Arama

Medya Haber - Sayfa 47

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 661.748 Cevap: 1.864
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2007       Mesaj #461
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çift Başlı Yılan İlgi Odağı.
Medya Haber
Sponsorlu Bağlantılar
Hayvanlar alemindeki ender görülen çift başlı yılan örneği Küba'da görüldü. Ormanlık bir alanda yılanı bulan Kübalı köylü kafesin içinde eve getirdiği çift başlı yılanı görücüye açtı. Kübalı köylünün evi ziyaretçi akınına uğradı....

haber7
07/01/2007

[flash=http://www.youtube.com/v/Zf6BsLE--ks]width=525 height=415[/flash]

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2007       Mesaj #462
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ölen Türk hacı sayısı 71’e ulaştı
Kutsal topraklarda 24 Kasım 2006 tarihinden bu yana ölen Türk hacı sayısı 71’e ulaştı
Sponsorlu Bağlantılar

clear pixel
07.01.2007

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre Türk hacılardan H. Hüseyin Aytekin (Öğer Tur), Ömer Özyaman (İstanbul 12. kafile) ve Hacı Gündoğdu (Kayseri 6. kafile) Mekke’de hayatını kaybetti.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
8 Ocak 2007       Mesaj #463
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
IRAK'TA ŞİDDET: 15 ÖLÜ

irak patlama 21

BAĞDAT - Bağdat'ın batısında silahlı bir grup tarafından düzenlenen saldırıda 15 kişi öldü.
Hastane kaynakları, işçileri taşıyan minibüsün, Şiilerin yaşadığı bir bölgeden Bağdat havaalanına gittiği sırada, Sünni nüfusun yoğun olduğu Emriye'de pusuya düşürüldüğünü, 15 kişinin de yaralandığını söyledi.
Polis ve İçişleri Bakanlığı, olayın soruşturulduğunu kaydetti.
Havaalanlarının denetimini üstlenen Irak Ulaştırma Bakanlığı, Şii lideri Mukteda Sadr'ın destekçilerinin kontrolünde.

a.a
385pxdots
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ocak 2007       Mesaj #464
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Korkmaya başlayın!
Medya Haber
Küresel ısınma kış mevsimini bahara çevirdi. Karlar eriyor. Deniz seviyesi her geçen gün yükseliyor. 2006, tarihin en sıcak 6’ncı yılı oldu. 2007 en sıcak yıl olacak

clear pixel
08.01.2007

Küresel ısınma hayatımızı kökten değişterecek. Akdeniz ülkeleri çöle dönecek. Toplu göç başlayacak.

Endişelenin, çok endişenin. Hatta korkmaya başlayın. Çünkü küresel ısınma artık durdurulamaz bir noktaya doğru ilerliyor. Küresel ısınma insanlığın sonunu getirebilir... Bu ifade dünyanın en saygın haber dergileri arasında gösterilen Time’a ait.. Dünyanın son 5 yıldır üzerinde en çok tartıştığı konuların başında küresel ısınma geliyor. G-8 zirvelerinde ve uluslararası toplantılarda terörizmle birlikte gündemin ilk maddelerini oluşturuyor. Uyarılar, çoğumuza son birkaç yıla kadar felaket tellallığından öteye gitmeyen, hayal sınırlarını zorlayan senaryolar olarak geliyordu. Ancak küresel ısınmanın bir hayal ürünü olmadığı, hayatımızı derin bir şekilde etkilemeye başlamasıyla anlaşıldı.

2006 yılı, meteoroloji kayıtlarının tutulduğu 17’nci yüzyıldan bu yana en sıcak 6’ncı yıl oldu. Ülkemizde ve tüm dünyada yağış miktarı azaldı. Kuzey yarımküredeki diğer birçok ülke gibi Türkiye’de de barajlar kurudu. Ocak ayının ilk haftasını geride bırakmamıza rağmen sert kış soğukları hâlâ başlamadı. Türkiye’nin kayak merkezlerindeki kar seviyesi son yılların en düşük seviyesine geriledi.

İklimde gözlenen anormallikler aslında Sanayi Devrimi’nden hemen sonra, yani 1750’li yıllarda başladı. Atmosfere salınan metan gazı oranı son 25 yılda yüzde 31, karbondioksit oranı ise yüzde 149 arttı. Karbondioksit oranı, dünyada binlerce volkanın aktif olduğu 40 milyon yıl önceki seviyeye çıktı. Son yüzyılda dünyanın ortalama hava sıcaklığı 0.6 derece arttı. Korkutucu olan ise ısınma hızının katlanması.... 1979’dan bu yana her 10 yılda hava sıcaklığı 0.12 derece yükseldi. Bu, artış hızının yükselmemesi durumunda bile 2100 yılında dünya atmosferinin ısısı 1.2 derece artacak. Küresel ısınma, sadece kışların daha ılıman olmasına değil, iklimlerin değişmesine, ilkbahar ve sonbahar gibi ara mevsimlerin yok olmasına, sert kışlar ve kurak yazlar yaşamasına neden olacak. Yani kuraklık nedeniyle göçler başlayacak, şehirler dolacak ve insanlık tarım, sanayi ve iletişim devriminden sonra bu kez de “iklim devrimini” yaşayacak.

Peki dünya nasıl ısınıyor?
Küresel ısınma, insanlar tarafından üretim veya tüketim esnasında atmosfere salınan karbondioksit ile metan gibi zararlı gazların yeryüzü ısısını artırması" olarak açıklanıyor. Güneş'in yaydığı kızılötesi ışınlar (UV) milyonlarca kilometrelik bir yolculuktan dünyamıza ulaşıyor. Işınları yeryüzüne çarparak toprağı ve denizleri ısıtıyor. Işınlar yeryüzüne çarptıktan sonra yansıyarak tekrar uzay boşluğunun derinliklerine karışıyor. Bu noktada gaz kirliliği devreye giriyor. Yeryüzünden yansıyan ışınlar atmosferde biriken metan ve karbondioksit gazlarına takılıyor ve yeniden yansıyarak yeryüzüne dönüyor. Böylece normal şartlar altında atmosferi terk etmesi gereken ışınlar, atmosferde "sıkışıp kalıyor" ve dünyamızın daha fazla ısınmasına yol açıyor.

Eskimolar bile artık buzdolabı satın alıyor
- Kuzey Kutbu’na en yakın ülkelerden biri olan İzlanda’da Haziran’da hava sıcaklığı 24 derece olarak ölçüldü. Kutup ayıları kış uykusundan erken uyanmaya başladı.

- Dünyanın en yüksek noktası olan Everest tepesi küresel ısınma nedeniyle alçalıyor. Himalaya Dağları üzerinde bulunan 8848 metrelik yüksekliğindeki tepe, Çinli uzmanlara göre zirvesinde bulunan buzulların erimesi nedeniyle 1.3 metre kısaldı.

- 1912 yılından bu yana Tanzanya’daki Kilimanjaro dağının 5 bin 895 metre yükseklikteki zirvesinde karların yüzde 80’i eridi, 2020’ye kadar zirvedeki karların tamamen yok olacağı tahmin ediliyor.

- Kuzey Kutbu’ndaki Eskimolar da sıcaktan bunaldı. “Eskimolara buzdolabı, klima satılmaz” şeklindeki pazarlama deyimini tarihe gömen gelişme, Kanada’nın Montreal kentinin 1600 kilometre kuzeyindeki Eskimo köyü Kuujjuaq’ta yaşandı. Köyün yerlileri, geçen yaz kendilerini bunaltan sıcaklar yüzünden 10 adet klima ve 20 buzdolabı satın aldı.

Kuşlar erken yumurtlamaya başladı tropik hastalıklar Avrupa’yı vurdu
Terörizmle birlikte en büyük sorun olarak gösterilen küresel ısınma, dünya genelinde kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. İngiltere Meteoroloji Kurumu’na (MET) göre Avrupa ülkelerinde Aralık ayında sıcaklık mevsim normallerinin 3-5 derece üzerine çıktı. MET uzmanları, “Sıcaklar gidiyor sanmayın, 2006, tarihin en sıcak 6’ncı yılı olmuştu. 2007 ise en sıcak yıl olacak” dedi. İşte küresel ısınmanın etkileri:

Yaprak dökülmüyor
- Avrupa’da çiçekler 1950 yılına göre 1 hafta daha erken açıyor ve sonbaharda 1950 yılında göre 5 gün sonra yaprak döküyor.

- Biyologlar birçok kuş ve kurbağa türünün erken üremeye başladığını belirtiyor. Araştırmalar, göçmen olmayan 35 tür kelebeğin eskiye oranla 240 kilometre daha kuzeyde dolaştığını gösteriyor.

Alpler’de kar yok!
- İskandinav ülkelerinde her kış donup karla kaplandığı için kapanan golf otelleri bu yıl yüksek sıcaklıklar nedeniyle hizmet vermeye devam ediyor.

- İsviçre, Fransa ve İtalya’ya yayılan Alp Dağları’ndaki kayak merkezleri, kar yağmayınca yapay karla idare etmek zorunda kaldı. İsviçre bankaları Alpler’de 1500 metre altında olan kayak tesislerine kredi vermeyi reddediyor.

- Almanya’da ilkbahar aylarında görülen saman nezlesi şikayetleri, yüzlerce yıl sonra ilk kez bu ay başgösterdi.

Meyve ağaçları çiçek açıyor
- ABD'nin New York kentinde hava sıcaklığı 18 dereceye çıktı. Mevsim normallerinin 10 derece üzerinde seyretmesi üzerine meyve ağaçları çiçeklenmeye başladı.

- Moskova'da papatyalar ve menekşeler çiçek açtı. Dondurucu soğuğuyla tanınan başkentte Ocak ayı ortalama sıcaklığı 7 dereceye yükseldi.

- Dünya genelinde mercan kayalıkları güneşli günlerde deniz suyu sıcaklığının 29.5 dereceye yükselmesi nedeniyle içindeki deniz yosunlarını ve organizmaları kaybettiği için ağarıyor.

Afrika’ya döndük
- Bilim adamları Avrupa’da 50 yıldır görülmeyen tropik hastalıkların yeniden patlak verdiğini açıkladı. Uzmanlar, “Ortalama hava sıcaklıkları arttıkça, Afrika’dan salgın hastalıklar Avrupa’ya sıçramaya başladı” dedi.

150 kişi can verdi
- İtalya’da 1970’ten bu yana ilk kez sıtma vakaları görülüyor. Encephalitis adı verilen tropik hastalık, beyinde ölümcül enfeksiyonlara yol açılıyor. 100 yıl aradan sonra ilk kez Fransa, İtalya ve İspanya’da görüldü. Sineklerin taşıdığı parazitler aracılığıyla bulaşan visceral leishmanasas adlı hastalık da ilk kez görülüyor. Son 5 yılda Avrupa’da 150 kişi bu hastalık yüzünden can verdi.

Balık göçü başladı
- Akdeniz’in sularının ısınmasıyla deniz canlılarının yüzde 20’sini de Kızıldeniz’den göç eden tropik balıkları oluşturuyor. ABD’nin kuzey eyaletlerinde sıcaklık 15 dereceyi aştı.Buzlu sularda geleneksel yüzme yarışmaları düzenleyen Amerikalılar, şimdi kumsalda güneşleniyor.

SAYILARLA
200
Karbondioksitin atmosferik ömrü yaklaşık 200 yıldır. Yani 200 yıl önce yayılan karbondioksit gazı hâlâ atmosferde varlığını koruyor.

1824
Sera etkisi ilk kez 1824 yılında Fransız bilimadamı Joseph Fourier tarafından tespit edildi.

150
Munich RE'nin yaptığı araştırmaya göre, küresel ısınmanın yol açtığı doğal felaketler ve sosyokültürel değişimlerin (Örnek, daha az kıyafet talebi, göç vb.) maliyeti yıllık 150 milyar doları buluyor.
1800'lerden beri en sıcak yıllar sırasıyla; 1998, 2002, 2003, 2001, 1997 ve 2006 oldu.

2006
1800'lerden beri en sıcak yıllar sırasıyla; 1998, 2002, 2003, 2001, 1997 ve 2006 oldu.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Ocak 2007       Mesaj #465
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Uzaylılar televizyon izler mi?
spacer
Diğer gezegenlerde akıllı türlere ait bir yaşam var mı, eğer varsa acaba uzaylılar TV'de ne izliyor?

Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi, başka gezegenlerde hayat olup olmadığı araştırmalarına bir yenisinin daha eklenerek, nispeten yakında bulunan yıldızlarda yaşam olduğuna işaret edebilecek televizyon yayını ve benzeri sinyallerin araştırılmasının planlandığını açıkladı.

Gelecek yıl başında hayata geçirilmesi planlanan projede, Dünya'dakine benzer radyo sinyalleri aramak üzere yeni bir teleskop kullanılacak. Bununla da Dünya'da radar, televizyon ve FM radyo yayını gibi amaçlar için kullanılan elektromanyetik spektrum araştırılacak.

Elektromanyetik spektrum, gamma ve X ışınları gibi yüksek enerji dalgalarından düşük enerjili mikrodalga ve radyo dalgalarına kadar geniş bir radyasyonu kapsıyor.

Projeye göre, yaklaşık 1000 yıldızı kapsayacak şekilde 30 ışık yılı uzakta bulunan Dünya'dakine benzer radyo sinyalleri saptanabilecek.

Bu projenin, çarşamba günü Seattle'da düzenlenecek olan Amerikan Astronomi Derneği'nin konferansında sunulması bekleniyor.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Ocak 2007       Mesaj #466
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Scooby Doo'nun babası öldü
scooby doo 04
spacer
Çizgi film karakteri köpek Scooby Doo'nun tasarımcısı Iwao Takamoto ABD'de öldü
spacer
Warner Bros Animasyonun sözcüsü Gary Miereanu, "Çakmaktaşlar"daki bazı karakterlerin de yaratıcısı olan Takamoto'nun, Los Angeles'da solunum yollarındaki sorun nedeniyle tedavi gördüğü Cedars-Sinai Tıp Merkezinde kalp rahatsızlığı yüzünden 81 yaşında öldüğünü söyledi.

Takamoto, 1960'ların sonunda Hanna-Barbera animasyonda çalışırken Scooby-Doo, Velma, Daphne ve Fred karakterlerini tasarlamıştı.

Öldüğü sırada Warner Bros Animasyonun başkan yardımcılığı görevinde olan Takamoto ayrıca "Çakmaştaşlar"daki yeşil yaratık Great Gazoo ve "Jetgiller"in köpeği Astro'nun tasarımlarını yapmıştı.
Kreacher - avatarı
Kreacher
Ziyaretçi
9 Ocak 2007       Mesaj #467
Kreacher - avatarı
Ziyaretçi
Chat Kurbanı Kadınlar!
İnternetteki arkadaşlık sitelerinde kendilerini "yurtdışında eğitim almış, yakışıklı ve zengin erkekler" olarak tanıtan bazı kişilerin ilgi bekleyen ve arkadaş arayan yüzlerce kadını dolandırdığı ortaya çıktı.

Web kamerayla bazı kadınların iç çamaşırlı görüntülerini elde eden "sanal sevgililer"in şantajla para sızdırdıkları da belirlendi.

UĞUR Dündar’ın hazırlayıp sunduğu ve CNN Türk’te bu akşam yayınlanacak olan "Arena" programında, inanılmaz dolandırıcılık ve şantaj olayı mağdurların anlatımıyla izleyiciye aktarılacak.

FOTOMODEL FOTOĞRAFI

28 yaşındaki T.Y, bir süre önce internetteki bir arkadaşlık sitesinde, yakışıklı ve iyi eğitimli olduğunu söyleyen biriyle tanıştı. Tanıştığı kişiyi "Kendisine ait işyeri olan, gelir düzeyi yüksek ve entellektüel" olarak tanımlayan T.Y, sohbet ettiği erkeğin gerçekte bir fotomodele ait olan tanıtım fotoğrafının da gerçek olduğunu sandı.

İSVİÇRE’DE TATİLDEYİM

Bir ay boyunca süren sohbetlerin ardından T.Y. web kamerasını açtığında, İsviçre Alpleri’nde karavanı ile tatil yaptığını söyleyen sözde işadamını gördü. Görüntüde gerçekten bir karavan ve spor kıyafetler içinde bir erkek vardı. Ancak karşısındaki kişinin resimdeki yakışıklı erkek olmadığını fark eden Y.T’nin duygusal ilgisi bir anda son buldu. Ancak telefon görüşmeleri sürdü.

PARA SIKINTIM VAR

Bir gün "sanal arkadaşı Toros Ekşioğlu" T.Y’ye ilginç bir istekle geldi: Bundan sonrasını T.Y. şöyle anlatıyor: "Bir gün beni aradı, ’büyük bir sıkıntım var, sen benim şu an en yakın gördüğüm kişisin. Benim bir yeğen var Antalya’da asker. Çok sıkışmış benden para istedi, ama biliyorsun ben İsviçre’deyim, buradan göndersem en az 3 gün sürer. Senden rica etsem oradan gönderebilir misin; ben de buradan sana banka dekontunu yollarım’ dedi." Başlangıçta bu talebi yadırgayan T.Y. sanal arkadaşını kıramadı ve onun verdiği hesaba bir miktar para yatırdı. Ancak 3 gün sonra ne dekont ne de bir haber gelince dolandırıldığını anladı.

BABAM KAZA GEÇİRDİ

Özel bir firmada çalışan S.E. ise internet avcılarına 2 bin YTL kaptırmanın yanında, iç çamaşırlı fotoğrafları nedeniyle dolandırıcıların uzun süre şantajına uğradı. Kendini yine "Toros Ekşioğlu" olarak tanıtan kişi, arkadaşlık kurup yazışmaya başladığı S.E’den daha ikinci gün para istedi. S.E, babasının trafik kazası geçirdiğini, sosyal güvencesi olmadığını ve zor durumda olduğunu anlatan dolandırıcının teklifini garipsemesine rağmen, Toros Ekşioğlu’nun verdiği banka hesabına 2 bin YTL yatırdı. Ancak uzun süre parasını alamayınca, web kameralı sohbet sırasında iç çamaşırlı görüntülerinin kaydedildiğini öğrendi.

BENİMLE YATACAKSIN

Ancak parasını istemeyi sürdürdüğünde, dolandırıcının tacizleri arttı. S.E’nin çok yakın bir arkadaşına bu görüntüleri gönderdi. Bu olayın ardından çok tehlikeli biriyle karşı karşıya olduğunu anladığını söyleyen S.E, "Kişilik haklarıma tecavüz eden bir saldırıydı bu. Kendisinin bir dolandırıcı olduğunu bunu birçok kadına yaptığını ve bu parayı bana asla ödemeyeceğini söylüyordu. Kendisi ile birlikte olursam bu parayı geri ödeyeceğini söyledi. Ben de paradan vazgeçip, tüm bağlantımı kestim" dedi.

Dolandırıcıları teşhir ediyorlar

İki kadın, Yavuz Koçoğlu’yla tanışıp kendileri gibi birçok mağdurenin bulunduğunu öğrenince Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdular. Yavuz Koçoğlu, sitesinde dolandırıcı olduklarını iddia ettiği kişilerin resimlerini yayınlayarak kadınları uyarıyor, kullandıkları yöntemler anlatılarak dikkatli olmaları sağlanıyor. İddiaya göre ABD ve İsviçre’de olduklarını söyleyen bu kişiler aslında Türkiye’de yaşıyorlar. Koçoğlu, bugüne kadar yaklaşık 150 mağdureyle görüştüğünü, ancak Türkiye genelinde çetenin ağına düşen kadın sayısının çok daha fazla olduğunu tahmin ettiğini belirterek, "İç Anadolu’dan bir bayan beni aradı. Bunlara 35-40 bin YTL kredi çekip verdiğini söyledi. Üniversite öğrencileri var, memurlar var, işsiz kadınlar var" dedi.

Kemara karşısında soyun 50 bin Euro yatıracağım

Arena’ya ihbarda bulunan H.R. adındaki bir başka kadın ise sanal dünyada tanık olduğu bir dolandırıcılık girişimini anlattı. Sabaha karşı uykusu kaçınca okey oynamak için bilgisayar başına geçen H.R. kendisine bir komşusu olarak tanıtan bir kadından bir mesaj geldiğini, mesajda çok zengin bir adamın kendisine 30-40 bin Euro para verdiğini söylediğini, kendisinin de merak ederek adamın adresini aldığını ve konuşmaya başladığını belirterek, şunları anlattı: "Adam hemen konuya girdi. Ben 57 yaşında bir adamım, seks hayatım sıfır. Böyle bir bayanla konuşmak istiyorum, kaç paraya yaparsın? Göğsünü gösterir misin, üstünü çıkarır mısın, şuranı buranı açar mısın. Tamamen sekse yönelik şeyler. 58 bin 700 Euro vereceğini söyledi. ’Ama bunun bir masrafı var’ dedi, sana bir numara vereyim onu ara. Banka bilgilerini alacaksın. ’Sen 540 euro masrafı yatır 58 bin Euro hesabına geçecek’ dedi.. O zaman bu kişinin dolandırıcı olduğunu anladım ve yazışmaya son verdim."
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Ocak 2007       Mesaj #468
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Fazla internet hasta ediyor
spacer
İnternet çılgınlığı, internet kullanıcılarına has rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden oluyor
spacer
İngiltere’nin saygın tıp dergisi The New Scientist’in haberine göre, milyonlarca insanı bilgisayar başına bağlayan internet, ego sörfü, blog ifşacılığı, youtube narsizmi ve wikipedializm gibi ilginç hastalıklara davetiye çıkarıyor.

İşte The New Scientist’e göre internet kullanıcılarını bekleyen hastalıklar:

Ego sörfü: Düzenli aralıklarla internette kendi ismini aratan ve hakkında internette ne gibi bilgilere ulaşıldığını kontrol eden kişilerin yakalandığı rahatsızlık.

Enfornografi: Pornografi ve enformasyon sözcüklerinden türetilmiş bu kelime, "bilgi açlığını internette dindirmeye çalışma" olarak tanımlanıyor.

Blog ifşacılığı: Bilinmemesi ve yayılmaması herkes açısından faydalı olan bilgileri on-line yayınlama merakı.

Youtube-Narsizmi: Kendisini tanıtmak için sürekli kendi videolarını internet sitelerinde yayınlama, yayınlatma.

Myspace Taklitçiliği: İnternette başka bir kişiliğe, başka bir role bürünme takıntısı.

Google Takibi: Tüm yakınları ya da tanımadıkları kişiler hakkında internet üzerinden bilgi edinmeye çalışmak.

Siberhondrik: En ufak bir hastalık belirtisinde, doktora gitmek yerine internetten tedavi yöntemleri arama.

Photolurking: İnternette saatlerce başkalarının fotoğraf albümlerine bakma. Wikipedializm: Günün önemli bir kısmını internet anskilopedisi Wikipedia’ya katkıda bulunmak, yazılar yazmak ve metinlerde tashih yapmaya harcamak.

Crackberry: Özellikle yöneticilerin yakasına yapışan bu hastalık, adını daha çok kurumsal iletişimde kullanılan, e-mail alıp gönderebilinen, internette sörf yapılabilen ‘avuç içi’ bilgisayar türü Blackberry telefonlarından alıyor.

Cheesepodding: Türkçe’de tam karşılığı olmayan bu sözcük ise, zamanının büyük kısmını internetten şarkı indirmekle geçirenler için kullanılıyor.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
10 Ocak 2007       Mesaj #469
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
"Sonuna kadar bu camiadayız"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Antalya'da düzenlenen 44. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nin ''Spor medyasının geleceği'' konulu bölümüne katıldı.
Özkök, eskiden büyük gazeteci olmak için siyaset yazmak gerektiğini, ancak günümüzde artık bunun değiştiğini belirterek, ''Zaman içinde hiyerarşi değişmeye başladı. Spor, bundan 10 yıl öncesine oranla hayatımızda daha önemli bir yere sahip. Dünyada futbol rönesansı yaşanıyor. Spor hayatımıza sadece renk katan bir şey değil'' dedi.
Seminerde konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ise, spor camiasından ölene kadar çekilmeyeceğini söyledi.
Canaydın, seminerde bir yazarın, Galatasaray'a ve kendisine yönelik ağır eleştiriler yaptığını ifade ederek, ''Bütün spor camiasında seviliyorum. Ama ciddi bir köşe yazarı devamlı vuruyor. Kendisi de 25 senelik arkadaşım. Ama ne kadar daha dayanabilir başka insanlar. Amatörce bu işi yapan, sporun, ailenin içine giren sizlere en iyi malzeme olan, her zaman yakın olan insanları da kaçırırsak, tribünlerimizin boşaldığı gibi Türk sporunun ve futbolunun iliklerinin de boşalacağı kanaatindeyim. Hiç kimsenin cevap vermesini beklemiyorum. Kendim de cevap vermiyorum. Sabırla bu tip kalemlerin süngülerinin ucunun kırılmasını bekliyorum. Fakat kırılmayabilir. İnat ettikleri müddetce, ben de sizlerle beraber sonuna kadar inat edeceğim. Ben bir çok gazeteyi ziyaret ediyorum. Her türlü, her kulübe mensup muhabirle sohbet ediyorum. Bilmeden yapılan hatalar varsa, gönül almaya çalışıyorum. Önce mesleğiniz, meslek haysiyetiniz diyorum. Herkesin onurla bu savaşı yapmasını, ders verir gibi özür dileyerek anlatmaya çalışıyorum" dedi.
Futbolda kritik bir dönem geçirdiklerini vurgulayan Özhan Canaydın, şöyle konuştu:
"Önemli günler yaşıyoruz. Kendimi feda ederek büyük çabalar harcıyorum. Bu işte yaranmak çok zor. Ama futbolun kritik bir dönemini geçiriyoruz. Eğer bu kadar senelik tecrübem ve sporculuğum olmasa, inanın kol kola gezen insanlar bulunduğumuz mahallede birbirine yumruk atar hale gelecek. Ben sabırla ağabeylik yapıyorum. Özhan Ağabey tabirini seviyorum. Ağabey olmaya çalışıyorum. Dikkatle takip ediyorum, spor, basında ön plana çıkıyor. Ama gerilemeye başladığını da hissediyorum. Tarafsız insanlar beni gördükleri zaman, "Başkan ne işin var senin bunun içinde?" demeye başladılar ve şimdi korkuyorum. Kendimden değil. Biz seçiliriz; sandalyeler devamlı değil, çeker gideriz. Ama spor camiasının içinden ölene kadar çekilmeyiz."
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
10 Ocak 2007       Mesaj #470
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
Türk işçileri taşıyan uçak Irak'ta düştü...
30 ÖLÜ, 2 YARALI

ucak kazasi 5

ANKARA - Adana'dan Irak'a Türk işçileri taşıyan Moldovalı bir şirkete ait kargo uçağı, Bağdat'ta havaalanına inişi sırasında düştü.
Dışişleri Bakanlığı, piste 200 metre kala düşen uçakta 30 ölü, 2 yaralı bulunduğunu bildirdi.
Dün saat 06.09'da Adana Şakirpaşa Havaalanı'ndan kalkan ve içinde 29'u Türk, 1'i yabancı 30 yolcunun bulunduğu Aeriantur Havayolları'na Antonov 26 tipi kargo uçağı, Türk hava sahasından çıktıktan sonra bir süre bağlantı kesildi.
Uçağın iniş sırasında sis nedeniyle ilk denemesini pas geçtiği, ikinci deneme sırasında düştüğü öğrenildi.
Bu arada gelişmelerin takip edilmesi amacıyla Adana Valiliği ile havalimanında kriz masası oluşturulduğu bildirildi.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww