Arama

Medya Haber - Sayfa 165

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.440 Cevap: 1.864
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
11 Ağustos 2011       Mesaj #1641
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  file.ashx.jpg
Gösterim: 140
Boyut:  16.0 KB

Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde sabah saatlerinde hava hareketliliği yaşandı. Savaş uçakları Yüksekova ve Şemdinli üzerinden geçip Kuzey Irak yönüne gitti.

Son günlerde artan PKK saldırıları sonrası sınır birliklerine yoğun bir şekilde asker sevkedilirken, zaman zaman hava hareketlilği de gözleniyor.
Bu sabah saatlerinde Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri üzerinden savaş uçakları geçti.
Van tarafından gelen 5 savaş uçağı Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri üzerinden geçerek, Kuzey Irak'a yöneldi.
Uçaklar Türkiye ve Irak sınırındaki dağlardan üzerinden geçtikten sonra gözden kayboldu.

CNN Türk - 11.08.2011

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
11 Ağustos 2011       Mesaj #1642
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Mısır'ın Süveyş kentine Japonya'dan yük getiren bir gemideki konteynerlerin ikisinde radyoaktif madde tespit edildi.

Sponsorlu Bağlantılar

Mısır
'ın resmi Nil televizyonun haberine göre, Deniz Limanları Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, Japonya'dan El Sukna limanına kuru yük getiren bir gemideki konteynerlerin ikisinde radyasyon yoğunluğu tespit edildiğini söylediler.

Radyoaktif madde bulunan konteynerleri, "toprağa depoladıklarını" ifade eden yetkililer, söz konusu konteynerlerin, Deniz Limanları Gümrük Müdürlüğü tarafından Japonya'ya iade edileceğini ve konteynerlerdeki malları Japonya'dan ithal eden firmaların lisansının iptal edileceğini dile getirdiler.

Yetkililer, 30 gün önce yine Japonya'dan aynı limana gelen bir gemide radyoaktif madde tespit ettiklerini belirttiler.

CNN Türk - 11.08.2011

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
14 Ağustos 2011       Mesaj #1643
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarında yol kontrolü yapan askeri birliğe teröristlerce ateş açıldı. Saldırıda 3 asker şehit oldu.

Akşam saatlerinde Ayvalık Köyü yakınlarında yol kontrolü yapan askeri birliğe, ilçe merkezine dönüşe geçtikleri sırada saldırı düzenlendi.
Saldırıda biri yüzbaşı 3 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.
Saldırının ardından bölgeye takviye birlikler sevk edildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta 3 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı diledi. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın gönderdiği mesajda, Orgeneral Özel'e üzüntülerini bildirdiği ifade edildi.

13 Ağustos. 2011 Cumartesi
Ntvmsnbc
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
CenneT-ul Meva - avatarı
CenneT-ul Meva
Ziyaretçi
17 Ağustos 2011       Mesaj #1644
CenneT-ul Meva - avatarı
Ziyaretçi
Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz çeşmesi yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında bu sabah saat 09.00'da patlama meydana geldi.

Terör örgütü tarafından düzenlenen mayınlı saldırıda 7 asker şehit oldu..

Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit olan askerlerin sayısı 7'ye yükseldi.

En Son Haber
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2011       Mesaj #1645
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Akıllı bombayla 60 hedef vuruldu!
F-16’lar, PKK kamplarını 850 kiloluk uydu güdümlü MK-84’lerle vurdu...

660569detay
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin, Hakkâri Çukurca’daki terör saldırısının akşamında düzenlediği sınır ötesi hava operasyonunda Kuzey Irak’ta PKK’ya ait 60 hedef son model, yeni nesil bombalarla vuruldu. Hava harekâtı öncesinde Kuzey Irak’ta keşif uçuşları yapılarak hedef koordinatlarına dair istihbarat güncellendi. Bu sırada Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen 168 hedef topçu silahları ile yoğun olarak ateş altına alınarak, terör örgütünün sınıra yakın hava savunma sistemleri etkisiz hale getirildi.

ÜÇ KEZ VURDU

Saat 20.00 itibariyle ilk operasyon başladı. Uçaklar, 20.00’deki ilk operasyon ardından gece 03.00 ve sabahın ilk ışıklarıyla iki kez daha sınırı geçerek, terör örgütünün kamplarına bomba yağdırdı. Operasyonlara Diyarbakır’da konuşlu 181 ve 182. filolara bağlı 30’dan fazla uçak katıldı. Uçaklar Kandil Dağı, Hakurk, Avaşin-Basyan, Zap ve Metina bölgesindeki 60 hedefi vurdu.

PARS FİLO DÜN GECE DE VURDU
Türk jetleri sınır ötesi baskınlara dün akşam da devam etti. MGK toplantısının ardından 16 adet F-16 savaş uçağı Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı üsten havalanarak Kandil’i bombaladı. Operasyona Lantırn sistemine sahip 181. Pars Filo’nun katıldığı öğrenildi. PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı da son dakika verdiği haberinde Türk uçaklarının Kandil’i vurduğunu bildirdi.

‘Bunker buster’ değil akıllı bomba vurdu

TÜRK jetlerinin gece baskınında, MKE tarafından üretilen ve TÜBİTAK’ın geliştirdiği akıllı bombaları kullandı. TSK envanterinde, “bunker buster” adı verilen mağaraları delen ve hedefe ulaştıktan sonra içeride patlayan bombaların ise bulunmadığı belirtildi.


LANTERN’LA BELİRLENDİ

“Pars” adı verilen 181. filo, LANTERN sistemi ile hedefleri belirleyip diğer savaş uçaklarının vurabilmesi için lazerle işaretledi. MK 82 lazer güdümlü bombalar hedefleri vurdu. Operesyonda MK-84 uydu güdümlü bombalar da kullanıldı. hedefe GPS güdümü ile ilerleyen bombanın 25 kilometre ötedeki bir hedefi şaşırma olasılığı neredeyse hiç yok.

İLK AKILLI HASSAS BOMBA

850 kilo ağırlığında ve 4 metre uzunluğunda olan MK-84 bombası, Türkiye’nin ilk “akıllı güdüm hassas bombası” olarak nitelendiriliyor. Bomba düştüğü noktada 10 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğinde çukur açıyor.

"Operasyon aylarca sürebilir"
Yiğit Bulut değerlendiriyor
Kandil'deki PKK kamplarına yönelik 2. hava harekatının başlamasının ardından Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, operasyonun aylarca sürebileceğini söyledi. Operasyonun PKK'yı bitimeye yönelik olduğunu kaydeden Yiğit Bulut, önümüzdeki günlerde kara harekatının da başlayabileceğini belirtti. Yiğit Bulut şöyle konuştu:

"Her gece operasyona hazırlıklı olunmasını gerektiğini söylemiştim. Kıbrıs savaşından sonraki ve ABD'nin Afganistan'daki savaşından sonra en ağır bombardıman olduğu söyleniyor. Savaş uçaklarının Kandil, Hakurk, Zap, Avaşin arasındaki çizgiyi bombaladığı söyleniyor. Bu 400 km'lik bir çizgi. Üstünde PKK'nın propaganda kamplarının da olduğu bir bölge. Uzun süreli istihbarat sonucu yapılıyor.

Bombardımanın çok sert ve yapıldıktan sonra o bölgenin fiziken toparlanması mümkün olmadığını belirtelim.

Bu bombardımanın gece yapılmış olması ve sivillere zarar vermeden yapılıyor olması çok önemli. Bu operasyon aylarca devam edebilir. Türkiye'nin aylarca bu operasyonu yapacak teknik malzemesi, maddi ve insan kaynağı mevcut.

YOK ETME OPERASYONU
Genelkurmay'ın yaptığı açıklamada 220'den fazla hedefin vurulduğu söyleniyor. Geçmişte yapılan operasyonlar belki dağları taşları vurmaktı. Bu operasyon gerçekten çok farklı.

'Kamuoyunun gazı alınmaya çalışılıyor' deniliyor, kesinlikle değil. Bu yok etmek için yapılan bir operasyon. Hava kuvvetlerinde personelin kendi arasında 'cehennem operasyonu' dediğini de duyduk. Önümüzdeki günlerde kara unsurlarının devreye girmesiyle kamuoyu ne olduğunu çok daha iyi anlayacak."


Kaynak: Habertürk 2
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
CenneT-ul Meva - avatarı
CenneT-ul Meva
Ziyaretçi
19 Ağustos 2011       Mesaj #1646
CenneT-ul Meva - avatarı
Ziyaretçi
Şehit Binbaşı İçin Devlet Saf Tuttu

Çukurca'daki saldırıda şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar, Ankara'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

İki gün önce Hakkâri Çukurca'daki hain saldırıda şehit edilen evli ve iki çocuk babası Binbaşı Yavuz Başayar için Ankara Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Binbaşı Başayar'ın cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 4 bakan ve muhalefet liderleri başta olmak üzere devlet erkânı da saf tuttu.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde Şehit Başayar'ın kendisi gibi terörle mücadele biriminde görev yapan kardeşi Fatih Başayar da yer aldı.

Başayar'ın cenazesi silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına konarak kısa bir kortej yürüyüşünün ardından Cebeci şehitliğine götürüldü.

haberler
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
19 Ağustos 2011       Mesaj #1647
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, 23 Ağustos 2011 Salı günü hizmete girecek.


AA muhabirinin TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, teknik testleri ve haberleşme yazılım çalışmaları sorunsuz şekilde tamamlanan hattın açılışı için 23 Ağustos akşamüstü Ankara Garı'ndan YHT kalkacak.

Törene katılacaklara Konya'da verilecek iftar yemeği sonrasında Gar'da tören düzenlenecek ve hat işletmeye açılacak.

Geçen yıl aralık ayında teknik, haziranda da ticari deneme seferleri başlayan hatta, başlangıçta saatte 300 kilometre hız yapabilen 12 YHT seti kullanılacak, kısa süre içerisinde de 350 kilometre hız yapabilen 6 tren seti için ihaleye çıkılacak.

İki il arasında 1 saat 30 dakikalık sefer süresi, Ankara-Sincan arasında hizmete geçecek Başkentray'ın tamamlanmasıyla 1 saat 20 dakikaya, saatte 350 kilometre hız yapabilen YHT setlerinin işletmeye alınmasıyla da 1 saat 15 dakikaya inecek.

İlk etapta 4 gidiş, 4 geliş olmak üzere 8 sefer düzenlenecek hattaki seferlerin bazılarında, ara durak olarak Polatlı'daki YHT Garı'nda durulacak.

CNN Türk - 19.08.2011
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
31 Ağustos 2011       Mesaj #1648
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Sağlık Bakanlığı, hastanelerde kullanılan ilaçlarla ilgili yeni bir düzenleme yaptı. Hastane ambalajlı ürünlerin hastane satış fiyatına göre fiyatlandırılması kararı alındı.


Karar Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Fiyat Değerlendirme Komisyonu'nda alındı.

Firmalara eczane satış ve perakende fiyatı verilen ilaçların, hastane satış fiyatına göre fiyatlandırılması konusunda duyuruda bulunuldu.

Genel müdürlük, firmalardan söz konusu listede bu şekilde fiyatlandırılan ürünlerin 16 Eylül'e kadar tespit edilerek bildirilmesini istedi.

Piyasa fiyatı üzerinden temin edilen ilaçların kamuya getireceği yükün hafifletilmesi amacı ile bu yönteme başvuruluyor.

Kararı olumlu bulan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, "Ancak halen hastanelerde sadece hastane ambalajlı ürünlerin bulunması gerektiğiyle ilgili bir düzenleme yapılmamıştır. Hastanelerin eczaneler gibi ilaç satması kabul edilemez" diye konuştu.

CNN Türk - 31.08.2011
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Eylül 2011       Mesaj #1649
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlık durumu iyiye gidiyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın durumu iyiye gidiyor.

Denktaş'ın Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisini takip eden Profesör Doktor Mehmet Özmenoğlu düne kıyasla eski cumhurbaşkanının sağlık durumunun daha iyi olduğunu söyledi.
Denktaş'ın tıbbi tedaviye yanıt verdiğini belirten Özmenoğlu, kan değerlerinde de iyileşme olduğunu vurguladı.

Dün kapalı olan şuurunun bugün daha iyi bir durumda olduğunu kaydeden Özmenoğlu, Denktaş'ın sağ tarafını hareket ettirebildiğini söyledi.

Rauf Denktaş'ın sağlığı, dün kötüleşmiş eski cumhurbaşkanı yoğun bakım ünitesine bağlanmıştı. Doktorlar Denktaş'ın durumunun tam olarak netleşmesi için 24 ila 48 saatlik bir zaman dilimine ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

AA - 01 Eylül. 2011
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
18 Eylül 2011       Mesaj #1650
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi


Ad:  file.ashx.jpg
Gösterim: 128
Boyut:  8.0 KB

ABD'nin Batı Virginia eyaletinde yapılan bir hava gösterisi sırasında 1958 yapımı tek motorlu uçak, piste düşerek infilak etti. Kazada pilot hayatını kaybetti.

ABD'de 24 saat içinde meydana gelen ikinci hava gösterisi kazasında izleyicilerden ölen ya da yaralanan olmadı.

Batı Virginia Ulusal Hava Muhafızlığı, 6 uçağın katıldığı gösterideki kazaya tanık olduğu için travma yaşayan izleyicilere tıbbi yardım almaları çağrısında bulundu.

ABD'nin Nevada eyaletindeki bir hava gösterisinde de bir uçak izleyenlerin arasında düşmüş, kazada pilotla birlikte 9 kişi yaşamını yitirmişti.

CNN Türk - 18.09.2011


Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww