Arama

Medya Haber - Sayfa 46

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 675.993 Cevap: 1.864
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ocak 2007       Mesaj #451
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Diyaliz merkezinde Hepatit C alarmı
Diyarbakır'daki özel bir diyaliz merkezinde tedavi gören 22 hastada Hepatit C virüsü tespit edildi.

Sponsorlu Bağlantılar
Hasta sayısındaki artış, Sağlık İl Müdürlüğü'ne düzenli olarak bildirilen 3 aylık tahlil sonuçlarının incelenmesiyle ortaya çıktı.

Diyarbakır İl Müdürlüğü durumu bakanlığa bildirdi. Dicle Üniversitesi'nden de uzman bir heyet istendi..

Yapılan ilk incelemede, virüsün diyaliz merkezinde bulaştığına ilişkin bir bulguya ulaşılmadı.

Kesin sonuçlar, üniversiteden ve bakanlıktan gidecek heyetlerin yapacağı inceleme sonucu ortaya çıkacak.

Diyarbakır Sağlık Müdür Yardımcısı Nihat Yavuz, heyetlerin raporlarına göre hareket edeceklerini açıkladı.

8 yıldır hizmet veren kentin tek özel diyaliz merkezi hizmet vermeyi sürdürüyor.

Merkezin sorumlusu Doktor Uğur Yüce de, gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, "10 hastamız daha önce Türkiye'nin değişik bölgelerindeki merkezlerde tedavi görüp geldiler. Bunlardan bulaşmış olabilir. Virüsün bulaşma yolunu bulmak çok zor" dedi.

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
4 Ocak 2007       Mesaj #452
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
KADINLARDAN ŞİDDETE MARUZ KALMAYA ONAY

Sponsorlu Bağlantılar

depresyon 9

İSTANBUL - İstanbul'da yapılan bir araştırma, "kadınların bir bölümünün şiddete maruz kalmayı onayladıklarını" ortaya koydu.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nda görevli 4 öğretim elemanı, yüzde 82,9'u hiç eğitim almamış veya ilkokul mezunu 146 kadınla yüz yüze görüşme yoluyla bir çalışma yaptı.
Çalışma, katılımcıların yüzde 63,7'sinin çocuklukta anne-babası, yüzde 40,4'ünün de kocası tarafından uygulanan fiziksel şiddete maruz kaldığını ortaya koydu.
Araştırma, kadınların fiziksel şiddeti bazı durumlarda haklı bulduğunu da gösterdi. Katılımcıların yüzde 42,5'i "çocuklarının bakımlarını ihmal etmeleri", yüzde 41,8'i "kocalarına karşılık vermeleri", yüzde 37'si de "kadının parayı lüzumsuz yere harcaması" durumunda kocanın şiddet uygulamakta haklı olduğu görüşünü savundu.

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
5 Ocak 2007       Mesaj #453
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Survivor'a vize çıkmadı

back 523
fenerbahce

G.Saray ve F.Bahçe önce izin verdi, sonra ‘kulüpler arası gerginliğin artmaması’ için isim haklarının kullanılmasını kabul etmedi.
Show Tv’de yayınlanan Survivor programının Türkiye-Yunanistan finali önceki akşam Türk takımından Derya’nın 250 bin Euro kazanmasıyla sonuçlanırken, yapımcı Acun Ilıcalı’nın gerçekleştirmek istediği ’Survivor F.Bahçe-G.Saray’ ise kulüp yöneticilerinin ’tansiyonu düşürme operasyonu’na takıldı. Survivor F.Bahçe-G.Saray için daha önce seçmeler bile gerçekleştirildi. İki takımdan da toplam 20 kişi (takımlarda 5 bayan 5 erkek bulunuyor), seçmeleri kazanarak, kulüpleri adına yarışma hakkı kazandı. Acun Ilıcalı, seçmelerden önce iki kulüp yönetimlerini arayarak, program için ’olur’ aldı.
İHTARNAME YOLLADILAR
G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, Survivor Türkiye-Yunanistan Programı’nın 2 bölümünü izledikten sonra, F.Bahçe-G.Saray versiyonunun ’sakıncalı’ olacağını düşünüp, izin vermedi. Sarı-kırmızılı kulüp, noter kanalıyla Ilıcalı’ya bir ihtarname göndererek, programın yayınlanmasını istemediklerini ve ellerinde bulunan ’G.Saray ya da Cimbom’ isim haklarını kullanamayacaklarını bildirdiler. G.Saray’ın bu konuda “İki kulüp arasında son dönemde oluşan gergin ortam nedeniyle, olumsuz bir olay yaşanmaması ve gerginliğin daha da tırmanmasını engellemek” için izin vermediği öğrenildi. G.Saray gibi önce ‘olur’ veren F.Bahçe de, sonradan bu izni geri çekti. Programın ’Survivor Aslan-Kanarya’ adıyla yapılması için girişimler olduğu öğrenildi.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
5 Ocak 2007       Mesaj #454
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Özel okulda uyuşturucu partisi

Medya Haber
uyusturucu4hbr
Görüntülerin tepki çekmesi bekleniyor

Uyuşturucu kullanan öğrencilerin cep telefonuyla çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Türkiye'nin en ünlü özel okullarından birinde çekilen görüntüler öğrencilerin uyuşturucu kullanmayı bir oyun, bir eğlence gibi gördüklerini kanıtlıyor.

Görüntüler Türkiye'nin ünlü özel okullarından birinin erkekler tuvaletinde çekildi.

Bir grup öğrenci teneffüs sırasında, ellerindeki spreyi bir poşete sıkıp içindeki kimyasal maddeyi ciğerlerine çekiyor.

Poşetteki maddeyi soluyan öğrenciler önce gülme krizine giriyor. Bazıları ise, baygınlık geçiriyor.

Öğrencilerden biri kameralı cep telefonuyla görüntüleri kaydediyor. Kendisine itiraz eden arkadaşına da, "Çok komik olacak" diyor.

Bir genç ise, dersin başlayacağını söyleyerek acele ediyor. Gençlerin çıkardığı büyük gürültüyle rağmen, kimse tuvalete gelmiyor. Gençlerin rahatlığından, bunu ilk defa yapmadıkları anlaşılıyor.

Öğrenciler arasındaki 'ilginç' diyaloglar

Görüntülerde bir öğrenci, "Sana bomba yapayım mı?" diye arkadaşına soruyor. Bir diğer öğrenci ise "Elimi tut", bir başkası ise "Adam kaydı ya" diyor. Giyimleri ve kullandıkları dil, bu öğrencilerin iyi bir eğitim aldıklarını ortaya koyuyor.

İçi uyuşturucu dolu poşet elden ele dolaşmasının sonunda öğrencilerin tümü kendinden geçiyor.

Bakanlıktan soruşturma

Öğrencilerin aralarında yaptığı konuşmalardan uyuşturucu partisini, ders aralarındaki teneffüste bir araya gelerek düzenledikleri anlaşılıyor. Uyuşturucu partisinin düzenlediği saatlerde diğer kolej öğrencileri ve öğretmenlerin de okulda oldukları sonucu ortaya çıkıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, haberin yer aldığı televizyon kanalından okulun ismini alarak, olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
5 Ocak 2007       Mesaj #455
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
bende izmirin kötü ve pislik sayılan liselerinde mimar sinan aml deokudum orda herşey kullanılıyodu arkadaşlarımın çoğu içki ve sigara içer ama ben hala içmiyorum

yani bunu yapmak istemekle alakalı bişey özenti falan olamaz bi insan beynini bu kadar aciz kullanıyosa zaten yaşamamalı daha ilkokulda sigara içmeye başlayan bi çocuk ilerde heer türlü şeyi yapar önemli olan kendini yetiştirmektir haber için çok teşekkür ederim mystical

ama gerçekten yazık insanlık nereye gidio belli kıyamet çok yaklastı anlaşılan
yazık çok yazık
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
5 Ocak 2007       Mesaj #456
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
akal_hotmail.com

burak_hotmail.com

bu mailleri ve uzantılarını sakın kabul etmeyin herhangi bi şekilde bu adreslerden gelen maiileri açmayın yeni bi virüs olarak nette dolaşıyorlar haberiniz olsun
AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
6 Ocak 2007       Mesaj #457
AreX - avatarı
Ziyaretçi
06 Ocak 2007

DOĞAL GAZ ARZINDA SON DURUM... -İRAN'DAN PAZARTESİ GÜNÜ BİR MİKTAR DOĞAL GAZ AKIŞININ BAŞLAMASI BEKLENİYOR

(A.A) - İran'dan doğal gaz akışının durmasının ardından alınan tedbirlerle şu anda bir sıkıntı olmadığı belirtilirken, Pazartesi günü İran'dan bir miktar doğal gaz akışının başlamasının beklendiği bildirildi.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, İran'dan henüz bir gaz akışı sağlanmazken, bu durumdan Türkiye'nin etkilenmemesi için Mavi Akım ve Batı Hattından gelen gaz miktarı artırılırken, dünden itibaren ''kesintili'' tarifeden gaz alan bazı otoprodüktörlerin gazı kesilmeye başlandı.

Söz konusu otoprodüktörler, doğal gazı daha ucuza alırken, sözleşme gereği doğal gazda kesinti yapılması ya da bir sıkıntı yaşanması durumunda, ilk önce bu müşterilerin gazı kesiliyor.

Yetkililer, hafta sonu sanayi kesiminin çalışmaması nedeniyle sıkıntı yaşanmayacağını belirtirken, diğer sanayi tesisleri ile konutlara dönük bir kesintinin ise şu aşamada söz konusu olmadığını kaydettiler.

Kesintili tarifeden gaz alan bazı otoprodüktörlerin gazların kesilmesinin de bir miktar rahatlama sağlayacağını ifade eden yetkililer, İran'dan gaz akışının kesilmesinin ardından alınan tedbirlerle şu anda üretim ve tüketim arasında bir açık olmadığını vurguladılar.

Bu arada, gelecek hafta yeni bir sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) kargosunun da gelmesinin beklendiği, bunun da sisteme dönük takviye sağlayacağı bildirildi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ocak 2007       Mesaj #458
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
20050402elpepidep 2 I SCO

Daniela’nın fendi YouTube’u kapattırdı!

Ocak 5th, 2007 Daniela’nın fendi YouTube’u kapattırdı!

Cnn.com’da yer alan habere göre, Brezilya mahkemesi internetin en büyük video portalı Youtube’u Ronaldo’nun eski eşine ait seks videosunu çıkarana kadar kapatma kararı aldı.
Real Madrid’in yıldız futbolcusu Ronaldo’nun eski eşi ünlü model Daniela Cicarelli erkek arkadaşı Tato Malzoni’yle sahilde sevişirken çekilmiş videosunun yayınlanması üzerine geçtiğimiz aylarda Brezilya mahkemesine başvurarak Youtube’a dava açtı.
Video görüntülerinin yayınlandığı her gün için video portalından 116 bin dolar talep eden ve görüntüler yayından çıkarılana kadar YouTube’un kapanmasını talep eden Cicarelli’nin aralık ayında mahkemeye giden 3. davası sonunda Brezilya mahkemesi ünlü mankenin seks görüntüleri yayından çıkarılana kadar YouTube’a kapatma cezası verdiğini açıkladı.
Hukukçular Brezilya mahkemesinin bu kararını ABD mahkemelerine aynı şekilde uygulatması konusunda zorluk yaşayabileceği görüşündeyken YouTube’un bağlı olduğu internet arama motoru Google’ın yetkililerinin henüz konuyla ilgili yorum yapmadığı bildirildi.

kaynak:milliyet

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
7 Ocak 2007       Mesaj #459
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Efes Cup Eurosport'ta!

Lig bitti, futbol bitmiyor. Heyecan Efes Cup'la devam ediyor. Mehmet Demirkol, Uğur Meleke, Banu Yelkovan Eurosport için Efes Cup mücadelerini yorumlayacak. Türk temsilcilerinden Beşiktaş ve Galatasaray'ın katılacağı turnuvada, Almanya'nın güçlü ekibi Werder Bremen ve Hollanda takımlarından Feyenoord'da yer alacak.
Maç programı:
08 OCAK 2006 PAZARTESİ:
EUROSPORT INTERNATIONAL
20:00-22:00 BEŞİKTAŞ – WERDER BREMEN, UĞUR MELEKE
09 OCAK 2006 SALI:
EUROSPORT INTERNATIONAL
23:45-01:30 GALATASARAY – FEYENOORD (BANTTAN)
10 OCAK 2006 ÇARŞAMBA:
EUROSPORT INTERNATIONAL
20:30-22:30 ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI, BANU YELKOVAN
11 OCAK 2006 PERŞEMBE:
EUROSPORT INTERNATIONAL
20:00-22:00 FİNAL, MEHMET DEMİRKOL
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2007       Mesaj #460
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çocukları bölmeyin
Medya Haber clear pixel

Velisi bağış yapan çocuklara ayrıcalıklı sınıf açma ayıbı yetmedi; İzmir’de bir okul, bağış yapanların çocuklarını yakalarına kart takarak diğerlerinden ayırmaya başladı

clear pixel
07.01.2007

Türkiye’de pek çok okulda ödenek yetersizliği gerekçe gösterilerek velilerden aylık ya da dönemlik “zorunlu aidat” alınıyor. Ekonomik durumu iyi olan ailelerden toplanan bu paralarla, onların çocukları için özel sınıflar yapılıyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in geçen gün ’münferit’ diye değerlendirdiği bu tür ‘devlet okulunda ayrımcılık’ uygulamalarına İzmir’den uç bir örnek geldi. Cemil Akyüz İlköğretim Okulu’nda “para veren-vermeyen öğrenci” ayrımına gidildi. İddiaya göre her veliden en az 50 YTL aidat toplamayı planlayan Okul Aile Birliği üyeleri, para verenlerin sayısının düşük olması üzerine, ödemeleri artıracak bir formül buldu. Velilere baskı olması amacıyla, aidatı ödenmiş öğrencilerin yakalarına kart takıldı. Bu kartın aidatları ödendiği için takıldığı da öğrencilere söylendi.

RENCİDE EDİCİ, AŞAĞILAYICI
Öğrenciler, “Kokartı kimler takıyor?” sorusuna, “Aidatı ödenmiş öğrenci” yanıtını verirken; veliler uygulamaya isyan etti: “Böyle bir uygulamanın eğitimcilerden çıkması akıl alacak gibi değil. Para veren velinin çocuğuna kart takarak, vermeyenlerin çocuklarını ezmeyi amaçladılar. Bizleri para ödemeye zorlamayı hedeflediler. Nitekim başardılar da. Pek çok veli, neden ödeme yapmadığını soran çocuğunun karşısında perişan oldu, yanıt veremedi. Bazı öğrenciler bu yüzden okula gelmek istemiyor. Okulların para için insanları rencide edici, aşağılayıcı, çaresiz durumda bırakacak yollara başvurmalarını kabul etmek mümkün değil. Yazıklar olsun.”

MÜDÜR: İDDİALAR ASILSIZ
Karşıyaka Cemil Akyüz İlköğretim Okulu Müdürü Hakkı Kırda iddiaları reddetti. Gönüllü velilerin okula her türlü desteği verdiğini, bir günüllü velinin de kart bastırdığını belirten Kırda, “Bu kartları öğrencilerin yakalarına takmalarını istedik. Aidat diye zorunlu bir uygulamamız yok” dedi.

Eğitim- Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ziya Kanya ise, “Okulda para veren- vermeyen ayrımı yapılması eğitim pedagojisi açısından çok sakıncalı. Bugün bir veli çocuğunun okula gitmek istemediğini, bunun kokartının olmamasından kaynaklandığını söyledi. Bu uygulamanın durdurulması, ortadan kaldırılması gerekir. Bu aynı zamanda bir suç duyurusudur” dedi.

Klimalı, perdeli sınıf
Sultanbeylİ’dekİ Mevlana İlköğretim Okulu’nda, maddi durumu iyi olan ailelerden alınan paralarla klimalı, kartonpiyerli, özel masa-sandalyeli ve özel perdeli iki sınıf hazırlandı. Para alınan ailelerin çocukları da bu sınıflara yerleştirildi. Ailelerin isteği doğrultusunda hazırlanan iki özel sınıfta okuyan öğrenciler ikişer kişilik özel sıralarda oturuyor. Sınıfların tavanları kartonpiyer; yerler kalebodur, duvarlar saten boyalı. Ayrıca pencerelerinde de kadife ve tül olmak üzere 2 perde asılı. Aynı okulda perdesiz, boyaları sıyrılmış normal sınıfta okuyan öğrenciler ise bir sıraya üç kişi oturuyor.

50 YTL’ye özel eğitim
KARTAL’DAKİ Sabri Taşkın İlköğretim Okulu’nda aslında ikili eğitim uygulanıyor. Sabahları 6. ve 8. sınıflar, öğleden sonra birden beşe kadar olan sınıflar eğitim görüyor. Ancak bir, iki ve üçüncü sınıflarda ikişer etüt sınıfı var. Bu sınıflarda eğitim gün boyu sürüyor. Veliler çocuklarını bu sınıflara kaydettirmek için önce 50 YTL bağış yapıyor sonra da her ay 50 YTL ödüyor. Etüt öğrencileri ve öğretmenlerine özel yemek de getirtiliyor. Bunun için de 65 YTL alınıyor. Bu sınıflar bilgisayar, projeksiyon aracı, özel dolap, tekli ve ikili özel sıralarla donatılmış. Ayrıca, etüt öğretmenleri de, diğer öğretmenlerden 800 YTL daha fazla ücret alıyor.