Arama

Medya Haber - Sayfa 37

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 661.616 Cevap: 1.864
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
5 Ekim 2006       Mesaj #361
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
12:00 Erdemir: Özel durum açıklaması gerektirecek bir husus yok

Sponsorlu Bağlantılar
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş (ERDEMİR), şirkete yabancı ortak almak amacıyla görüşmeler yapıldığına ilişkin haberle ilgili olarak, özel durum açıklamasını gerektirecek bir husus bulunmadığını bildirdi.

ERDEMİR'den Borsaya yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Şirketimize yabancı ortak almak amacıyla görüşme yapıldığına ilişkin haberlerle ilgili olarak özel durum açıklamasını gerektirecek bir husus bulunmamaktadır. Konuyla ilgili herhangi bir gelişme olması halinde gerekli özel durum açıklamasının ivedilikle yapılacaktır.''

Bu açıklamanın duyurulmasının ardından ERDEMİR hisselerinin geçici olarak kapatılan sırası tekrar işleme açıldı.



AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
6 Ekim 2006       Mesaj #362
AreX - avatarı
Ziyaretçi
06 Ekim 2006

Sponsorlu Bağlantılar
ERDOĞAN VE MERKEL İŞ ADAMLARIYLA

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk ve Alman iş adamlarıyla bir araya geldi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğiyle düzenlenen Türk-Alman Ekonomi Forumu öncesi Çırağan Sarayında, bir araya gelen Başbakan Erdoğan ve Konuk Başbakan Merkel, basına kapalı olarak iş adamlarıyla görüştü.
Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Görüşmeye, Türk iş dünyasından, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'in de aralarında bulunduğu temsilciler katıldı.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
6 Ekim 2006       Mesaj #363
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
Lübnan'a 600-700 Türk askeri gidiyor
KONUŞLANMA YERİ BAKBUK BÖLGESİ

lubnan turk askeri

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Lübnan'a, gemilerde bulunan mürettebat ve askerler dahil, 600-700 kişilik Türk kuvveti gönderileceğini belirterek, Türk askerlerinin Lübnan'da, Sur kenti yakınlarındaki Bakbuk bölgesinde görev yapacağını bildirdi. Tan haftalık basın toplantısında, sorular üzerine, Türk kuvvetlerinin Lübnan'a gitmeye başladığı yönünde basında çıkan haberlerin genel anlamda doğruları yansıttığını söyledi.
Lübnan'da konuşlanan BM barış gücünün deniz kuvvetlerinde görev yapacak Gaziantep Fırkateyni'nin bugün Aksaz Üssü'nden Lübnan'a hareket edeceğini belirten Tan, kara kuvvetleri bünyesinde görev yapacak birliğin de gelecek haftalarda Mersin Limanı ve Aksaz Üssü'nden iki seferde Lübnan'a intikal etmesinin öngörüldüğünü kaydetti.
Lübnan'a gidecek toplam Türk askeri sayısının belli olup olmadığının sorulması üzerine Tan, "Şu aşamada asker sayısı bellidir. Ben size kesin bir rakam verebilecek durumda değilim, ama 270 civarında askerimiz orada görev yapacaktır. Bunlara gemilerde bulunan mürettebat ve asker dahil değildir. Onları da dahil ederseniz yaklaşık 600 küsür veya 700 civarında kuvvetimiz Lübnan'da görev yapacaktır" dedi.
Tan, Türk askerlerinin Lübnan'da görev yapacağı bölgenin belli olup olmadığının sorulması üzerine de "Belli oldu diyebilirim, o da Sur yakınlarındaki Bakbuk denilen bölgedir. Bu konuda yakında daha ayrıntılı şekilde sizlere bilgi vereceğiz" diye konuştu.

GAZİANTEP FİRKATEYNİ YOLA ÇIKTI

MARMARİS - Deniz Kuvvetlerinin TCG Gaziantep firkateyni, UNIFIL deniz görev kuvvetinde görev yapmak üzere Marmaris'te bulunan Aksaz Deniz Üssü'nden Lübnan'a gitmek üzere yola çıktı.
BM Güvenlik Konseyi'nin 11 Ağustos 2006 tarihli 1701 sayılı kararına istinaden Türkiye Cumhuriyeti tarafından görevlendirilen TCG Gaziantep (F-490) firkateyni, helikopter konuşlu olarak Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan UNIFIL Deniz Görev Kuvvetinde görev yapmak üzere bölgeden ayrıldı.
Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda Gaziantep firkateyninin ayrılışı öncesinde tören düzenledi. Törene çok sayıda üst düzey askeri yetkili katıldı.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
7 Ekim 2006       Mesaj #364
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
ABD'DEN KÜRTLERE PETROL UYARISI

petrol kuyusu 10

WASHİNGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın petrol kaynaklarının bütün ülke halkının yararı için kullanılması gerektiğini belirterek, Kuzey Irak petrolüne el koymaya çalışan Iraklı Kürtlere dolaylı uyarıda bulundu.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, konuya ilişkin bir soru üzerine, ''Irak ziyaretinde Dışişleri Bakanımız Condoleezza Rice'ın belirttiği gibi ülkedeki bütün tarafların, herkesin yararı için çalışmasını istiyoruz. Irak'ın petrol kaynaklarının, bütün Irak halkının yararı için kullanılması gerektiğine inanıyoruz'' dedi.
Iraklı Kürtler, ülkenin kuzeyindeki yeni petrol kaynaklarının kendileri tarafından kontrol edilmesini isteyerek bunun kabul edilmemesi halinde ülkeden ayrılabilecekleri tehdidinde bulunmuştu. Rice'ın da, dün kuzey Irak'a yaptığı ziyarette Iraklı Kürt lider Mesud Barzani'yi bu konuda uyardığı yorumu yapılıyor.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
9 Ekim 2006       Mesaj #365
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
KUZEY KORE NÜKLEER SİLAH DENEDİ

kkore nukleer

SEUL - Kuzey Kore bugün tarihinde ilk kez bir nükleer silah denemesi yaptı.
Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın haberinde de nükleer silah denemesinin başarılı olduğu, herhangi bir sızıntı ya da tehlikeye yol açmadığı kaydedildi.
Japon hükümetinin, Kuzey Kore'nin nükleer silah denemesi üzerine bir görev gücü oluşturduğu bildirildi.
Çin de Kuzey Kore'nin nükleer denemesine "tereddütsüz karşı" olduğunu açıkladı ve Pyongyang yönetimini, çok uluslu toplantılara katılmaya davet etti.
Nükleer deneme bilgisinin doğruluğuna dair ilk işaret, Güney Kore sismik gözlem merkezinden yapılan açıklamayla geldi. Gözlem merkezi, olası nükleer denemenin yapıldığı saatlerde 3,6 büyüklüğünde bir sarsıntı tespit edildiğini bildirdi.
Kuzey Kore geçen hafta, olası bir ABD işgaline karşı caydırıcılığın bir parçası olarak nükleer silah deneyeceğini ilan etmişti.
Kuzey Kore'nin yarım düzine kadar nükleer silah üretmesine yetecek radyoaktif maddeye sahip olduğu tahmin ediliyor.

"KIŞKIRTICI BİR EYLEM"

SEUL/WASHINGTON/TOKYO - Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow, "Deneme, uluslararası kamuoyunun arzusuna ve kuzey doğu Asya'da gerilim yaratacak eylemlerden kaçınma çağrımıza karşı meydan okuyan kışkırtıcı bir eylemi içermektedir" dedi.
Beyaz Saray, Kuzey Kore'nin ilk nükleer silah denemesini kınayarak, BM Güvenlik Konseyi'ni acil önlemler alması için toplantıya çağırdı ve ABD'nin bölgedeki müttefiklerini korumaya ve savunmaya kararlı olduğunu bildirdi.
Beyaz Saray sözcüsü Snow, "BM Güvenlik Konseyi'nin, bu eyleme karşı acil adımlar atmasını bekliyoruz. ABD, durumu yakından izliyor ve bölgedeki müttefiklerini korumaya ve savunmaya olan kararlılığını yeniden vurguluyor" dedi.
Güney Kore, Kuzey Kore'nin nükleer silah denemesi yapmasına "sert yanıt vereceklerini" bildirdi. Devlet Başkanlığı sözcüsü Yoon Tae-young, nükleer denemeyi hoş göremeyeceklerini ifade ederek, "Kuzey Kore, nükleer denemeden havaya yayılan radyoaktif zerreler nedeniyle bütün sorumluluğu üstlenmeli" dedi.
Japonya Başbakanı Şinzo Abe ise resmi ziyarette bulunduğu Seul'da, Kuzey Kore'nin nükleer deneme yapmasının "affedilemez" olduğunu ifade etti.
Japonya Dışişleri Bakanı Taro Aso da "Eğer deneme bilgisi doğruysa sadece kuzey doğu Asya'yı değil, bütün dünyanın istikrarını bozacaktır. Durumu yakından takip edeceğiz" dedi.
a.a
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
10 Ekim 2006       Mesaj #366
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
KADIN VE ŞİDDET PROGRAMLARI RUH SAĞLIĞINI BOZUYOR

tv izleyen cocuk

KONYA - Rifat Yerlikaya - RTÜK'ün talebi üzerine Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR-DER) tarafından hazırlanan rapora göre, aile, kadın ve şiddet eksenli programlar, çocuk ve gençlerin ruh sağlığını ve gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebiliyor.
AA muhabirinin, RTÜK'ün ''Televizyon Programlarındaki Şiddet İçeriğinin, Müstehcenliğin ve Mahremiyet İhlallerinin İzleyicilerin Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkileri'' başlıklı kitabından aldığı bilgiye göre, PDR-Der talep üzerine, kendilerine gönderilen aile, kadın ve şiddet eksenli programlarla ilgili bir rapor hazırlayarak, RTÜK'e sundu.
Kitapta yer alan rapora göre, aile ve kadın eksenli programlarda toplumun yoksulluk durumunun ve duygularının kötüye kullanıldığı, aile içi olumsuz ilişkilerin teşhir edilerek çocukların ve gençlerin ruh sağlığının olumsuz etkilenmesine neden olunduğu belirtiliyor.
Bu tür programlarda kadının küçük düşürüldüğü, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin körüklendiği ifade edilen raporda, bu tutumun da gençlerin gelecekte kuracakları aile ilişkilerini olumsuz etkileyebileceği kaydediliyor.
Sözü edilen programlarda aile içi olumsuzlukların açıkça ortaya konulması sonucunda, çocuk ve gençlerin kendi öz anne-babalarına olan temel güven duygularının sarsılabileceği uyarısında bulunulan raporda, ''Türk PDR-Der'e gönderilen aile eksenli programların bazı bölümlerinin çocuk ve gençleri cinsel, sosyal, psikolojik, duygusal, ahlaki ve aile içi ilişkiler yönünden olumsuz etkileyebileceği değerlendirmesi yapılmıştır'' ifadeleri yer alıyor.

Raporda, şiddet eksenli programlarda çocuk ve gençlere olumsuz rol modelleri sunulduğu, bunun toplumda ve özellikle okullarda şiddet olaylarının artmasında etkili olabileceği belirtiliyor.
Raporun, sonuç kısmında şiddet eksenli programların, çocuk ve gençlerin bütün yönleriyle gelişimlerini ve özellikle de kimlik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği değerlendirilmesi yapılıyor.

a.a.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
10 Ekim 2006       Mesaj #367
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
GOOGLE, YOUTUBE'U SATIN ALIYOR

youtube logo

SAN FRANCISCO - En büyük internet arama motoru Google, video sitesi YouTube'u 1 milyar 650 milyon dolara satın alıyor.
Anlaşmanın yapılması beklentisiyle, Google'ın borsadaki değeri de arttı. Şirketin Nasdaq'daki hisselerinin yüzde 2 artarak dünkü kapanışta 429 dolara çıktığı belirtildi.
İki genç adamın bir garajda kurduğu site 19 ay içinde baş döndürücü bir hızla büyüyerek günde 100 milyon video yayını hizmeti veren bir şirket haline geldi.
YouTube'un kurucularından Chad Hurley, Google'ın kaynakları ve mühendislik dehası, en eğlendirici online video sitesini oluşturma hayallerini gerçekleştirmeye yardımcı olacağı düşüncesiyle siteyi satmaya karar verdiklerini söyledi.
a.a.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
11 Ekim 2006       Mesaj #368
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
İKİNCİ NÜKLEER DENEME İDDİASI

nukleer patlama

ANKARA - Japonya'nın, Kuzey Kore'nin ikinci bir nükleer deneme yapmış olabileceğini öne sürmesi üzerine bölge ülkelerinden ilgili ard arda açıklamalar gelirken, iddia bölgede yeni bir gerilime neden oldu.
Japon televizyonu NHK, Japonya hükümetinin Kuzey Kore'de bir yer sarsıntısı tespit ettiklerini ve bunun ikinci bir nükleer deneme olup olmadığının araştırıldığını duyurdu. Güney Kore Jeoloji Kurumundan yetkililer ise bu haberin hemen ardından yaptıkları açıklamada, sınır boyunca herhangi bir sarsıntı olmadığını açıkladı. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi ve Beyaz Saray da ikinci bir deneme yapıldığına dair herhangi bir veri olmadığını duyurdu. Çin Dışişleri Bakanlığı da kendilerine bu konuda yeni bir bilgi ulaşmadığını kaydetti. İkinci bir deneme yapıldığı yolundaki iddialar ve bu açıklamaların yapılmasının ardından konuşan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Kuzey Kore'nin yeni bir deneme yaptığı yolunda bilgiye ulaşmadıklarını belirtti. Dışişleri Bakanı Taro Aso'nun, daha önce aynı toplantıda yaptığı açıklamada, bu yöndeki iddiaları dile getirdiği ve olayın araştırıldığını söylediği bildirildi. Avustralya Dışişleri Bakanlığı ise Kuzey Kore'nin yakın bir zamanda ikinci bir nükleer deneme yapacağına yönelik ''ciddi şüpheleri olduğunu'' açıkladı. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezinin son yaptığı açıklamada, Japonya'nın kuzey açıklarında 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği ve bu sarsıntının, yeni bir deneme yapıldığı yolundaki şüphelerin kaynağı olabileceği belirtildi.

"YENİ NÜKLEER SİLAH DENEMELERİ ABD'YE BAĞLI"

Kuzey Kore'nin 2 numaralı lideri Kim Yong-nam, Pyonyang'ın yeni nükleer silah denemelerinin ABD politikalarına bağlı olduğunu söyledi.
Yüksek Halk Meclisi Prezidyumu Başkanı Kim, ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik düşmanca davranışının ve çeşitli biçimlerdeki baskısının sürmesi halinde buna karşı fiziki adımlar atmaktan başka seçenekleri kalmayacağını kaydetti.

"ABD KUZEY KORE'YE SALDIRMAYACAK"

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ise ABD'nin Kuzey Kore'ye saldırmayacağını söyledi. Rice, CNN'de yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore lideri Kim Jong İl'in, ABD önderliğinde Saddam Hüseyin'e karşı yapılan saldırıya benzer bir harekatı önlemek için nükleer deneme yapma ihtiyacı hissetmiş olabileceği" yolundaki öngörülere karşılık olarak, "Irak'takinin çok özel bir durum olduğunu" belirtti. Rice, ABD Başkanı George Bush'un, Kuzey Korelilere, kendilerine saldırma niyeti olmadığını söylediğini hatırlattı.

a.a.
ELeCtRiC - avatarı
ELeCtRiC
Ziyaretçi
11 Ekim 2006       Mesaj #369
ELeCtRiC - avatarı
Ziyaretçi
Google, YouTube'u satın aldı...

Anlaşmanın yapılması beklentisiyle, Google'ın borsadaki değeri de arttı. Şirketin Nasdaq'daki hisselerinin yüzde 2 artarak dünkü kapanışta 429 dolara çıktığı belirtildi. İki genç adamın bir garajda kurduğu site 19 ay içinde baş döndürücü bir hızla büyüyerek günde 100 milyon video yayını hizmeti veren bir şirket haline geldi.

YouTube'un kurucularından Chad Hurley, Google'ın kaynakları ve mühendislik dehası, en eğlendirici online video sitesini oluşturma hayallerini gerçekleştirmeye yardımcı olacağı düşüncesiyle siteyi satmaya karar verdiklerini söyledi.
YouTube sitesini, ağustos ayında dünya çapında 72 milyon kişinin ziyaret ettiği belirtiliyor. Bu sayı, bundan sadece bir yıl önce 2,8 milyondu.

kaynak : haberturk
INIFERNO - avatarı
INIFERNO
Ziyaretçi
13 Ekim 2006       Mesaj #370
INIFERNO - avatarı
Ziyaretçi


Okullarda cep telefonuna kısıtlama
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Okullarda çocukların kullandığı cep telefonlarında da ciddi kısıtlamalar getireceğiz'' dedi. Çelik, Elazığ'da yaptığı açıklamada, okullarda öğrencilerin kullandığı cep telefonu konusuna değinerek, ''Şiddeti özendiren, çocuklar arasında suçun yayılmasına sebep olan okuldaki nizam ve intizamın, disiplinin bozulmasına, hatta kopya çekmelerinde bir araç olarak kullanılan bir cep telefonu meselesi vardır.

Bu cep telefonları ile ilgili gelecek salı günü Ankara'da yetkili arkadaşlarımızın katıldığı bir toplantı yapacağız. Okullarda çocukların kullandığı cep telefonlarında da ciddi kısıtlamalar getireceğiz. Bu konuda ciddi tedbirler alacağız''dedi.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww