Arama

Medya Haber - Sayfa 68

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 661.622 Cevap: 1.864
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Nisan 2007       Mesaj #671
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mehmetçik sıfır noktada operasyon yapıyor

Sponsorlu Bağlantılar
Şırnak'ın Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı yakınlarına tankların konuşlandırılmasının ardından, Kuzey Irak tarafında 2 helikopterin keşif uçuşu yapması dikkat çekti.
Öğle saatlerinde hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen iki Skorksy helikopteri sınır boyunda alçak uçuş yaptı.
Helikopterler, Zaho ile Habur'un karşısında bulunan Halil İbrahim Sınır Kapısı’nın üzerinden geçerek, Irak'ta stratejik öneme sahip Haftanın bölgesine kadar uçtu.
Bir süre sonra tekrar Habur Sınır Kapısı üzerinden geçen helikopterler, Suriye sınır kesimine yakın tepelerin arkasında kayboldu.
ABD'ye ait olduğu sanılan iki helikopterin sınır kesimindeki olası hareketleri gözlemlemek için keşif uçuşu yaptığı tahmin ediliyor.

Hakkari'de 5 terörist öldürüldü

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada, 4 terörist öldürüldü.
İran ve Irak sınırındaki Şemdinli ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdüren jandarma ekipleri, Aktütün köyü kırsalında, Irak’tan Türkiye’ye giriş yapan bir grup terör örgütü üyesiyle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 4 teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi. Şırnak’ta Bestler Dereler bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda 1 terörist öldürüldü. Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalarda, terör örgütü PKK üyesi 3 kişinin yakalandığı belirtildi.



Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Nisan 2007       Mesaj #672
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
4 günde 4 kişi tecavüz etti

Sponsorlu Bağlantılar
axyas02
SONER KOCAER Antalya DHA


Ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle, Alman hükümetince 1.5 yıl önce Antalya'daki Bohem Uluslararası Özel Sağlık, Eğitim, Danışmanlık, Sosyal Hizmetler Turizm Merkezi'ne yerleştirilen J.B. (16), yurttan kaçtıktan sonra 4 günde 4 kişinin tecavüzüne uğradı.
Merkezin başvurusu üzerine arama başlatan polis, B.'yi 4 gün sonra bir akaryakıt istasyonunda buldu. Çocuk Şubesi'ne götürülen B., merkezden kaçtıktan sonra tanımadığı bir kişiyle karşılaştığını ve bu kişinin kendisini evine götürüp sabaha kadar tecavüz ettiğini söyledi.



Kaçtı ama kurtulamadı

Sabah evden kaçtığını ve Lara'da parkta otururken öğretmen olduğunu söyleyen bir gençle tanıştığını kaydeden B., Balbey Mahallesi'ndeki bir pansiyonda da bu kişinin tecavüzüne uğradığını iddia etti. Sabah pansiyondan kaçtığını belirten B., akşam bindiği dolmuşla Lara'ya gittiğini kaydetti. Son durakta dolmuş şoförünün kendisiyle konuşmak istediğini, ardından Masadağı'na giderek dolmuşun içinde ilişkiye girdiklerini anlattı.
Geceyi şoförün evinde geçirdiğini belirten Alman kız, "Akşama doğru eve 2 arkadaşı geldi. Biri kısa süre sonra gitti. Sonra şoför ve arkadaşı benimle gece boyunca grup seks yaptı. Evden kaçıp benzin istasyonuna sığındım" dedi. Soner Kayseri, Suat Küçük ve Cengiz Gündoğdu'yu yakalayan polis, Kenan Çarpıcı'yı ise arıyor.



Sis, İstanbul Boğazı'nı yuttu

yas05
İSTANBUL AA


İstanbul Boğazı, dün yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı. İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri'nden alınan bilgiye göre, kentte özellikle sabah saatlerinde etkisini artıran sis yüzünden saat 07.00'den itibaren İstanbul Boğazı'ndan transit gemi geçişlerine izin verilmedi. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'ye (İDO) ait Boğaz-Çengelköy-Eminönü ve Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer vapur seferleri de sis dolayısıyla yapılamadı, diğer hatlarda bir aksama olmadı. Sisin etkisini yitirmesiyle Boğaz, saat 10.20'de transit gemi geçişlerine açıldı. İDO seferleri normale döndü.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
19 Nisan 2007       Mesaj #673
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
Petrol umudu...
BATI GÖKÇE'DE ÜRETİME BAŞLANACAK

petrol arama

ADANA - Aykut Ünlüpınar - Türkiye'nin en kaliteli ikinci kuyusu olarak gösterilen Adıyaman'daki Batı Gökçe bölgesinde bir hafta içinde üretime başlanacağı bildirildi.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman, özellikle bu yıl büyük atağa kalkan kurumun, 2008-2009 yılından sağlıklı petrol elde edilmesi yolunda büyük umut taşıdığını belirtti.
Gelecek için sevindirici sonuçlarla karşılaştıklarını belirten işman, şunları kaydetti: ''Adıyaman'daki Doğu Karakuş sahasında verimli petrol almaya başladık. Buradaki sahayı genişletiyoruz. 3 numaralı kuyu kazıldı, 2 numaralı kuyuda ise yönlü kazı yaptığımız için çalışmalar biraz daha uzun sürdü. Onu da bu ay tamamlamayı hedefliyoruz. Buradaki petrolün A.P.I. Gravite 25-26 seviyelerinde belirlendi. Ancak, verimli petrol anlamında bizi en çok sevindiren olay Batı Gökçe istasyonumuz oldu. 2 bin 658 metre derinliğe indik ve 29-30 gravite petrole ulaştık. Şu ana kadar Türkiye'nin en kaliteli ikinci kuyusu olan Batı Gökçe'de üretim 1 hafta içinde başlayacak.''
Şişman, Batı Gökçe istasyonunda günlük 150 varil petrol üretimini hedeflediklerini, farklı seviyelerde üretim alma planlarının bulunduğunu, bu bölgede çok büyük umutlar beslediklerini anlattı.
Burdur'daki Yuvaköy istasyonunda 6-7 bin metre derinliğe inmeyi hedeflediklerini belirten Şişman, 1-2 ay içinde sondaj çalışmasının başlayacağını söyledi.


a.a
AriThmetiCs - avatarı
AriThmetiCs
Ziyaretçi
19 Nisan 2007       Mesaj #674
AriThmetiCs - avatarı
Ziyaretçi
ABD'li komutan: Türkleri K. Irak konusunda ikna etmeye çalışıyoruz

ABD donanma komutanı Amiral William Fallon, PKK terörü dolayısıyla Türkiye'nin, kuzey Irak'a operasyon düzenlemeyeceğini umduğunu ve ''Türkleri, bunun iyi fikir olmadığına ikna etmeye çalıştıklarını'' söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nde 2008 yılı ulusal savunma bütçesine ilişkin oturumda konuşan Fallon, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Fallon, Cumhuriyetçi Partili Virginia Milletvekili Jo Ann Davis'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın basında yer alan kuzey Irak'la ilgili sözlerine işaret ederek, Türkiye'nin kuzey Irak'a girmesi ihtimaline ilişkin görüşlerini sorması üzerine, ''Eğer Türkler bu tehdidi gerçekleştirirse, o gün asla güzel bir gün olmaz'' dedi.
Amerikalı amiral, kongragel olarak da ifade edilen terör örgütü PKK'yı, ''Kürtlerin isyancı hareketi'' olarak tanımlarken, PKK'nın Türkiye'de şiddet olaylarına karıştığını söyledi. Fallon, ''Bu grupların, kendi fikirlerine göre, Irak içindeki Kürt nüfusundan da destek gördüğünü biliyorlar. Bu probleme karşı bir zamandır çalışıyorlar ve yardım istiyorlar. Bu alanda biz de yardım etmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

BARZANİ İLE BİR GÜN


Birkaç hafta önce Irak'ta olduğunu ve bir gününü, kuzey Irak'ta Kürt lideri Mesud Barzani ile geçirdiğini belirten Fallon, ''Pek çok şey hakkında konuştuk. Yeni bir Irak'a yapabilecekleri katkılar gibi. Örneğin, Şii ve Sünniler arasında aracılığa, daha güneye yardım etmede oynayabilecekleri rol gibi...'' dedi.

Irak'ın kuzey bölümünün, Bağdat'tan tamamen farklı bir ortama sahip olduğunu ve gelişmekte olduğunu öne süren Fallon, ''Ancak ben özellikle Kürtlerin, Irak'taki Kürt liderlik olarak, Türkiye'deki Kongragel'in etkisini minimize etmeye çalışma yönünde oynayabilecekleri rolü görmekle ilgiliydim. Çünkü sonunda eğer Türkler bu tehdidi gerçekleştirirse bu, kesinlikle onların da (Iraklı Kürtler) zararına olacak. Sadece bölge için değil tüm ülke için zarar verici olacak'' ifadelerini kullandı.

Fallon, ''Türkler endişeli. Ve ne kadar endişeli olduklarını vurgulamak için bu açıklamaları yapıyorlar. Biz, bu tür bir faaliyetin durdurulması yönünde rol oynamaya çalışıyoruz'' dedi. Milletvekili Davis'in, ''Endişe düzeyiniz hangi aşamada?'' sorusu üzerine Fallon, ''Bu, endişelerimizden biri. Kesinlikle umuyorum ki (Türkler) bu tehdidi gerçekleştirmeyecek. Biz de bunun iyi fikir olmadığı yönünde kendilerini ikna etmeye çalışıyoruz'' dedi.

SINIR ÖTESİ HAREKAT EN İYİ YOL DEĞİL!


ABD’nin Avrupa ve Avrasya’dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried, Türkiye’nin PKK terörüne karşı kendisini savunmak istemesinin anlaşılabilir olduğunu, ancak ABD’nin, Türkiye’nin kendisini "en etkili yollarla savunabilmesini istediğini ve sınır ötesi eylemin de en iyi yol olmayabileceğine inandığını" söyledi.
Washington’ı ziyaret eden bir grup gazeteciyle yuvarlak masa toplantısı düzenleyen Fried, Türkiye’nin kuzey Irak’a sınır ötesi operasyon düzenleme ihtimaline ilişkin bir soruyu yanıtladı.


Fried, "PKK terörist örgütü problemini çok ciddiye alıyoruz. Türkiye’ye yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için Türkiye ve Irak ile beraber çalışmak istiyoruz. PKK’nın terör örgütü olduğunu söyledik. Problemden başka bir şey değil. Türkiye ile PKK’ya karşı işbirliğimizi artırdık" dedi.

Fried, "Türkiye’nin güneydoğusundaki saldırılara bakılırsa Türklerin neden hayalkırıklığına uğradığını anlamanın mümkün olduğunu" da ifade etti.
Dan Fried, "Biz, Türkiye için en iyi yolun bizimle ve Irak hükümetiyle çalışarak, PKK’yı ortadan kaldırma yolunda ilerlemek olduğunu düşünüyoruz.
Türkiye’nin kendisini savunmak istemesi anlaşılabilir bir şey. Ancak biz Türkiye’nin kendisini en etkili yollarla savunabilmesini istiyoruz ve bu nedenle de sınır ötesi eylemin en iyi yol olmayabileceğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Nisan 2007       Mesaj #675
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Irak sınırındaki tanklardan atışlı tatbikat

Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), (DHA)

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'ndeki Tank Taburu'ndan bugün çıkan 30 tank Gabar ve Cudi Dağı eteklerinde atışlı tatbikat yaptı.
Cizre Tank Taburu'ndan sabah saatlerinde çıkan yaklaşık 30 tank ilçe merkezinden geçerek Gabar ve Cudi Dağı'nın eteklerinde bulunan tatkibat alanına gitti. Tanklar aşırı yağıştan dolayı çamur deryasına dönen alanda yaklaşık 3 saat atışlı tatbikat yaptı. Irak sınırına 40 kilometre uzaklıkta bulunan alanda yapılan tatbikatın ardından tanklar birliklerine döndü.
Tank Taburu'na bağlı çok sayıda tank ise birlik yerleşkesine yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan arazide bekletiliyor.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
19 Nisan 2007       Mesaj #676
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Irak da 'Türkiye'nin 'girdi girmek üzere olduğuna' inandı... Irak hükümet sözcüsüne şu açıklamayı yaptırdılar...

turkaskeri teroroperasyonu "TÜRKİYE IRAK'A GİRMEYE KALKIŞIRSA, TÜM IRAKLILARI KARŞISINDA BULUR"
- "HÜKÜMET OLARAK TÜRKIYE'NİN OPERASYONUNA İZİN VERMEYİZ"

Irak Hükümet Sözcüsü Ali el Dabbah, Türkiye'nin Kuzey Irak'a operasyon düzenlemesi durumunda tüm Irak halkını karşısında bulacağını ileri sürerek, "Hükümetimiz Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesine izin vermez. Irak bir bütündür" dedi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nın Mısır ziyareti öncesinde Kahire'ye gelerek Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile görüşen Irak Hükümet Sözcüsü Ali el Dabbah, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin sorusu üzerine Türk halkının Iraklılar'ın dostu olduğunu söyleyen Dabbah, "Biz PKK konusunda Türk hükümeti ile işbirliği yapıyoruz. PKK faaliyetlerini durdurduk. Ben Türk halkının Irak'a girmek isteyeceğini düşünmüyorum. Ama Türkiye Irak'a girerse karşısında tüm Iraklıları
bulur. Hiçbir yabancı gücün ülkemize girmesine izin vermeyiz'' şeklinde konuştu.

Yabancı güçlerin Irak'dan günün birinde çekileceğini söyleyen Dabbah, Irak ordusunun tüm kontrolü ele alıp ülkede istikrarın sağlanmasından sonra kendilerinin yabancı askeri varlığa teşekkür edip gitmelerini isteyeceklerini vurguladı. Dabbah, Irak ordusunun eğitim halinde olduğunu buna rağmen bazı bölgelerde kontrolü ele aldığını ifade ederek, "Ülkede kontrolü bölüm bölüm alıyoruz. Gün gelecek Irak'ın tamamında kontrol sağlanacak. O zaman yabancı güçlere ihtiyaç duyulmayacak'' diye belirtti.
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
28 Nisan 2007       Mesaj #677
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
aksam logo
Gece yarısı LAİKLİK uyarısı
Medya Haber
Genelkurmay son günlerdeki laiklik tartışmalarının endişeyle izlendiği belirtilerek “Unutulmamalıdır ki Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur” açıklaması yaptı. “Gerektiğinde tavrını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır” dedi

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, son günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorunun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumda olduğu belirtilerek, “Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişeyle izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir’’ denildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, başta laiklik olmak üzere, temel değerlerini aşındırmak için bitmez tükenmez bir çaba içinde olan bir kısım çevrelerin, bu gayretlerini son dönemde artırdıklarının müşahade edildiği ifade edildi.

ALTERNATİF BAYRAM

Açıklamada, şunlar kaydedildi:


“Uygun ortamlarda ilgili makamların, sürekli dikkatine sunulmakta olan bu faaliyetler; temel değerlerin sorgulanarak yeniden tanımlanması isteklerinden, devletimizin bağımsızlığı ile ulusumuzun birlik ve beraberliğinin simgesi olan milli bayramlarımıza alternatif kutlamalar tertip etmeye kadar değişen geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.

AÇIK MEYDAN OKUMA

Bu faaliyetlere girişenler, halkımızın kutsal dini duygularını istismar etmekten çekinmemekte, devlete açık bir meydan okumaya dönüşen bu çabaları din kisvesi arkasına saklayarak, asıl amaçlarını gizlemeye çalışmaktadırlar. Özellikle kadınların ve küçük çocukların bu tür faaliyetlerde ön plana çıkarılması, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı yürütülen yıkıcı ve bölücü eylemlerle şaşırtıcı bir benzerlik taşımaktadır.

BAYRAMDA KURAN YARIŞMASI

Bu bağlamda; Ankara’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ile aynı günde Kuran okuma yarışması tertiplenmiş, ancak duyarlı medya ve kamuoyu baskıları sonucu bu faaliyet iptal edilmiştir.

22 Nisan 2007 tarihinde Şanlıurfa’da; Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır illerinden gelen bazı grupların da katılımı ile, o saatte yataklarında olması gereken ve yaşları ile uygun olmayan çağ dışı kıyafetler giydirilmiş küçük kız çocuklarından oluşan bir koroya ilahiler okutulmuş, bu sırada Atatürk resimleri ve Türk bayraklarının indirilmesine teşebbüs edilerek geceyi tertipleyenlerin gerçek amaç ve niyetleri açıkça ortaya konulmuştur.

OKULDA DİNİ SÖYLEŞİ

Ayrıca, Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde ‘Kutlu Doğum Şöleni’ için ilçede bulunan tüm okul müdürlerine katılım emri verildiği, Denizli’de İl Müftülüğü ile bir siyasi partinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte ilköğretim okulu öğrencilerinin başları kapalı olarak ilahiler söylediği, Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde dört cami bulunmasına rağmen, Atatürk İlköğretim Okulu’nda kadınlara yönelik vaaz ve dini söyleşi yapıldığı yolunda haberler de kaygıyla izlenmiştir.

Okullarda kutlanacak etkinlikler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili yönergelerinde belirtilmiştir. Ancak, bu tür kutlamaların yönerge dışı talimatlarla yerine getirildiği tespit edilmiş ve Genelkurmay Başkanlığınca yetkili kurumlar bilgilendirilmesine rağmen herhangi bir önleyici tedbir alınmadığı gözlenmiştir.

Anılan faaliyetlerin önemli bir kısmının bu tür olaylara müdahale etmesi ve engel olması gereken mülki makamların müsaadesi ve bilgisi dahilinde yapılmış olması meseleyi daha da vahim hale getirmektedir. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.

Cumhuriyet karşıtı olan ve devletimizin temel niteliklerini aşındırmaktan başka amaç taşımayan bu irticai anlayış, son günlerdeki bazı gelişmeler ve söylemlerden de cesaret almakta ve faaliyetlerinin kapsamını genişletmektedir.

İNANÇ ÜSTÜNE SÖYLEM

Bölgemizdeki gelişmeler, din ile oynamanın ve inancın siyasi bir söyleme ve amaca alet edilmesinin yol açabileceği felaketlerin ibret alınması gereken örnekleri ile doludur. Kutsal bir inancın üzerine yüklenmeye çalışılan siyasi bir söylem veya ideolojinin inancı ortadan kaldırarak, başka bir şeye dönüştüğü, ülkemizde ve ülke dışında görülebilmektedir. Malatya’da ortaya çıkan olayın bunun çarpıcı bir örneği olduğu ifade edilebilir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin çağdaş bir demokrasi olarak, huzur ve istikrar içinde yaşamasının tek şartının, devletin Anayasamızda belirlenmiş olan temel niteliklerine sahip çıkmaktan geçtiği şüphesizdir.

‘ÖZDE BAĞLI’YA ÇELİŞKİ

Bu tür davranış ve uygulamaların, Sayın Genelkurmay Başkanı’nın 12 Nisan 2007 tarihinde yaptığı basın toplantısında ifade ettiği ‘Cumhuriyet rejimine sözde değil özde bağlı olmak ve bunu davranışlarına yansıtmak’ ilkesi ile tamamen çeliştiği ve Anayasa’nın temel nitelikleri ile hükümlerini ihlal ettiği açık bir gerçektir.

Son günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumdadır. Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir.

SARSILMAZ KARARLIYIZ

Özetle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, ‘Ne mutlu Türküm diyene!’ anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bu niteliklerin korunması için kendisine kanunlarla verilmiş olan açık görevleri eksiksiz yerine getirme konusundaki sarsılmaz kararlılığını muhafaza etmektedir ve bu kararlılığa olan bağlılığı ile inancı kesindir.”
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Nisan 2007       Mesaj #678
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yabancı ajanslar ''acil'' koduyla dünyaya duyurdu

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Türk Silahlı Kuvetleri'nin (TSK) açıklaması dün gece geç saatlerde uluslararası yabancı haber ajanslar tarafından tüm dünyaya kısa sürede duyuruldu. Açıklamayı abonelerine geçen ilk ajans Fransız Basın Ajansı (AFP) oldu.

Başbakan evinden izledi

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayı ve yaşanan gelişmeleri evinden izledi. Cumhurbaşkanlığı adayı, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de bu sırada konutundaydı. Açıklamanın yapıldığı saatlerde ne hükümette ne de askerler de herhangi bir hareketlilik gözlenmedi.

'ACİL' KODLU HABER

AFP, TSK'nın laiklikle ilgili uyarısını bülten başlığına alırken, açıklamanın parlamentodaki cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turundan birkaç saat sonra yapılamasına vurgu yapıldı. Ajans, Türk ordusunun 1960, 1971 ve 1980'de olmak üzere üç kez müdahalesini de bültenin sonuna not etti.
AFP'den sonra açıklamayı acil koduyla duyuran Amerikan Associated Press (AP) ajansı, AA'yı kaynak göstererek TSK'nın cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kaygılarını aktardı. AP, konuyla ilgili bültenlerini yenilerken TSK'nin açıklamasında yer alan, "Unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur" ifadesini tırnak içinde verdi. AP'nin ardından acil koduyla gelişmeyi dünyaya aktaran İngiliz Reuters ajansı da bültenin başında TSK'dan Türkiye'nin güçlü ordusu diye söz etmesi dikkat çekti. Reuters, TSK'nın cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kaygısı ve laik cumhuriyetin savunuculuğuyla ilgili açıklamadaki ifadeleri öne çıkardı.

NYT: “SON YILLARIN EN KESKİN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına geniş yer veren Amerikan New York Times gazetesi, açıklamayı “tehditö ve “sert uyarıö şeklinde değerlendirdi. Ordunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bastırırsa hükümeti devirmek için hazırlanıp hazırlanmadığının hala belli olmadığı yorumu yapılan haberde, “Ancak uyarı, son zamanlarda yapılanların en keskiniydiö denildi.
Haberde, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasının “Erdoğan laik devletin sınırlarını zorladı mıö sorusunu gündeme getirdiği değerlendirmesi de yapıldı. Gazete ayrıca Ordu’nun 1997 yılında Necmettin Erbakan döneminde benzer bir “uyarıö yayınladığını yazdı.

TIMES: “ORDU SESİNİ YÜKSELTTİ"

İngiliz Times gazetesi Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün gece yapılan açıklamayı askerin, “Türkiye’nin ilk kez İslami kökenli bir Cumhurbaşkanı tarafından yönetilmesi karşısında duyduğu kaygı nedeniyle sesini yükselttiğiö değerlendirmesiyle duyurdu. Haberde TSK’nın, "çağdaş Türkiye’nin laik kurumlarının altı kazılırken durmayacağı" uyarısında bulunduğu ifade edildi.
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün seçilmesi halinde, bunun sadık laiklere karşı kazanılmış bir zafer olacağı yorumu yapılan haberde, Türkiye’de başörtüsünün Meclis’te ve üniversitelerde yasak olduğu hatırlatılarak Türkiye’deki bu yasağın Hıristiyan Avrupa’nın pek çok ülkesinden daha sert olduğu belirtildi.
Haberde, Ordunun Türkiye’de üç darbe yaptığı da hatırlatıldı.

BBC: “TÜRK ORDUSU UYARDI"

BBC’nin haberinde de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu ardından Türk ordusunun, ülkenin laik sistemini sorgulayan bir uyarı yayınladığını belirtti. Haberde Türk ordusunun gelişmeleri kaygıyla izlediğini söylediği vurgulandı.
Çağdaş Türk devletinin sıkı laik prensipler üzerine inşa edildiği belirtilen haberde, ülkenin cumhurbaşkanlarının da laik olduğu ifade edildi. Haberde, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Gül’ün eşinin türbanlı ilk Cumhurbaşkanı eşi olacağı da kaydedildi.

FT: “TÜRK ORDUSUNDAN DRAMATİK MÜDAHALE"

Financial Times gazetesi de “Türkiye’nin güçlü ordusununö Cuma akşamı “dramatik bir müdahalede bulunduğuö değerlendirmesini yaptığı haberinde, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gelişmeleri kaygıyla izlediğinin belirtildiği aktarıldı .

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Nisan 2007       Mesaj #679
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çağlayan'da bayrak denizi

29 Nisan 2007
hurriyet.com.tr
Akın akın Çağlayan Meydanı'na koşan yüzbinlerce vatandaş, alanı tıka basa doldurdu. Çağlayan'daki kalabalığın Tandoğan'daki kalabalığı geçtiği söyleniyor.

Saat: 16.30
Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerince Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen “Cumhuriyet İçin Çağlayan Mitingi” sona erdi.Saat: 16.00
Konuşmalar sona erdi. Kalabalık yavaş yavaş dağılıyor....

Saat: 15.30
Tuncay Özkan kalabalığa Erdoğan hakkında hazırlattığı bir videoyu izletti. Videoda Erdoğan'ın sözlerine yer verildi. İşte o sözler ve tarihleri:
- Yıl 1993
Erdoğan: Hem laik hem Müslüman olunmaz
- Yıl 1997
Erdoğan: Bu demokrasi amaç mı olacak, araç mı olacak
- Yıl 2000
Erdoğan: Sayın Öcalan şu an düşüncelerinin değil aldığı kellelerin hesabını veriyor
- Yıl: 2005
Erdoğan: Bizi bir arada tutan şey üst kimliktir.
- Yıl: 2006
Erdoğan: Yasin El Kadı'ya kefilim
- Yıl: 2006 (Mersin'de bir çiftçiye)
Erdoğan: Al ***** da git
- Yıl: 2006 (Bir işsize sesleniyor)
Erdoğan: Senin çocuğun da işsiz kalsın napalım
- Yıl: 2007 (Tandoğan mitingi için)
Erdoğan: 81 vilayetten bindirilmiş kıtalar

Saat: 15.22
Bölgedeki cep telefonu baz istasyonları çöktü. Çağlayan ve çevresinde cep telefonları kullanılamıyor.

Saat: 15.20
Şimdi mikrofona Tuncay Özkan geldi.
Özkan da Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar'a, ayrıca DSP ve SHP'ye de birleşin çağrısı yaptı.

Saat: 15.13
Edip Akbayram şu an Aldırma Gönül şarkısını söylüyor...

Saat: 15.10
İstanbul Büyükşehir Belediyesi mitingin bitiminden sonra kalabalığın evlerine rahat ulaşabilmesi için 100 ek sefer düzenlendiğini açıkladı. saat 19.00'a kadar da İDO'nun ek seferler yapacağı açıklandı.

Saat: 15.07
Kalabalığı selamlayan Edip Akbayram
Güzel Günler Göreceğiz şarkısına geçti...

Saat:15.05
Şu an yüzbinler hep bir ağızdan Edip Akbayram'ın Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz şarkısına eşlik ediyor...

Saat: 15.00
ADD Genel Başkan Yardımcısı Serter de AKP'yi suçlayan açıklamalarda bulundu:
- Çankaya'yı işgal etmenize izin vermeyeceğiz
- Sivil darbe girişiminde bulunmayak isteyen AKP'ye geçit vermeyeceğiz.
- Genelkurmay Başkanı'ma memur diyen zihniyete karşıyız.
- Muhalefete de sözümüz var: BİRLEŞİN

Saat: 14.50
Şimdi Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı Nur Serter konuşuyor...

Saat: 14.47
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Yaşar Okuyan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın anons edildi. Bu anons sırasında kalabalıktan "BİRLEŞİN" sloganları geldi

Saat: 14.45
Türkan Saylan'dan sert mesajlar:
- Kötü yönetiliyoruz
- Darbe çözüm değil.
- Çankaya'da çağdaş bir çift istiyoruz

Saat: 14.30

Şimdi miting, gelen bir ambulans için kesildi. Rahatsızlanan bir protestocu için gelen ambulans kalabalığın arasından açılan koridordan geçti.
Saat: 14.27
Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği Başkanı Prof. Türkan Saylan konuşuyor...
Saylan konuşmasına Atatürk çocukları Çağlayan Meydanı'na hoşgeldiniz diye başladı.
Saat: 14.24
Şimdi hep bir ağızdan Ayten Alpman'ın Memleketim şarkısı söyleniyor...
Saat: 14.22
"Hükümet istifa" sloganları atılıyor
Saat: 14.10
Binbir Gece dizisinin yıldızı Halit Ergenç de mitingin katılımcıları arasındaydı. Ergenç önce Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu, daha sonra kalabalığı Onuncu Yıl Marşı'nı okumaya çağırdı.

Saat: 14:00
Ankara’da 14 Nisan’da gerçekleştirilen ve büyük yankı uyandıran “Cumhuriyet Mitingi”nin büyük bir kalabalığa sahne olmuştu. Ancak İstanbul'da gerçekleştirilen miting, Tandoğan'ı solladı.
Ön sıralarda yerlerini almak için sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanına akın etmeye başlayan vatandaşlar, müthiş bir görüntü oluşturdu. Ellerindeki Türk bayraklarıyla hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söyleyen yüzbinlerce vatandaş, "Türkiye laiktir, laik kalacak" diye sloganlar attılar. Şişli Cami'nden başlayıp Çağlayan'a kadar uzanan kalabalık, görülmeye değerdi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin öncülüğünde olmak üzere, yaklaşık 500 dernek ve kuruluşun destek verdiği miting, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkân Saylan, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof. Dr. Necla Arat ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter’in yapacağı birer konuşma ile başladı.
TANDOĞAN'I GEÇTİ
Sadece İstanbul'dan değil, İstanbul'a komşu illerden de otobüsler dolusu irnsan "Cumhuriyet Mitingi"ne katılabilmek için Çağlayan Meydanı'nı tıka basa doldrurdu. Sivas'tan, Trabzon'dan, Ankara'dan, Sakarya'dan, Konya'dan hatta Artvin'den bile insanlar Cumhuriyet mitingi'ne katılmak için İstanbul'a koşmuştu.
ALTERNATİF YOLLAR
Açıklamada, sürücülerin kullanabilecekleri alternatif yollar da belirtildi. Buna göre, Kasımpaşa'dan Çağlayan yönüne gidecekler Okmeydanı ve Kâğıthane istikametini, Okmeydanı'ndan Piyalepaşa yönüne gidecekler Haliç Hasköy istikametini, D-100'den Çağlayan ve Piyalepaşa Bulvarına gidecekler Okmeydanı-Mecidiyeköy-Balmumcu istikametini, Kâğıthane'den Çağlayan yönüne gidecekler Okmeydanı-Sütlüce-Çeliktepe-Gültepe istikametini, Vatan Caddesi'nden Çağlayan istikametine gidecekler Kâğıthane-Gülbağ-Mecidiyeköy istikametini, Mecidiyeköy'den Çağlayan yönüne gidecekler E 5 veya Şişli yönünü, Şişli'den Çağlayan yönüne gidecekler E-5'den Mecidiyeköy-Kuştepe-Dereyolu istikametini, Okmeydanı'ndan Mecidiyeköy'e gidecekler E-5 istikametini, TEM ve Okmeydanı'ndan Şişli istikametine gidecekler de Haliç veya Mecidiyeköy istikametini kullanabilecekler.

SEYYAR TUVALETLER KURULDU
Miting alanına gelenler için Çağlayan'da seyyar tuvaletler bile kuruldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren ellerine Türk bayraklarını alan herkes, miting alanında yer bulabilmek amacıyla Çağlayan'a koştu.
İstanbul Emniyet müdürlüğü'ne bağlı binlerce polis de çevrede geniş çapta güvenlik önlemleri aldı. Otobüslerle mitinge gelenler, E-5 üzerinde durduruluyor ve aramadan geçirildikten sonra Çağlayan Meydanı'na alınıyor. Mitinge katılanlar arasında 80 yaşında dedeler bile var.
TRT 2 MİTİNGİ NAKLEN VERDİ
4 Nisan'da Ankara'da yapılan Cumhuriyet Mitingini naklen yayınlamadığı için eleştirilere maruz kalan TRT, TRT 2 kanalından Çağlayan'daki mitingi naklen yayınlıyor. TRT 2 saat 13.00'dan itibaren mitingi naklen vermeye başladı.

Saat: 13.00
Bu saatten itibaren sırasıyla Bulutsuzluk Özlemi, Sadık Gürbüz ve Tolga Çandar şarkılarıyla kalabalığı coştururken, meydanda “Hepimiz Kemalistiz, Hepimiz Türküz”, “Ne ABD, Ne AB, Tam Bağımsız Türkiye”, “Türkiye Laiktir Laik Kalacak” sloganları atıldı
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
29 Nisan 2007       Mesaj #680
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
E6A96FB7794A9E46A42B6E65r


Çağlayan meydanı doldu taştı

sp
Bugün saat 14.00'te İstanbul Çağlayan'da başlayan "Cumhuriyet Mitingi"ne Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, mitingin yaplıdığı Abide-i Hürriyet Meydanı'nı doldurdu.

Mitinge kaç kişinin katıldığı tam olarak bilinemezken katılım oranının milyon barajını çoktan geçtiği ifade ediyor. Onbinlerce Türk bayrağı ve Atatürk posterinin açıldığı meydanda, sık sık "Hepimiz Kemalist, Hepimiz Türk'üz", "Darbeye karşıyız","Hükümet istifa" sloganları atıldı.

"Cumhuriyet Mitingi" için saat 13.00'te Çağlayan'da toplanılması ve saat 14.00'te mitinge başlanması planlanırken, vatandaşların mitinge yoğun ilgisi, Çağlayan Meydanı'nın vaktinden önce dolup taşmasına neden oldu.

Miting alanın bulunduğu Abide-i hürriyet meydanına giden bütün yollar doldu taştı.

"Cumhuriyet Mitingi", Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra, 10. Yıl Marşı çalındı ve oyuncu Halit Ergenç Atatürk'ün "Gençliğe Hitabesi"ni okudu.

Saat 14.00'de başlayacağı ilan edilmesine rağmen, vatandaşların sabah erken saatlerden itibaren miting alanına akın etmesi ile Çağlayan Meydanı ve çevre caddeler dolup taşarken, mitinge katılan kadınların çokluğu dikkat çekti. Tertip Komitesi yetkilileri, mitinge katılanlardan Türk bayrağı dışında herhangi bir siyasi partinin ya da derneğin bayrağının taşınmamasını istedi.

YÜZLERCE METRELİK TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Meydanda, 14 Nisan'da Ankara Tandoğan Meydanı'nda da açılan 4 kilometrelik Türk bayrağı açılırken, hoparlörlerden devamlı olarak başta "10. Yıl Marşı" olmak üzere çeşitli marşlar çaldı. Yüzlerce Türk bayrağı ve Atatürk posterinin açıldığı meydanda, sık sık "Hepimiz Kemalist, Hepimiz Türk'üz" sloganı atılıyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin öncülüğünde olmak üzere, yaklaşık 500 dernek ve kuruluşun destek verdiği miting, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkân Saylan, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof. Dr. Necla Arat ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter'in yaptığı birer konuşma ile başladı.

MERKEZ SAĞ VE SOLA BİRLEŞİN MESAJI

Konuşmacılar merkez sağda ve merkez solda birleşin mesajı verdi. Miting alanında bulunan yüzbinlede "Birleşin, birleşin" diye tempo tuttu. Konuşmacı Türkan Saylan, Çankaya'nın tarikat dergahıolmaması gerektiğini vurgularken, darbeye karşı olduklarını ifade etti.

Daha sonra, aralarında Tolga Çandar, Ayten Alpman, Bulutsuzluk Özlemi ve Edip Akbayram gibi sanatçıların da sahneye çıktı.
Bulutsuzluk Özlemi "Acil demokrasi" şarkısını seslendirdi.

Rutkay Aziz Nâzım Hikmet'ten bir şiir, Halit Ergenç ise Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Miting, hep bir ağızdan söylenecek "10.Yıl Marşı" ile sona erdi.

Çağlayan ve çevresindeki bazı yollar da miting için trafiğe kapatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saat 07.30'dan itibaren miting bitimine kadar trafiğe kapatılan yollar şöyle sıralandı: Darülaceze, Piyalepaşa, Çağlayan Vatan, Kağıthane, Dr. Cemil Bengü, İzzet Paşa, Abide-i Hürriyet, 28 Nisan, Halide Edip Adıvar ve Fevzi Çakmak caddeleri ile Feriköy Kasap, Akar, Eğitim, Ayazma, Gürun ve Fırın Arkası, Fırın Aralığı, Çınar, Çağlayan Top Sahası Yanı, Egemen, Yurt, Kanarya, Zafer, Yavuz, Avcılar, Yeniyol ve İdil sokaklar.

'TANDOĞAN'DAKİ DALGA, ÇAĞLAYAN'DA TSUNAMİYE DÖNÜŞTÜ'

Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (STKB) Başkanı Prof. Dr. Necla Arat, ''14 Nisanda Tandoğan'da yükselen dip dalgası, bugün Çağlayan Meydanı'nda bir tsunamiye dönüştü'' dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerince Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen ''Cumhuriyet İçin Çağlayan Mitingi'', müzik grubu Bulutsuzluk Özlemi ve Sadık Gürbüz'ün konserleriyle başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından meydanda bulunanlar, hep birlikte 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Sunuculuğunu Mehpare Çelik'in yaptığı mitingde, daha sonra oyuncu Halit Ergenç ''Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi''ni okudu.

Mitingde konuşan STKB Başkanı Prof. Dr. Necla Arat, bugün Çağlayan Meydanı'nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanların toplandığını belirterek, ''14 Nisan'da Tandoğan'da yükselen dip dalgası, bugün Çağlayan Meydanı'nda bir tsunamiye dönüştü'' dedi.

Arat, bugün ulus devletin temel değerlerine ve ilkelerine, ulusal onur ve bağımsızlığı koruma kararlılığını göstermek için bu meydanda toplandıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Siyasal, ekonomik ve kültürel bağımsızlığımıza göz dikmiş olanlara ders vermek için buradayız. Türkiye'nin laik yapısını kararlılık ve cesaretle savunmak, yasal ortamı aşındırıp daraltmaya çalışarak laik rejimi sinsi bir biçimde ve adım adım değiştirmek isteyenleri durdurmak için buradayız. Özlerini değiştirmeden çıkarcı nedenlerle yalnızca kabuklarını değiştirdiklerini ve demokrasiyi araç olarak kullandıklarını bildiğimiz kimselere bu değişim yalanlarına inanmadığımızı göstermek için buradayız. İktidarlarını Müslümanlık kavgasında yeni bir başlangıç olarak niteleyenlere 'siyasal İslam önce karar mekanizmalarını ele geçirmelidir' diyenlere bunun çıkmaz yol olduğunu, dini araç olarak kullanan iktidarların eninde sonunda yok olduklarını göstermek için buradayız.''

Cumhuriyet rejiminin bütün kurumları ile sürekli çatışıp temel ilke ve değerlerle hesaplaşmaya çalışanlara hesap sormak için Çağlayan Meydanı'nda toplandıklarını vurgulayan Arat, şöyle devam etti:

''Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi çok önemli bir olayı yasallığı kuşkulu bir sürece dönüştürenleri, demokrasinin açıklık, şeffaflık ilkesini çiğneyenleri, milletvekili borsaları söylentilerine yol açanları, TBMM'nin saygınlığını zedeleyenleri kınamak, devrim yasalarına saygılı bir iktidar ve cumhurbaşkanı istiyoruz demek için buradayız. Sağda ve solda bulunanlara artık yeter birleşin demek için buradayız.''

ÇYDD GENEL BAŞKANI PROF. DR. SAYLAN

Mitingte daha sonra konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan da, Çağlayan Meydanı'na Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek toplandıklarını belirtti.

Saylan, kadını erkekle eşit kılan, devlet yönetimini din kurallarının dışına çıkaran laik düzenin demokrasinin temeli ve ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin her açıdan kötü yönetildiğini savunarak, işsizliğin arttığını, emekçilerin alın terlerinin karşılığını alamadığını, memurların perişan durumda olduklarını ve eğitim sisteminin yaz boz tahtasına döndüğünü ileri süren Saylan, ''İşler kötü dostlar, kötü yönetiliyoruz ve bunun karşısında ne sosyal demokratlarımızda ne de merkez sağda jetonlar düşüp el ele verme icraatı yok'' diye konuştu. Saylan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Ülkemizde bölücülük, terör istemiyoruz. Küçücük beyni yıkanmış zavallı evlatların birer robot katile dönüştürülmesini ve bunları yönlendiren birtakım büyüklerin kanlı ve ırkçı söylemlerle cinayet emirleri vermelerinin karşısındayız. Şiddeti değil, barışı ve kardeşliği savunuyoruz. Bizler bütün bunların çözümünün darbeler olmadığını da yaşayarak kurbanlar vererek öğrendik. Ordumuz sınırlarımızı korur, kuşkusuz ordu laik Cumhuriyet'in korunmasında hepimiz gibi taraf olarak vardır ve var olacaktır. Darbelerin çözüm olmadığı ise çok ama çok açıktır. Biz Cumhuriyet'in laik düzeninin, demokrasinin çağdaşlaşmanın gerçekten temelimiz olduğunun bilincindeyiz.

Çankaya'da laik Cumhuriyeti içine sindirmiş çağdaş bir çift istiyoruz. Önümüzdeki seçimlerde tek parti diktasından kurtulmak için el ele vermeyi sürdürmeliyiz. Bu ülke rayından çıkarılmaya çalışılmaktadır. Ülke, kutsal dinimiz ve kadınlarımız üzerinden siyaset yapanların yaygın uygulamalarıyla kuşatılmıştır.

En kısa sürede seçim barajı indirilerek demokratik ve dürüst bir seçimle biz ülkenin asıllarının onaylayacağı oyumuzun parlamentoya yansıyacağı bir seçimle çağdaş ve laik bir yönetimi ve herkese eşit tek bir hukuk düzenini sağlayarak demokrasimizi yeniden temellendirmeliyiz. Bu meydanı dolduran herkesle birlikte bunları yapacağımıza ant içiyorum.''

Çağlayan'daki Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen "Cumhuriyet Mitingi", yüzbinlerce insanın katılımıyla devam ediyor. Yavaş yavaş sona yaklaşan miting, vatandaşların coşkusu ile, herhangi bir taşkınlık yaşanmadan sürüyor.

SEZER, PERİNÇEK VE KARAYALÇIN VAR, BAYKAL YOK

Miting esnasında, mitingi düzenleyen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de birer konuşma yaptı. Konuşmalar esnasında "Hükümet İstifa" ve "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" sloganları atılırken, muhalefet partilerine de "birleşin" mesajı verildi. Mitinge katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sevingen, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan da vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

"TANDOĞAN'DAKİ DALGA ÇAĞLAYAN'DA TSUNAMİYE DÖNÜŞTÜ"

Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof. Dr. Necla Arat, mitinde yaptığı konuşmada, 14 Nisan'da Tandoğan'da yükselen dalganın bugün Çağlayan'da daha da coştuğunu ve "tsunamiye" dönüştüğünü söyledi. "Ulusal omurumuzu ve bağımsızlığı savunma kararlılığımızı göstermek üzere buradayız" diyen Arat, meydanları dolduran milyonlarca insanın laik rejimi değiştirmek isteyenleri durdurmak için bir araya geldiğini ifade etti. Arat, Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi çok önemli bir olayı yasallığı kuşkulu bir sürece dönüştürenleri protesto ettiğini dile getirerek, "Cumhuriyet yasalarına saygılı bir Cumhurbaşkanı istiyoruz" dedi.

"ÜLKE YÖNETİMİ TARİKATLARIN ELİNE TESLİM EDİLDİ"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkân Saylan da, ülke yönetiminin laik Cumhuriyetin altını oymaya yeminli tarikatların eline teslim edildiğini savunarak, "Türk aydınlanma devriminin en parlak ışığını söndürmek için her türlü oyunu, bir araç gördükleri demokrasiyi kullanarak gerçekleştirmeye çabalıyorlar" dedi. Saylan, şöyle konuştu:

"Şiddeti değil barışı ve kardeşliği savunuyoruz. Bütün bunların çözümünün darbeler olmadığını da yaşayarak, kurbanlar vererek öğrendik. Ordumuz sınırlarımızı korur, terörle savaşırken, bir yandan da bir sivil toplum örgütü gibi doğal afetlerde, eğitimde ve laik Cumhuriyetin korunmasında hepimiz gibi vardır var olacaktır. Bu ülke rayından çıkarılmaya çalışılmaktadır. En kısa sürede seçim barajı indirilerek, biz ülkenin asıllarının onaylayacağı, oyumuzun parlamentoya yansıyacağı bir seçimle herkes için eşit tek bir hukuk düzenini sağlamalıyız."

"ŞANLI ORDUMUZUN ÖNÜNDE EĞİLİYORUZ"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter ise sivil darbe girişimi yapmakla suçladığı AKP'nin oyunlarına geçit vermeyeceklerini ifade ederek, "Genelkurmay Başkanımıza 'memur' diyen bir zihniyete karşı, şanlı Türk Ordumuzun önünde eğiliyoruz. Türk Ordusu, 27 Nisan'da bizim sesimizi duyurmuş, laik Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmıştır" dedi. Serter, AKP'ye seslenerek, "Atatürk'le çatışmaktan, Cumhuriyet ile ve kurumları ile uğraşmaktan, dini sömürmekten vazgeçin, emperyalizm ile işbirliği yapmaktan vazgeçin. Milyonlar sizi izliyor. Türkiye'de laik Cumhuriyete sahip çıkanların sesini kısamazsınız. Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı seçimi ile krize sürüklemeyi durdurup erken seçime götürün" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Edip Akbayram ve Hasan Karayol şarkılarını seslendirdi. Bu arada, sahneden yapılan bir anonsla Kahramanmaraş, Gazi Antep, Trabzon, Diyarbakır ve Aydın'da bazı ilçelere mitingin izlenmesini engellemek amacıyla elektrik verilmediği iddia edildi.

İETT'DEN ÜCRETSİZ 100 EK OTOBÜS

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çağlayan Meydanı'nda toplananların miting sonrasında sorunsuz dağılması için, saat 19.00'a kadar çalışacak ücretsiz 100 ek İETT otobüsü tahsis edildiğini açıkladı.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww