Arama

Medya Haber - Sayfa 187

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 659.174 Cevap: 1.864
leylalilla - avatarı
leylalilla
Ziyaretçi
22 Ocak 2015       Mesaj #1861
leylalilla - avatarı
Ziyaretçi
UĞUR MUMCU Şişli’de Anılıyor...

Sponsorlu Bağlantılar
Gazeteci Uğur Mumcu 24 Ocak Cumartesi günü bir dizi etkinlik ve Redd konseri ile anılacak



Türkiye basınının özgür kalemi Uğur Mumcu 24 Ocak 2015 cumartesi Şişli Belediyesi organizasyonu ile anılıyor.

Bundan 22 yıl önce 24 Ocak 1993 yılında, Ankara’da uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, Şişli Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikle anılacak.

Halaskargazi Caddesi’nde bulunan Uğur Mumcu anıtında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün yapacağı konuşmanın ardından Şişli Belediyesi Halk Korusu ile devam edecek. Ayrıca, Maçka Sanat Parkı’nda ücretsiz Redd konseri düzenlenecek.


https://www.facebook.com/events/1379267322380529/
lefteran - avatarı
lefteran
Ziyaretçi
12 Şubat 2016       Mesaj #1862
lefteran - avatarı
Ziyaretçi
Ankara'nın çeşitli semtlerine yaptığı yatırımlarla tanınan ve birçok iş yerinin sahibi olan Ali Kayum Cuma namazına giderken maskeli bir kişi tarafından arabasının içinde öldürüldü. Polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle kaçan maskeli kişinin henüz kim olduğu da bilinmiyor. Ali Kayum kimdir? Ali Kayum neden öldürüldü? Ali Kayum'u kim öldürdü? İşte detaylar ..
Ankara’nın tanınmış iş adamlarından Ali Kayum, otomobilin içinde maskeli bir kişi tarafından öldürüldü.
Sponsorlu Bağlantılar
İş adamı Metin Aktan’ın da damadı olan Beysukent civarında büyük yatırımları bulunan Ali Kayum cuma namazına gitmek üzere evinden ayrılıp otomobiline bindi. Bu sırada maskeli bir kişi Kayum’un yanına yaklaşıp camın dışından peşpeşe ateş etti ve Kayum olay yerinde hayatını kaybetti.
Maskeli saldırgan ise olay yerinden hızla kaçtı. Emniyet yetkilileri olayı çözebilmek için kamera kayıtları ve Ali Kayum’un telefonla yaptığı son görüşmeleri de araştırıyor.
Geceye damadın babası İsmet Güral ve annesi Nesrin Hanım ile gelinin babası Ali Kayum ve annesi Birgül Kayum, ev sahipliği yaptı. Geceye AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Aksu ve Necati Çetinkaya, Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo ve eşi Natalia Szabo’nun da aralarında bulunduğu davetliler katıldı.
Davetlilerin yerlerini almasıyla Begüm Kayum ve Sami Güral çifti, alkışlar eşliğinde salona girdi. Çiftin nişan yüzüğünü damadın amcası Rıza Güral taktı. Rıza Güral, yeğeni Sami henüz dört yaşındayken onun nasıl evleneceğini düşündüğünü belirterek, “Bu yüzükleri bir daha çıkartmamak şartıyla takıyorum” dedi. Çift, nişan töreninin ardından dans etti.
Peki bu cinayetin perde arkasında ne var 2003 yılında Kayum Çatıkkaya ile anlaşmazlık yaşamıştı ve ardından Çatıkkaya narkotik zehirlenmeden dolayı vefat etmişti . Vedat Şahin cinayetinde olduğu gibi Çatıkkaya'nın vasiyeti üzerine Hollandalı ortağı Dino Soerel Hollandadan verdiği emirle Vedat Şahini Çapraz ateşe tutarak öldürtmüştü . Çatıkkayanın has adamlarından Orhan Polat'ın intikam için verdiği emirle öz Damadına bu cinayeti işlettiği düşünülüyor.
Son düzenleyen _EKSELANS_; 12 Şubat 2016 09:47 Sebep: mesaj düzeni
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
19 Aralık 2016       Mesaj #1863
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye

Üniversite sınavı kalkıyor


Üniversite sınav sistemi değişiyor. Yükseköğretime Geçiş Sınavı kalkıyor, üniversiteye sınavsız geçiş geliyor. Öğrenciler, iki yıllık ön lisans programları ile bazı dört yıllık lisans programlarına, lise puanıyla yerleşebilecek.

Her yıl milyonlarca öğrencinin iyi bir gelecek hayaliyle ter döktüğü üniversite sınavı değişiyor. 2010 yılındaYükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) olarak iki aşamalı hale getirilen sınavın ilk ayağı kalkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) ortaklaşa çalıştığı yeni modelle üniversiteye sınavsız geçiş hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) ortak çalışması olan yeni sistemin 2017’de son şeklini alması ve 2018’de uygulamaya geçirilmesi öngörülüyor. Sınavsız sistemin detayları şöyle:

TOEG benzeri merkezi sınav
Öğrencilerin lise diploma puanları üniversiteye geçişte kullanılacak. Diploma puanlarının esas alınacak olması nedeniyle MEB, lisede de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı benzeri merkezi sınav yapılması için çalışma yürütüyor. Buna göre liselerde her yıl bir sınav, merkezi sistemle yapılacak. Açık uçlu sorularla yapılması öngörülen sınavla hormonlu notların önüne geçilmesi planlanıyor.

YGS’yle iki yıllık ön lisans programlarına yerleşen yaklaşık 100 bin öğrenci için sınava girmeden lise diploma puanıyla kayıt yaptırabileceği bölümler açıklanacak. Öğrenci, lise diploma puanına göre bu bölümlerden birine doğrudan kayıt yaptırabilecek. Açıklanan listeden tercih etmeyen öğrenciler, LYS’ye girebilecek. Yeni sistemin bazı 4 yıllık lisans programlarında da uygulanması planlanıyor.

Mezunlar ne yapacak?
Mevcut sistemde öğrencilerin YGS barajını aştıktan sonra 4 yıllık lisans programlarına yerleşmek için girdiği LYS devam edecek. Yüksek puanlı lisans programlarına yerleşmek isteyen adaylar, bu sınava girmek için başvuruda bulunacak. Meslek lisesi öğrencilerine kendi alanlarında özel kontenjan ayrılması için de çalışma yapılıyor.
Geçmiş yıllarda mezun olanlar da yeni sistemde diploma puanlarıyla önlisans ve bazı lisans programlarına kayıt yaptırabilecek. Mezunlar da liseden yeni mezun olan öğrenciler gibi LYS’ye girebilecek.

6 yıldır üniversiteye giriş iki sınavla
Üniversiteye giriş sınavı, 1999-2010 yılları arasında tek sınav olarak uygulanırken, 2010’da iki sınav uygulamasına geçilerek son şeklini aldı. Buna göre; ortaöğretimden yükseköğretime geçişte iki aşamalı sınavın birinci aşaması YGS, ortak ve tek sınav olarak yapılıyor. YGS, ortaöğretimini başarı ile tamamlayan ve yükseköğrenim görmek isteyen kişilere uygulanıyor. Bu sınavla, açıköğretim programları ile örgün ön lisans programlarına yerleştirilmesinde esas alınacak olan başarı puanı, lisans programlarına yerleştirme amacıyla yapılacak LYS’ye girebilmek için aranan asgari başarı puanı belirleniyor.

İkinci aşama
İkinci aşama olan LYS ise adayların bilgi ve yeteneklerini ölçen ve açıköğretim dışındaki örgün lisans programlarına yerleştirmedeki puanını belirleyen sınavlar. Bu sınavlar LYS 1 (Matematik – Geometri), LYS 2 (Fizik – Kimya – Biyoloji), LYS 3 (Türk Dili ve Edebiyatı – Coğrafya 1), LYS 4 (Tarih – Coğrafya 2 – Felsefe) ve LYS 5 (Yabancı Dil) olmak üzere beş alanda, iki hafta sonunda ve ayrı ayrı oturumlarda yapılıyor..

CNNTÜRK
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
h_emir - avatarı
h_emir
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016       Mesaj #1864
h_emir - avatarı
Kayıtlı Üye
BM, tahliyeler için Doğu Halep'e 20 gözlemci gönderecek
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric günlük basın toplantısında, Doğu Halep'ten Suriye Arap Kızılayı ve Uluslararası Kızıl Haç Komitesince yapılan tahliyelerin devam ettiğini ve BM ekibinin tahliyeleri gözlemlemek için rejim kontrolündeki Ramuse kontrol noktasında bulunduğunu söyledi.

15 Aralık'tan bu yana Halep'in doğusundan 25 bin kişinin tahliye edildiğinin tahmin edildiğini söyleyen Dujarric, tahliye edilen Suriyelilierin Atarib ve Sarmada'ya gönderildiğini ifade etti.

BM'nin Halep'te rejim kontrolündeki bölgelerde çoğu Suriyeli olmak üzere 100'den fazla yardım çalışanının olduğunu belirten Dujarric, Halep'in doğusuna sivillerin tahliyesi ve güvenliğinin denetlenmesi için uluslararası ve yerel 20 personel göndereceklerini açıkladı.

Dujarric, Fua ve Kefreyya'dan tahliyer için de Salı sabahı 20 otobüsün yola çıktığını sözlerine ekledi.

Dujarric, "Halep'te tahliye edilmeyi bekleyen ne kadar kişi kaldı?" sorusuna ise, "Farklı rakamlar duyuyoruz, hâlâ binlerin olduğu tahmin ediliyor ama bizim endişemiz oradaki kuşatma altındaki Suriyelilere uzun süredir insani yardım ulaştırılamıyor ve bir an önce yardım götürebilmeyi umut ediyoruz" yanıtını verdi.

Halep'teki tahliyeler ve kentteki sivillerin güvenliğinin uluslararası gözlemciler tarafından takip edilmesini isteyen BM Güvenlik Konseyi karar tasarısı oy birliğiyle kabul edilmişti. Ancak tasarıya "ilgili taraflara danışarak" ifadesinin eklenmesi, Suriye rejiminin bazı bölgelerin gözlenmesini engelleyebileceği endişelerine neden olmuştu.

Kaynak: AA
BM, tahliyeler için Doğu Halep'e 20 gözlemci gönderecek | Al Jazeera Turk - Ortadoğu,
Her şeyin genellenmesi genellikle yanlışa götürür
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
13 Ekim 2017       Mesaj #1865
Avatarı yok
Yasaklı

Siber Güvenlik Alanında Türkiye-Katar İş Birliği!


Katar Ulusal Araştırma Fonu (QNRF) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında "siber güvenlik" kapsamında bir "Akademi-Sanayi İş Birliği" çağrısı açıldığı bildirildi. İlgili iş birliği çağrısının duyurulması amacıyla Doha'da düzenlenen etkinlikte söz alan Katar Eğitim, Bilim ve Toplum Geliştirme Vakfı Müdür Yardımcısı, Türkiye ve Katar arasındaki iş birliği sürecinin iki ülkenin siber güvenlik alanında ortak hareketine katkı sağlayacağını, bu bağlamda sanayi sektöründeki gelişmelere de odaklanacağını bildirdi.

Söz konusu çağrı kapsamında desteği hak eden projelerin Mart 2018'de açıklanacağını kaydeden Katar Eğitim, Bilim ve Toplum Geliştirme Vakfı Müdür Yardımcısı, ilgili girişimin yılların ortak çalışmasının bir sonucu olduğunu ve TÜBİTAK ile gerçekleştirilmesi düşünülen iş birliğinin bilim diplomasisi konusunda kilit bir işleve sahip olduğunu belirtti. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ise, araştırmaları değerlendirme, aralarında tercih yapma ve seçim zemini oluşturma gibi konularda karar mercinin Katar ve Türkiyeli taraflar olduğunu vurguladı.

Proje önerisi için son tarihin 8 Ocak 2018 olduğu belirtildi. Çağrı kapsamında büyük veri ve bulut güvenliği ile mobil cihaz ve uygulamaların siber tehditlere karşı güçlendirilmesini amaçlayan teknoloji geliştirme gibi konularda ortak projelerin desteklenmesi düşünülüyor. Katar ve Türkiye tarafından araştırmacıların, özel sektör ve kamu kuruluşlarıyla beraber oluşturacakları konsorsiyumların her birine 2 milyon dolar civarında hibe desteği verilerek, ortak çalışmaların hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: AA Bilim Teknoloji / QNA (10 Ekim 2017)

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww