Arama

Medya Haber - Sayfa 35

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.409 Cevap: 1.864
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
21 Eylül 2006       Mesaj #341
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
MAAŞ ZAMMI ZİRVESİ TOPLANIYOR

Sponsorlu Bağlantılar
memur sendikalari hukumet 4

ANKARA - Hükümet ile memur konfederasyonları, Uzlaştırma Kurulu kararlarını değerlendirmek üzere bir araya gelecek. Kamu İşveren Kurulu üyeleri ile Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen heyetleri, saat 10.30'da Başbakanlık Yeni Bina'da toplanacak.
Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen, hükümetin Uzlaştırma Kurulu kararlarını dikkate alarak masaya yeni bir teklifle gelmesini bekliyor. Konfederasyonlar, en azından kurul kararlarının uygulanmasını talep ediyor.
Toplu görüşmeler sürürken masadan çekilen KESK, toplantıya katılmayacak.

% 2.3'LÜK KAYBA İLİŞKİN KARARNAME İMZADA
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memurların enflasyondan doğan yüzde 2,32 oranındaki kayıplarının 1 Temmuzdan itibaren ödenmesine yönelik kararnamenin imzaya açıldığını söyledi.
Şahin, kararnameye şu an bakanların yarısının imza attığını ve hafta başına kadar bunun tamamlanacağını ifade etti. Şahin, memur maaşlarını gelecek yıl yapılacak zam konusunda perşembe günü yetkili sendika ve konfederasyonlarla görüşeceklerini anımsattı.

385pxdots

SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR...

yagisli hava 9

ANKARA - Yurdun çeşitli kesimlerinden başlayan ve hafta sonunda da görülecek sağanak yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının 6-8 derece azalmasının beklendiği bildirildi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de görülecek sağanak yağışların, bugün ve cuma günü Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimlerinde hafta sonunda ise doğu ve güneydoğu Anadolu bölgeleri dışında tüm yurtta aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.
Ayrıca mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışla birlikte yarın Marmara'nın doğusu, Karadeniz ile İç Anadolu bölgelerinde Cuma günü de Trakya ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde 6-8 derece azalması bekleniyor.
AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
21 Eylül 2006       Mesaj #342
AreX - avatarı
Ziyaretçi
21 Eylül 2006

Sponsorlu Bağlantılar
GIDA MADDELERİNDE KULLANILAN TATLANDIRICILAR -GIDA MADDELERİNDE KULLANILABİLECEK TATLANDIRICILAR LİSTESİ VE KULLANIM LİMİTLERİ AB DİREKTİFLERİNE GÖRE YENİLENİRKEN, UYUM İÇİN FİRMALARA 3 YIL SÜRE VERİLDİ

ANKARA (A.A) - Gıda maddelerinde kullanılabilecek tatlandırıcılar listesi ve kullanım limitleri AB direktiflerine uygun olarak yenilenirken, firmalara uyum için 3 yıl süre verildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının hazırladığı yeni ''Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinde Kullanılan Tatlandırıcılar Tebliği, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ, gıda maddelerini tatlandırmak amacıyla kullanılan tatlandırıcıların ve tüketiciye doğrudan sunulan tatlandırıcıların gıda maddelerindeki kullanımını, ambalajlama ve etiketleme ile ilgili özelliklerini belirliyor.

Tebliğ; Türk Gıda Kodeksi'nin, Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdalar Tebliği, Bebek Formülleri Tebliği, Devam Formülleri Tebliği ve Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliği'nde yer alan bebek ve küçük çocuk gıdaları hariç olmak üzere, Özel Beslenme Amaçlı Gıdalar Tebliği kapsamında yer alan gıdalara da uygulanacak.

Gıda maddelerinin üretiminde kullanılacak veya tüketiciye doğrudan sunulacak tatlandırıcılar, sadece bu tebliğ ekinde yer alan tatlandırıcılar olacak. Tüketime hazır hale getirilen ürünlerde, tebliğ ekinde belirtilen maksimum miktarlar ve kullanım talimatlarına uyulacak.

Tatlandırıcıların etiketi üzerinde, üretici veya ambalajlayıcı veya satıcı firmanın adı veya ticari adı ve işyeri adresi, tatlandırıcıların adı ve EC kodu gibi bilgiler yer alacak.

Tatlandırıcı içeren ürünlerin etiketinde ise tatlandırıcı içerdiğine dair ifade, ürün adıyla aynı yüzeyde farklı ve dikkat çekici renkte ve büyüklükte belirgin bir şekilde yer alacak.
Poliol veya şeker alkolü içeren ve tüketiciye doğrudan sunulan tatlandırıcıların etiketinde ''Polioller: aşırı tüketimi laksatif etkiye neden olabilir'' uyarısı bulunacak

Aspartam ve/veya aspartam-asesülfam tuzu içeren ve tüketiciye doğrudan sunulan tatlandırıcıların etiketinde ise ''fenilalanin ihtiva eder'' uyarısına yer verilecek.

Tebliğ kapsamında yer alan ürünleri üreten ve satan işyerleri; tescil ve izin, ithalat işlemleri, kontrol ve denetim sırasında bu tebliğ hükümlerine uyacak. Bu hükümlere uymayan işyerleri hakkında 5179 sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun hükümlerine göre yasal işlem yapılacak. Denetim, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yapılacak.

AB'nin 94/35/EC sayılı ''Gıdalarda Kullanılan Tatlandırıcılara İlişkin Avrupa Parlamentosu ve Konsey Direktifi'' dikkate alınarak hazırlanan tebliğ ile E 955 kodlu ''sukraloz'' tatlandırıcılar listesine eklenirken, gıdalardaki maksimum limitler de değiştirildi.

Halen faaliyet gösteren firmalara da 3 yıl uyum süresi verildi.

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
22 Eylül 2006       Mesaj #343
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
GÜL VE RICE BÖLGESEL SORUNLARI GÖRÜŞTÜ

rice gul

NEW YORK - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, New York'ta kaldığı otelde ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüştü.
Toplantıda Lübnan, Ortadoğu barış süreci, İran, Irak, Türkiye'nin AB süreci ve bu bağlamda Kıbrıs ve terör örgütü PKK İLE mücadelede işbirliği gibi konular ele alındı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan,yaptığı açıklamada, görüşmenin son derece dostane bir havada ve işbirliği temelinde geçtiğini, iki bakanın, Ortadoğu barış süreciyle ilgili görüşlerini birbirlerine anlattıklarını dile getirdi.
Tan'ın verdiği bilgiye göre Rice, toplantıda Türkiye'nin bölgedeki öneminin altını çizdi.
Abdullah Gül ise barış sürecinin canlandırılması gereğinden sözederek, bu çerçevede yeni inisiyatiflerin alınabileceğini bildirdi. Gül, Filistin-İsrail itilafının çözümünün bölgedeki ve tüm dünyadaki sorunların çözümüne olumlu katkısı olacağını kaydetti. Yeni inisiyatiflerin neler olabileceğinin sorulması üzerine Tan, ABD'nin bu bağlamda etkin olmasının ve destek vermesinin gerekli olduğunu söyledi.
Görüşmede Kerkük sorununu da gündeme getiren Gül, bu konunun bir ''Türk-Kürt'' sorunu olmadığını ve Kerkük'ün, Irak sorununun geneli itibariyle mevcut sorunları daha da ağırlaştırıcı bir rol oynadığını bildirdi.
Tan, bu bağlamda Gül'ün, ABD-Türkiye arasında terör örgütü PKK sorununun çözümünde işbirliğini ileriye götürme konusunu gündeme getirdiğini ve karşılıklı temsilciler atanmasının PKK ile mücadeleye yeni bir ivme kazandırdığını kaydetti.
Rice, görüşmede Türkiye'nin AB sürecini desteklemeyi sürdürdüklerini açıkladı.
Bakan Gül ise Rumlar'ın AB'ye üye olmasından sonra Kıbrıs sorununun çözümünde daha isteksiz davrandıklarını belirterek, bu anlamda somut adım atmaktan kaçındığını anlattı.

"IRAK'IN İSTİKRARI HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİ"
AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ile de biraraya gelen Bakan Gül daha sonra BM'de, Irak'a komşu ülkeler toplantısına katıldı.
Toplantının çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine Gül, Irak'ın komşuları olarak biraraya geldiklerini ve Irak hükümetine desteklerini gösterdiklerini bildirdi. Irak halkının akrabası olduklarını ifade eden Gül, Irak'ta barış ve istikrarın sağlanmasının hem Iraklılar hem de bölge ülkeleri açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

"9. REFORM PAKETİ KABUL EDİLMELİ"
Abdullah Gül ile gerçeklestirdiği toplantının ardından kısa bir açıklama yapan Rehn, AB'nin Türkiye'den 9. reform paketini kabul etmesini beklediğini söyledi. Rehn, böylece Türkiye'deki reform sürecinin yeni bir ivme kazanacağını düşündüklerini belirtti. Görüşmede ayrıca, Kıbrıs konusunun da gündeme geldiğini belirten Rehn, bu bağlamda Türkiye-AB ilişkilerinde bir tren kazasını önlemenin en iyi yollarını konuştuklarını bildirdi. Rehn, görüşmede bu konuda Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmesi gereğini vurguladığını kaydetti.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
23 Eylül 2006       Mesaj #344
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
ÜYELİK İÇİN DESTEK İSTEDİ

abdullahg

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Ortadoğu, Irak, Kültürler arası uyum ve terörizm konularını gündeme getirdi ve Kıbrıs Türk tarafının tecridinin kalkması çağrısında bulundu. Gül, BM 61. Genel Kurul görüşmelerinde Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası konularda görüşlerini açıklayan ve BM Güvenlik Konseyi adaylığı için destek talebinde bulunan bir konuşma yaptı. Lübnan'daki krizin başından itibaren Türkiye'nin aktif bir diplomasi izlediğini ve akan kanı durdurabilmek için yürütülen uluslararası çabaların en ön saflarında yer aldığını belirten Gül, Türkiye'nin ihtilafın tüm taraflarıyla yakın temas içinde olduğunu kaydetti. Abdullah Gül, konuşmasında KKTC'ye uygulanan kısıtlamalara da değinerek, ''Adadaki tüm kısıtlamaların eş zamanlı olarak kaldırılmasını öngören 24 Ocak 2006 tarihli önerimiz de halen masada durmaktadır. Bu çağda adil olmayan kısıtlamalar altında yaşamak mantığa aykırı bir durum teşkil etmektedir. Kıbrıslı Türklerin küresel ekonomiyle bütünleşmeye başlamaları için artık zaman gelmiştir. Genel Sekreterin çağrıları paralelinde, uluslararası topluma vaadlerini yerine getirmesi ve hiçbir hukuki veya ahlaki temeli olmayan tecridin sona erdirilmesi konusunda kuvettli çağrıda bulunuyoruz''dedi.

DESTEK İSTEDİ
Gül, Türkiye'nin son iki yıldır 2009-2010 döneminde Güvenlik Konseyi üyesi olabilmek için yoğun bir kampanya yürüttüğünü belirterek, Türkiye'nin bu organda en son 1961 yılında temsil edildiğini söyledi. Gül ''Bu itibarla ve eşit rotasyon ilkesi uyarınca Güvenlik Konseyinde temsil edilme zamanımızın çoktan geldiğine inanıyoruz'' diye konuştu. Gül, Türkiye'nin üyeliğinin Güvenlik Konseyinin çalışmalarına fevkalade önemli bir katkı yapacağını ve Konsey'e yeni bir perspektif ve bakış açısı getireceğini sözlerine ekledi.

385pxdots

TOPLU GÖRÜŞMELERDE ANLAŞMA YOK

memur sendikalari hukumet

ANKARA - Hükümet ile memur sendikaları konfederasyonları arasındaki toplu görüşmelerde anlaşmaya varılamadı.
Hükümet ile memur sendikaları konfederasyonlarının Uzlaştırma Kurulu kararını değerlendirmek üzere yaptığı toplantı sona erdi.
Türkiye Kamu-Sen, Mutabakatsızlık Metni'ni imzalamadan toplantıdan ayrıldı.
Memur-Sen ise görüşmelerin sonuna kadar müzakereleri sürdürerek, Mutabakatsızlık Metninin altına imza attı.
Hükümet'in memur sendikalarına yaptığı son tekliflerin birincisinde, tüm memur maaşlarına gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 3'er zam ve düşük maaşlılara 20+20 YTL'lik denge tazminatı ödenmesi yer aldı.
Hükümet'in diğer teklifinde ise düşük maaşlılara birinci ve ikinci 6 aylarda yüzde 4'er, bunun dışındakiler için yüzde 3'er zam öngörüldü.

"KARAR BAKANLAR KURULUNUN İNİSİYATİFİNDE"
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kamu İşveren Kurulu olarak sundukları 2 zam teklifinin Bakanlar Kurulu tarafından değerlendirileceğini ifade ederek, ''Bakanlar Kurulumuz bu rakamları konuşurken farklı bir karar verebilir mi? Bu tamamen Bakanlar Kurulumuzun inisiyatifindedir'' dedi.
Şahin, Başbakanlık Yeni Bina'da Uzlaştırma Kurulu kararının ele alındığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, sundukları önerilerin hiçte yabana atılır öneriler olmadığını vurgulayarak, enflasyonun üzerinde zam önerdiklerini kaydetti.

ÜYELİK İÇİN DESTEK İSTEDİ

abdullahg

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Ortadoğu, Irak, Kültürler arası uyum ve terörizm konularını gündeme getirdi ve Kıbrıs Türk tarafının tecridinin kalkması çağrısında bulundu. Gül, BM 61. Genel Kurul görüşmelerinde Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası konularda görüşlerini açıklayan ve BM Güvenlik Konseyi adaylığı için destek talebinde bulunan bir konuşma yaptı. Lübnan'daki krizin başından itibaren Türkiye'nin aktif bir diplomasi izlediğini ve akan kanı durdurabilmek için yürütülen uluslararası çabaların en ön saflarında yer aldığını belirten Gül, Türkiye'nin ihtilafın tüm taraflarıyla yakın temas içinde olduğunu kaydetti. Abdullah Gül, konuşmasında KKTC'ye uygulanan kısıtlamalara da değinerek, ''Adadaki tüm kısıtlamaların eş zamanlı olarak kaldırılmasını öngören 24 Ocak 2006 tarihli önerimiz de halen masada durmaktadır. Bu çağda adil olmayan kısıtlamalar altında yaşamak mantığa aykırı bir durum teşkil etmektedir. Kıbrıslı Türklerin küresel ekonomiyle bütünleşmeye başlamaları için artık zaman gelmiştir. Genel Sekreterin çağrıları paralelinde, uluslararası topluma vaadlerini yerine getirmesi ve hiçbir hukuki veya ahlaki temeli olmayan tecridin sona erdirilmesi konusunda kuvettli çağrıda bulunuyoruz''dedi.

DESTEK İSTEDİ

Gül, Türkiye'nin son iki yıldır 2009-2010 döneminde Güvenlik Konseyi üyesi olabilmek için yoğun bir kampanya yürüttüğünü belirterek, Türkiye'nin bu organda en son 1961 yılında temsil edildiğini söyledi. Gül ''Bu itibarla ve eşit rotasyon ilkesi uyarınca Güvenlik Konseyinde temsil edilme zamanımızın çoktan geldiğine inanıyoruz'' diye konuştu. Gül, Türkiye'nin üyeliğinin Güvenlik Konseyinin çalışmalarına fevkalade önemli bir katkı yapacağını ve Konsey'e yeni bir perspektif ve bakış açısı getireceğini sözlerine ekledi.

385pxdots

TOPLU GÖRÜŞMELERDE ANLAŞMA YOK

memur sendikalari hukumet

ANKARA - Hükümet ile memur sendikaları konfederasyonları arasındaki toplu görüşmelerde anlaşmaya varılamadı.
Hükümet ile memur sendikaları konfederasyonlarının Uzlaştırma Kurulu kararını değerlendirmek üzere yaptığı toplantı sona erdi.
Türkiye Kamu-Sen, Mutabakatsızlık Metni'ni imzalamadan toplantıdan ayrıldı.
Memur-Sen ise görüşmelerin sonuna kadar müzakereleri sürdürerek, Mutabakatsızlık Metninin altına imza attı.
Hükümet'in memur sendikalarına yaptığı son tekliflerin birincisinde, tüm memur maaşlarına gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 3'er zam ve düşük maaşlılara 20+20 YTL'lik denge tazminatı ödenmesi yer aldı.
Hükümet'in diğer teklifinde ise düşük maaşlılara birinci ve ikinci 6 aylarda yüzde 4'er, bunun dışındakiler için yüzde 3'er zam öngörüldü.

"KARAR BAKANLAR KURULUNUN İNİSİYATİFİNDE"
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kamu İşveren Kurulu olarak sundukları 2 zam teklifinin Bakanlar Kurulu tarafından değerlendirileceğini ifade ederek, ''Bakanlar Kurulumuz bu rakamları konuşurken farklı bir karar verebilir mi? Bu tamamen Bakanlar Kurulumuzun inisiyatifindedir'' dedi.
Şahin, Başbakanlık Yeni Bina'da Uzlaştırma Kurulu kararının ele alındığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, sundukları önerilerin hiçte yabana atılır öneriler olmadığını vurgulayarak, enflasyonun üzerinde zam önerdiklerini kaydetti.
Son düzenleyen evo; 23 Eylül 2006 09:36 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
24 Eylül 2006       Mesaj #345
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
Üniversite ek yerleştirme başvuruları başlıyor...
73 BİN BOŞ KONTENJAN VAR

universite 4

ANKARA - Yurt içi ve dışındaki devlet ve vakıf üniversitelerinde toplam 73 bin 815 boş kontenjan bulunduğu bildirildi. Ek yerleştirme için başvurular, 25 Eylül Pazartesi günü başlayacak.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan yaptığı yazılı açıklamaya göre, 2006-2007 öğretim yılı için yükseköğretim programlarındaki boş kontenjanlara 2006 ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak.
Ek yerleştirme kontenjanlarına, 2006-ÖSS'ye başvuran ve 2006-ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda açıköğretimin kontenjansız programları dışında hiç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş adaylar başvurabilecek.
Postayla ÖSYM'ye gönderilen tercih formları işleme alınmayacak. Başvuru süresi, 28 Eylül'de sona erecek.
Açıklamaya göre, devlet üniversitelerinde ön lisans programlarında 38 bin 340, lisans programlarında 11 bin 478 olmak üzere toplam 49 bin 818, vakıf üniversitelerinde ön lisans programlarında 5 bin 450, lisans programlarında 9 bin 846 olmak üzere toplam 15 bin 296, KKTC üniversitelerinde ön lisans programlarında bin 255, lisans programlarında 7 bin 351 olmak üzere toplam 8 bin 606, yurt dışı üniversitelerindeki lisans programında ise 95 boş kontenjan bulunuyor.
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
24 Eylül 2006       Mesaj #346
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Ateşböceği ışık tuttu

AA - ANKARA - Bilim insanları, ateşböceklerinin ışık saçmasını sağlayan kimyasal maddeyi kullanarak, kalp hücreleri içindeki enerji seviyesini ölçtü. Britanya Bristol Üniversitesi'nin buluşu, kalp krizi ve kalp ameliyatı geçirenlerin iyileşmesinde yardımcı etken olacak. Uzmanlar yiyecekten aldığı enerjiyi kimyasal enerjiye çeviren ATP adlı kimyasal sürecin oluştuğu mitokondri hücrelerini inceledi. Ateşböceklerinin kanatlarındaki 'lusiferas' adlı proteini kullanan uzmanlar, ATP ortaya çıktığında lusiferas'ın da ışık vermeye başladığını, ışığın miktarının mitokondri tarafından yapılan ATP veya enerji miktarı olarak ölçülebileceğini belirtti.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
25 Eylül 2006       Mesaj #347
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
TALABANİ'DEN "ATEŞKES" İDDİASI

talabani 7

WASHINGTON - Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, terör örgütü PKK'yı saldırılarını durdurması yönünde ikna ettiklerini ve birkaç gün içinde ateşkes ilan edeceğini söyledi.
Talabani, BM'nın yıllık Genel Kurul toplantıları için geldiği New York'ta Newsweek dergisine verdiği demeçte, Türk birliklerinin Irak sınırında olduğunun hatırlatılması üzerine, "Öyle ama içeri girmiyorlar. PKK'yı, çatışmaları durdurması yönünde ikna ettik. PKK, birkaç gün içinde resmi ateşkes ilan edecek" dedi.
"Bu gelişme, Irak'ın Türkiye ile ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmasına yardım edecek" ifadesini kullanan Celal Talabani, Türkiye içinde çalışmaların demokratik yollardan sürdürülmesi çağrısında bulundu.

385pxdots

MEMUR ZAMMI İÇİN SÖZ BAKANLAR KURULUNDA

memur sendikalari hukumet

ANKARA - Kamu İşveren Kurulu ile yetkili memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine, memur maaşlarına yapılacak zam konusunda son kararın, bugünkü Bakanlar Kurulunda verilmesi bekleniyor.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki Kamu İşveren Kurulu ile Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen yetkilileri, geçen cuma günü Uzlaştırma Kurulunun alt derecedeki memur maaşlarına yüzde 6+6, diğer memur maaşlarına yüzde 5+5 oranında zam yapılmasını; ilk 6 ayda enflasyonun yüzde 4'ü aşması halinde oluşacak farkın 1 Temmuz 2007'den, ikinci 6 ayda enflasyonun yüzde 4'ü aşması halinde ise 1 Ocak 2008'den itibaren ücretlere yansıtılmasını; ayrıca, ek ödeme almayan memurların maaşlarında birinci altı ayda 50 YTL, ikinci altı ayda 20 YTL iyileştirme yapılması önerisini görüşmüştü.
Hükümet, toplantıda daha önceki teklifini revize ederek, sendikalara düşük maaş alan memurlara yüzde 4+4, bunun dışındaki memurlara yüzde 3+3 veya tüm memurlara yüzde 3+3, ek ödeme almayanlara da ayrıca 20+20 YTL denge tazminatı ödenmesi yönünde iki öneri getirmişti. Ancak bu öneriler görüşmeye katılan memur sendikalarınca kabul edilmemiş ve uyuşmazlık tutanağı tutulmuştu.
Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanmasını talep etmişti.

TÜRKİYE KAMU-SEN'İN HESAPLAMALARI
Türkiye Kamu-Sen'in hesaplamalarına göre, tüm kamu çalışanlarına yüzde 3+3 zam yapılması ve ek ödeme almayan memurlara 20+20 YTL denge tazminatı verilmesi halinde en düşük memur maaşı, Ocak 2007'de yüzde 8.47 artarak 702.9 YTL'ye, Temmuz 2007'de ise yüzde 14.78 artarak 743.8 YTL'ye yükselecek.
AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
25 Eylül 2006       Mesaj #348
AreX - avatarı
Ziyaretçi
25 Eylül 2006

ANTALYA'DA EKMEĞE VE SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM...

ANTALYA (A.A) - Antalya'da ekmek fiyatları ile öğrenci taşıma ücretleri zamlandı.
Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Kazım Musa Buhurucu, 30 YKr'ye satılan 200 gram ekmeğin fiyatının 5 Ykr artışla 35 Ykr'ye çıkarıldığını bildirdi.

300 gramlık ramazan pidesinin 350 grama çıkarıldığını ve fiyatının da 50 Ykr'den 70 Ykr'ye yükseltildiğini kaydeden Buhurucu, zamlı satışlara başlandığını belirtti.

Antalya Servisçiler Odası Başkanı Adil Demir de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oto yedek parçası fiyatlarının yüzde 25 artış gösterdiğini belirterek, bu nedenle öğrenci taşıma ücretlerine zam talebinde bulunduklarını söyledi. Oda olarak taleplerinin 10 YTL zam olduğunu ancak Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nce bunun kabul edilmediğini kaydeden Demir, artışın 5 YTL olarak uygulamaya konulduğunu belirtti.

Demir, yapılan artışla öğrenci taşıma ücretlerinin, 0-3 kilometreye kadar 55 YTL, 0-6 kilometreye kadar 60 YTL, 0-12 kilometreye kadar 65 YTL, 0-20 kilometreye kadar ise 75 YTL olduğunu bildirdi.

Öğrenci taşıma ücretlerinde zamlı uygulama da başladı.

25 Eylül 2006

PETROL FİYATLARI, 6 AYDIR İLK KEZ 60 DOLARIN ALTINA İNDİ

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, 6 aydır ilk kez 60 doların altına indi.
Asya elektronik borsasında, ABD hafif petrolünün Kasım teslim fiyatı bir ara, varili 59,94 dolardan işlem görürken, şu sıralarda Cuma gününe göre 52 sent azalarak varili 60,03 dolardan satılıyor.

Kasım teslimi Brent ham petrolün varili de 45 sent düşüşle varili 59,96 dolardan işlem görüyor.

Petrol fiyatlarının düşmesinde, büyük petrol tüketicileri konumundaki Almanya, ABD ve Japonya'da artan stoklar etkili oldu.

Petrol fiyatları, küresel stok kaygıları, Atlantik kasırga sezonu, İran ve Nijerya ile ilgili kaygılar ve ABD ekonomisindeki zayıflık işaretleri nedeniyle, Temmuz ayı ortalarında varili 78,40 dolara çıktıktan sonra bu kaygıların büyük oranda yatışmasıyla ortalama yüzde 23 değer kaybetti.
A.A.
Son düzenleyen AreX; 25 Eylül 2006 11:17 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
25 Eylül 2006       Mesaj #349
AreX - avatarı
Ziyaretçi
25 Eylül 2006

HAZİNE İHALELERİ.... -HAZİNE, YARIN 2 TAHVİL İHALESİ DÜZENLEYECEK

Hazine, yarın 2 tahvil ihalesi düzenleyecek. Hazine'nin YTL cinsinden 13 ay (406 gün) vadeli iskontolu ve yine YTL cinsinden 5 yıl (1575 gün) vadeli, sabit kuponlu tahvil ihalelerinde satılacak kağıtlar, 27 Eylül Çarşamba günü ihraç edilecek.

Kağıtların geri ödeme tarihleri ise 13 ay vadeli için 7 Kasım 2007, 5 yıl vadeli için de 19 Ocak 2011 olarak öngörüldü.
Bu arada, Hazinenin Çarşamba günü toplam 6,7 milyar YTL iç borç ödemesi bulunuyor.
AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
26 Eylül 2006       Mesaj #350
AreX - avatarı
Ziyaretçi
26 Eylül 2006

Memur maaşlarına 2007 yılı için yapılacak artış açıklandı.
ALT DERECEYE % 4+4, DİĞERLERİNE % 3+3 ZAM


ANKARA
- Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulunun memur maaşlarına 2007 yılı için yapılacak artışı, alt derece memurlar için yüzde 4+4, diğerleri için yüzde 3+3 olarak belirlediğini açıkladı.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, en düşük memur maaşının 748 lira olacağını bildirdi.

Çiçek, ''1 Ocak'tan geçerli olmak üzere 814 YTL, 2007 Temmuz ayında 847 YTL'ye çıkmış olacak ki böylece en düşük memurun maaşında yaklaşık 100 YTL'lik bir artış meydana gelecektir'' dedi.

Memurların unvanı, hizmet yılı ve derecelerine bağlı olarak farklılık göstermek üzere en düşük memur maaşında yüzde 13.2 oranında, ortalama memur maaşlarında yüzde 12.2 oranında artış yapıldığını bildiren Çiçek, ''Eğer 2007 yılı için öngörülen enflasyon beklentilerin üzerinde çıkarsa fark memurlarımıza ödenecektir'' diye konuştu.

Çiçek, yılın birinci 6 ayında gerçekleşen enflasyonla memurlara aynı dönem için verilen zam arasındaki yüzde 2.32 oranındaki farkın 1 Temmuz 2006'dan geçerli olmak üzere ödenmesine ilişkin kararın da Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını söyledi. Çiçek, ''Bu yılın sonunda yüzde 2.5'in üzerindeki enflasyon söz konusu olursa aradaki fark da ödenmiş olacaktır'' dedi.

''DAĞ FARE DOĞURDU''

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memur zamları konusunda ''dağın fare doğurduğunu'' belirterek, memurlara gelecek yıl verilecek zam oranlarını değerlendirdi. Akyıldız, ''Siyasi iradeyi, IMF'nin verdiği yetkileri kullandığı için kutluyorum'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da, memurlara beklenen oranlarda zam verildiğini ifade etti. Bu zam oranının altına imza atmadıklarını kaydeden Aksu, ''Bu nedenle, bu zam konusunda çok fazla konuşmak istemiyorum. Bakanlar Kurulunun takdiridir'' diye konuştu.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da, zam oranının kamu emekçileri açısından ''kabul edilemez'' olduğunu belirterek, ''Bundan sonra yapılması gereken hizmet üretiminden gelen gücün kullanılmasıdır. Kamu çalışanlarının öneminin hatırlatılacağı eylemler yapılmalıdır'' diye konuştu.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww