle, bu hastalıklar tedavi edilmediğinde kabızlık devam eder ve metabolizma yavaşlar. Kilo verimi azalır.
* Kişi kilo aldığı halde beden ölçüsünü koruyorsa, bu şişmanlık adına endişe edilecek bir durum değil midir? Kilo alınıyorsa, beden ölçüsü önemli değildir. Beden hemen etkilenmeyebilir. Kilo alımı sadece bir işarettir. Dikkat edilmesi gerekir ve sebebi araştırılmalıdır.


(SABAH)
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
8 Ağustos 2006       Mesaj #238
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
sehit
Terhisine 10 gün kala şehit oldu

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde operasyondan dönerken teröristlerce pusuya düşürülen şehit astsubay Gürsel Can (Elazığ) ve komando erler Hüseyin Özdemir (Mersin) ile Özhan Vural (Mersin) dün memleketlerine gönderildi. »»

Astsubay oğlunun şehit olduğu haberini alınca kalp krizi geçirerek öldü
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, evinde terör örgütü üyelerinin silahlı saldırısına uğrayan Astsubay Başçavuş Levent Çevik (38) şehit oldu, 8 yaşındaki oğlu Mete Çevik ağır yaralandı..
kambis - avatarı
kambis
Ziyaretçi
8 Ağustos 2006       Mesaj #239
kambis - avatarı
Ziyaretçi
E-5 üzerinde donlu motosiklet sürücüsü
06.08.2006 10:50 - Mynet Haber
İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da aşırı sıcaklardan bunalan bir motorsiklet sürücüsü üzerinde sadece iç çamaşırıyla trafiye çıkınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.
Tüm yurtta olduğu gibi İstanbul'da da aşırı sıcaklar vatandaşları bunaltıyor. Serinlemek için yeni yöntemler uygulayan vatandaşlar bazen ilginç görüntülerinde ortaya çıkmasına neden oluyor.
Akşam saatlerinde iş için gittiği Beylikdüzü'nden motorsikletiyle yola çıkan Abdullah Çato isimli vatandaş, aşırı sıcaklardan bunalınca üzerinde sadece iç çamaşırı kalacak şekilde soyunarak yoluna devam etti. Başında koruyucu kask bulunan Abdullah Çato, E-5 Karayolu'nda vatandaşların şaşkın bakışları arasında ilerlemeye devam etti. Genellikle motorsikletle seyahat ettiğini söyleyen Çato, aşırı sıcaklardan bunaldığı için bu şekilde yolculuk ettiğini söyledi.
Üzerinde sadece iç çamaşırı olmasına rağmen kaskını takmayı ihmal etmeyen Çato, trafikte araçların arasında ilerlerken ilginç görüntüler oluşturdu. İş için gittiği Beylikdüzü'nden Küçükköy'e gittiğini söyleyen Çato, E-5 Cevizlibağ mevkiinde, "Artık şehir içine geldik topluma karşı ayıp olur" diyerek, pantolonunu ve tişörtünü giyerek yoluna devam etti.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
8 Ağustos 2006       Mesaj #240
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
spacer spacer İstanbul serinledi!
spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer turkiyethumb spacer

Günlerdir aşırı sıcaklarının etkili olduğu İstanbul'a öğle saatlerinde yağmur yağdı.
spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer Sıcaktan bunalan İstanbullular, aniden bastıran sağanak yağışa hazırlıksız yakalandı. Etkili yağışla birlikte şemsiye satıcıları da hareketlendi. Cadde ve sokaklara çıkan satıcılar, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşların imdadına yetişti. Sağanak şeklinde etkili olan yağış trafikte aksamalara neden olurken, günlerdir çöl sıcaklarının etkili olduğu İstanbul'da bazı yollarda asfalttan buhar çıkması ilginç bir görüntü oluşturdu.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww