Arama

Medya Haber - Sayfa 66

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 714.432 Cevap: 1.864
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Mart 2007       Mesaj #651
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ANAOKULUNDA EL KAİDE ANDI

Sponsorlu Bağlantılar
Konya’da terör örgütü El-Kaide üyelerinin kurduğu yuvada bebek denebilecek yaştaki çocuklara her sabah, şehitlik andı okutulduğu ortaya çıktı

Konya’da geçtiğimiz ocak ayı sonunda gerçekleştirilen operasyonda ortaya çıkartılan ve El Kaide’ye ait olduğu belirlenen Çocuk Kulübü hakkındaki araştırmalarda 4-9 yaş arasındaki çocuklara her sabah El-Kaide andı okutulduğu ortaya çıktı. El-Kaide örgütünün üst düzey yöneticileri tarafından Çatalhöyük Mahallesi Karaaslan Villaları’nda kiralanan tripleks villadaki radikal dinci eğitim veren Adayış Çocuk Kulübü’nde çocuklar için özel hazırlatılan karnelerin ön yüzünde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğrenim gören çocukların sabahları okutulan andın çarpıtılmış şeklinin yer aldığı görüldü. Andın, El Kaide’ye bağlı çocuk yuvasında bulunan karnelerde, “Müslümanım, çalışkanım, sabırlıyım, kararlıyım. Yasam, Kuran’ı anlamak, Kuran’ı yaşamak, Kuran’ı anlatmak, Ahdimde durmak, Yaratılanı sevmek. Bir Müslüman olarak varlığım davama, insanlığa ve Allah yoluna armağan olsun. Ey Rabbimiz, duamız şehitler gibi yaşamak ve şehit olmaktır’’ şeklinde çarpıtıldığı belirlendi. Bu şekilde değiştirilen andın 4 ve 9 yaş arası henüz kişiliği gelişme aşamasında çocukların beyinlerini yıkamak için her sabah örgüt üyesi eğitmenler tarafından çocuklara tekrar ettirildiği ortaya çıktı. Çocuklara İslam uğruna şehit olma bilincinin aşılandığı yuvada, sözkonusu andı ezberlemeyen miniklere ceza verildiği de belirtildi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Mart 2007       Mesaj #652
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Medya
spacer
Sponsorlu Bağlantılar
kategori alti
spacer
İbo eski radyosundaydı
spacer
ibrahim tatlises 2
İbrahim Tatlıses bugün Radyo Tatlıses’de yayınlanan Kafemel programına katıldı
spacer
Güncelleme : 16 Mart 2007, 15:57 / 3 gün önce
spacer
Tekrar yuvamda olup programa çıkmak çok güzel bir duyguymuş diyen imparator canlı yayında soruları cevaplandırdı.

İbrahim Tatlıses kameralardan sıkılmıyor musunuz? sorusuna “asıl onlar yoksa sorun var, o zaman battın demektir” dedi. Dün katıldığı radyo programından sonra basında çıkan haberleri de eleştiren Tatlıses “ benim bazı şeylere cevap verdiğimi yazıyorlar ben hiç bir şey için cevap vermedim” dedi.

Emel’in “peki bu kadar ünlü olmaktan sıkılmıyor musunuz” sorusuna ise “ bazen aynaya bakıyorum nesin sen diyorum, nesin neden etrafına bu kadar rahatsızlık veriyorsun diye kendi kendime kızıyorum. İnsanlar maalesef kendi kendini onaramıyor. Bazen nabzımın hızlı attığını görüyorum ve ona düş artık düş diye bağırıyorum, panik olup ben ne yapacağım şimdi diye düşünmüyorum “ dedi.

Radyo Tatlıses’in Saran Holding’e devredildiğinin hatırlatılması üzerine radyo sahibi olmak üzere olduğunu belirtti. Aynı zamanda Tatlıses Tv ile sahip olduğu bir ulusal kanalı birleştirip Tatlıses TV de çok büyük bir değişiklik yapacağını söyledi.

Bir magazin programında uyuşturucu kullandığını itiraf etmesine rağmen bunun basında yeteri kadar ilgi görmediğinden yakınan Tatlıses “Bu konuyu sadece Reha Muhtar yazdı. Ben aslında gençlere mesaj olsun böyle bir şeye bulaşmasınlar diye bunu söylemiştim. İdo daha doğmamıştı kullandığım dönemde, çevrem de doğru insanlar yoktu ve onlar yüzünden ben kullanmaya başlamıştım.17 sene oldu bırakalı, buradan beni dinleyen herkese ve özellikle gençlerimize sesleniyorum benim yaşadığım örnek olsun, çevrenizdeki arkadaşları iyi seçin aklınız başınızdaysa tez elden bırakın, bunun ne kendinize, ne ailenize, ne dostlarınız hiç kimseye bir yararı yok.” dedi

Emel’in “hiç aşık oldunuz mu” sorusuna “hayır olmadım bulsam olacağım” dedi. Evlenen her insanın kedi gibi evine bağlı olması gerektiğini söyledi. İnsanlar evlenip hevesimi aldım boşanacağım diye evlenmemeli, çocuk yapacağım ve onun mürüvvetini görmek istiyorum diye düşünmeli. Ben aşağı yukarı 150 nişan 300 düğün gördüm, bunlardan %10 -15 i ayrılmıştır. Ben uğurlu geliyorum onlara çünkü onlar için temennide bulunuyorum. Ben de o an oradan ekmek yiyorum. Onların mutlu olması ve ayrılmamaları için dua ediyorum.

İbrahim Tatlıses şu anda sahip olduğu şirketlerde 400 ün üstünde kişinin çalıştığını söyleyerek herkes kendi işini yapıyor, Allah dur diyene kadar büyümeye devam edeceğini belirterek;

“Türkiye hasta, bu hastalık ağır değil grip, nezle gibi. Bunun ilacı da şifreli bir çantada aslında, herkes de bu şifreyi biliyor. Mühim olan o çantayı açabilmek açamazsak bom diye patlayacak. Milletvekili olma isteğim de bu yüzden. İnsanlara yardımcı olmak istiyorum. Hemşerilerim bana bu işe girme derse girmem ama onlarda bana büyük destek veriyorlar.” diyerek programı tamamladı.

Programın sonunda Radyo Tatlıses Genel Müdürü Bülent Varol, Emel Yalçın, İbrahim Tatlıses için hazırlanan pastayı birlikte kestiler.

AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
19 Mart 2007       Mesaj #653
AreX - avatarı
Ziyaretçi
19 Mart 2007

OTOYOLLAR ÖZELLEŞTİRİLİYOR

ANKARA -Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, otoyolların işletme hakkını özelleştirmeyi düşündüklerini, buradan elde edecekleri geliri ise yine yol yapım çalışmalarına aktaracaklarını bildirdi. Özak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki otoyollar ve köprülerden gecişin paralı olduğunu anımsatarak, buraların işletmesinin, dünyadaki örneklerinde olduğu gibi, ihaleyle 10-15 yıllığına kişi ya da şirketlere verileceğini ifade etti. Özak, özelleştirme sürecinin ne zaman başlatılacağına ilişkin soruya, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğünun bu konuda çalışma yürüttüğünü, takvim konusunun siyasi bir karar olduğunu ve bunu Başbakan'a sunacakları yanıtını verdi.

Konuya ilişkin teknik detayları aktaran Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ise otoyolların 2004 yılında özelleştirme kapsamına alındığını, yasal altyapının tamamlandığını, teknik çalışmaların da sona ermek üzere olduğunu belirterek, sözleşmenin hangi kural ve kriterleri kapsayacağı üzerinde çalıştıklarını söyledi.
AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
21 Mart 2007       Mesaj #654
AreX - avatarı
Ziyaretçi
21 Mart 2007

HALKBANKIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ... -HALKBANK ÖZELLEŞİRSE, ESNAF KREDİLERİ 5 YIL DAHA BU BANKA KANALIYLA VERİLMEYE DEVAM EDECEK

ANKARA (A.A) - Halk Bankasının özelleştirilmesi durumunda esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler 5 yıl daha bu bankadan verilmeye devam edecek.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan bakanlar kurulu kararına göre, Bankadaki kamu payının yüzde 50'nin altına düşmesi halinde, kredi ve kefalet kooperatifleriyle esnaf ve sanatkara kredi kullandırılması uygulamasına 5 yıl süre ile Halkbank kanalıyla devam edilecek.

Bu uygulamaya ilişkin gelir kaybı, ilgili yıl bütçesinde bu amaçla tahsis edilecek ödeneklerden karşılanacak.

Bu uygulamanın başlangıç tarihi, yürütülmesi ve denetimine ilişkin usul ve esasların daha sonra çıkarılacak bir bakanlar kurulu kararı ile belirlenmesine kadar konu ile ilgili olarak yürürlükte bulunan mevzuatın uygulanmasına devam edilecek.

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
21 Mart 2007       Mesaj #655
evo - avatarı
YAZ SAATİNE HAFTA SONU GEÇİLİYOR

yaz saati 2

ANKARA
- Yaz saatine hafta sonu geçiliyor. 25 Mart Pazar günü saat 03.00'de saatler bir saat ileri alınacak.
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 7 Mart tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştı.
Buna göre yaz saati, bir başka deyişle ileri saat uygulaması, 25 Mart Pazar günü saat 03.00'de saatlerin bir saat ileri alınarak 04.00'e getirilmesiyle başlayacak.
Uygulama, 28 Ekim Pazar günü saat 04.00'de saatlerin 1 saat geri alınmasıyla sona erecek.

a.a
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mart 2007       Mesaj #656
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
YouTube Kapatılıyor
İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, Atatürk’e hakaret edilen video görüntülerin yer aldığı siteye erişim yasağı koydu.“Youtube’da Yunan rezilliği” haberimiz ile patlak veren skandala adalet el koydu. Türklere ve Atatürk’e “eşcinsel” hakaretine izin veren Youtube ağır bir fatura kesti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcısı Nurten Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat vererek, konuyla ilgili görüntüleri istedi.

Gönderilen delil niteliğindeki bir CD’yi inceleyen Savcı Altınok, nöbetçi mahkemeden erişimin engellenmesini talep etti.

İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi de Güvenlik Şube Müdürlüğünce gönderilen delil niteliğindeki bir CD’ye el koyma kararının onanması ve YouTube’ye erişimin engellenmesi talebini kabul etti.

Mahkemenin kararında, ”Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı, Türk Bayrağı üzerine İngilizce küfür içeren yazılar yazılarak aşağılandığı anlaşıldığından talebin kabul edildiği” belirtildi…

Türk Telekom’dan açıklamaTürk Telekom, YouTube’a erişim yasağına ilişkin yaptığı açıklamada, ”resmi bilgi ulaştığında yasal gereklilikler çerçevesinde gereğinin yapılacağını” bildirdi.
O rezil video kalktı ama…
İNTERNETHABER- YouTUBE, Youtube olalı böyle protesto görmedi. Türk halkı, Atatürk’e allık sürüp “Türk halkına gay” diyen Yunanlı fanatiğe ve Youtube gereken dersi verdi.İnternethaber’in okurları ile başlattığı protesto çığ gibi büyüdü. Bir anda milyonlara ulaşan haberimiz sayesinde YouTUBE 500 binin üzerinde mail yağdı…
Üç gün boyunca direnen YouTube sonunda geri adım attı. O REZİL VİDEO’yu kaldırdı.
AMA TEKRARI GELECEKCuma günü de aynı durum yaşanmıştı. YouTUBE sizlerin protestoları sonucunda videoyu yayından kaldırmıştı. Ancak bir gün sonra, Cumartesi gecesi aynı videonun daha rezil bir versiyonu yine aynı fanatik Yunanlı tarafından yayına konmuştu.
Yani yine aynı senaryo ile karşı karşıyayız.BU DURUMDA İKİ YOL VAR
YouTube aldığı “tık” sayesinde reklam kazanan bir site… Türk halkının gösterdiği tepki, dolaylı da olsa onların işine geldi. Yani ballı kazancı gördükleri için bir ulusun liderine hakeret eden o REZİL VİDEO’nun başka isimle yayına alınmasına yine ses çıkarmayacaktır.

O zaman yapılacak olan;
1-DAVA AÇMAK; Örnek önümüzde. Aynı sitede, futbolcu Ronaldo’nun eski eşinin görüntüleri yayınlanmıştı.
Dava açıldı… Şak diye kaldırıldı. Bir daha da koyamıyorlar. Çünkü koyarsa çok büyük tazminat ödemek zorundalar. Yani, hukuk gereken dersi verdi…

2-SOPA GÖSTERMEK; Burada iş devlete düşüyor. Örnek olay ise ABD Başkanı Bush’un animasyonu… Saddam’ın yerine onun idam edildiği animasyon anında kaldırıldı. Ve bir daha benzeri bile konamadı. Dava mı açıldı yoksa ABD halkından tepki mi yağdı? HAYIR… Beyaz Saray, aba altından sopa gösterdi Yani devlet gücünü ortaya koydu.
SONUÇ: İNTERNETHABER Cuma gününden beri bu çirkinliği dile getirmesine rağmen Ankara’dan hiç ses çıkmadı… Görmedim, duymadım, bilmiyorum durumu… Geriye dava açma seçeneği kalıyor. Yok mu hesabını soracak kimse? Bu hakaret hem Yunanlı fanatiğin hem de YouTUBE’ın yanına kar mı kalacak?
evo - avatarı
evo
22 Mart 2007       Mesaj #657
evo - avatarı
TÜRKİYE'NİN NÜFUSU 74 MİLYON 530 BİN 959

insanlar 7

ERZURUM
- Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün verilerine göre, 2006 yılı itibariyle ülke nüfusunun 74 milyon 530 bin 959, kadın nüfusun da erkeklerden fazla olduğu belirlendi.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün, internet sayfasında yer alan 2006 yılı nüfus kütüklerine kayıtlı nüfusun yaş ve cinsiyetlere göre dağılımı verilerine göre, 74 milyon 530 bin 959 kişiden 37 milyon 307 bin 705'ini kadın, 37 milyon 223 bin 254'ü de erkek.
Nüfusun 95 yaş ve üzeri yaş grubunda yer alanların sayısı 248 bin 210 olurken, bunlardan 70 bin 889'unun erkek, 177 bin 321'i de kadın olması dikkati çekiyor.

a.a.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mart 2007       Mesaj #658
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kültür-Sanat
spacer
kategori alti
spacer
Oscar seneye 24 Şubat'ta
spacer
oscar
Amerikan sinema akademisi ödüllerinin gelecek yıl 24 Şubatta verileceği duyuruldu spacer
Güncelleme : 22 Mart 2007, 09:50 / 6 saat önce
spacer
Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından yapılan açıklamada, 80'inci Oscar ödülleri töreninin, 24 Şubat 2008 pazar günü yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, Oscar adaylarının da 22 Ocakta ilan edileceği kaydedild
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
24 Mart 2007       Mesaj #659
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hacker'lara meydan okudu. Yıldırım, nisan ayında test edilmeye başlanacak olan, kamu kurumlarının hizmetlerinin elektronik ortamda verilmesini öngören "e-devlet kapısı projesi"ni çökertmeleri çağrısında bulundu.Yıldırım, "Kendine güvenen hacker'lara sesleniyorum; dünyanın neresinde bulunuyorsanız bulunun; hodri meydan diyorum. Gelin çökertebiliyorsanız e-devlet sistemimizi çökertin." diyerek meydan okudu.

Bu şekilde projenin güvenlik testinden geçirileceğini söyleyen Yıldırım, "Bizim için bu, eksiklerimizi görmemiz bakımından iyi bir deneme olacak. Sistemde en çok güvenliği ön planda tutuyoruz. Bu yöndeki saldırılarla delikleri göreceğiz. Dünyada çökertilmeyen site yok gibi. Bizim için bu yolla yapılacak deneme önemli olacak." dedi. Yıldırım, kamu kurumlarının hizmetlerinin elektronik ortamda verilmesini öngören "e-devlet kapısı projesi"ni halka daha iyi tanıtmak için logo ve slogan yarışması açtıklarını söyledi.

Logo yarışmasında birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin, üçüncüye 5 bin YTL verilecek. Başvurular, 27 Nisan 2007 tarihinde tamamlanacak. Sonuçlar 10 Mayıs'ta açıklanacak.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
24 Mart 2007       Mesaj #660
AreX - avatarı
Ziyaretçi
24 Mart 2007

SOSYAL GÜVENLİK REFORMUNA İKİNCİ ERTELEME (2) -BAKAN BAŞESGİOĞLU: -''TAKVİM, HALİYLE BİR ERTELEMEYİ BERABERİNDE GETİRİYOR. 2008 YILI BAŞINA BU YÜRÜRLÜK TARİHİ ERTELENECEK'' -''YENİ PARLAMENTONUN İLK AÇILIŞIYLA BİRLİKTE DEĞİŞTİRİLMİŞ YASA TASARIMIZI PARLAMENTOYA SUNMAYI HEDEFLİYORUZ'' -1 OCAK'TAN İTİBAREN UYGULANMASI ÖNGÖRÜLEN YASANIN YÜRÜRLÜĞÜ DAHA ÖNCE 1 TEMMUZ'A ERTELENMİŞTİ

ANKARA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili olarak, ''Takvim, haliyle bir ertelemeyi beraberinde getiriyor. 2008 yılı başına bu yürürlük tarihi ertelenecek'' dedi.

Başesgioğlu, Türk-İş'e bağlı Koop-İş sendikasının Tes-İş toplantı salonunda yapılacak genel kuruluna gelişinde basın mensuplarının Sosyal Güvenlik Reformu'na ilişkin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararıyla birlikte Sosyal Güvenlik Reformu üzerinde bazı değişikliklerin yapılmasının ''kaçınılmaz hale geldiğini'' belirten Başesgioğlu, bu nedenle Sosyal Güvenlik Reformu'nun yürürlük tarihini 6 ay ertelemek durumunda kaldıklarını hatırlattı.

Başesgioğlu, yaptıkları değerlendirmeler neticesinde parlamentonun yasama ''takviminin çok sıkışık olması nedeniyle kapsamlı bir değişikliği yasalaştırma imkanının görülmediğini'' belirterek, şunları söyledi:

''Dolayısıyla revize sosyal güvenlik yasamızın 2008 yılında yürürlüğe girmesi daha makul bir alternatif olarak karşımıza çıktı. Bu sebeple yeni parlamentonun ilk açılışıyla birlikte değiştirilmiş yasa tasarımızı parlamentoya sunmayı hedefliyoruz. Ancak bu zamana kadar reform üzerindeki çalışmalar yapılacak.

Anayasa Mahkememizin iptal gerekçeleri dikkate alınarak mümkün olan en geniş uzlaşmayla bu yeni parametreleri tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Biz Bakanlık olarak çalışacağız, bürokratlarımız çalışacak. Bu arada, sosyal taraflarla yasa tasarısının yeni halini tartışacağız. Yeni parlamentonun açılışıyla beraber değişiklik yapılan tasarıyı parlamentoya sunacağız. Bu takvim, haliyle bir ertelemeyi beraberinde getiriyor. 2008 yılı başına bu yürürlük tarihi ertelenecek.''

Başesgioğlu, bu görüşlerini Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu'na getirip kurul üyeleriyle paylaşacaklarını ifade ederek, bu konudaki mutabakatın sağlanmasıyla 1 maddelik erteleme yasasıyla Sosyal Güvenlik Reformu'nun yürürlük tarihini 2008 yılı başına erteleyeceklerini kaydetti.

-ANAYASA MAHKEMESİ KARARI-

Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında, sosyal güvenlik kuruluşlarının tek çatı altında birleştirilmesi ve sağlık sigortasına ilişkin düzenlemeler getiren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun bazı maddelerinin yürürlüğü Anayasa Mahkemesi'nce durdurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yanı sıra CHP'nin de başvurusu inceleyen Anayasa Mahkemesi heyeti, 15 Aralık 2006'da açıklanan kararı, yasanın ''kamu çalışanlarına ilişkin bölümlerinin ayrı bir düzenlemede ele alınması'' gerekçesine dayandırılmıştı.

Bu gelişme üzerine 1 Ocak 2007'den itibaren uygulanması öngörülen yasanın yürürlük tarihi 1 Temmuz 2007 tarihine ertelenmişti.