Arama

Medya Haber - Sayfa 177

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.063 Cevap: 1.864
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #1761
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Türkiye'de boşanmaların en çok olduğu bölge

Sponsorlu Bağlantılar
TÜİK verilerine göre, 2011 yılının dördüncü döneminde 137 bin 386 çift evlendi, 28 bin 370 çift boşandı.
esh1464 1

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011 Ekim-Kasım-Aralık dönemini kapsayan dördüncü çeyreğe ilişkin Evlenme ve Boşanma İstatistiklerini yayımladı. Yıllık veri ise üçer aylık istatistikler MERNİS'e göre güncellendikten sonra açıklanacak.

2011 yılı son çeyrek verilerine göre, söz konusu 3 aylık dönemde 137 bin 386 çift evlendi. Evlenenlerin sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,8 azalış meydana geldi. Evlenme sayısında en büyük azalış yüzde 8,9 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde, en büyük artış ise yüzde 1,5 ile Doğu Marmara Bölgesinde görüldü.

-İstanbullular geç evleniyor-

Dördüncü çeyrekte, ortalama ilk evlenme yaşı erkeklerde 26,5, kadınlarda 23,2 olarak belirlendi. Erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaşı farkı 3,3 oldu. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına göre en yüksek ortalama ilk evlenme yaşı, erkeklerde 27,5, kadınlarda 24,4 ile İstanbul'da görüldü. En düşük ortalama ilk evlenme yaşı ise erkeklerde 25,5, kadınlarda 21,8 ile Orta Anadolu Bölgesi'nde gerçekleşti.


-Boşanmalar da azaldı-

Söz konusu dönemde boşanma sayısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,3 azalış meydana geldi. 2010 yılının dördüncü çeyreğinde 29 bin 326 çift boşanmıştı, rakam 2011 yılının aynı döneminde 28 bin 370'e geriledi. Boşanma sayısında en fazla düşüş, yüzde 23,6 ile Orta Anadolu Bölgesinde görüldü. Bu dönemde boşanmaların en fazla arttığı bölge ise yüzde 4,5 ile Akdeniz Bölgesi oldu.

-Boşanmaların dörtte 1'i, 16 yıldan uzun evliliklerde görülüyor-

2011 yılının son çeyreğinde, boşanmaların yüzde 39,7'si, evliliğin ilk 5 yıllık döneminde gerçekleşti.

Boşanmaların yüzde 20,5'i, 6-10 yıl arası süren evliliklerde, yüzde 14,6'sı 11-15 yıl arası evli çiftlerde meydana geldi. Boşanmaların 4'te 1'inin (yüzde 24,9) 16 yıl ve daha uzun süre evli kalan çiftlerde görülmesi dikkati çekti.

Kaynak:Ensonhaber

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #1762
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
‘4+4+4’ Meclis’ten geçti

Sponsorlu Bağlantılar
Günlerdir tartışma ve kavgalara neden olan eğitimde “4+4+4” düzenlemesi TBMM’de kabul edildi.
120330 tbmm640hmedium

Kamuoyunda ''4+4+4'' olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklif için 295 milletvekili “evet” oyu kullandı.

Bugünkü görüşmelerde CHP'li milletvekilleri pankart açarak Genel Kurul'u terk etmişti.

Teklif Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı için Çankaya Köşkü'ne gönderilecek.

Kaynak:Ntvmsnbc

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #1763
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Başbakan, Annan ile görüştü

Annan, İstanbul'daki toplantıya kendi katılmasa da güçlü bir heyet göndereceğini söyledi.
esh1381

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler-Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan ile telefonda görüştü. Annan, görüşmede Suriye Halkının Dostları Grubu'nun 1 Nisan'da İstanbul'da yapacağı toplantıya şahsen katılamasa bile, kendisini temsilen güçlü bir heyet göndereceğini ifade etti.
__________

Başbuğ'un tahliye talebine red

Tutuklu bulunan İlker Başbuğ'un tahliye talebi reddedildi.
esh7238

İnternet Andıcı davasında eski genelkurmay başkanı İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanığın tahliye talepleri reddedildi.
____________

İstanbul'da 860 kg'lik eroin operasyonu

İstanbul'da son yılların en büyük eroin operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda 860 kg eroin ele geçirildi..
esh930 1


Bayrampaşa'da düzenlenen operasyonda 860 kilogram eroin ele geçirildi, 22 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bayrampaşa'daki bir adrese operasyon düzenledi. Operasyonda 860 kilogram eroin ele geçirildi.

22 KİŞİ GÖZALTINDA

Polis ekipleri, ele geçirilen uyuşturucu maddeye ilişkin çeşitli adreslerde 22 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğü öğrenildi. Emniyet yetkilileri, operasyonun devam ettiğini, detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağını bildirdi.

UYUŞTURUCU GÜZERGAHI

Öte yandan uyuşturucunun İran üzerinden Türkiye'ye getirildiği; Türkiye'de ise Hakkari üzerinden İstanbul'a aktarıldığı tespit edildi. Uyuşturucunun buradan yurt dışına götürülmek istendiği ifade ediliyor..
Kaynak:Ensonhaber
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #1764
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Haftada 4 ders Kuran Türkçe meali ve siyer

Okullarda Kuran-ı Kerim derslerinin nasıl okutulacağı tartışma konusu oldu.
esh8091


Kuran ve siyer (Hz. Muhammed'in hayatı) için müfredat hazırlanacak. İmam hatip liselerinin Kuran-ı Kerim dersi liseler için sadeleştirilecek, ortaokullar için basitleştirilecek.

TALİM TERBİYE İNCELEME YAPACAK

Kuran-ı Kerim ve siyer (Hz. Muhammed'in hayatı) derslerinin seçmeli olarak kabul edilmesinin ardından gözler hazırlanacak müfredata çevrildi.

Vatan'da yer alan habere göre; seçmeli 2 dersin müfredatının Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacağı ve Talim Terbiye Kurulu'na sunulacağı öğrenildi. Talim Terbiye'nin yapacağı incelemenin ardından ders programı kabul edilerek yayımlanacak. Henüz yasa yürürlüğe girmediği için okullarda bu iki seçmeli dersin nasıl işleneceği de netleşmedi.


Ancak sistemin ana hatlarının şöyle planlandığı öğrenildi:

- İmam hatip liselerinde geniş bir programla verilen Kuran-ı Kerim dersinin "sadeleştirilmiş" hali yine liselerde seçmeli olarak, "basitleştirilmiş" hali de ortaokullarda seçmeli olarak öğretilecek.

2 SAAT KURAN, 2 SAAT SİYER

- Kuran dersinin haftada 2 saat, siyer dersinin de yine haftada 2 saat olarak verilmesi planlanıyor.

- İmam hatiplerde 1 yılda 180 saat olarak verilen ders seçmeli olması durumunda liselerde yılda 72, ortaokullarda ise yılda 48 veya 56 saat verilecek.

- Öğrenciler ortaokul 1. sınıftan itibaren bu seçmeli dersleri alabileceği gibi, bu derslere ileriki sınıflarda da seçmeli olarak başlama hakkına sahip olacak. Buna göre öğrenci sadece 1 öğretim yılında seçebileceği gibi, 8 yıl boyunca da iki seçmeli dersi görebilecek. Bu durumda ilerleyen yıllarda dersler daha kapsamlı işlenecek.

- Ortaokuldaki 5, 6, 7,8. sınıflarla ve liselerdeki 9, 10, 11, 12. sınıflar için her yıl ayrı ayrı müfredat programı hazırlanacak.

- Kuran-ı Kerim dersi Arapça ve Türkçe mealiyle birlikte işlenecek.

- İlk alındığı yılda ilk ünite "Kuran Okumaya Giriş" olacak.

-Seçmeli dersi alan öğrencilere hemen Kuran verilip okutmaya başlatılmayacağı "Kuran'ı doğru okuma", "Kuran harflerinin isimleri", "harflerin kelime içindeki yazılış biçimleri" gibi konu başlıklarında öncelikle okunmasına yönelik üniteler işlenecek.

Bakanlık yetkilileri, ortaokullarda okutulacak Kuran ve siyer derslerinin oldukça basitleştirileceği ve çocukların yaşlarına uygun şekilde verileceğini ifade etti.

Hazırlanacak müfredat temel olarak "Okuma", "Anlama", "Ezberleme" temelinde oluşacak. "Kuran Okumaya Giriş", "Okunacak Sözler ve Dualar", "Kuran-ı Kerim'i Doğru ve Güzel Okuma: Tecvit" gibi üniteler işlenecek.

ARAPÇA DERSİ 4'TEN BAŞLAYACAK

Bakanlık 2012-2013 yılında uygulanmak üzere İlköğretim Arapça müfredatı ders programını hazırlamıştı. Bu programa göre 4. sınıfta öğrenciler bu seçmeli derse girip Arapça öğrenmeye başlayabilecek. Kuran ve Siyer dersleri de öğrencilere 5. sınıftan itibaren verileceğinden öğrenci temel Arapçayı öğrenerek de ortaokul bölümüne başlayabilecek.


_________

Şamil Tayyar CHP'lileri yine kızdıracak

Twitter'a yazdıkları ile CHP'lilerin tepkisini çeken Şamil Tayyar'dan bir "tweet" daha.
esh9032


4+4+4 görüşmeleri sırasında sosyal paylaşım sitesi twitter'da yazdıkları ile Meclis Genel Kurulu'nda gerginliğe neden olan AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, CHP'lileri kızdıracak bir tweet daha paylaştı.

4+4+4 olarak bilinen ve kabul edilen kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından Şamil Tayyar sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan kanun teklifinin yasalaşmasını değerlendirdi.

CHP'LİLER ÇOK KIZDIRACAK

4+4+4 düzenlemesinin TBMM'de görüşüldüğü sıralarda yazdığı, '4+4+4 okulları değil, meyhaneleri vurdu. CHP'li vekiller tam kadro mecliste 'tweeti Genel Kurulu'nda gergin anlar yaşanmasına sebep olmuştu.Tayyar'ın genel kurulda kavga çıkaran tweetinden sonra tartışma yaratacak bir tweet daha kanun teklifinin yasalaşmasından sonra geldi.

Tayyar sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "4+4+4 geçti, meclis tarih yazdı; katsayı adaletsizliği kalktı, Kur'an seçmeli ders oldu, kederliler meyhanelere koştu" diye yazdı.
esh9025

__________



SGK yüz nakli için 46 bin lira ödeyecek

SGK Başkanı Fatih Acar, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan yüz nakli operasyonuna 46 bin TL ödeme yapacaklarını açıkladı.
esh6457 1

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesi'nin yaptığı yüz nakli operasyonu ile ilgili 46 bin lira ödeme yapacaklarını açıkladı.

Akdeniz Üniversitesi'nde Türkiye'nin yüz akı olabilecek bir yüz nakli ameliyatı gerçekleştirildiğinin altını çizen Acar, "Fiyatlandırma komisyonumuz yaptığı değerlendirmelerde ilk defa yüz ve kol nakli gibi işlemleri geri ödeme kapsamına aldı. Burada 15 günlük hizmetler içerisinde paket fiyat olarak 42 bin TL, üniversite hastanelerine ise yüz 10 ilave ile 46 bin 200 TL civarında bir fiyat belirledik." diye konuştu. Nakil yapılan hastaların 2 aylık tedavi süreçleri göz önüne alındığında üniversiteye 100 bin TL'ye yakın bir ödeme yapacaklarını belirtti. "Akdeniz Üniversitesi, yüz nakli için 53 bin lira talep etti. Komisyonda, bu rakama yakın bir rakamı kurum olarak ödemeyi kararlaştırdık." şeklinde konuştu. Operasyonu yapan hekimlerin hakkını ödemenin mümkün olmadığını dile getirdi. Acar, "Bizi dünyada gururla temsil ettiler. Her şeyi parayla ölçmek mümkün değil." dedi. SGK Başkanı, Hacettepe ve Gazi Üniversitesi hastanelerinin ise SGK'ya fiyat bildirimi için başvuruda bulunmadıklarını söyledi. Operasyonların Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) uygun olup olmadığının değerlendirilmesinin ardından ödeme konusunun inceleneceğini ifade etti.

GÜNDE 300 REÇETE YAZAN DOKTORLAR VAR

SGK Başkanı Fatih Acar, sağlık alanındaki suiistimallerin önlenmesi için bu yıl risk odaklı denetim modeli kapsamında, e-reçete ve avuç içi damar izi tarama yöntemiyle kimlik doğrulama uygulamalarının hayata geçirileceğini söyledi. Hastane ve eczanelerin denetimine birkaç gün içinde başlayacaklarını belirten Acar, "Yaptığımız çalışma sonucunda günlük ortalama 60 ile 300 arasında reçete yazan 861 hekim bulunduğu tespit edildi. Günlük 300 reçete yazan doktorlarımız var. Bunu bizim kurum olarak kabul etmemiz mümkün değil. Bu doktorla ilgili işlem yapmamız gerekir ve bu yapılacak." diye konuştu. 26 yaşında tüp bebek tedavisi gören kadın hastaya bir yılda 49 reçetede 120 değişik ilaç reçete edildiğini anlatan Acar, "Bir hastanın bir yıl içerisinde bu kadar farklı ilaç kullanması sonucunda ortaya çıkacak tıbbî zararları kamuoyunun takdirine bırakıyorum." dedi.


___________


Yatırımcı peşinde devr-i alem yapacak

2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefi koyan hükümet, krizi fırsata çevirecek ciddi atak başlatıyor.
esh4467



Erdoğan, önümüzdeki 3 ay içerisinde Çin'den Meksika'ya Pakistan'dan Kazakistan'a kadar birçok ülkeye çıkarma yapacak. Ziyaret yapılacak olası ülkeler arasında Brezilya, Küba ve Şili de var...

Akşam'da yer alan habere göre; Güney Kore ve İran seferlerini tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni rotası 'ekonomik' ziyaretler... 2023'te 500 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan hükümet, yeni stratejinin ilk adımlarını nisandan itibaren atmaya başlayacak. Başbakan, ekonomi kurmayları ve işdünyasıyla birlikte Çin'den Brezilya'ya, Meksika'dan Kazakistan'a kadar dünyanın dört bir yanına geziler düzenleyecek. Trilyonlarca dolarlık bütçeleri yöneten süper CEO'ların katılacağı İstanbul'daki zirveler de Başbakan'ın himayesinde gerçekleşecek.

İLK SEFER ÇİN'E

Erdoğan'ın nisandaki ilk seferi Çin'e olacak. 8-11 Nisan tarihlerinde kalabalık bir işadamı grubuyla gerçekleştirilmesi planlanan ziyarette, son 10 yılda 10'a katlanan ara malı ihracatının daha da artırılması hedefleniyor. Başta Devlet Başkanı Hu Jintao olmak üzere yapılacak üst düzey görüşmelerde 20 milyar dolarlık ticaretin 2015'e kadar ikiye katlanması hedefi konulacak. Gezinin, Suriye ve İran gündemleri nedeniyle siyasi açıdan da önemi büyük var.


ASYA ÇIKARMALARI

Erdoğan'ın, Çin'in ardından Asya çıkarmasını sürdürmesi öngörülüyor. Bu çerçevede Pakistan ve Kazakistan için de gezi gündemde. 21-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşme ihtimali bulunan iki ziyaret, yeni iş kapılarını aralayacak. Erdoğan, Kazakistan'a yapmayı planladığı geziyi, 24 şehidin verildiği terör saldırısı nedeniyle ertelemişti. Buna karşın, ABD Başkanı Obama'nın, 20-21 Mayıs tarihlerinde Chicago'da yapılacak NATO Zirvesi'ne Başbakan'ı davet etmesi nedeniyle Erdoğan'ın tercih yapması bekleniyor. Daha önce NATO Zirvesi'ne, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılabileceği belirtilmişti.

EKONOMİNİN KALBİ İSTANBUL'DA

Başbakan, haziran ayında ise İstanbul'da dev organizasyonların himayeliğini üstlenecek. Bunlardan biri 4-6 Haziran'daki Dünya Ekonomik Forumu olacak. Forumun, Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya zirvesinde dünya ekonomisine yön verilirken, iş dünyası, STK'lar ve siyasetten binin üzerinde temsilci hazır bulunacak. 7-8 Haziran'da ise bu kez Türk-Arap Forumu'nun 7'nci toplantısı İstanbul'da yapılacak. Maliye Bakanlığı ve Arap Birliği desteğinde DEİK ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğiyle gerçekleşecek zirveye, Arap dünyasının zengin şeyhleri ve işadamları katılıyor.

KENT'İN DAVETLİSİ

Erdoğan'ın katılması beklenen zirvelerden biri de 20-22 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirilecek 'Tüketici Ürünleri Forumu' olacak. Coca-Cola CEO'su ve Başkanı Muhtar Kent, ocakta ziyaret ettiği Erdoğan'a bizzat davetiyeyi vermişti. Foruma katılacak CEO'ların yönettiği toplam ciro 2 trilyon doları buluyor.

AMERİKA TURU GÜNDEMDE

Başbakan'ın, mayıs ayında yapılması planlanan ve dünya ekonomisinin kalbinin atacağı Meksika'daki G-20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne de gitmesi bekleniyor. Gezinin, bölge turuna dönüştürülmesi gündemde. Bu çerçevede Başbakan'ın, aralarında Brezilya, Küba, Şili'nin de olduğu ülkelere geniş kapsamlı bir ziyaret yapabileceği kaydediliyor. Geziye, kalabalık işadamı grubunun eşlik etmesi öngörülüyor.


____________



PKK ile mücadelede kurt köpeği dönemi

Askerle birlikte terör operasyonlarına başlayan özel harekat polisine köpek desteği geliyor.
esh1957 1


Özel olarak yetiştirilen köpekler, asker ve polisle şehir ve kırsaldaki operasyonlara katılacak. Silahlı kişiye ve bombaya karşı eğitilen uzman köpeklerden PKK'lıların kurtuluşu olmayacak.

SADECE POLİSLERİ TANIYOR

Akşam gazetesinin haberine göre; Uzun yıllar sonra askerle operasyonlara giren polis özel harekat birimlerine köpekler de destek verecek. Polis ve askere, teröristlerle mücadeledeki bu önemli desteği Emniyet Genel Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezinde terör konusunda yetiştirilen uzman köpekler sağlayacak. Bu köpekler terörle mücadelede aktif rol almak için illere yollandı. Birçok ilde de bu köpeklerle ilgili eğitimler başladı. Alman kurdu olan saldırı köpekleri sadece Özel Harekat polislerini tanıyor.

Terörle mücadelede kullanılacak olan Alman kurtları saldırı için eğitildi. Kırsalda, teröristlerin yuvalandıkları mağaralara ya da hücrelere girerken önce saldırı köpekleri kullanılacak.

MAĞARALARA GİRECEK

Silahlı bir kişiyi gördüğü anda hemen saldırıp etkisiz hale getirmek üzere eğitilen bu köpekler, talimat almadan saldırdığı kişiyi bırakmıyor. Silaha karşı duyarlı olan köpekler, silahlı ya da silahına davranır gibi yapan bir kişiyi kendine hedef olarak belirliyor. Bu köpekler, şehirlerde ise özel operasyonlarda kullanılacak. Aldıkları eğitimle kapısı kırılan eve giren köpek önce kapının arkasına bakıyor. Sonra evin içerisini dolaşan köpek hedef kişiyi bulunca darhal etkisiz hale getirebiliyor.

BİR TEK ÖZEL HAREKATI TANIYOR

Bir emniyet yetkilisi konuyla ilgili şunları söyledi; 'Bu köpekler, güvenlik güçlerinin en büyük yardımcıları olacak. Normalde eğitilerek hizmet veren bomba, narkotik, toplumsal olaylara müdahale köpekleri gibi değil. Silaha duyarlılar. Silah görmesi yeterli. Silah görmeyi bırakın, elinde silah tutuyormuş gibi durmak bile hata karşısında. Bu köpekler silahlı eli ya da silah tutar gibi davranan eli tamamen etkisiz hale getirmek için eğitildi. Başka hedefi de yok. Hedefe kilitlendi mi karşısındakinin kurtuluşu da yok. Antalya'da şehit olan emniyet müdürü örneğinde olduğu üzere güvenlik kuvvetlerindeki kaybı önlemek amacıyla eğitildi.
Özel Harekat görevlileri dışındaki polisleri bile tanımıyorlar.'

SİLAHLI EYLEMLERDE KULLANILACAK

Özel eğitimli köpekler güvenlik kaybını en aza indirmek için eğitildiler. Sadece terör operasyonlarında değil silahlı eylemlerde de bu köpekler görev alacak. Polis, silahlı bir kişi eylem yapıyorsa hemen bu köpekleri olay yerine getirecek. Silahlı eylemciye önce bu köpekler müdahale edecek.

____________


PKK'da Bahoz ikinci sıradaymış

"Sofi Nurettin" kod adlı Nurettin Halas El- Muhammed, önem sırasına göre PKK'da 1 numara.
esh8223


Cudi'de öldürülen 9 PKK'lıdan ikisinin Suriye istihbarat servisine çalıştığı ortaya çıkınca, emniyet Suriye'deki PKK'lıları deşifre eden bir çalışma yaptı. Raporda liderliğini Sofi Nurettin'in yaptığı 222 Suriyeli'nin örgütü kontrol ettiği belirtildi.

LİSTENİN BAŞINDA SOFİ NURETTİN VAR

Sabah gazetesinin haberine göre; Cudi Dağı'ndaki operasyonda öldürülen 9 PKK'lıdan ikisinin Suriye istihbarat servisi El-Muhaberat casusu çıkması gözleri Suriyeli teröristlere çevirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni hazırlattığı bir istihbarat raporuna göre PKK'nın silahlı kanadında (HPG) komutan düzeyinde 222 Suriyeli olduğu tespit edildi. Önem sırasına göre hazırlanan listenin başında "Sofi Nurettin" kod adlı Nurettin Halas El- Muhammed geliyor. Sofi Nurettin'i, "Bahoz" kod adlı Fehman Hüseyin takip ediyor. Listede takım komutanları statüsünde Suriyeli kadın teröristler de var. Cudi'deki operasyonda öldürülen iki teröristten "Refik" kod adlı teröristin El Muhaberat üyesi olarak uzun yıllar önce örgüte katıldığı ve örgütün Cudi Dağı bölgesi sorumlusu olduğu, "Sadık" kod adlı teröristin ise Botan bölgesi sorumlusu olduğu tespit edildi.

KANLI EYLEMLER DEŞİFRE EDİLDİ

İki teröristin El-Muhaberat adına PKK terör örgütüne katıldıkları ve doğrudan PKK Özel Kuvvetler Komutanı Bahoz'dan talimat aldıkları belirlendi. PKK'nın ele geçirilen arşivinden, edinilen bilgiye göre HPG'nin bütün yöneticileri Suriyeli ve bu teröristler açık kimlik, fotoğraf ve Türkiye'de yaptıkları ve talimatını verdikleri kanlı eylemleri de deşifre edildi. Rapor, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire Başkanlıkları'nın fotoğraflı arşiv sisteminde de yer aldı. Bu rapora göre Suriye uyruklu PKK'lı sayısı ise 222. Ancak arşivlenememiş 1000'den fazla Suriye uyruklu PKK'lı olduğu belirtiliyor.

ETKİN KANAT HPG KONTROLLERİNDE

PKK içindeki Suriyeli teröristler arasında kadınların çokluğu da dikkat çekici. İstihbarat bilgi notunda teröristler arasında takım komutanı konumunda olan Torhildan, Zozan Kobanı, Nudem, Canda, Ayırhan, Dilbirin, Şehnaz, Elena, Faraşin, Fidan, Axin, Zaho, Hemrin, Jiyan Haseki, inarin Afrin, Leleşin, Ayten, Dilan kod adlı kadın teröristler Suriye'li PKK'lılardan sadece bazıları. PKK'nın en etkin kadanı HPG'nin kontrolünün Suriyeli PKK'lılarda olduğunu belirten rapora göre eylem karar ve hedeflerini belirleyen, bomba ve askeri eğitim verenler de yine Suriyeli teröristler.

Kaynak:Ensonhaber
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #1765
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Zeynep Erbakan'a şantaj

Necmettin Erbakan'ın kızı Zeynep Erbakan'a şantaj...
esh6145

Zeynep Erbakan'a 'aşırı para harcama hastalığı' nedeniyle tedavi gördüğü dönemde tanıştığı Murat Çankaya adlı kişinin şantaj yaptığı ortaya çıktı. Erbakan, Çankaya'ya daha sonra boşandığı eşini takip için 150 bin lira verdiğini ancak şantaja maruz kaldığını söyledi. Çankaya hakkında dava açıldı.

AŞIRI PARA HARCAMA HASTALIĞI

Milliyet'ten Türker Karapınar'ın haberine göre, Milli Görüş'ün lideri merhum Necmettin Erbakan'ın kızı Milli Görüş'ün lideri merhum Necmettin Erbakan'ın kızı Zeynep Erbakan'ın, babasının hasta olduğu dönemde Hacettepe ÜniversitesiPsikiyatri bölümünde "aşırı para harcama hastalığı" nedeniyle tedavi gördüğü dönemde aynı bölümde "öfke patlaması rahatsızlığı" tedavisi gören Murat Çankaya (35) isimli bir kişiyle tanıştı.
Erbakan, daha sonra bu kişi hakkında kendisine şantaj yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Murat Çankaya'nın Erbakan'a Haziran 2011-Ocak 2012 tarihleri arasında şantaj yaptığı belirtildi. Ankara Başsavcılığı, bu nedenle 10 Şubat 2012'de Çankaya hakkında "şantaj" ve "kişilerin huzur ve sükununu bozmak" suçlarından 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

150 BİN LİRA VERMİŞ

İddianamede yer alan bilgilere göre, Zeynep Erbakan, soruşturma sürerken 4 ve 13 Ocak 2012'de verdiği ifadesinde şunları söyledi:
"Murat Çankaya ile babamın rahatsızlığı döneminde Kasım 2009-Ocak 2010 arasında Hacettepe Hastanesi'nde tedavi gördüğüm sırada tanıştım. Eşimden boşanma düşüncem vardı. Bir avukatın yanında çalıştığı, hukuki yardımda bulunacağı, eşimin mal varlığı ile ilgili araştırma yapacağı vaadinde bulunarak benden para istedi. Aralık 2010-Haziran 2011 arasında toplam 150 bin lira verdim.
Evimizi sattık ve evin 3/2'sinin parasından verdim. Parayı vermediğim takdirde ismimden dolayı benimle ilgili eşime ve kamuoyuna açıklama yapacağı tehdidinde bulunmuştu. Ben de kendim ve ailemin ismine halel getirmemek için parayı verdim. Parayı vermemden sonra benden 100 bin lira daha istedi. Parayı vermediğim takirde şeref ve saygınlığıma zarar verecek isnatlarda bulunup bunu açıklayacağını belirterek şantaj yaptı. Aynı serviste bulunmamız sebebiyle bu kişiyle aramızda konuşmanın dışında herhangi bir hadise cereyan etmemiştir.
Benden şantaj yoluyla menfaat temin eden, ayrıca telefonla sürekli aramak suretiyle huzur ve sükunumu bozan bu kişiden şikayetçiyim. Murat Çankaya'nın, kız kardeşimin eşi Mehmet Altınöz'e APS ile gönderdiği üç sayfadan ibaret şahsıma şantaj içeren belge ile Altınöz'ün kullandığı faksa muhtelif tarihlerde gönderdiği 8 adet yazıyı savcılığa sunuyorum."


ESKİ SEVDİĞİ SERDAR'A ULAŞMAMI İSTEDİ

Çankaya ise 19 Ocak 2012'de savcılıkta verdiği ifadesinde, şunları iddia etti:
"Müşteki ile birlikte Hacettepe Hastanesi Psikiyatri Servisi bölüm 44'te farklı odalarda tedavi gördüm. Tedavi görürken soyismini bilmediğim eski sevdiği Serdar'a ulaşmamı istedi. Kendisi bu kişiye para yedirdi.
Kendisiyle samimi olduk ve yaklaşık üç ay birliktelik yaşadık. Benden boşandığı eşi ve ablasının eşi Mehmet Altınöz'ün mal varlıklarını araştırmamı istedi. Annem adına İzmir Basmane PTTşubesine para gönderdi, ben de bu paraları onun istediği kişilere dağıttım. Bana yaptığım bütün bu işlerin karşılığında 100 bin lira ödeyecekti. Fazla para harcama rahatsızlığı varmış, bu sebeple tedavi görüyordu. Ailesi de para vermiyormuş. 6 bin lira kira geliri vardı.
Zaman zaman altın benzeri takıları satıyordu. Bazen de döviz bozduruyordu. Ben kendisinden aylık 3 bin lira ve yaptığım masrafları alıyordum. Benden kocasını öldürtmemi, 250 bin lira ödeyeceğini söyledi. Aylık 3 bin lira dışında para almadım hatta para bile verdim. Bana ve aileme kredi çektirdi. Ben hem 35 bin liralık krediyi hem de yakın akrabalarımdan aldığım paralarla birlikte toplam 89 bin lira verdim. Bana ödemeyi sözlü vadettiği toplam 189 bin lirayı ödemedi.
'Ayrılıp paraları yiyecekti'

Denizciler Caddesi'nde bulunan bir eczaneden benim adıma bin 462 liralık zayıflama ve kozmetikürünleri aldı. Müşteki tarafından soruşturma evrakı arasına sunulan el yazısıyla yazılmış metni ben yazıp Mehmet Altınöz'e gönderdim. Ben, müştekiden, boşandığı eşine ait iki fotoğrafı neden bana verdiğinin sorulmasını istiyorum.
Zira bu kişiden ayrılıp çocukları yanında kalıp çocuklarına kalan parayı kendisi yiyecekti. Bana vadettiği parayı vermemesi nedeniyle kendisine partiye, basın ve medya önünde rezil edeceğime dair mesajlar çektiğim, posta iletileri gönderdiğim ve zaman zaman kendisini telefonla aradığım doğrudur.
Ben de dürtü kontrol bozukluğunun alt grubu olan öfke patlaması rahatsızlığı vardır. Bu rahatsızlığım nüksettiğinde kendimi kontrol etmekte zorlanıyorum. Amacım suç işlemek değil bana vadettiği parayı ödemesidir. Müşteki evini sattığında bana 67 bin lira gönderdi. Bu parayı estetik ameliyatını yapan Prof. Dr. Tunç Şafak'a ben ödedim. Doktoruna 25 bin lira verdim. 10 Kasım 2011'de paramı ödeyeceğine söz vermesine rağmen bana para ödemedi."

_________


Kadın PKK'lılar erkek PKK'lılarla dalga geçti

'Garzan'dan kaçan yoldaşlar, siz birer korkak mirîşksiniz (tavuk)...'
esh3773


15 PKK'lı kadının öldürüldüğü operasyonda ilginç bir detay ortaya çıktı. İşte telsiz konuşmasına yansıyanlar...

15 PKK'lı kadının öldürüldüğü operasyonda, erkeklerin kaçtığı ortaya çıktı. Bunun üzerine dişi teröristlerin isyanı, telsiz konuşmalarına yansıdı: 'Siz korkak birer mirîşksiniz (tavuk)' Takvim'in haberine göre Siirt ile Bitlis sınırındaki Çeltikli köyü kırsalında, güvenlik güçlerinin 24 Mart'ta yaptığı operasyonda 15 kadın terörist öldürülmüştü. Bu teröristler arasında, kadın konsey üyesi Leyla Altan da vardı.

ZILGITLARLA TEPKİ

İşte bu çatışmada bir grup erkek teröristin kadınları bırakıp kaçtığı ortaya çıktı. Operasyondan 3 gün sonra kaydedilen telsiz konuşması ise Kandil'de kadın ve erkek teröristler arasında kavga çıktığını ortaya koydu.


İşte kadınların yer aldığı Harun kampındaki konuşmalar: * Ez (Ben) Dicle...

* Ez Zılar... Ez Berfin...

* (Kandil'deki ana telsiz) Roj: İzinsiz konuşmayın...

* Ez Nalin... Ez Helin... Ez Derya...

* Roj: Sesim geliyor mu hevaller? İzinsiz konuşmayın...


SİZLER BİRER KORKAK TAVUKSUNUZ

* (Kadın teröristler bir arada): Garzan'dan kaçan yoldaşlar, siz birer korkak mirîşksiniz (tavuk)...

* Zılgıt sesinden sonra... Erkeklerin komutanı Sofi Nurettin'in telsizi Rüstem: Koma Bejan cevap ver (kadınların komutanı Zozan Çevik'e sesleniyor).

* Bir süre ses gelmiyor.

* Rüstem: Şafak Malazgirt! (Kadınların genel komutanı) * Yine ses gelmiyor.

* Rüstem: Duyduğunuzu biliyorum. Bunları benim karşıma getireceksiniz.

* Kadınlar yine zılgıt çekiyor.

CEVAP VERMEDİ

Harun kampının komutanı olan Zozan Çevik, Kandil ana karargahtan gelen telsiz konuşmasına cevap vermeyerek tepkisini ortaya koydu.

Mart'ta yapılan operasyonda öldürülen 15 teröristin de (üstte) kadın olması, şaşkınlık yaratmıştı. İşin aslı sonradan ortaya çıktı. Bölgedeki erkek teröristler kaçıp kadınları yalnız bırakmıştı...

______________


Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını

Fortune Türkiye'nin hazırladığı 'Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını' listesinde Güler Sabancı ilk sırada yer aldı.
esh3385 1


Mutlu Dergi Grubu bünyesindeki Fortune Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre liste, vizyon, uygulama becerisi ve liderlik vasıflarıyla öne çıkan azimli, açık fikirli kişilerden oluştu.

Liste hazırlanırken dört ana kritere göre değerlendirme yapıldı: Şirketin büyüklüğü ve global ekonomideki önemi, kurumun performansı ve yönü, yöneticinin kariyer çizgisinde nasıl ilerlediği ve sosyal-kültürel kalkınmaya etkisi.
Ümran Beba ikinci sırada...

Listenin birinci sırasında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Güler Sabancı bulunuyor. Fortune'un yıllardır yayınladığı global listede her yıl yükseliş kaydeden Sabancı, Türkiye'nin başarılı kadınları arasında da başı çekiyor.
Fortune Türkiye'nin ilk kez hazırladığı listenin ikincisi ise son dönemde başarılı çıkışı ve üstlendiği global görevler nedeniyle öne çıkan PepsiCo Asya Pasifik Bölge Başkanı Ümran Beba.


Beba, PepsiCo'daki başarılı çalışmalarıyla Türkiye'nin yüzünü güldüren önemli kadınyöneticilerden biri. "Yükselen Asya'daki başarılı Türk" olarak anılan Beba, kendisine bağlı 19 ülkenin operasyonlarını yürütüyor. Dünyanın En Güçlü Kadınları listesinde bu yıl 23'üncü sırada yer alan Beba, güçlü Türk iş kadınlarının global yüzü.

EN GÜÇLÜ İLK 10 KADIN

1- Güler Sabancı Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi
2- Ümran Beba PepsiCo Asya Pasifik Bölge Başkanı
3- Ümit Boyner Boyner Holding Yönetim Kurulu
Üyesi ve TÜSİAD Başkanı
4- Suzan Sabancı Dinçer Akbank Yönetim Kurulu
Başkanı ve Murahhas Üyesi
5- Yaşar Begümhan Doğan Faralyalı Doğan Şirketler
Grubu Yönetim Kurulu Başkanı
6- Emine Sabancı Kamışlı Esas Holding Kurucu
Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
7- İdil Yiğitbaşı Yaşar Holding Yönetim Kurulu Bşk.
8- Serpil Timuray Vodafone Türkiye İcra Kurulu Bşk.
9- Zeynep Bodur Okyay Kale Grubu Şirketleri Bşk.
10- Galya Frayman Molinas Coca-Cola Türkiye,
Kafkasya ve Orta Asya Bölge Bşk.

___________


Öğrencisiyle 300 kere birlikte oldu!

ABD'de eski öğretmen 13 yaşındaki öğrencisiyle iki yılda 300 kere birlikte oldu.
esh1809


ABD'de eski öğretmen 13 yaşındaki öğrencisiyle iki yılda 300 kere birlikte olduğu gerekçesiyle 29 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Virginia eyaletinde yaşayan Christine McCallum (29) tecavüz, çocuklara uyuşturucu vermek ve alkol sağlamak suçundan mahkemece cezalandırıldı. McCallum ayrıca 10 yıl çocuklara yaklaşmama cezası aldı. Savcının iddiasına göre McCallum 21 ay boyunca öğrencisiyle 300 kere cinsel ilişkiye girdi. 2009 yılında tutuklanan McCallum'un kocası da mahkemede hazır bulundu. Mahkemede ifade veren öğrenci ise öğretmeni ailesiyle arasına girmekle suçladı. McCallum tutuklandıktan sonra Abington'da bulunan okulundan ayrılmak zorunda kalmıştı.


_______________


Başbakan Erdoğan TIME 100 listesinde!

TIME okuyucuları, derginin sitesinde bulunan liste üzerinde oylama yapacak.
esh3496

Dergi okuyucuları, internet sitesinde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da yer aldığı liderler, sanatçılar, girişmciler, ikonlar ve kahramanlardan oluşan listedeki isimler arasında oylama yapacak

6 Nisan 'da sona erecek oylamada, oylamanın galibi TIME 100 listesinde yer alacak. TIME 100 listesinin son hali editörlerin yapacakları seçimler sonucunda 17 Nisan 'da açıklanacak.

ERDOĞAN 91. SIRADA

Dergi şu anda 91 'inci sırada yer alan Erdoğan 'ı şöyle tanıtıyor, "Değişen Ortadoğu 'da çok önemli stratejik bir oyuncu. Ilımlı İslamcı yeni güçlenen Arap halkı arasında en popüler bölgesel lider olarak ortaya çıktı ve belki de Suriye ve İran gibi Ortadoğu 'nun en zorlu sorunlarını çözebilecek anahtarı elinde tutuyor. Bağımsız çizgisine rağmen ABD 'nin kilit bir müttefiki olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda evinde medya denetiminde hoşgörüsüz olduğu eleştirileri ve artan Kürt isyanı gibi çok sayıda sorunla karşı karşıya". İşte listenin ilk 10 'u ve dünya liderlerinin listedeki yeri:


1. Erik Martin Reddit sitesi genel müdürü
2. Ron Paul Cumhuriyetçi Parti başkanlık aday adaylarından
3. Anonymous Hacker grubu
4. Asghar Farhadi İran 'ın Oscarlı yönetmeni
5. Benedict Cumberbatch Oyuncu
6. Alexei Navalny Muhalif Rus blogger
7. Imran han Pakistanlı siyasetçi
8. Adele Şarkıcı
9. Lady Gaga Şarkıcı
10. George R.R. Martin Yazar
13. Barack Obama ABD Başkanı
26. Angela Merkel Almanya Başbakanı
51. Nicolas Sarkozy Fransa Cumhur-başkanı
91. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Başbakanı

____________

Sapık Türk öğretmen Uganda'yı karıştırdı!

Uganda’da en az 50 kız çocuğunu taciz eden Türk öğretmen Emin Baro para cezasıyla serbest kalınca ülke ayaklandı.
esh618


Doğu Afrika ülkesi Uganda, reşit olmayan çocuklara para karşılığında oral seks yaptıran bir Türk öğretmenin hafif cezayla serbest bırakılmasına isyan etti. Daha önce Kenya'da 15 yaşındaki bir kız çocuğu ile ilişkiye girdiği için yakalanan Emin Baro bu kez Uganda'da ortaya çıktı.

ORAL SEKS YAPTIRDI

Ülkede altı yıldır turist vizesiyle yaşayan Baro'nun bir internet kafede unuttuğu CD'nin içinden iki çocuğa oral seks yaptırırken çektiği görüntüler vardı. İnternet kafenin sahibi CD'yi bulup polise teslim edince korkunç gerçek ortaya çıktı. Soruşturmanın ardından Baro'nun çoğu 10 yaşın altında olmak üzere yaklaşık 50 kız çocuğunu cinsel açıdan istismar ettiği anlaşıldı.

4 BİN LİRA CEZAYLA KURTULUYORDU

Savcılığın iddiasına göre Baro çocuklara 1 ila 4 TL'ye karşılık gelecek paralara oral seks yaptırıyordu. Çektiği görüntüleri sosyal medya sitelerindeki hesaplarında paylaşan Baro, CD'leri pedofil sitelerinde satışa çıkararak para da kazanıyordu. Uganda basınına göre Baro mahkemeye çıktığında suçunu kabul etti. Yargıcın "Baro mahkemenin vaktini almadığı için hoşgörülü davranmaya karar verdiğini" söyleyerek adama yalnızca 2 yıl hapis cezası veya 6 milyon Uganda şilini (4 bin 230 TL) ceza vermesi ise tartışma yarattı. Baro tazminatı ödeyemeyince bir geceliğine Luzira Hapishanesi'ne götürüldü. Ancak ertesi gün tazminatı ödemeyi başarıp serbest kaldı.

YENİ DELİL VAR, ÖLÜM CEZASI ALABİLİR

İki yıl cezayı az bulan muhalefet Baro serbest kalınca ayağa kalktı. Muhalefet, kanunlara göre Baro'nun 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması gerektiğini söyledi. Olay halk arasında da büyük yankı buldu. Gazetelerin internet sitelerine, "Eski devlet başkanı İdi Amin zamanında olsa bu adam timsahlara yem olurdu", "Beyaz adamlara neden hep kıyak geçiliyor. ABD'de bir siyah adam aynısını yapsa tek başına hücreye tıkılırdı. Bu adam 50 kızın hayatını mahvetti" gibi yorumlar bırakıldı. Baskılar karşısında dosyayı yeniden açan polis Baro'yu tekrar gözaltına aldı. Şimdi yetkililer ellerinde yeni deliller bulunduğunu ve Baro'nun ölüm cezası bile alabileceğini söylüyor. Baro'nun Yeni Zelanda ve Makedonya pasaportları da bulunuyor.

Kaynak:Ensonhaber
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #1766
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
O tokadın fotoğrafı

Metiner, kürsüde eleştirilerde bulunan Veli Ağbaba'nın üzerine yürüyerek, boğazını sıktı, tokat attı..
esh3169


Gergin atmosferde görüşülen eğitimde 4+4+4 teklifinin 3'üncü gününde yine kürsü müdahalesi yaşandı.

CHP'Lİ VEKİLE TOKAT ATTI

TBMM Genel Kurulu'nun, önceki gün 11 saat süren gergin oturumunda, sabaha karşı kavga çıktı. Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, kürsüde eleştirilerde bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın üzerine yürüyerek, boğazını sıktı, tokat attı. Muhalefetin tepkisine neden olan olay, yasanın son 4 maddesinin görüşülmesini engelledi.

'BUNUN ADI FAŞİZMDİR'

O sakalı rahmani sanmıştım Tasarının 23'üncü maddesinde kürsüye çıkan Ağbaba, konuşmak isteyen öğretmenlere gaz bombası atıldığını, öğrencilerin dövüldüğünü söyledi. Ağbaba, "Bunun adı faşizmdir, bunu yapanlar da faşisttir. Geçtiğimiz günlerde, komisyonda ismini vermeyeceğim H.K. isminde sakallı bir milletvekili, daha önce o sakalı rahmani sanmıştım ama onun sakalı şeytaniymiş. Şeytani sakallı bir milletvekili CHP Manisa Vekili Özgür Özer'e hunharca saldırdı" dedi.


'SAYGILI OL LAN'

Ağbaba'nın üzerine yürüdü Bunun üzerine Ak Parti'li Mehmet Metiner tepki gösterdi. Metiner, Ağbaba'nın konuşmasını yaptığı kürsüye yürüdü, boğazını sıktı ve tokat attı. Arbedeye Ak Parti'li ve CHP'li vekiller müdahale etti. Bu sırada Ağbaba, "Terbiyesiz sensin. Kimsin sen, kimsin sen, kim bu, kim bu" diye bağırdı. Metiner, "Saygılı ol lan! " deyince Ağbaba, "Lan sensin!" diye karşılık verdi. Bunun üzerine Metiner, "Terbiyesiz herif" diye çıkıştı. Ağbaba ise "Terbiyesiz sensin! Gel... Gel... Sen kime saldırıyorsun ********!" karşılığını verdi. Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi. Ak Parti'li Yakut, "Metiner'e İçtüzük uyarınca kınama cezası verilmesini teklif ediyorum" dedi. Metiner'e kınama cezası verilmesi, AK Partili vekillerin oylarıyla kabul edilmedi.

BİRLEŞİME SÜREKLİ ARA VERİLDİ

Sinir diye birşey kalmadı Yakut, daha sonra konuşması yarım kalan CHP'li Ağbaba'ya söz verdi. Ağbaba'nın kürsüye geldiği sırada, bir başka tartışma çıktı. CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ümit Özgümüş ve Şevki Kulkuloğlu, Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'e doğru yürümek istedi, bazı milletvekilleri onları engelledi. Gerginliğin artması üzerine Yakut, birleşime yeniden ara verdi. Muhalefet, kavgalara rağmen Kurul'un çalıştırılmasına tepki gösterdi. CHP'li Hasan Ören, "Neye yetiştirmeye çalışıyorsunuz, günahtır, ayıptır. Sinirlerimiz bitti. Birimiz ölürse, mutlu mu olacaksınız?" diye bağırdı. Yakut, birleşimi kapattı.

Metiner: Şamar oğlanı değiliz Mehmet Metiner, dün yaptığı yazılı açıklamada, "Ben kürsüye yürümedim, Veli Ağbaba oturduğum yere doğru geldi. Gelenin gidenin vuracağı şamar oğlanı değiliz, herkes haddini, yerini bilecek" dedi.

__________


Kadıköy'de bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak


Kadıköy'de bugün yapılacak açık hava toplantısı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.
esh3635

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün 12.00-18.30 saatleri arasında Kadıköy meydan otobüs duraklarında yapılacak miting dolayısıyla saat 09.30'dan itibaren bazı yollar kontrollü olarak trafiğe kapatılacak.

İŞTE TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

Bu kapsamda Rıhtım Caddesi, Boğa Meydanı'ndan Rıhtım Caddesi'ne kadar tüm yol, Kadıköy Belediyesi önünden Söğütlüçeşme Caddesi istikameti ve Söğütlüçeşme Caddesi'nden Rıhtım'a inen ara sokaklar trafiğe kapalı olacak. Taşköprü, Kışla, Orgeneral Şahap Gürler ve Albay F. Sözdener caddeleri de ihtiyaç duyulması durumunda trafiğe kapatılacak.

ALTERNATİF YOLLAR

Kapatılan yollara alternatif olarak, Tıbbiye Caddesi'nden gelen trafik akışı Burhan Felek Caddesi'nden E-5 yönü ile Behiçbey Sokak'tan İbrahimağa ışıklar istikametine yönlendirilecek. Söğütlüçeşme Caddesi'nden gelen trafik akışı, Altıyol Boğa Meydanı'ndan Rıhtım'a iniş engellenerek, Kuşdili Caddesi Salı Pazarı istikametine sevk edilecek, Moda'dan gelen akış Mühürdar Kavşak'tan geri yönlendirilecek, Kadıköy Belediyesi önünden gelen akış ise minibüs yolu istikametine verilecek.

_______________


Erdoğan'ın TUSKON Genel Kurulu konuşması

Bunlar kılıfın içerisindeki Kuran'dan korkmadılar bunlar o kılıfın içerisinden çıkartılıp okutulmasından korktular.
esh3700


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TUSKON'un 4. Olağan Genel Kurul toplantısında konuştu. CHP liderinin İzmir'deki 4+4+4 ve Kuran'ı Kerim'le ilgili sözlerini hatırlatan Erdoğan, 'Bunlar kılıfın içerisindeki Kuran'dan korkmadılar bunlar o kılıfın içerisinden çıkartılıp okutulmasından korktular. Tarihleri boyunca Kuran'ı kerimi bir süs olarak gördüler.' dedi. Erdoğan'ın bu sözleri Genel Kurul salonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

TUSKON BAŞKANI'NDAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Başbakan Erdoğan'dan önce konuşan TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, yeni anayasa konusunda hükümetten beklentilerini aktarırken salonda bulunan Başbakan Erdoğan'a şöyle seslendi; 'Son 3 seçimde olduğu gibi taktir milletimizindir. 4+4+4 hususunda arkanızdayız. Vesayetçi 28 Şubat uygulamasının kaldırılmasından ötürü son derece mutluyuz'

HİSARCIKLIOĞLU'NDAN 4+4+4 AÇIKLAMASI

TUSKOn Başkanı'nın ardından bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye'nin ekonomik alanda kaydettiği başarıya dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, 'Türkiye tarihin en hızlı büyüyen ülkesi olarak dünya şampiyonu oldu. Bu başarı hikayesindeki ana unsur 10 yıldaki güven ve istikrar oldu. Ben huzurlarınızda bu işin mimarı olan sayın Başbakan'a şukranlarımı sunuyorum' dedi.

Yeni anayasanın şart olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, 'Bu elbise artık eskimiştir. Ve terzisi de millet olmalıdır' şeklinde konuştu. Hisarcıklıoğlu'nun, 4+4+4 eğitim yasasıyla ilgili olarak , 'Alman kolejine çocuğunu gönderene laf edilmeyecek ama din eksenli eğitim söz konusu olunca ayağa kalkılacak. Olmaz öyle şey, yok öyle şey!' sözleri salonda büyük alkış aldı.

Başbakan Erdoğan ise konuşmasında TUSKON üyelerinin ekonomiye katkılarından ötürü teşekkür ederek konuşmasına başladı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

GÖNÜLLER FETH EDİLEREK UFUKLARIN EFENDİSİ OLUNUR

TUSKON'un tüm mensuplarına Türkiye'nin adını dünyaya duyurdukları için, Türk bayrağını en uzak kentlere taşıdıkları için şükranlarımı sunuyorum. Tuskon sırtını çıkar odaklarına dayamadı. TUSKON gibi anadolu kaplanları halktan aldılar halkla paylaştılar birlikte büyüdüler.. Türkiye sizler gibi iş adamlarının gayreti sayesinde yeniden ufukların efendisi oluyor demiştim. Evet, silahla değil, baskıyla değil, dayatmayla değil, Türkiye artık gönüller feth ederek ufukların efendisi oluyor. Türkiye Yeni Zellanda'dan Kanada'ya kadar gönüller kazanıyor. Türkiye başarılı okullarıyla müteahhitleriyle gönüller kazanıyor. Türkiye dünya barışına katkılarıyla gönüllerde yer ediniyor. Türkiye güçlü dirençli ekonomisiyle alan el değil veren el olarak artık parmakla gösteriliyor. Türkiye'nin bugün oluştuğu seviye bizzat milletin belirlediği yerdir..

BİZE BAŞARININ SIRRINI SORUYORLAR

Güney kore'deki nükleer zirvesinde devlet adamları bize bu işin sırrını sordular. Türkiye sırtını millete dayadı. Bütün bu adımın iki önemli kelimesi var. Aslında sır buradadır. Bir güvendir iki istikrardır. Bize yolsuzluk ithamlarını yapanlar bu ülkenin geçmişine bakmaktan kaçınıyorlar. Yav yolsuzlukların olduğu bir ülkede siz kalkıpta Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin km yol yapacaksınız şurada 9 yılda 15 bin km yol yapacaksınız. Nasıl olacak bu?

Özelleştirme konusunda adımlar atıyoruz. Müteşebbüs bu ülkenin iktidarına güveniyor. Bundan önce yarın sabah ne olur diye merak ediyorlardı. Hala bazı muhalif çevreler şunu soruyor; normal seçimler 2015'te mi olacak. ya tabii ki 2015'te olacak. ama dert başka, kafaları nasıl bulandırılacak. dünyanın hangi yerinde 16 ayda bir seçim yapılıyor? Biz geldiğ-imizden beri bunu yapıyoruz. Biz bir kere yaptık. Sadece bir Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde böyle bir adım attık.

SİZ ARKANIZA ÇETELERİ MAFYAYI ALMADINIZ

Siz, arkanıza karanlık güç odaklarını almadınız. Siz arkanıza mafyaları, çeteleri cuntaları almadınız. Siz arkanıza Galata Bankerlerini almadınız. Siz ideoloji ile yürümediniz. Siz dayatmalara boyun eğmediniz siz sadece arkanıza milleti alarak yola devam ettiniz. Bu ülke karanlık odaları, mafyaları, çeteleri cuntaları arkasına almadı. Tam tersine bunların üzerine gitti. Bu hükümet sermayeyi arkasına almadı. Hak sahipleri olanların hizmetkarı oldu. Bu hükümet yetimin garip gurebanının hakkını gözetti. kamu bankalarını zarara uğratan değil kara geçiren hükümet olduk. Vakıf'ın Ziraat'in Halk'ın ne halde olduğunu biliyordunuz. Merkez Bankası'nın kaynaklarını hortumlayan bir hükümet olmadık. Tam tersine bu hükümet Merkez Bankası'nın döviz rezervini 91 milyar dolara yükseltti. Şimdi Allah aşkına soruyorum ya nasıl yolsuzluk yapan bir hükümet oluyoruz. Finans yönetimi çok önemli. Şu anda ebedi alemde olan bir iş adamı bir gün ziyaretime geldi. Biz çok eza çektik dediler. İki şeyi çok iyi yöneteceksin dedi: 1 insanı iki finansı çok iyi yöneteceksin. Mesele gelip burada odaklanıyor. Mesele parayı yönetmek. Eğer sen onu yerli yerinde kullanamıyorsan meseleyi çözemezsin.

Zaten muhassebat hak getire, yanlış adamların elinde kalmış.

BİZE BEN DEMEK YAKIŞMAZ

Sizin de bizim de başarımızın arkasında millet var. Aynı şekilde milletimizle yürümeye devam edeceğiz. Kardeşlerimizle ayrılığa düşmeden el ele yürümeye devam edeceğiz. Bugüne kadar arkadaşlarıma hep şunu söyledim; Bize Ben Demek Yakışmaz. Bizim kitabımızda ben yok biz var. Senlik benlik kavgasına fitne fesada asla prim vermeyeceğiz. Bugüne kadar beraber yürüdüğümüz yolda yine milletle yürümeye devam edeceğiz.

İstanbul'daki yoksul çocukların umuduyuz. Biz Çankırı'daki Trabzon'un, Muş'un, Diyarbakır'ın umuduyuz. Az önce Rızanur kardeşimiz dedi bizler Somali'nin Afganistan'ın Somali'nin Hama'daki Humus'taki masum çocukların umuduyuz. Bu umudu köreltmeyeceğiz. Biz bir kabile devleti değiliz. Biz Devleti Aliyeyi Osmaniye'nin bakiyesi üzerine kurulmuş bir devletiz.

Türkiye'yi bölgesinde güçlendirerek geçmişte olduğu gibi gelecekte de büyük bir devlet olarak anılmaya devam edeceğiz.

DÜN TBMM TARİH YAZDI

Dün TBMM bir kez daha tarih yazdı. Egemenliğin millete ait olduğunu kalın çizgilerle teyit etti. 28 Şubat sürecinin en önemli izi TBMM'nin hür iradesiyle ortadan kaldırıldı. Dün faşijan baskı değil millet iradesi galip geldi. Ve millet iradesi bir kez daha galip geldi. Egemenlik kayıtsız şartsız ifadesi ilk defa yerini buldu: Çoğu kez o ifadeye rağmen çoğu şey yapılıyordu. Statikonun tüm provokasyonlarına rağmen dün tBMM'de millet iradesi hükmünü verdi. Dayatmacı zihniyet dün Ankara'da gereken cevabı aldı. Bir kez daha hür vicdanıyla karar veren milletvekillerini yürekten şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum..

BU MİLLETLE AYNI YÖNE BAKMADILAR

Ana muhalefet aylardır bu düzenlemeye karşı çıkıyorlar. Doğru konuşmuyorlar. Aylardır bu düzenlemeye neden karşı çıktılarını anlatamıyorlar. Komisyonlarda engellemenin dışında bir şey yapamadılar. Tutmuş 12 saat konuşuyor. Benim oğlum dua okur döner döner bina okur. Ah benim kardeşlerim.. Parti Grubu toplantısı Tandoğan Meydanı'nda yapacağım dediğin zaman buna kargalar da güler. Bir şey söyleyemediler. Bunlar hiç bir zaman milletle aynı yöne bakmadılar. Bunlar baş örtüsünün yasaklanmasının ne demek olduğunu bilirler ama üniversite önünde geri çevrilmenin ne demek olduğunu bilmezler. Bunlar ikna odalarının ne demek olduğunu çok iyi bilirler ama o ikna odaklardaki kızların halini bilmezler. Bunlar çocuğunu Kuran kursu'na gönderemeyen anne babanın yürek acısını bilmezler. 15 yaşına kadar çocuklarınızı mahalle camiine gönderemezsiniz dediler. Beni mahalle camiine babam Ali Hoca'ya teslim etti. Ama sen cebir ve şiddetle yasaklıyorsun. Kuran'ı Kerim hakkındaki sözlerini duydunuz mu? Kutsal Kitabımız hepimizin baş tacıdır. Besmeleyle elimize alırız diyor. Ama istiklal şairimizin tanımlaması çok güzel:

AMAÇLARI KUR'AN SÜSLÜ KILIFINDAN ÇIKMASIN

Ya açar bakarız Nazm-ı Celil'in yaprağına,
Yü üfler geçeriz bir ölünün toprağına
İnmemiştir hele Kuran, bunu hakkıyla bilin;
Ne mezarlıkta okunmak, ne de fal bakmak için.

Bunlar kılıfın içerisindeki Kuran'dan korkmadılar bunlar o kılıfın içerisinden çıkartılıp okutulmasından korktular. Tarihleri boyunca Kuran'ı kerimi bir süs olarak gördüler.

1950 yılında Ezan nasıl ki eski diline kavuşmuşsa bu millet de artık dinini öğrenme özgürlüğüne kavuşmuştur. Artık aileler yavrularını Kuran'ı Kerim'i öğrenebilecek.

ZİHİNLERDEKİ PRANGALARI YIRTIP ATALIM

Kesintisiz eğitimin en büyük bedeli siz iş adamları ödediniz. biz meslek liseleriyle ilgili çabamız sonrası bu oranı yüzde 48'e çıkarmış durumdayız. Yeni yasayla yüzde 65'e kadar yükseltmeyi hedefliyoruz. Büyüyen bir ekonominin artık çok daha kalifiyeli bir şekilde yetiştirilmesini sağlayacağız. Artık eğitimin önünde bir engel yok. Biz devlet olarak vatandaşın önünde tercihleri koyuyoruz. nereyi isterse orayı seçecekler. Artık zihinlerdeki prangaları kırıp atalım. Bırakın yavrularımız nereye isterse gitsin. Eğer kazanırsa gidecek.

Kaynak:Ensonhaber
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #1767
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Başbakan Erdoğan'dan tarihi ziyaret

Vahşetin ardından Uygur Bölgesi'nde ilk Başbakan: Erdoğan Urumçi'de Uygur Türklerini ziyaret edecek
esh98

Başbakan Tayyip Erdoğan, 2009 yılında 150 Uygur Türk'ünün hayatının kaybettiği olayların ardından, "Vahşete varan olaylar, soykırım" değerlendirmesini yaptığı Çin'in Sincan Özerk Bölgesi'ni ziyaret edecek. Erdoğan'ın tarihi ziyaretinde kendisine işadamları ve kalabalık bir heyet eşlik edecek.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, daha önce 150 Uygur Türk'ünün hayatının kaybettiği olayların ardından, "Vahşete varan olaylar" değerlendirmesini yaptığı Çin'in Sincan Özerk Bölgesi'ni ziyaret edecek. Erdoğan'ın tarihi ziyaretinde kendisine işadamları ve kalabalık bir heyet eşlik edecek.

BAŞBAKAN SIFATIYLA İLK ZİYARET

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 2009 yılında, "vahşet, soykırım" diyerek sert şekilde eleştirdiği olayların yaşandığı Uygur Türkleri'nin yaşadığı Sincan Özerk Bölgesi'ni ziyareti için Çin ile yoğun bir diplomasi trafiği başlatıldı. 8-11 Nisan tarihlerini kapsayan 3 ayaklı ziyarette Başbakan Erdoğan, Pekin, Shangay ve Urumçi'yi ziyaret edecek. Bu gezi, Başbakan Erdoğan'ın, Başbakan sıfatıyla Çin'e yapacağı ilk ziyaret olması özelliğinin yanı sıra; Uygur Türkleri'nin yaşadığı Sincan bölgesine de Türkiye'den Başbakan düzeyinde ilk ziyaret olacak. Ziyaretin, Uygur Türkleri'nin sorunlarının çözümü ve Çin ile ilişkilerde yeni bir sayfa açacağı yorumları yapılıyor. Başbakanı Wen Jiabao'nun davetlisi olarak Çin'e gidecek olan Erdoğan, Urumçi'de kurulması planlanan Türk Sanayi Bölgesi'ni ziyaret edecek. Başbakan Erdoğan, iki ülke işadamlarının bir araya geleceği Türkiye - Çin İş Forumu'na da katılacak. Başkent Pekin'de de iki ülke arasında çeşitli anlaşmalar imzalanacak. Kalabalık bir heyetle Çin'e gidecek Erdoğan'a Türk işadamları ve gazeteciler de eşlik edecek. Başbakan Erdoğan'ın ziyareti; iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği imkanlarının artırılması ve ihracatçı firmaların Çin pazarında daha etkin olmaları amacını da taşıyor.


CUMHURBAŞKANI GÜL GİTTİ

Son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu Türkistan'ı ziyaret etmiş ve birkaç gün sonra 5 Temmuz 2009'da çok sayıda Uygur Türk'ünün hayatını kaybettiği Urumçi olayları yaşanmıştı. Başbakan Erdoğan Doğu Türkistan'daki olayları vahşet olarak nitelendirmiş ve sorumlularının adalet karşısında hesap vermesi için konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi nezdinde gündeme taşıyacaklarını söylemişti. Erdoğan, İtalya'daki bir toplantı sırasında da burada, "adeta bir soykırım yaşandığını" ifade etmişti. Dışişleri Bakanlığı ise kısa bir süre sonra, "Çin'in iç işlerine karışmak gibi bir niyetlerinin olmadığını" açıklamıştı. Urumçi'yi daha önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da ziyaret etmiş; Çağlayan'ın ziyaretinde de protokol gerginliği yaşanmıştı. Başbakan Erdoğan da 2003 yılında AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Çin'i ziyaret etmişti.

ÇİN-TÜRKİYE STRATEJİK İŞBİRLİĞİ

Tarihi ziyaret öncesinde Çin Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Batı Asya ve Kuzey Afrika İşleri Genel Müdürü Lu Jian, Çin ve Türkiye ekonomilerinin geliştiğini, dünya ekonomisindeki etkinliklerinin arttığını belirterek, "Bu yüzden Türkiye ve Çin'in IMF ve Dünya Bankası'nda daha fazla sesi olmalı. Buralarda ortak hareket edersek, daha etkili olabiliriz. Çin ve Türkiye arasındaki stratejik işbirliğinin bu tür alanları da kapsaması lazım" açıklamasını yaptı. Jian, iki ülke ticaret hacminin 20 milyar doları aştığını belirterek, her alanda ivme kazanan ilişkilerin bu miktarı daha da yukarılara çıkartacağına inandığını, Çin'in iki ülke arasındaki ticaret hacmini 40 milyar dolar olarak hedeflediğini söyledi. Çin firmalarının Türkiye'de büyük yatırımlar yaptıklarını, projeler üstlendiklerini anlatan Jian, Ankara-İstanbul arasındaki hızlı tren hattının 2. etabının bu projelerden biri olduğunu, Çinli firmaların takip ettiği baraj projelerinin sayısının her geçen gün arttığını ifade etti.

Kaynak:Ensonhaber
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #1768
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Bakan Kılıç hakkındaki gensoruya ret

Spor Bakanı Suat Kılıç hakkındaki gensoru önergesi reddedildi..
esh 32023

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi. Genel Kurul'da, CHP'nin, Kılıç hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması konusunda, CHP, MHP, BDP ve AK Parti grupları adına yapılan konuşmaların ardından, Bakan Kılıç, hakkındaki iddialara yanıt verdi. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Genel Kurul'da yapılan oylamada, gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.


________


Spartacus dizisinde öyle bir türkü çaldı ki

Dünyanın en çok izlenen dizilerinden Spartacus'te Asker Türküsü çalındı..
esh4422 1



Amerika'da yayınlanan ardından da büyük ilgi gören "Spatacus" adlı dizi, gösterildiği ülkelerde TV'lerde erotik ve kanlı sahneleri nedeniyle tartışma yaratıyor.

Son olarak ''Spartacus: Kan ve Kum'' adlı televizyon dizisinin yıldızı Andy Whitfield, 39 yaşında hayata veda etmişti. Dizi de dikkat çeken bir diğer karakter de 90’lı yıllarda Zeyna dizisiyla hafızalarda yer eden Lucy Lawless'ti. Başrol oyuncusu Andy Whitfield'ın lenf kanseri tedavisi nedeniyle ilk sezonun sonunda ara veren 'Spartacus: Blood and the Sand' dizisinin yapımcıları bir süre sonra yeni başrol oyuncusu arayışına girerek Liam McIntyre ile anlaşmıştı.

ASKER TÜRKÜSÜ SÖYLENDİ

Spartacus Vengeance dizisinin 10. Bölümünde ise herkesi şaşkına çeviren bir sahne vardı. Daha önceki bölümlerde çocuğunu kaybeden Lukreşya’nın, doğurmak üzere olan Ilithyia karakterine canlandıran Viva Bianca'nın çocuğunu alıp intihar ettiği sahnede Asker Türküsü çaldı. Dizinin fanatikleri o sahnede çalan türkü karşısında adeta şaşkına döndü.

__________


Alaattin Çakıcı'nın yeni kalacağı cezaevi

Alaattin Çakıcı, bu sabaha karşı İzmir’deki Buca 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne nakledildi.
esh1047

Suç örgütü lideri olmaktan hükümlü Alaattin Çakıcı, cezasını çektiği Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden, bu sabaha karşı İzmir'deki Buca 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

Alaattin Çakıcı için önceden kendisine bildirilmeden ve avukatına haber verilmeden nakil kararı alındı. Kandıra'daki Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden sabaha karşı saat 04.00'te güvenlik önlemleri altında alınan Alaattin Çakıcı, İzmir'deki Buca 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne götürüldü. Nakil gerekçesiyle ilgili açıklama yapılmazken buna tepki gösteren Alaattin Çakıcı, avukatı Mehmet Barış Yahya aracılığı ile yaptığı açıklamada, "Bu nakil Alaattin Çakıcı'yı yok etmek için uygulanmışsa buna güçleri yetmez. Allah'ın ipine sarılanın, rabbine teslim olanın canını Allah'ın dışında kimse alamaz, ölüm sadece vesiledir" dedi.

Kandıra F Tipi Cezaevi'nde geçen ay iş atölyesine gelen malzemeler arasına parçaları gizlenerek sokulan silah ve mermiler ele geçmiş, olayla ilgili aralarında infaz koruma memurlarının da bulunduğu bazı kişiler gözaltına alınmıştı. Alaattin Çakıcı da Adalet Bakanlığı'na yazdığı mektupta bu silahla kendisinin öldürülmek istendiğini ileri sürmüştü. Bununla ilgili Alaattin Çakıcı'nın ifadesi alınmış ve soruşturma açılmıştı.

Kaynak:Ensonhaber
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012       Mesaj #1769
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Suriyeli doktor Davutoğlu'nu duygulandırdı

Suriye Halkının Dostları toplantısında içinde bulundukları zor koşulları anlatan doktor, Davutoğlu'nu duygulandırdı.
esh3562

Suriye'den kaçarak geldiği İstanbul'da Suriye Halkının Dostları Grubu toplantısında içinde bulundukları zor koşulları anlatan ve rejime bağlı güçler tarafından kardeşi öldürülen doktorun durumu, gerek katılımcıları gerekse Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu duygulandırdı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da düzenlenen Suriye Halkının Dostları Grubu İkinci Konferansı'na Suriye'den kaçarak gelen doktor, ülkesinde çektikleri sıkıntıları aktardı ve kardeşinin rejime bağlı güçler tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bunun üzerine toplantı sonunda doktorun yanına giderek, başsağlığı dileklerini iletti.

Bakan Davutoğlu, konferans sonundaki basın toplantısında doktorun anlattıklarının herkesi çok etkilediğini belirtmişti.

_________


Demokrasi ve laiklikten sapmanın çıkışı olamaz

Erdoğan'ın Harp Akademileri'nde neler söylediği ilk kez ortaya çıktı.
esh6915


Erdoğan 23 Mart'ta Harp Akademileri'nde "Demokrasideki kesintilerin hiçbirinden ülkenin kazançlı çıktığını görmedik. Ülke on yıllarını heba etti. Demokrasiden, hukuktan, laiklikten ve sosyal devlet ilkesinden sapmış bir Türkiye'nin çıkışı olamaz" dedi.

DEMOKRASİ VE HUKUK MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 23 Mart'ta İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'nda verdiği konferansta, "Yakın tarihte, demokraside yaşanan kesintilere bakıldığında, hiçbirinden ülkenin kazançlı çıktığını görmedik. Her kesinti döneminde, ekonomi çok ciddi yaralar aldı, demokrasi sarsıldı, hukuk tartışılır hale geldi ve ülke on yıllarını heba etti" dediği öğrenildi.

LAİKLİKTEN ÇIKIŞ OLMAZ

Başbakan Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı'nda verdiği konferansta, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa'da 'Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti' olarak tanımlandığına işaret ederek, "Demokrasiden, hukuktan, laiklikten ve sosyal devlet ilkesinden sapmış bir Türkiye'nin çıkışı olamaz" sözlerine yer verdiği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör karşısında sergilediği dirayet ve cesaretin takdire şayan olduğunu belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetler'imizi en güçlü şekilde desteklemeye, teşvik etmeye, tüm ihtiyaçlarını noksansız olarak karşılamaya devam edeceğiz" dediği vurgulandı.

GÜVENLİK YETMEZ

Terör sorununun salt güvenlik tedbirleriyle çözülemeyeceğini vurgulayan Erdoğan'ın, "Güvenlik tedbirleriyle eş zamanlı olarak, kalkınma ve demokratikleşme adımlarımızı da atmaya devam edecek, terörün beslendiği bataklığı da kurutacağız" ifadesini kullandığı öğrenildi.

Erdoğan'ın konuşmasında, terörle mücadelenin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt dışında barışın tesisi için üstlendiği misyonlara, Harp Akademileri Komutanlığı'nın eğitim faaliyetlerine de değindiği ifade edildi.

DESTEĞE DEVAM

Erdoğan'ın, hükümet olarak son 9 yılda başlattıkları kalkınma seferberliği çerçevesinde savunma sanayi alanında kaydedilen ilerleme ve başarılara da geniş yer ayırdığı konuşmasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri'mizi, barışa hizmet eden, caydırıcı bir güç olarak, göz bebeğimiz bir kurum olarak desteklemeyi sürdüreceğiz" sözlerine yer verdi kaydedildi.

Erdoğan'ın, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olma yolundaki hazırlıklarını kararlı biçimde sürdürdüğüne işaretle, "Yüzümüzün Avrupa'ya dönük olması, Doğu'ya, Güney'e, Kuzey'e sırtımızı dönmemiz anlamına gelmiyor" dediği öğrenildi.

KOMUTANLAR DİNLEDİ

Başbakan Erdoğan'ın, Harp Akademileri Komutanlığı'nda, Genelkurmay Başkanı Necdet Özer, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akan, öğretim elemanları, öğrenci subaylar ve misafir askeri personele hitaben yaptığı konuşma yaklaşık 40 dakika sürdü.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da basına kapalı olarak gerçekleştirilen konferansın dinleyicileri arasında yer almıştı.

GENELKURMAY BAŞKANI DA DİNLEDİ

Başbakan Erdoğan'ın, Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki konferansını Genelkurmay Başkanı Necdet Özer ile diğer komutanlar, öğretim üyeleri, öğrenci subaylar dinledi. Konuşma 40 dakika sürdü.


__________


Kılıçdaroğlu: Halka daha fazla gideceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sivrihisar'ı ziyaret etti.
esh 51088


Kılıçdaroğlu, ''Halka daha fazla giderek, daha fazla oturup, konuşup, derdini dinleyerek, onların değerlerine saygı göstererek onlarla yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, İkinci İnönü Zaferi'nin 91. yıl dönümü dolayısıyla Bilecik ve Eskişehir'de düzenlenen törenlerin ardından Ankara'ya dönerken Eskişehir'in Sivrihisar ilçesini ziyaret etti.

CHP'DEN BAŞKA PROJE ÜRETEN YOK

Çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, CHP'nin zamanında halkla çok buluşamadığını, projeler üretemediğini söyledi.

Şimdi Türkiye'de proje üreten tek parti olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Aile sigortasından tutun tarıma, askerliğe kadar, ne yapacağımızı anlattık. Emekliliğe intibak derken önce 'bunlar uygulanamaz' denildi. Şimdi 5 projemizi aldılar ve uyguladılar. Başbakan 'okullarda süt dağıtacağız' diyor. Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi onu 2005'ten beri yapıyor. Şimdi söz sizindir, milletindir. Siz nasıl karar verirseniz memleket öyle yönetilir. Dışardan adam getirtip, oy kullandırmadık. Bu oyların AKP tarafından alınmasında bizim de kabahatimiz var. Ama bunları kapatacağız. Halka daha fazla giderek, daha fazla oturup, konuşup, derdini dinleyerek, onların değerlerine saygı göstererek onlarla yolumuza devam edeceğiz. Bir dönem çok fazla halkla iç içe değildik. Ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Bizi şikayet eden vatandaşlar da var. Beni eleştiriyor demek ki benim bir kusurum var. Vatandaş haklı, benim görmediğim kusuru o görüyor. Bazen beni arıyor 'başkan saçın uzamış tıraş ol' diyor.''
-''Bu paketin içinde 20 milyar dolarlık ihale var''-

Bir vatandaşın ''Siz Başbakan ile görüşseniz, belki o bizim buradaki sıkıntılarımızı bilmiyordur. Bize çözüm bulacak bir görüşme yapsanız'' demesi üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Başbakanın annesi vefat ettiğinde başsağlığı için evine gittim. Kendisi ameliyat oldu, AKP Genel Merkezi'nde ziyaret ettim. Bu 4 4 4 konuşulurken 'Sayın Başbakan, bak konu çok önemli bir konudur, oturup konuşalım' dedim. 'Vay efendim ben seninle mi konuşacağım' diyor. Ben ne diyeyim şimdi? 'Her şeyi ben bilirim' diyor. Bu kanun hükümet programında, kalkınma planında, Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planı'nda yok. Hiçbir üniversitenin, öğretmen kuruluşunun haberi yok. 5 milletvekili götürdü, kanun teklifini verdi ve hiçbiri eğitimci değil. Bu paketin içinde 20 milyar dolarlık ihale var. 2030 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütün ihaleleri İhale Kanunu'nun dışına çıkarıldı. 'Kuran dersini seçmeli getirdik' diyorlar. Efendim, bunu kanuna yazmaya gerek yok. Milli Eğitim Komisyonu isterse zaten bunu koyar. Mesela Arapça dersi getirdiler, bunun için kanun mu çıkardılar? Milli Eğitim Bakanlığı 'ilköğretime Arapça dersi koyacağım' dedi, koydu. Hangi baba isterse çocuğunu göndersin.''


____________


İşte 14 soruda 4+4+4


İşte 4+4+4 olarak adlandırılan yeni sistemle ilgili en merak edilen sorular ve cevapları...
esh9050


Büyük tartışmaların ardından yasalaşan ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yeni eğitim sistemi 2012-2013 eğitim yılında uygulanmaya başlanacak. Ancak yeni sistemle ilgili vatandaşın kafasında birçok soru işareti var.

İşte 4+4+4 olarak adlandırılan yeni sistemle ilgili en merak edilen sorular ve cevapları...

Okula başlama yaşı kaç olacak?

Kafaları en çok karıştıran konulardan biri de okula başlama yaşı oldu. Bu seneye kadar çocukların ilköğretime başlama yaşı 72-84 ay aralığındaydı. Ancak yeni sistemle okula başlama yaşı 60 ay ile 72 ay arasında olarak belirlendi. Buna göre, 6 yaşından gün alan çocuklarla 7 yaşından gün alan çocuklar, ay farkına bakılmadan okula alınacak.

İlkokul bitince diploma alınacak mı?

Yeni sisteme göre, ilk 4 yıl öğrenciye bilgi vermekten çok okuma, yazma, kavrama ve oyuna dayalı bir sistem olacak. Öğrencinin yeteneklerini keşfetmesi sağlanacak. Ortaokula geçerken yeteneklerine göre okul belirlenecek. Ortaokula geçişte sertifika verilecek. Sertifika diploma yerine geçmeyecek.

4'üncü sınıftan sonra meslek seçimi olacak mı?

Yeni sistemin ilk kademesi olan 4 yıl bittikten sonra öğrenci ortaokula geçecek ve önüne 3 seçenek çıkacak: Genel ortaokul, mesleki / teknik ortaokul ve imam hatip ortaokulu.

Ortaokulda hazırlık sınıfı olacak mı?

Bütün ortaokullarda eğitim esnek olacak ve ilk yıl yabancı dil hazırlık okutulacak. Eski sistemde ortaokulda seçim hakkı yoktu ve yabancı dil hazırlık sınıfları yaygın değildi. Hazırlık sınıfı özel okullarda vardı.

Kur'an seçmeli mi zorunlu mu olacak?

Genel ortaokulda İngilizce ağırlıklı eğitim verilecek. Matematik, Türkçe ve fen gibi zorunlu derslerinin yanı sıra seçmeli dersler olacak. Yasada Kur'an-ı Kerim ve Hz Peygamber'in hayatı dersleri seçmeli ders olarak belirtildi. Ancak diğer seçmeli dersler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek. Öğrenciler ikinci bir yabancı dili de seçebilecek.

Meslek liselerinin orta bölümü açılacak mı?

Evet, 28 Şubat'la birlikte kapanan meslek ve teknik liselerinin orta kısımları yeniden açılıyor. Bu okullarda da eğitim modeli esnek bir yapıda olacak. Ortaokullarda öğrenci pratikten çok kitap üzerinde eğitim alacak. Öğrenci veya veli isteği doğrultusunda kısa programla fark derslerini vererek ortaokullar arası geçiş yapabilecek. Bu diğer ortaokullarda da geçerli olacak.

İHL'lerin orta kısmı açılıyor mu?

Yeni yasayla İmam hatip Liseleri'nin orta kısımları açılıyor. İmam hatip ortaokullarında da esnek eğitim modeli olacak ve diğer okullarda görülen dersleri seçmeli ders olarak alabilecek. Öğrenci zorunlu olarak Arapça ve İngilizce ders görecek ve isteği doğrultusunda seçmeli ders olarak diğer yabancı dilleri de seçebilecek. Bu okullarda Kur'an-ı Kerim dersleri basitleştirilerek gösterilecek.

Orta kısımda staj ve çıraklık olacak mı?

Hayır. Staj lisede başlayacak. Mesleki/teknik liselerde seçmeli ders ve yatay geçiş imkanı olacak. Öğrenci bölümüyle ilgili çıraklık eğitimi almak isterse 1 yıl okuduktan sonra staj eğitimi alabilecek. Öğrenci seçmeli ders olarak "Kur'an" ve "Peygamber'in Hayatı" derslerini alabilmesinin yanı sıra fen liselerinde gösterilen dersler veya yabancı dil seçenekleriyle eğitim alabilecek.

8'inci yıldan sonra ne olacak?

İkinci 4 olan ortaokul bittikten sonra öğrenciye yine diploma yerine hangi alanda eğitimini bitirdi ise sertifika verilecek. Öğrencinin lisede karşısına 4 farklı lise seçeneği çıkacak. Ancak öğrenci ortaokuldaki devamı olan liseyi değil de diğer okulları tercih edebilecek.

Genel liselerde eğitim nasıl olacak?

Genel liseleri tercih eden öğrenci yabancı dil ağırlıklı dersler alacak. Benzer yetenekteki çocuklarla özel sınıflar açılacak. Ayrıca öğrenci, isterse, sosyal bilimler, güzel sanatlar ve imam hatiplerin derslerinin yanısıra Kur'an-Kerim ve Peygamber'in Hayatı derslerini alabilecek.

İkinci 4'te açıköğretimi kimler seçebilecek?

En büyük tartışmayı yaratan maddelerden biri de 4'üncü sınıftan sonra isteyenlerin açıköğretimi seçebilmesi konusundaydı. Ancak hükümet bu maddeyi geri çekti. Sadece özürlüler gibi dezavantajlı gruplar ile üstün zekalıların da içinde bulunduğu kişiler açık öğretimden yararlanabilecek. Kimlerin açıköğretime gidebileceğine Bakanlar Kurulu karar verecek. Bu öğrencilerin sayısı örgün eğitim alacak öğrencilerin sayısının yüzde 1'ini geçmeyecek.

Diploma ne zaman alınacak?

Öğrencilere diploma 12 yılın sonunda verilecek ve tek diploma olacak. Öte yandan öğrencinin 4 yıl veya 8 yıl okumasının bir anlamı olmayacak ve öğrenci okulu yarıda bıraktığı takdirde eğitimsiz sayılacak. Ancak ortaokulu tamamlayanlara ilköğretim sertifikası verilecek.

Alevilik ve Hristiyanlık da seçmeli ders olacak mı?

Yeni eğitim sistemiyle birlikte isteğe göre okullarda İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinin yanı sıra Kürtçe eğitim de verilebilecek. Okullarda İslam dininin yanı sıra isteğe göre Hristiyanlık, Musevilik, Alevilik ve Süryanilik gibi din ve mezheplerde de eğitim verilebilecek.

Meslek lisesini bitirenlerin katsayı farkı kalktı mı?

Evet, meslek liselerine üniversite giriş sınavlarında uygulanan katsayı yeni yasayla kaldırıldı. Meslek lisesi kökenli adaylara kendi alanlarına ilişkin tercih yaptıkları durumunda eklenen artı puanın kat sayısı da kaldırıldı. Üniversiteye yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların orta öğretim başarıları da dikkate alınacak.

________


Suriyeli isyancılara maaş

Suriye'nin Dostları Toplantısı'nda saf değiştiren Suriyeli askerlere de maaş ödeneceğini açıklandı.
esh5977 1


Suriye'de Beşşar Esad yönetimine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu mensuplarına maaş bağlanacak. İsyancılara ödenecek para ise Körfez ülkelerinden gelecek.

DÜZENLİ MAAŞ BAĞLANACAK

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galiyun, "Konsey, Özgür Suriye Ordusu mensubu tüm subay, asker ve diğer kişilere düzenli bir maaş bağlayacak" dedi.

Suriye Ulusal Konseyi'nin bir temsilcisi de, daha fazla parasal kaynağın, dağınık haldeki Özgür Suriye Ordusu'nun kontrollü bir güce dönüşmesini sağlayabileceğini ve Suriye ordusundan kopmaları teşvik edebileceğini umduğunu söyledi.

İstanbulda dün yapılan toplantıda, özellikle Suudi Arabistan gibi bazı ülkeler, Suriye'deki isyancıların silahlandırılması çağrısında bulundu.

Ancak aralarında Türkiye ve ABD'nin de bulunduğu bazı ülkeler, topyekûn bir iç savaşa yol açabileceği kaygısıyla isyancıların silahlandırılmasına karşı çıkıyor.


Kaynak: Ensonhaber
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012       Mesaj #1770
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Kışlada oral sekse zorladılar iddiası

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nda Er T.A'ya dört devredaşı zorla oral seks yaptırdı
esh 25210

Taraf'tan Remzi Budancir'in haberine göre, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nda askerlik yapan T.A. adlı eri zorla koğuşa sokup tehdit ve darpla oral seks yaptıran dört asker hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Korkunç saldırıya maruz kalan T.A. psikolojisi bozulduğu gerekçesiyle erken terhis edildi.

İDDİANAME ŞÖYLE HAZIRLANDI..

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre olay 12 Temmuz 2009 tarihinde 7. Kolordu Komutanlığı'nda yaşandı. İddianamede olay şöyle anlatıldı: "Olay günü saat 13.00 sularında mağdur T.A'nın lavabodan çıkıp yemekhaneye doğru gittiği sırada şüphelilerden R.S. ve H.G'nin mağduru kollarından tutup sürükleyerek 1 no'lu koğuşa götürdükleri, mağduru burada yere yatırarak yüzüne çarşaf doladıkları ve iç çamaşırını indirdikleri kaydedildi. Mağduru soyan şüpheliler, kendilerine oral seks yapmasını istedikleri, T.A'nın buna direnmesi üzerine şüphelilerin T.A'yı tehdit ederek, "Seni öldürürüz, dişlerini sökeriz" diyerek tekmeledikleri belirtildi. Tehdit nedeniyle mağdurun korktuğu ve şüphelilerin istekleri doğrultusunda oral seks yaptıkları kaydedildi."Titreyerek ağlıyordu İddianamede olayın nasıl anlaşıldığı da anlatıldı: "Şüpheliler oral seks yaptığı sırada Ü.S. adlı er konuşmaları duyunca gizlice koğuştan çıkarak durumu görevli inzibatlara anlattı.

İnzibatlar koğuşun kapısına geldiklerinde kapının açılmadığı, kapının arkasına ranza
konulduğunu görünce bir inzibat pencereden içeri girdi. Girdiği sırada iki şüpheli T.A'yı ranzanın altına saklamaya çalışırken inzibatları gören T.A. bağırarak yardım istedi. İnzibatlar mağduru ranzanın altından çıkardıkları sırada mağdur titreyerek ağlıyordu."

15 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede mağdurun beyanları, olay tutanağı ve tanık anlatımlarına göre şüpheliler O.D, B.G, R.S ve H.G'nin fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek mağdura cebir ve şiddet uyguladıkları kaydedilerek her biri hakkında 15 yıl hapis cezası istendi.İddianamenin kabulünün ardından Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya katılan sanıklar suçlamaları reddetti. Talimatla ifadesi alınan T.A. ise olayın iddianamede anlatıldığı gibi yaşandığını belirterek psikolojisi bozulduğu için erken terhis edildiğini söyledi. Mahkeme heyeti ifadesi alınmayan diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

______


Memurun gözü kulağı bugün TBMM'de

Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme için beklediği yasa tasarısı bugün Meclis'te..
esh 16714


Memurların ve memur emeklilerinin gözü kulağı Meclis'te. 2012 yılı zamlarının belirleneceği toplu sözleşmenin yapılması için gerekli yasanın çıkmasını bekleyen memurlar, Meclis'ten gelen haberlere kilitlenmiş durumdaKamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı bugün Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Tasarının yasalaşmasıyla birlikte hükümet memurların zammını 15 Mayıs 2012'ye yetiştirmeyi hedefliyor. Zam 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacağı için 5.5 aylık fark birden ödenecek.

2B DE GENEL KURUL'DA

Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde bu hafta 2B olarak adlandırılan orman özelliğini yitirmiş arazilerinin satışını öngören Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı ile Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı da yer alıyor. 3 tasarı da temel kanun olarak görüşülecek.Genel Kurul, bugün, yarın, 4 Nisan Çarşamba ve 5 Nisan Perşembe günleri saat 00.00'a kadar çalışacak.

_________


Zeynep Erbakan: Davamı geri çekmiyorum

'Gazeteleri okumuyorum. Gelişmeleri takip etmiyorum. Davayı da çekmeyeceğim.'
esh 37789


Eski eşine "dayak ve boşanma", kardeşlerine "mal kaçırma" davaları açan eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın kızı Zeynep Erbakan bu defa da şantaj davası ile gündeme geldi. Zeynep Erbakan bir gazeteye yaptığı açıklamada, dava açtığı Murat Çankaya'nın, "Onunla sevgiliydik, üç ay birlikte olduk" iddialarına gülerek, "Fotoğrafı gördüğünüz zaman olup olamayacağına siz karar verin" demişti.

Vatan gazetesinin ulaştığı Zeynep Erbakan hâlâ teyzesinin vefatıyla ilgili işlerle
ilgilendiğini, cenaze evinde olduğunu belirterek, soruların büyük bölümünü yanıtsız bıraktı. Kardeşlerinin kendisi hakkında "Vasi tayin etmek istediği" iddialarıyla ilgili konuşmayan Zeynep Erbakan, "Gelişmelerle ilgili bilgim yok" demekle yetindi. Zeynep Erbakan, gazeteleri ve televizyon haberlerini takip etmediğini de söyledi. "Açtığınız davayı geri çekmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Zeynep Erbakan, kararlı şekilde, "Hayır, davayı geri çekmeyeceğim" yanıtını verdi.

GÖREVDEN ALINACAK MI?

Zeynep Erbakan bu sözleriyle Genel Merkezin başlattığı 'Uzlaşma' turlarını da bir bakıma sonlandırmış oldu. Aralarında Necmettin Erbakan'a en yakın isimler olan eski Genel Başkan Recai Kutan, Fehim Adak, Şevket Kazan ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın da bulunduğu çok sayıda isim Zeynep Erbakan'ı ikna etmek için uğraşmıştı. Kulislerde, "Zeynep Erbakan, SP Kadın Kolları Başkanlığı görevinden alınacak mı?" sorusu dolaşmaya başladı. Erbakan'ın psikolojik durumunun bu göreve uygun olmadığını savunan partililerin bu talebine karşılık Genel Merkez'den muhalif kanada, "Şu aşamada böyle bir şey söz konusu olamaz. Zeynep Hanım görevinin başında kalacak" mesajının gittiği öğrenildi.

3 MİLYON TL TARTIŞMA YARATTI

Zeynep Erbakan'ın ilginç açıklamaları SP kulislerini sarsmaya devam ediyor. Erbakan'ın bir gazeteye yaptığı açıklamada, "Kardeşlerim davadan vazgeçmem için 1 milyon TL değil 3 milyon TL teklif ettiler. Başıma gelip imzala deyince ben de 'Hayır' dedim. Hatta avukatım bana 'Hocanın serveti 3 milyon değildir. Sakın böyle bir şey imzalama' dedi. Ben de imzamı atmadım" sözleri, tartışma konusu oldu.

SAADET'TE ERBAKAN ÇATLAĞI

SP'de muhalefet kazanı da kaynamaya başladı. SP kurucu üyesi Necmettin Aydın geçtiğimiz hafta bir basın açıklaması yaparak, Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın istifasını istedi. Kamalak'tan "İstifa yok" sinyali gelirken, Zeynep Erbakan'ın dava süreciyle başlayan gerilimin bir yol ayrımıyla sonuçlanabileceği de belirtiliyor. Kurucu üye, psikolog Necmettin Aydın, Erbakan kardeşlerle ilgili de şu yorumu yapmıştı:
"Durum bilinmesine rağmen Zeynep Hanımefendi'nin günlerce teşkilat teşkilat dolaştırılarak kardeşlerinin, Fatih Erbakan'ın aleyhine konuşturulduğu anlaşılmaktadır. Kamalak'ın 'Bu mesele kardeşler arası miras kavgasıdır, partiyi ilgilendirmez' sözü ile eşinden ve çocuklarından kopmuş bir kişinin kardeşlerine karşı da kışkırtıldığı çok açıktır. Böyle bir yaklaşım, aile bağlarından kopartılmış ve sağlık raporundan anlaşıldığı kadarıyla rahatsız bir kadının depresyonunu artıracağı kesindir. Söz konusu ruh haliyle Zeynep Hanımefendi'nin ciddi manada özellikle kendisine zarar verecek yanlış kararlar alması da kuvvetle muhtemeldir."


__________



Harvardlı Prof'un ezber bozan Esad çıkışı

Dünya Esad ile devam etmek durumunda olabilir. Kimse Suriye'de durumun Esad sonrası daha kötüye gitmesini istemiyor.
esh4851


Suriye'de yaşanan ayaklanmalar sonrasında Ortadoğu'daki siyasi dengelerin tümüyle
değiştiğini belirten Harvard Üniversitesi ve Emmanuel College'dan Prof. Dr. Lenore Martin 'Artık çok kutuplu değil; ABD ve İran etrafında toplanan iki kutuplu bir Ortadoğu var. İran'ın etrafında Suriye, merkezi Irak yönetimi ve Hizbullah'ı sayabiliriz. ABD'nin etrafında ise İsrail, Ürdün ve Körfez ülkeleri var. Türkiye'nin bu iki kutup arasında yerini belirlemesi gerek' diyor.Akşam'dan Şenay Yıldız'a konuşan Prof. Dr. Lenore Martin, Beşar Esad konusunda ezber bozan şu ifadeleri kullandı..

ESAD KALABİLİR

- Esad kalabilir mi yani?

Aktörleri tanıdığım kadarıyla, bence böyle bir şans var. Eğer kalmazsa, bu ordudan çok üst düzey birinin tavır değiştirmesiyle sağlanabilir. Bu olmazsa, dünya Esad ile devam etmek

durumunda olabilir. Kimse Suriye'de durumun Esad sonrası daha kötüye gitmesini istemiyor.

- Bütün oyun planı Esad'ın gitmesi üzerine kurulu olan muhalefetin artık müzakereyi düşünmesi de gerekli mi?

Evet, bence bunu yapmalılar. Elbette bu, müzakerelerle ne kazanacaklarını bilemedikleri halde Esad'a meşruiyet vermeleri ve kendi meşruiyetlerini kaybetme gibi riskler barındıran bir yol ama her şey uluslararası toplumun onlara ne mesaj vereceğiyle ilgili. Suriye'de çok karmaşık bir durumla karşı karşıyayız. İki ayrı muhalif grup var ve ne kadar ortak hareket edebilecekleri şüpheli. Muhalefetten kişiler bile bana 'Ne yapmak istediklerinin belli olmadığını' anlattı. Kendilerin de ne yapacaklarıyla ilgili inanılmaz şüpheleri var. Bu nedenle, dış dünyada muhaliflere istedikleri askeri yardımı yapmak konusunda ciddi bir var. Çünkü bu bir iç savaşı desteklemekten başka bir anlama gelmiyor.


________



Dolmabahçe'de bomba paniği

Bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirilen bombanın cinsi henüz öğrenilemedi.
esh9058


Dolmabahçe Caddesi üzerinde sabah saatlerinde temizlik görevlileri tarafından fark edilen şüpheli çanta, polise bildirildi. Olay yerini güvenlik çemberine alan polis caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı.

Bomba imha uzmanları, olay yerinde bir süre inceleme yaptıktan sonra şüpheli çantayı fünye yerleştirerek patlattı. İncelemeler sonrası çantanın içinde bomba olduğu tespit edildi. Bombanın cinsine yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı. Polisin çevrede araştırması sürüyor.

PAKETTEKİ BOMBA FÜNYE İLE PATLATILDI

Beşiktaş'taki Swissotel'in Dolmabahçe Caddesi tarafından girişinde duvar kenarına bırakılan paket nedeniyle polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bir süre sonra gelen bomba uzmanı ekipler paketi fünye ile patladı. Büyük bir gürültü ile patlayan pakette bomba olduğu belirlendi. Polisin çevredeki önlemleri devam ediyor. Olaydan sonra Dolmabahçe Caddesi tek taraflı araç ve yaya trafiğine açıldı.


_________


Hillary Clinton: Çok güçlü bir konuşmaydı

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde 2 saat görüştü
esh7955


İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2. Suriye Halkının Dostları Grubu Konferansı, 82 ülkeden ve uluslararası örgütlerden temsilcileri bir araya getirdi.

İlki 24 Şubat’ta Tunus’ta yapılan konferansa Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sert konuşması damga vurdu. Erdoğan, açılış oturumunda, "Kendi halkına zulmeden bu rejimin iktidarda kalmasını

sağlayacak hiçbir planı desteklememiz söz konusu olamaz ve olmamalıdır. Üzerimize düşen esas sorumluluk, söylem birlikteliğinin gereği olan eylem birlikteliğini de sağlamaktır" dedi.

ÇOK GÜÇLÜ BİR KONUŞMA YAPTINIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Dolmabahçe
Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde 2 saat görüştü. Çalışma Ofisi’ne gelişinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik tarafından karşılanan Clinton, Erdoğan ile ofisin girişinde tokalaştı. Clinton, “Sizi tekrar gördüğüm için çok mutluyum. Çok iyi görünüyorsunuz. Bugün de çok güçlü bir konuşma yaptınız” dedi.

esh1211

ÇOK GÜZEL MANZARA

Clinton, Erdoğan’a koltuğuna oturduktan sonra da İstanbul Boğazı’nı kastederek, “Çok güzel bir manzara” dedi. Görüşmede, Suriye konusundaki son gelişmeler ve P5+1 ülkeleri ile İran arasında 13-14 Nisan’da İstanbul’da yapılacak nükleer konusundaki görüşme ve diğer bölgesel konular ele alındı.

Clinton toplantıda yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: “SUK’un dışında kalan gruplar için Washington’un umudu, ortak bir vizyon ile özgür demokratik ve çoğulcu bir Suriye için bir araya gelmeleridir.”
Esad’a son bir tarih verilsin Suriye’nin Dostları toplantısı sonrası yayımlanan bildiride
alınan başlıca kararlar şöyle:

* Suriye Ulusal Konseyi tüm Suriyelilerin meşru bir temsilcisi olarak tanındı.

* Suriye rejimi sözlerini tutsun. Annan zaman çizelgesi oluştursun.

* Suriye’nin bağımsızlığı, egemenliği, siyasi birliği ve toprak bütünlüğü korunmalı.

* Suriye’ye yaptırımlar konusunda uluslararası çalışma grubu oluşturulacak ilk toplantı 15 gün sonra Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak.

* Suriye’nin geleceğini halkı tayin etmeli. Grup, halkın meşru talepleri karşılanıncaya
kadar onlarla birlikte oluncak.

* Suriye rejimi uluslararası toplumu aldatmaya ve çabalarını manipüle etmeye çalışmaya devam

ediyor. Şiddetin durması, uluslararası hukuka uyulması gerekir.

* Arap Birliği’nin Suriye öncülüğünde sivil, demokratik, çoğulcu, bağımsız ve özgür bir ülkeye geçişi sağlamaya yönelik inisiyatifi destekleniyor.

* Rejim, halkını kaybetti. Suriye rejiminin uyguladığı acımasızlık, BM Bağımsız Komisyonu’nun belirttiği gibi insanlığa karşı işlenen suçlar olarak kabul edilebilir.

* Suriye halkının kendini korumaya yönelik aldığı meşru önlemler destekleniyor. Uluslararası toplum, rejimin halka baskı uygulamasını önlemelidir. Rejimin silahlara erişimine engel olunmalıdır.

* Bazı ülkelerin diplomatik faaliyetleri askıya alındığı ve Şam’daki elçilerini geri çektiği
göz önüne alınarak bu yönde daha fazla adım atılmasına karar verilmiştir.

* İnsan hakları ihlalleri yapıldığına dair kanıtların belgelenmesi, analizi ve toplanması
çabaları destekleniyor.

* Yardımların planlanması için Ekonomik İyileştirme ve Kalkınma Çalışma Grubu kurulacak.

* Yardım ulaşması için serbest erişime izin verilsin. Günde 2 saat ateşkes sağlansın.


____________


Ölmeden 1 gün önce çekilen fotoğraf


12 Eylül mağduru Şavşatlı öğretmen Cengiz Aksakal'ın ölümünden 1 gün önce çekilen fotoğraf yayınlandı.
esh8364

Gazeteci İsmail Saymaz'ın 12 Eylül'ü konu alan "Oğlumu Öldürdünüz, Arz Ederim" isimli dördüncü kitabı çıktı. Saymaz, Artvin'de 26 Ekim-3 Kasım 1980 arasında işkence görüp 12 Kasım'da yaşamını yitiren öğretmen Cengiz Aksakal'ın, bugüne kadar saklı tutulan son fotoğrafını ortaya çıkardı. Aksakal'ın, ölümünden bir gün önce, 11 Kasım 1980'de Trabzon Devlet Hastanesi'nde çekilen son fotoğrafı, 12 Eylül'ün vesikası niteliğinde.

Kaynak:Ensonhaber
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww