Arama

Medya Haber - Sayfa 163

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.429 Cevap: 1.864
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
26 Mayıs 2011       Mesaj #1621
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
İstanbul Etiler'deki Akmerkez'in önünde bir patlama meydana geldi. Biri polis 7 kişi yaralandı. Biri bacağı kopan iki kişinin durumu ağır. Bombanın elektrikli bir bisikletin üzerinde patlatıldığı tespit edildi.

Sponsorlu Bağlantılar
110526 bomba bacak spotwidec

110525 etilerde patlama 1300w
Etiler Koç Köprüsü'nün altında meydana gelen patlamada 7 kişi yaralandı.

İstanbul'un en işlek bölgelerinden Etiler'deki Akmerkez'in önünde bir patlama meydana geldi. Koç Köprüsü'nün altındaki İETT durağında meydana gelen patlamada biri polis 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Etiler'deki patlamada yaralanan 7 kişiden 5'i Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 2'si ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


AYTEN'İN DRAMI
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ayten Bal'ın durumunun ciddi olduğu ve bacağını kaybettiği belirtildi. Bal ve yanındaki arkadaşı Ceyhan Mercan otomobille ilerlerken patlamanın meydana geldiği öğrenildi.


Etiler'deki patlamada bacağını kaybeden 38 yaşındaki Ayten Bal, özel bir şirkette müşteri temsilcisi olarak çalışıyordu. Bal, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Hastane önüne gelen yaralı yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

HASTANEDEKİ YARALILARIN İSİMLERİ İSE SÖYLE:

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi:
Ayten Bal
Ceyhan Mercan


Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi:
Seyfi Erdem (polis)
Agop Demir
Sami Işık
Ali Osman Çapa


- Yazgülü Şubatlıoğlu Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki 2 yaralının kimlikleri ise belirlenemedi. İlk Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, iki kişinin durumu ağır. Ayağı kopan bir yaralı şu an ameliyatta. Yaralılardan birinin olay yerinvden geçen bir polis olduğu öğrenildi.

HEDEF POLİS OKULU OLABİLİR
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olay yerine gelerek inceleme yaptı. Çapkın bombanın köprü altında bir elektrikli bisikletin üzerinde patlatıldığını açıkladı.

Çapkın şunları söyledi: "08.58'de köprünün altında bir elektrikli bisikletin üstüne konmuş bir patlayıcı. Orta şiddette bir patlayıcı konmuş. Patlama sonucunda 7 yaralı var, biri polis. Polis oradan geçiyordu. Hayati tehlikesi olan yaralı yok. Polis okuluna dönük denebilir. 5 araç zarar gördü.

Bu kimsenin yanına kalmaz, mutlaka bulunur. Halkımızın içi rahat etsin. Tesellimiz hiçkimsenin ölmemiş olması.
Ses bombası değil ama çok büyük çaplı bir bomba da değil. Gerek zamanlama gerekse polis okuluna yakın olması altı çizilmesi gereken iki unsur."

POLİS İKİNCİ BOMBA ARAMASI YAPTI
Çöp kutusu ve durağın çevresinde etrafa saçılmış eşyalar arasında polis ikinci bomba araması başlattı.

Olay yerinde inceleme yapan bomba imha ekibinin yanı sıra bir de jammer, uzaktan kumandalı yeni bir bomba ihtimali üzerine çalıştırıldı.

Patlamada zarar gören bir taksi, iki otobüs ve bir sivil araç olay yerinde duruyor.

Çevredeki beton artıkları köprünün oldukça hasar gördüğünü gösteriyor.
Patlama sonrası bölge trafiğe çift yönlü olarak kesildi.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
14 Haziran 2011       Mesaj #1622
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Yılın ilk Ay tutulmasını kaçırmayın

639749 detay?1308054201

Sponsorlu Bağlantılar

Hava durumunun izin vermesi halinde tam aytutulması çarşamba günü ABD ve Kanada haricinde,dünyanın büyük bölümünden izlenebilecek.

Dünya'nın gölgesinin ayın önünü kapatması, 1 saat 40 dakika sürecek. Bu gökyüzü manzarası, başlangıcından bitimine kadar Doğu Afrika, Orta Asya, Ortadoğu ve Avustralya'nın batısında görülebilecek.

Uzun süreli tam ay tutulması, en son Temmuz 2000'de olmuştu ve 1 saat 47 dakika sürmüştü.
Güneş tutulmalarından farklı olarak ay tutulmaları, çıplak gözle güvenle izlenebiliyor.

Bu yılın hesaplarına göre, Tutulma sırasında Ay'ın konumları şöyle olacak:

  • saat 20.24 Ay'ın dünyanın yarı gölge konisi içine girmesi
  • saat 21.22 Parçalı Tutulma başlangıcı
  • saat 22.22 Tam Tutulma başlangıcı
  • saat 23.12 Tam Tutulma ortası
  • saat 00.02 Tam Tutulma sona ermesi
  • saat 01.02 Parçalı Tutulmasının sona ermesi
  • saat 02.00 Ay'ın Dünyanın yarı gölge konisinden çıkışı
639749 0d50af70c3473ef0ec4bb02fe88286cf


Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi, 1 saat 40 dakika sürecek ay tutulması için düzenleyeceği özel etkinliğinde, meraklılarına gökyüzünü teleskoplarla izlettirecek.15 Haziran Çarşamba günü yaşanacak yılın ilk Ay Tutulması için düzenlenecek özel etkinlik saat 20.00'da başlayacak. Sunum ve belgesel gösterimlerinin yapılacağı etkinlikte, saat 22.05'de izlenmeye başlanacak olan Ay Tutulması, 1 saat 40 dakikalık süresiyle izleyenlere görsel bir şölen yaşatacak. Bu kadar uzun süreli bir ay tutulması, en son 2000 yılı Temmuz ayında gerçekleşti. Gözlemevi yetkilileri, Gözlemevi'nin şehirden uzak ve yüksek bir konumda bulunması nedeniyle katılımcıların yanında kalın giysiler bulundurmalarını önerdi.

Yılın ilk ay tutulması dolayısıyla, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı Ulupınar Gözlemevi'nde ''Halk Günü'' düzenlenecek. Gözlemevi müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, yaptığı açıklamada, 15 Haziran'daki ay tutulmasının Türkiye'nin her yerinden teleskop ve dürbün kullanmadan gözlenebileceğini söyledi. Tutulmanın söz konusu gün saat 20.24'de ayın dünyanın yarı gölge konisi içine girmesiyle başlayacağını ifade eden Demircan, ''Saat 22.22'de tam gölge konisine girmeye başlayınca ay görüntüsünde kızıllaşma gözlenecek. Tam tutulma 23.12'de gerçekleşecek ve 02.00'ye kadar sürecek'' dedi. Demircan, ay tutulması nedeniyle ÇOMÜ Ulupınar Gözlemevi'nde ''Halk Günü'' düzenleneceğini kaydetti.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011       Mesaj #1623
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Angelina Jolie Hatay'da!

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliğiİyi Niyet Elçisi, dünyaca ünlü ABD'li film yıldızı Angelina Jolie Hatay'a geldi.
3b996bdfa85d4bb164dfb60
Hatay Havaalanı'na saat 15.25'de özel uçakla inen Jolie'ye Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği çalışanları eşlik etti. Bu arada, hava alanında bekleyen hayranlarına, ünlü yıldıza yaklaşmalarına izin verilmedi.

VIP'ten çıktıktan sonra karayoluylaAltınözü'nde bulunan Suriyeli sığınmacıların yaşadığı çadırkente hareket eden Jolie'nin ziyareti sırasında basın mensuplarının görüntü almasına da izin verilmeyecek.


Bu arada,Altınözü'ndeki çadırkentin girişine Türk Kızılayı tarafından "Dünyanın iyilik meleği hoşgeldin" şeklinde bir karşılama pankartı asıldı.


RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011       Mesaj #1624
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
'Çocuk' Samast 10 yıla serbest
Dink suikastı davasında savcı son sözünü söyledi. Samast'ın, 'Tasarlayarak adam öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak'tan 19-27 yıl arası cezalandırılmasını istedi. Olay tarihinde yaşı küçük olduğu ve 'taş atan çocuklar' yasasından faydalanacağı için Samast, 10.5 yıl sonra serbest kalabilir.

110618samasthlarge
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Çocuk Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali Demir, tutuklu sanık Samast'ın, TCK'nın 'tasarlayarak adam öldürmek'' suçunu düzenleyen 82/1-a maddesi ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Hakkındaki Kanun'da düzenlenen 'ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından, yaşının 18'den küçük olduğu da dikkate alınarak 18 ay ila 26 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

DİNK HİSSETTİ VE YAZDI

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali Demir, 10 sayfa olarak hazırladığı esas hakkındaki görüşünü yazılı olarak mahkeme heyetine sundu. Savcı Ali Demir'in, Dink cinayetiyle ilgili verdiği detaylar dikkat çekti. Savcı Demir'in 'Yürütülen linç kampanyasıyla Hrant Dink; aşırı milliyetçiler için vatan haini, Türk düşmanı ve nefret edilen bir Ermeni'ydi' sözlerini kullandığı mütalaada, Samast'ın, İstanbul'a gelmesinin ardından Agos'a gittiği, Dink ile görüşmek istediği ancak ofiste olmadığını öğrenince telefonla Yasin Hayal'i aradığı, Hayal'in de beklemesini söylediği belirtildi.

Gazetenin köşesinde bekleyen Samast'ın, Dink'i banka şubesine girerken gördüğü, çıkışını beklediği kaydedildi. Samast'ın, bankadan çıkan Dink'in arkasından yaklaşarak, 1 metre mesafeden sol çaprazdan 3 el ateş ettiği, Dink'in başına iki mermi isabet ettiği ve olay yerinde ölümüne neden olduğu anlatıldı. Samast'ın olay yerinden kaçışı ve daha sonra yakalanışıyla ilgili ifadelerine yer verildi. Mütalaada, Samast'ın soğukkanlı ve kararlı olduğu ancak daha sonra pişmanlık duyduğunun görüldüğü kaydedildi. Duruşma 29 Haziran tarihine ertelendi.


ALDIĞI CEZANIN 5'TE 4'ÜNÜ YATACAK

Mahkeme, savcının talebi doğrultusunda en üst cezayı verirse Samast, Ceza İnfaz Kanunu kapsamında aldığı cezanın 5'te 4'ünü yatacağı için yaklaşık 20 yıl cezaevinde kalacak. Cinayetin işlendiği 2007 yılından beri tutuklu olan Samast, 15,5 yıl sonra cezaevinden çıkacak. Ancak mahkeme alt sınırdan ceza verirse Samast, 15 yıl hapis cezası alacak. Cezasının 4,5 yılını geçiren Samast, 10,5 yıl sonra serbest kalacak.

Kaynak: ntvmsnbc
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2011       Mesaj #1625
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Rusya'da uçak kazası: 44 ölü
Ülkenin kuzeyinde meydana gelen kazada ikisi çocuk 8 kişi kurtuldu.
110621uakalevbalkhlarge

Rusya'nın kuzeyindeki bulunan Petrozavodsk kentinde uçak kazası meydana geldi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moskova'dan hareket eden RussAir havayoluna ait Tupolev 134 tipi uçak havaalanına 15 kilometre uzaklıkta bir otobana düşerek parçalandı ve alev aldı.

Yerel yetkililerden alınan bilgilere göre uçakta bulunan 5'i mürettebat 52 kişiden 44'ü olayda hayatını kaybetti. Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, kazada hayatını kaybedenlerin arasında bir İsveç vatandaşı da bulunuyor. Yaralanan 8 kişiden bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.


MUCİZE GERÇEKLEŞTİ

Kazadan sağ kurtulanlar arasında iki çocuk da bulunuyor. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı , bir anne ile 9 ve 14 yaşındaki çocuklarının da yaralılar listesinde bulunduğunu ancak durumlarının ciddi olsuğunu açıkladı.

Haber ajansları uçağın kara kutusunun bulunduğunu duyurdu. Karakutu incelemesinden sonra ayrıntılı bir açıklama yapılması bekleniyor. Rusya Soruşturma Komitesi, kazaya insan hatası veya teknik bir arızanın yol açtığı olasılığı üzerinde durduklarını açıkladı.


Havacılık Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksiy Marazov da yaptığı açıklamada, yoğun siste inmenin son derece zor olduğunu ve pistteki yüksek yoğunluktaki aydınlatma ışıklarının ise yoğun siste inen uçağa yardımcı olamadığını söyledi.


Petrozavodsk Havaalanı Müdürü Aleksiy Kuzmitskiy de yaptığı açıklamada, elde ettikleri ilk bilgiye göre uçağın alçalma sırasında elektrik hattını kestiğini ve karayolundaki ışıkların kesilmesine neden olduğunu kaydetti.


'UÇAK TEKNİK AÇIDAN İYİYDİ'

RusAir'den yapılan açıklamada, Tu-134 tipi uçağın kontrollerinin düzenli olarak yapıldığı ve uçağın teknik açıdan iyi durumda olduğu belirtildi.

Tu-134 ve Tu-154 uçakları 1960'lı yıllardan beri Sovyet ve Rus sivil havacılığının en önemli uçakları oldu. Petrozavodsk havaalanı yakınında alçaldığı sırada düşen 68 yolcu taşıma kapasitesine ve 2 bin kilometre uçuş menziline sahip Tu-134 tipi uçak 1980 yılında yapılmıştı.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
24 Haziran 2011       Mesaj #1626
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
“Russia-2045” projesindeki bilim adamları bir enerji olduklarına inandıkları ruhu sağlıklı bir bedene transfer ederek ölümsüzlüğü sağlayacaklarını iddia ediyor.
Yaklaşık iki yıl önce Rusya’da, kendilerini “Ölümsüzlük şirketi” olarak tanıtan bir grup Rus bilim adamı ‘Russia-2045’ projesiyle ortaya çıktı.
Bu çalışma grubu en geç 2045 yılına kadar insan ruhunun yerini tam olarak tespit edeceklerini ve bu ruhu kopyalayarak yapay bedene taşıyacakları iddia ediyor.

110522 e insanwidec

Geçen günlerde “Russia-2045” üyeleriyle Rus Ortodoks Kilisesi arasında ciddi bir fikir düellosunun yaşandı. “Russia-2045” projesini yöneten şirketin başkanı Dmitriy İtskov Hürriyet gazetesinden Nerdun Hacıoğlu’na konuştu.
İtskov, 20. yüzyıl boyunca ölümsüzlüğün veya en azından insan ömrünün uzatılmasının tıpta arandığını söyleyip ölümsüz insan projesinin bugüne kadar yapılmış benzeri çalışmalardan farklı olacağını anlattı;
“Rus profesör Vladimir Skulachev’in insan bedenindeki hücrelerin oksitlenmesini durdurma yöntemi beklenen sonucu vermedi. 1990’da keşfedilen ‘telomeraz’ fermenti insan hücrelerini hızlı ve yaşlanmadan çoğaltıyordu. Fakat bu yöntemle kanser hücreleri de hızla çoğalmaya başladı.
Geçen yüzyılın ortalarında dondurularak muhafaza edilmiş hasta bedenlerde onarımı imkansız hasarlar tespit edildi. Kök hücre sayesinde gençleşme yöntemi de sonuç vermedi. Tüm bu çalışmalar sonucunda 200 yıl önce ortalama 40 yıl olan insan ömrü günümüzde 80 yıla yükseltilebildi.
Tıbbi çalışmalara bakarak insan ömrünün gelecekte 10-20 yıl daha uzatılabileceğini söyleyebiliriz. Ancak ölümsüzlükten bahsetmek kesinlikle mümkün değil.”
İtskov’a göre, Russia-2045 projesi tıptan çok farklı bir yoldan ilerleyecek. Hatta bu projede neşter ve kan söz konusu olmayacak. Ölümsüz ruha sibernetik teknoloji ve cyborg ile ulaşılacak. Ruhun hasta bedenden ayrılışını gönüllü ve cazip bir prosedür haline getirecekler. Ruhu daha sağlıklı bir ortama geçmeye davet edecekler.

PROJEDE 25 BİLİM ADAMI VAR

Aşırı iddialı ölümsüz insan projesine hangi cesaretle başladığı sorulunca, “İnsanın ölümsüz hale getirilebileceğine inandığım için bu işe giriştim” yanıtı veriyor İtskov. “Russia-2045” projesine başlamadan önce Rusya’da ve dünyada bir dizi uzmanla görüşmüş, 25 Rus bilim adamını projeye davet etmiş;
“Geçenlerde Rusya’nın Çelyabinsk şehrinde yaşayan profesör Vyaçeslav Ryabinin’i projemize davet ettim. Ryabinin, en karmaşık organlardan karaciğerin yerini alan dünyanın en mükemmel makinesini icat eden kişi.”
“Russia-2045” projesinde İtskov’un çalışma arkadaşlarından biri de Dr. Aleksander Bolonkin. Rus bilim adamı Bolonkin, elektronik ölümsüz insan fikrini ilk kez 20 yıl önce ortaya atmış.
1990’da Rusya Bilimler Akademisi’ne e-insan düşüncesini sunmuş, destek bulamayınca ABD’ye göç etmiş. Elektronik insan yaratma düşüncesi ABD hükümetinden de destek almış.

BEYNİN ŞİFRELERİNİ ÇÖZECEĞİZ

İtskov, sibernetik teknolojiyi seçme sebeplerini de anlatıyor; “Canlı cansız yapı bir arada hayatımıza girecek. İlk önce çok daha kaliteli işitme cihazları, ardından yapay retina... Sonra beyinden komuta alan mekanik ayak, kol ve eller eskilerin yerini alacak. Beyne monte edilecek minyatür işlemciler yakın bir gelecekte Parkinson hastalığını yenmeye yarayacak.
Biyomekanik cyborg’lar sadece hastalara hizmet etmeyecek. Örneğin insanın bedenen bulunması mümkün olmayan ortamlara beyniyle kontrol ettiği cyborglar gönderilecek. Japonya’daki radyasyon saçan nükleer santral gibi, uzayın keşfi gibi alanlarda yakında bu akıllı robotlar kullanılmaya başlanacak.”
Ama Russia-2045 grubunun asıl hedefi beyin. Beynin şifrelerini çözerek ruhun gizliği olduğu yeri bulmak en büyük amaçları; “Bizim grup, insan ruhunun iddia edildiği gibi 21 gram olduğuna inanmıyor. Biz ruhun bir madde olduğuna değil, bilgi taşıma özelliğine sahip bir tür enerji olduğuna inanıyoruz. Bunu kanıtladığımızda insan beynini kopyalayarak ilk e-insanı yaratmış olacağız.”

STEVEN SEAGAL DA DESTEKLİYOR

“Russia-2045” projesi geçenlerde Rus Ortodoks Kilisesi’nin tepkisini çekmiş. İnsanı ölümden kurtaracak çalışmalar ilerledikçe düne kadar geçerli bir dizi dogma belki de yıkılacak düşüncesi mevcut. Bu durum kilisenin pek hoşuna gitmiyor.
Hele Rus Ortodoks Kilisesi’nden saygıdeğer rahip Feofan Kryukov işbirliği yapmayı kabul edince proje yıldırımları iyice üzerimize çektik. Projedeki tüm çalışmaların topluma açık yapılacağını ilan edildi. Dünyadan destek de almaya başlandı.
Örneğin iki gün önce ünlü aktör Steven Seagal projeye desteğini açıkladı. Yakında “Russia-2045” ölümsüz insan projesi uluslararası boyut kazanacak.

AVATAR’DAN E-İNSANA AŞAMALAR

Dmitriy İtskov’un başında bulunduğu ölümsüz insan çılgın projesinin aşamaları:
2015: Hollywood filminden ödünç alınmış adıyla Avatar ortaya çıkacak. İnsan beyninin gönderdiği sinyallerle komuta edilebilecek bu cyborg filmdeki örnekten farklı olarak biyolojik değil, tamamen biyonik olacak.
2020: Yapay bedene ölümcül bir hastanın beyninin gönüllü olarak aktarım deneyi gerçekleşecek.
2030: Beynin kopyalanması mümkün olacak. Ruhu içinde gizlediği sanılan beyin tamamen sayısal data bilgiye dönüştürülecek.
2045: İlk e-insan yaratılacak.

PROJENİN MUHALİFLERİ DE VAR

Ölümsüz insan projesinin hiçbir zaman gerçeğe dönüşmeyeceğini iddia edenler de var. Bunlardan biri Rusya Teknik Bilimler Doktoru Pavel Voronin. Voronin’e göre bırakın ruhun bilgisayara aktarılmasını, yapay şuur yaratmak bile yakın ve uzak gelecekte prensip olarak mümkün değil.
Voronin, “İnsan beyninde yaklaşık 200 milyar nöron yani sinir hücresi bulunuyor. Bu hücrelerin içindeki bilgi birikim modeli ve yapısı kabloyla dışa aktarılabilecek türden değil. Hücreye dokunulduğu an hem hücrenin kendisi hem içindeki bilgi yok olmaya mahkum” diyor.
İnsan beyninde bir santimetrekarelik sinir hücresi alanındaki bilgi akışının yapay modele dönüştürülmesi için Voronin’e göre Avrupa’daki tüm bilgisayarların bir ay boyunca birbirine bağlı çalışması gerekiyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011       Mesaj #1627
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
‘NATO sivilleri vurdu: 15 ölü’
NATO'nun bugün düzenlediği saldırıda sivil yerleri hedef aldığı ve 15 kişinin öldüğü iddia edildi. NATO ise vurulan yerlerin meşru askeri hedefle olduğunu açıkladı.
Libya devlet televizyonu ve resmi ajansı Jana'ya göre, NATO'nun bugün Brega'da, aralarında bir ekmek fırını ve lokantanın da bulunduğu sivil yerleri bombalaması sonucu 15 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı.

Bu arada NATO'nun günlük raporunda, Brega bölgesinde dün aralarındaaskeri tesisler ve araçların da bulunduğu 35 askeri hedefin vurulduğu belirtildi.


NATO’DAN YALANLAMA

NATO sözcüsü de, sivil kayıp olduğu şeklindeki bu açıklamaları yalanlayarak, "NATO'nun Brega'daki boş bir bölgede yer alan binaları hedef aldığını, bunların meşru askeri hedefler olduğunu" kaydetti.

"Bölgeyi gözlemlemek ve emin olmak için zaman harcadıklarını, bu operasyon için de titiz bir plan yaptıklarını" belirten sözcü, "NATO müdahale ettiğinde, o anda bu yerde bulunan herkesin meşru askeri hedef olarak kabul edildiğini" söyledi.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
11 Temmuz 2011       Mesaj #1628
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Bilecik'te 4,7 büyüklüğünde deprem


Bilecik'te saat 19.09'da Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Bilecik'in dışında İstanbul, Kocaeli, Bursa, Eskişehir ve Sakarya illerinde de hissedildi.

Maddi hasara yolaçan depremde, ilk belirlemelere göre ölen ve yaralanan olmadı.

Depremle birlikte Bilecik kent merkezinde vatandaşlar ev ve işyerlerini terkederek sokaklara ve açık alanlara çıktı.

Sarsıntıyla birlikte Bilecik Devlet Hastanesi'nde hastalar, önlem amacıyla sedyeyle bahçeye çıkarıldı.

Depremde, kent merkezindeki Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan bir hipermarket şubesinde hasara yol açtı.

Hipermarketin bir duvarı hasar görürken, camları kırıldı. Hipermerkette bulunan çalışanlar ile müşterilerin ise yaralanmadığı belirtildi.

Yetkililer ilçe ve köylerde hasar olup olmadığının araştırıldığını; gelen ilk bilgilerde merkeze bağlı Gülümbe Köyü'nde bir evin hasar gördüğünü, Silvi Köyü'nde de bir cami minaresinin yıkıldığını tesbit edildiğini söyledi.

4.7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 19.25'te merkez üssü Pazaryeri İlçesi olan 2.7, saat 19.29'da ise merkeze bağlı Yarhisar (İlyasbey) köyü olan 3.1 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

CNN Türk - 11.07.2011
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
11 Temmuz 2011       Mesaj #1629
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Hükümet programı TBMM'de

Ad:  file.ashx.jpg
Gösterim: 125
Boyut:  32.0 KB

TBMM Genel Kurulu'nda, 61. Hükümet'in programı üzerindeki görüşmelere başlandı.


TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde çalışmalarını sürdüren Genel Kurul'da, CHP'li milletvekillerinin andiçme işleminin ardından hükümet programı üzerindeki görüşmelere geçildi. Hükümet programı üzerindeki ilk sözü MHP Grubu adına Genel Başkanı Devlet Bahçeli aldı.

Bahçeli, 61. Hükümet programının milletin asıl sorunlarını omurgasından kavrayacak ve meseleleri çözecek siyasi ferasetten fazlasıyla uzak olduğunu söyledi.

İktidar partisinin gerilimi tırmandırıcı yaklaşımının, ana muhalefet partisinin inatçı tavrının yaklaşık iki haftadır ülke gündemini meşgul ettiğini belirten Bahçeli, bu görüntünün çözüm kulvarına girmesinin herkes açısından sevindirici olduğunu ifade etti.

Tutuklu milletvekillerinin demokrasi ahlakı gereği mecliste bulunan herkesin meselesi olması gerektiğini söyleyen Bahçeli, "Hukuk sisteminde adalet herkesin yararına işlemeli ve toplumun temel çıkarlarını dikkate almalıdır" diye konuştu.

"61. hükümet programının milletin asıl sorunlarını omurgasından kavrayacak ve meseleleri çözecek siyasi ferasetten fazlasıyla uzak olduğunu" ileri süren Bahçeli, "Program, milletimizin bunaldığı ve çıkış aradığı sorunların bütünüyle bitirilmesi noktasında farklı ve yeni bir şey getirmemiştir" diye konuştu.

Bahçeli, 61. Hükümet programının "hazırlıksız, dar kalıplara sindirilmiş, sorunlu, marazlı ve millet için sakıncalarla dolu olduğunu" öne sürerek, "Programda hiçbir şey yokmuş gibi terörle mücadeleden zerre kadar bahsedilmemekte, Türk milletinin birliğine, varlığına yönelik suikastlar yok kabul edilmektedir" dedi.

Görüşmelerde, CHP adına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Grubu adına Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Adana Milletvekili Ömer Çelik söz alacak.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ise kişisel görüşlerini açıklayacak.

Daha sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet adına eleştirileri yanıtlayacak.

CNN Türk - 11.07.2011
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
14 Temmuz 2011       Mesaj #1630
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında öğle saatlerinde arama yapan askerler pusuya düşürüldü; 3'ü uzman erbaş, 10'u er olmak üzere 13 asker şehit oldu. 2'si ağır 7 askerin yaralandığı çatışmada 7 PKK'lı öldürüldü.


Geçen cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyon kapsamında, Silvan İlçesi'nin Dolapdere ve Kulp İlçesi'nin Küplü köyleri arasında arama tarama faaliyetinde bulunan Silvan Komando Taburu timleri pusuya düşürüldü.

Askerlerin öğle yemeği için mola verdikleri sırada birkaç noktadan saldırıya geçen kalabalık terörist grubunun ağır silahlarla açtığı ilk ateşle 3 uzman erbaş ve 10 er şehit düştü. 2'si ağır 7 asker de yaralandı.

Timde bulunan askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 7 terörist ölü ele geçirildi.

Teröristler yangın çıkararak kaçmaya çalışırken, bölgeye Diyarbakır başta olmak çevreden takviye birlikler gönderilerek büyük bir operasyon başlatıldı. Helikopterlerin hava desteği verdiği operasyon devam ediyor.

Aynı bölgede geçen cumartese gecesi Diyarbakır- Bingöl Karayolu'nu kesen teröristler, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuş Zihni Koç ve sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz silah zoruyla kaçırmıştı.

Bu arada şehit askerler için yarın saat 13.00'te tören düzenlenecek.

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında bir grup terör örgütü mensubuyla girilen çatışmada, ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelin şehit olduğunu, 7'sinin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, çatışmada ilk tespitlere göre 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan bilgi notunda, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğin, bugün saat 14.45 sıralarında ormanlık bir alanda bir grup terör örgütü mensubuyla karşılaştığı ve yakın mesafeden sıcak temasa girildiği belirtildi.

Bilgi notu şöyle: "Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. Şehit ve yaralılarla ilgili detaylı açıklama, kimlik tespiti ve ailelerine haber verildikten sonra ayrıca yapılacaktır."

Ad:  File.ashx.jpg
Gösterim: 278
Boyut:  129.7 KB

CNN Türk - 14 Temmuz 2011
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww