Arama

Medya Haber - Sayfa 69

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.390 Cevap: 1.864
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
8 Mayıs 2007       Mesaj #681
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
BOLU TÜNELİNDE İKİNCİ TÜP HİZMETE GİRİYOR

Sponsorlu Bağlantılar
bolu dagi tuneli 4

BOLU
- Gümüşova-Gerede Otoyolu kapsamındaki Bolu Dağı Geçişinin en önemli kesimini oluşturan ve bugün hizmete girecek olan Bolu Dağı tünelinde Ankara-İstanbul istikametindeki ikinci tüpte son hazırlıklar yapılıyor.
Açılışı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan tarafından yapılacak tünelin, güvenli şekilde ulaşıma hazır hale getirildiği bildirildi.
Bolu Dağı Tüneli Kontrol Teşkilatı Başkanı Faik Tokgözoğlu, tünelin İstanbul-Ankara şeridinin 23 Ocak 2007'de açıldığını hatırlatırken, ''Tünelimizi bahar aylarına hazır hale getirmek için yoğun bir çalışma yaptık. Gece gündüz demeden çalıştık. Burası, uluslararası standartlara ve şartnamelere göre yapılmış en modern güvenlik şartlarına sahip bir tüneldir'' dedi.
Muhtemel bütün olumsuzluklara karşı etap etap tedbir aldıklarını anlatan Tokgözoğlu, ''Tünelde hiç bir güvenlik zaafiyetine yer verilmemiştir. Ana enerji kesildiğinde devreye jeneratörler girecek. Jeneratörler devre dışı kaldığında kesintisiz güç kaynakları devreye girecek'' diye konuştu.
Tokgözoğlu, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlayacak olan Bolu Dağı tüneliyle Ankara-İstanbul arasının 3,5 saatte aşılacağını sözlerine ekledi.

a.a.

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
11 Mayıs 2007       Mesaj #682
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
"SHAKE IT UP ŞEKERİM" FİNALDE

Sponsorlu Bağlantılar
kenan dogulu 4

HELSİNKİ
– Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de düzenlenen 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kenan Doğulu "Shake It Up Shekerim" adlı parçasıyla ilk 10'a girerek finale yükseldi. Türkiye finalde 22 numarada yarışacak.
Yüz milyonlarca insanın televizyondan canlı izlediği yarı finalde Kenan Doğulu ile podyuma çıkan dansçıların kostümleri salondaki yaklaşık 12 bin seyircinin de dikkatini çekti.
Profesyonel ve başarılı bir şekilde parçasını sunan Doğulu, güzel bir performans sergiledi.
Harem temasından yola çıkılan, Kenan Doğulu ve dansçılarının kostümlerinde yaklaşık 50 bin Swarovski kristali kullanılması kimsenin gözünden kaçmadı.
Jaz ve oryantal figürlerinin de yer aldığı koreografide Doğulu ve dansçıları, halay figürleri ile seyircileri coşturdu.
İlk ona kalan ülke Cumartesi yapılacak ve 24 ülkenin katılacağı finalde yarışacak.

''FİNAL DAHA İYİ OLACAK''
Türkiye'yi finaldeki 24 ülke arasına sokan Kenan Doğulu, ''Finalde daha da iyi olacağız'' dedi. Finale kalan 10 ülke, Belarus, Makedonya, Slovenya, Macaristan, Gürcistan, Letonya, Sırbistan, Bulgaristan, Moldova ve Türkiye'nin kazanan şarkıcıları ve sahne ekipleri geceyarısından sonra basın toplantısı düzenlediler. ''Shake it Up Şekerim''le yarışmaya katılan Kenan Doğulu, çok mutlu olduğunu söylerken, gecenin ''unutamayacağı gece olduğunu'' belirtti.Şarkının finale kalacağına her zaman inandığını söyleyen Doğulu, herkese çok teşekkür etti ve finalde daha da verimli olacağını, daha iyi sonuçla Eurovision'da kazanacağını söyledi.

a.a.

erd_drknght - avatarı
erd_drknght
Ziyaretçi
13 Mayıs 2007       Mesaj #683
erd_drknght - avatarı
Ziyaretçi
"Shake it up şekerim" 4. oldu

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleşen 52. Eurovision şarkı yarışmasında kazanan 268 puanla Sırbistan oldu. İzleyicilerin sms ile desteklerini sundukları oylamada Sırbistan'ı temsil eden Maria Şerifoviç, "Molitva" isimli şarkısıyla ülkesini birinciliğe taşıdı.


Avrupa'nın en eski şarkı yarışmalarından olan Eurovision, bu yıl Finlandiya'nın ev sahipliğinde yapıldı. Helsinki'de gerçekleştirilen 52. Eurovision şarkı yarışmasında Maria Şerifoviç'in yorumuyla "Molitva" isimli şarkı, Sırbitan'a birinciliği getirdi. Eurovision'a ilk kez katılan Sırbistan'ın bu başarısı, büyük dikkat çekti. İzleyicilerin gönderdiği sms'lerle belirlenen puanlamada birinciliği alan Sırbistan, rakipleri arasındaki büyük puan farkını oylama süresince korudu.


Ülkemizi temsil eden Kenan Doğulu, "Shake It Up Şekerim" adlı parçası ile 163 puan toplayarak 4. olurken, önümüzdeki yıl düzenlenecek yarışmada doğrudan finale katılma hakkını Türkiye'ye kazandırdı.

Bize 5 ülke 12 tam puan verirken 6 ülke de 10 puan verdi. Tam puan veren ülkeler: Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere. Türkiye ise Ermenistana tam puan verdi.

Medya Haber
Birinci olan Sırbistan grubu

Medya Haber
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
14 Mayıs 2007       Mesaj #684
nünü - avatarı
Ziyaretçi
opusme


Dudaktan kalbe

Askin en gercek, en anlamli ve de en atesli ifadesidir opusmek. Ayrica da insanin vucudunda inanilmaz degisimlere neden olur

Resat Nuri Guntekin'in filmlere, dizilere konu olmus unutulmaz eseri "Dudaktan Kalbe" bir beslemenin yasadigi acikli ask oykusunu anlatir. Ama gercek hayatta, dudaktan kalbe giden yol, mutlulugun gercek anahtaridir.

PsIkanalizin babasi Sigmund Freud 'e gore, bebekler opusmeyi icgudusel olarak yapiyor. Buna ornek olarak da, bebeklerin annelerinden tutkuyla sut emmesini gosteriyor.

TIRYAKILIK YAPIYOR
OPUSMENIN dunyanin en guzel uyusturucusu oldugunu soyleyenler de var. Icten bir sekilde yapilirsa seksten cok daha etkili ve tadi damakta kaliyor. Evet, opusme bir cesit tiryakilik yaratiyor insanda. Nasil yaratmasin ki? Insanin butun ruh halini, fizyolojik durumunu tamamen degistiriyor.

UYUSTURUCU GIBI
OPUSME sirasinda harekete gecen ve endorfin adi verilen rahatlama hormonu insana herseyi unutturuyor. Adeta bambaska bir dunya icinde buluyorsunuz kendinizi. Dis dunyadan kopup, mutluluk icinde yuzuyor, sevgiden gormuyor, isitmiyorsunuz. Cildiniz daha saglikli, kaslariniz daha guclu hale geliyor. Opusme sirasinda yuzde bulunan 34 kas harekete geciyor.

KILO VERDIRIYOR
BU KADAR kas harekete gecince tabii vucuttaki fazla kalorinin yakilmasi icin dogal bir ortam meydana geliyor. Bir saat opusen biri tam 500 kalori yakiyor. "Bir saat de opusulur mu?" demeyin ve sizde deneyin... Opusme sirasinda organizma da canlaniyor.

DUNYA'DA OPUSME
OPUSME her kulturde farklilik gosteriyor. Ornegin Japon dilinde opusmenin karsiligi olan kelime yillarca yoktu. Simdi bile Japonlar, sadece seks sirasinda dudaktan opusuyor. Soguk bolgelerde yasayan Eskimolar, Laponlar ve sicak bolge ulkesi Polinezyalilar dudaktan hic opusmuyor.

Opusme, insani bambaska bir dunyaya surukler...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mayıs 2007       Mesaj #685
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
'Laikler' 1.5 milyonu geçti

İzmir’deki "Cumhuriyet Mitingi" dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Dünya basını mitingi Türk laiklerin tepkisi olarak verdi.


Denize de yayılan gösteriyi renkli görüntüleri ile okuyucu ve izleyicilerine de aktaran yabancı medya, gösteri için "Halkın şimdiye kadar yaptığı en büyük güç gösteri", "Dev muhalefet gösterisi", "Laik kesiminin yeni güç gösterisi" gibi nitelemeleri kullandı.
Medya Haber
TIMES: LAİK PROTESTO 1.5 MİLYONU GEÇTİ

İngiliz The Times de, Türkiye’de kökleri İslam’da olan hükümete karşı şimdiye kadar düzenlenen en büyük laik protestoya 1.5 milyon Türkün katıldığını belirterek göstericilerin parçalanmış laik partileri birleşmeye çağırdıklarına dikkat çekti.

WASHINGTON POST: DEV MUHALEFET GÖSTERİSİ

Washington Post gazetesi, yüzbinlerce Türkün otoyolları boğarak, gemileri doldurarak İzmir’e geldiğini ve pro-İslamcı iktidar partisine karşı dev bir muhalefet gösterisi yaptığını yazdı. Haberde İzmir’deki yürüyüşün erken seçim öncesinde Hükümet üzerindeki baskıyı artırdığı değerlendirmesi yapıldı. Washington Post, mitin alanında 1,5 milyon kişinin olduğunu belirtti.

GUARDIAN: HALKIN ŞİMDİYE KADAR YAPTIĞI EN BÜYÜK GÜÇ GÖSTERİSİ

İngiliz Guardian gazetesi ise İzmir’de yapılan gösteriyi halkın şimdiye kadar yaptığı en büyük güç gösterisi olarak nitelendirdi. Laiklerin, gösterilerin üçüncü haftasında İzmir’e akın ettiği belirtilen haberde, "Bir Milyon Türk İslamizasyon karşısında yürüdü" başlığı kullanıldı. Gazete ayrıca İzmirlilerin, meydanın yanı sıra gemilerde, çatılarda ve balkonlarda da gösteriye destek verdiğini vurguladı.

FIGARO: LAİK KESİMİNİN YENİ GÜÇ GÖSTERİSİ

"Laik kesimin yeni güç gösterisi" başlığını kullanan Fransız Le Figaro ise, bir milyonu aşkın göstericinin, İslam’ın toplumdaki yerini güçlendirmek istemekle suçlanan hükümeti ve iktidardaki partiyi protesto amacıyla İzmir’de toplandığını bildirdi.

FINANCIAL TIMES: TÜRKLERDEN SEÇİMLER ÖNCESİNDE BÜYÜK GÖSTERİ

Financial Times gazetesi yaklaşık bir milyon kişinin Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinde biraraya gelerek etkili bir muhalefet gösterdiğini yazdı. Haberde, gösterinin yapıldığı İzmir’in iktidardaki AKP tarafından yönetilmeyen sayılı metropollerden biri olduğuna dikkat çekildi. Gazete, cumartesi günü şehirde yaşanan patlama ardından yürüyüşte alınan sıkı güvenlik önlemlerine dikkat çekti.

BBC: TÜRK LAİKLERİ YENİ BİR GÖSTERİ YAPTI

İngiliz yayın kurumu BBC de, en az bir milyon kişinin, hükümetin Türk laikliğini zedelemeye yönelik herhangi bir planına karşı İzmir’de gösteri yaptıklarını belirtti. Buna karşın BBC, AKP’nin adayının cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması beklendiğine işaret etti.

ABC: HÜKÜMETİN TOPLUMA DİNİ DEĞERLERİ EMPOZE ETMESİ KORKULUYOR

İspanyol ABC ise, 1 milyonu aşkın kişinin, "ılımlı İslamcı hükümetin topluma dini değerleri empoze etmesi korkusu" üzerine "laiklik kalesi" olarak nitelendirdiği İzmir’de gösteri yaptığını belirtti. Gazete, mitingin "gelecek genel seçimler öncesi bir güç gösterisi olarak düzenlendiğiöni diye yazdı.

DAGSAVISEN: 1 MİLYON TÜRK PROTESTO İÇİN TOPLANDI

İzmir’deki Cumhuriyet mitingi, Norveç’te bile büyük yankı uyandırdı. Dagsavisen gazetesi, bir milyon kişinin İzmir’de hükümete karşı protesto ve ülkenin laikliğini korumak amacıyla toplandığını vurguladı. Haberde, mitingde ve Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerinden ve Türk bayraklarından bir denizin olduğu ifade edildi. Türkiye’nin her yanından gelen göstericiler "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları attı.

EL PAİS: YÜZBİNLERCE TÜRK LAİK DEVLETİ İÇİN YÜRÜDÜ

Büyük İspanyol gazetesi El Pais’de "Yüzbinlerce Türk, laik devlet için yürüdü" başlılığı ile yayınlanan haberde ise, yüzbinlerce kişinin, "ılımlı İslamcı hükümetinin laiklik ve cumhuriyet ilkelerine yönelik bir saldırı" olarak algıladıkları politikasını protesto amacıyla İzmir’de toplandığı kaydedildi.

Dünya böyle duydu


İzmir'de düzenlenen ''Cumhuriyet Mitingi'' uluslararası haber ajansları tarafından abonelerine duyuruldu.


İngiliz haber ajansı Reuters, mitingin devam ettiği sırada, yüz binlerce Türk'ün ''ülkenin laik kalması için'' İzmir'de sokaklara döküldüğünü belirtti.


Ajans, organizatörlerin, mitingin seçimlerden önce muhalefeti birleştireceği umudunu dile getirdiklerini kaydetti.


Fransız Haber Ajansı (AFP), İzmir'deki mitingi abonelerine, ''Türkiye'de laiklik yanlısı yeni gösteri'' başlığıyla duyurdu.


Ajans, Mustafa Kemal Atatürk posterleri taşıyan yüz binlerce insanın ''laikliğe bağlılıklarını bildirmek için'' bir araya geldiklerini belirtti.


ABD'nin Associated Press (AP) ajansı, ''genel seçim öncesinde bir güç gösterisi'' olarak nitelendirdiği miting için laiklik yanlısı yüz binlerce Türk'ün sokaklara döküldüğünü kaydetti.


Amerikan CNN televizyonunun internet sitesinde de ''Türkler laikliği desteklemek için gösteri yapıyor'' başlığı altında, Türklerin bu kez ülkenin üçüncü büyük kentinde bir araya geldikleri belirtildi.


Haberde, daha önce Ankara ve İstanbul'da da yapılan benzeri gösterilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetine baskı amacıyla düzenlendiği görüşü savunuldu.


BBC World ise, canlı bağlantılarla takip ettiği mitingin Cumhuriyet Mitinglerinin sonuncusu olduğunu siyasi krizin devam ettiğini aktardı. Yaklaşan genel seçimler nedeniyle muhalefetin de etkisinin hissedildiğinin yer aldığı haberde ayrıca, dün yaşanan bombalama olayına da değinildi.


Fransa basını da Cumhuriyet Mitingi’ne geniş verdi. Fransız televizyonları, İzmir'deki mitinge geniş yer ayırarak Gündoğdu Meydanı'nda toplanan yüz binleri gösterdi. TF1, LCI, France 2, France 3 ve France 24 gibi kanallar tüm bültenlerinde habere yer verirken, BFM TV, I-Tele gibi haber kanalları da, konuyu gün içinde yapılan tartışma programlarında da açtı.


Fransız Le Figaro gazetesi ise, ‘Laik kampın yeni gösterisi’ başlığıyla verdiği haberde, ‘Laikler teslim olmuyor’ ifadesine yer verdi. ‘Le Monde’ gazetesi de gösteriye cumhurbaşkanını halkın seçip seçmemesi tartışmalarının damga vurduğunu yazarak, CHP lideri Deniz Baykal'ın, toplumsal bir tartışma yapılmadan bu uygulamaya geçilmesinin yanlış olacağı sözlerine yer verdi.


Alman kanalları da İzmir’deki muhabirlerine canlı yayında bağlanıp gelişmeleri izleyicilerine duyurdu. Atatürk posterleri ve Türk bayraklarının çokluğuna değinen haber kanalları, İzmir’de yüzbinlerin cumhuriyete destek vermek amacıyla miting yaptığını söyledi.


Arap El Cezire kanalı ise mitinge sık sık canlı bağlantılar yapıp, haberi izleyicilerine aktardı.
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
17 Mayıs 2007       Mesaj #686
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Ampulun pabucunu dama attık


Türk araştırmacılar, Edison'un icat ettiği ampule alternatif nanoteknoloji ürünü ışık kaynağı üretti. Bu müthiş buluş Bilkentli araştırmacıların imzasını taşıyor. Üstelik bu yeni ışık kaynağı yüzde 90 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Yeni buluş, enerji tasarrufu ile küresel ısınma sorununa da çözüm yolunda katkı sağlayacak. ”Ayarlanabilir beyaz ışık” teknolojisi ile Edison’ın icat ettiği Ampuller tarih olacak. Edison’ın keşfi olan ampuller ısıyı ışığa dönüştürüyordu. Türk imzası taşıyan buluş ise üretilen nanokristalli ledler ile elektrik enerjisini direkt ışığa çeviriyor. LED (Light Emitting Diode, Işık yayan Diyot) tabanlı ışık kaynaklarının ömrü 23 yıl sürecek. Türklerin müthiş buluşu otomobillerin aydınlatma sistemini de kökten değiştirecek. Bu müthiş buluş Bilkentli Türk ekibinin başarısı. Yüzde 90 enerji tasarrufu sağlayacak olan buluş, ampulün yerini alacak. Bu müthiş çalışma, dünyanın en prestijli dergileri arasında bulunan ''NANOTECHNOLOGY'' dergisinin 14 Şubat 2007 baskısında da kapak konusu oldu. Müthiş buluş, Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hilmi Volkan Demir ile öğrencileri Sedat Nizamoğlu, Tuncay Özel ve Emre Sarı'nın imzasını taşıyor. Demir, başkanlığını yaptığı araştırma grubunun, nanokristal kullanarak beyaz ışık üretimini dünyada ilk kez ayarlanabilir renk özellikleri ile başardıklarını kaydetti. LED'lerin günümüzde ampulsüz trafik ışıkları, kamera, mikroskop ışık kaynakları gibi kullanım alanları olduğunu ifade eden Demir, “LED'ler, evlerimizde kullandığımız ampuller ve florasan lambalarının yerine geçecek. Keşif, geleceğin iç mekan ve otomotiv aydınlatma fonksiyonlarını tamamen değiştirecek nitelikler taşıyor” dedi. BİR ÖMÜRDE 4 AMPUL Yeni teknoloji ürünü ışık kaynaklarının çok uzun yıllar dayanabildiğini ve elektrik enerjisini bire on oranında az kullandığını belirten Demir,”Ampullerin dayanaksızlığını evimizde ne sıklıkta ampul değiştirdiğimizi düşünerek kolayca anlayabiliriz. Bir LED'i günde 12 saatten 23 yıl süreyle kullanabilmemiz mümkündür, bu da ortalama yaşamda sadece 4 defa ışık kaynağını yenilemek anlamına geliyor” dedi. LED'lerle tüm dünya elektrik harcamasının yüzde 50 miktarında azaltması öngörülüyor. Dünyada üretilen tüm elektriğin yüzde 20'si aydınlatmada kullanılıyor. Tüm bu nedenlerden dolayı nanokristal katkılı beyaz ışık kaynakları hem bilim dünyasında hem de endüstride büyük ilgi çekti. Bu müthiş buluşun tasarımı, modellemesi, fabrikasyonu, deneysel karakterizasyonu ve kuramsal analizi de dahil olmak üzere tüm basamaklarının Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Şimdi geriye sadece üretmek kaldı.
Kaynak: superonline
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Mayıs 2007       Mesaj #687
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kuraklik2

Sağlık Bakanlığı'ndan kuraklık uyarısı
ANKARA (ANKA)- Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, tüm illerin sağlık müdürlüklerinin kuraklık nedeniyle uyarıldığını açıkladı.

Turan Buzgan yaptığı açıklamada, suyun hayatı sürdürmek için çok önemli bir unsur olduğunu anımsatırken, küresel ısınmanın neden olacağı su sorununun özellikle hijyen için daha az su ayrılmasına neden olacağını bildirdi. Bu durumun pek çok hastalığa davetiye çıkaracağını söyleyen Buzgan, bebekler, hastalar ve yaşlı kişiler için ise ayrı sorunlar ortaya çıkacağını kaydetti.

Buzgan, küresel ısınmanın su dışında da çok sayıda hastalığa neden olacağnı belirterek, orman, bitki örtüsü, hayvan sayısındaki azalma ve insan göçünün kaygı verici olduğunu bildirdi. Buzgan, küresel ısınmanın hayvan kaynaklı enfeksiyon hastalıklarını artıracağını söylerken, özellikle kemirgenlerin artışının farklı hastalıkları gündeme getirebileceğini kaydetti.

Su kaynaklı hastalıklar konusunda

Sağlık Müdürlüklerinin kuraklık tehlikesi nedeniyle uyarıldığını açıklayan Buzgan, gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. “Bu ay başından itibaren su kaynaklı hastalıklar konusunda da teyakkuza geçtik” diyen Buzgan, belediyelerden haftalık olarak gelen su kirlilik oranlarını da titizlikle incelediklerini söyledi.

“Alkol bazlı dezenfektanları kullanın”

Turan Buzgan, vatandaşlardan hijyen konusuna dikkat etmelerini isterken, özellikle su olmayan yerlerde ellerin alkol bazlı dezenfektanlarla (ıslak mendil vs.) temizlenmesini önerdi. Buzgan, “Hijyen için sürekli olarak su kullanımına teşvik eden bir bakanlığın bunu söylemesi tabi ki garip ancak su sorunu nedeniyle böyle uyarılarda da bulunmak gerekiyor” dedi.

Özellikle bu yıl için Türkiye'de çok önemli bir içme suyu sıkıntısı olmayacağını tahmin ettiklerine işaret eden Buzgan, “Ancak suyun kullanım alanlarının azalacağı bir döneme giriyoruz. Bunun için de konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşlara görev düşüyor” dedi.
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
22 Mayıs 2007       Mesaj #688
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın

Hotmail ücretli sisteme geçiyor

r 20060608092627 hotm

Microsoft’un MSN servisi tarafından Hotmail kullanıcılarına gönderilen duyuruya göre, Temmuz ortasından itibaren, başka e-posta hesaplarını Hotmail üzerinden kontrol etmek isteyen kullanıcılar, bunun için belirli bir ücreti gözden çıkarmak zorunda kalacak. Hotmail’in rakipleri, Yahoo ve Lycos bu yılın başında benzer servisleri paralı hale getirmişti. Hotmail’in bu açıklaması, yaklaşık 110 milyon kullanıcısını ‘üzecek’ gibi gözüküyor.MSN’in paralı hale getireceğini açıkladığı POP servisi, tek bir Hotmail hesabı üzerinden çeşitli e-posta hesaplarına ulaşma imkanı sağlıyor. Bu özellik sayesinde milyonlarca internet kullanıcısı Hotmail e-posta servisini tercih etmişti.

YILLIK 19.95 DOLAR
Temmuz ortasından itibaren bu özelliği kullanmaya devam etmek isteyenler, yıllık 19.95 dolar karşılığında MSN Extra Storage’a üye olmak zorunda. Bu paralı servis, ayrıca Hotmail kullanıcılarına 10 MB’lık ek depolama alanı, daha büyük dosyalar alıp-gönderme imkanı ve kullanılmayan hesapları kapatmama garantisi sunacak. Hotmail’in ücretsiz servisine abone olanlar, hesaplarının iptal edilmemesi için 30 günde bir sisteme girmek zorundaydı.
Halen MSN Extra Storage abonesi olanlar bu değişiklikten etkiyenmeyecek.

”BEDAVACILIK” KALKIYOR MU?
Lycos ve Yahoo gibi devlerin ardından Hotmail’in de ücretli sisteme geçmesi, uzun zaman internete damgasını vuran ‘free’ (ücretsiz) uygulamasının sonuna yaklaşıldığı şeklinde yorumlanıyor.
Uzmanlara göre, bir zamanlar ücretsiz olan servislerin giderek paralı hale gelmesi, internetin gelişiminin bir parçası. Reklam gelirlerinin düştüğü, yatırımların azıldığı bir dönemde, firmaların çoğu, e-iş projelerini ayakta tutabilmek için yeni gelir kapıları arıyor.

KULLANICI PARA ÖDEMEYE HAZIR DEĞİL
Ancak Jupiter MMXI’ın yaptırdığı son araştırma, ücretli servislerin geleceğinin pek de parlak gözükmediğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, sadece, müzik, film ya da resim içeriği sunan firmalar bu tür servislerden kar elde edebilecek.
Ankete katılan Avrupalı kullanıcıların nedereyse yarısı, normal internet servislerine para ödemeyi asla düşünmeyeceklerini ifade etti.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
kambis - avatarı
kambis
Ziyaretçi
22 Mayıs 2007       Mesaj #689
kambis - avatarı
Ziyaretçi
22.05.2007


Marmara fayından kötü haber
Bugün, 09:30

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Marmara Denizi'nin altında kalan kısmının röntgeni çekiliyor. Nautile Tekirdağ Çukurluğu'ndan başlayarak, bugüne kadar toplam yedi dalış gerçekleştirdi. İlk verilere göre olası deprem 7.6'nın üzerinde olacak

--------------------------------------------------------------------------------

Radikal adına L'Atalante ekibine katılan Senem Onan, Fransız araştırma gemisindeki çalışmaları izliyor.
MARMARA DENİZİ - Dünyadan ve Türkiye'den birçok bilim insanıyla yola çıkan Fransız araştırma gemisi L'Atalante, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Marmara Denizi'nin altında kalan sırlarla dolu kısmı üzerinde adım adım ilerliyor.
Gemiye ait küçük denizaltı Nautile, her gün farklı disiplinlerden bir bilim insanı denizin dibine inip çıplak gözle çevreyi inceliyor. Fayların varlığıyla ilgili olabilecek su hareketleri, gaz çıkışları ve su basıncı gibi unsurlar detaylı şekilde görüntüleniyor.
Nautile'in içinde kaptan pilot ve yardımcı pilot dışında sadece bir kişilik yer var. Araştırmacılar, hiç hareket etmeden yedi saat boyunca yüzükoyun yatmak zorunda. Denizaltının üç küçük penceresi ve iki kolu bulunuyor. Örnekler bu kollarla toplanıyor. Kolların ucundaki dişli ağız, hem malzemeyi tutuyor hem de tüpleri, gaz çıkışlarının, çamurların ve organizmaların olduğu yere sokuyor.
Faya yakından bakış
Nautile Tekirdağ Çukurluğu'ndan başlayarak, bugüne kadar toplam yedi dalış gerçekleştirdi. Her dalıştan sonra toplantı yapılıyor, elde edilen ön veriler tartışılıyor, ertesi gün gerçekleşecek dalış planlanıyor.
Nautile sayesinde, 2002 yılında Marmara'ya inen uzaktan kumandalı sualtı robotu Victor'un tespit ettiği faylar, bu sefer bilim insanlarınca doğrudan görülmeye başlandı. İlk verilerle deniz tabanındaki bazı faal faylar tespit edildi. Ayrıca, Tekirdağ Çukurluğu'nun kuzey yamacındaki faal fayla ilgili gaz çıkışlarının daha önceden bildiğimiz yerleri de belirlendi.
Dalışlardan elde edilen önemli sonuçlardan biri de, Marmara Sahili'nde Ganos Dağı yamacının faal bir faya karşılık geldiğinin görülmesi ve ana fayın yanında küçük küçük faylar bulunması. Bu çevrede çok ciddi sıvı ve gaz çıkışları tespit edildi.
1912 depreminin izi aranıyor
20'nci yüzyılda, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın büyük bir deprem geçirmeyen tek bölümü Marmara Denizi'ni kapsayan kısmı. 1912 yılında Ganos Dağı'nın önündeki Şarköy-Mürefte depreminin Marmara Denizi içinde kırılma yaratmadığı sanılıyor. Dolayısıyla, beklenen depremde daha fazla enerjinin açığa çıkma olasılığı artıyor. Bu da daha büyük bir deprem anlamına geliyor. L'Atalante'deki ilk çalışmalarda elde edilen ön veriler, şimdilik 7.6 büyüklüğünde bir deprem ihtimalini destekler nitelikte. Kesin sonuçlar, araştırma gemisi Marmara'daki çalışmalarını tamamladıktan ve toplanan veriler işlenip yorumlandıktan sonra daha da belirginleşecek.
Çalışma sırasında Çınarcık Çukurluğu'nun kuzeyinde büyük ana fayın dibinde, 320-360 milyon yaş aralığından, üzerinde canlı bir mercan da olan bir taş örneği derlendi. Gemide, taban altı kesitçisi adlı alet hiç durmadan çalıştı. 3.5 KHz'lık frekansındaki ses sinyallerini deniz tabanına gönderen bu basit alet, tabandaki tortuların ince kısmı hakkında kabaca fikir veriyor. Böylece daha hassas basınç ölçüm cihazları kırılma riskine karşı korunuyor.
L'Atalante fayın röntgenini çekiyor
Fransız Araştırma gemisi L'Atalante, Marnaut Araştırma Programı çerçevesinde Marmara'da görev yapıyor.
Marmara'daki hareketliliği 'L'Atalante' ekibi çalışmalarını 12 Haziran'a kadar sürdürecek. 11 kişilik bilim ekibinde Prof. Dr. Celal Şengör, Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Namık Çağatay ve Dr. Sinan Özeren gibi isimler yer alıyor.
L'Atalante'nin efsanevi denizaltısı Nautile'yle Marmara'nın 1200 metre derine kadar inilebiliyor.
Bugüne kadar pek çok araştırmada görev alan mini denizaltı yeryüzündeki okyanusların yüzde 97'sinde araştırma yapabilme kapasitesine sahip.
Kıta yamaçlarına da inebilen Nautile'yle olası bir depremde kıta yamaçlarında yaşanabilecek kaymalar tahmin edilmeye çalışılıyor. Denizaltında fay kırıklarından yükselen metan gazı takip ediliyor.
Güney Pasifik, Hindistan, Endonezya, Kuzeydoğu Atlantik gibi bölgelerde araştırma yapan L'Atalante, bundan önce 2002 yılında Marmara Denizi'nde araştırma yapmıştı.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
23 Mayıs 2007       Mesaj #690
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
6 kişi öldü, 100 yaralı var
ANAFARTALAR ÇARŞISINDA PATLAMA

ANKARA -
Başkentin Ulus semtindeki Anafartalar çarşısında patlama oldu. Patlamada 6 kişi öldü, 100 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Anafartalar Çarşısının girişinde dün saat 18.45 sıralarında patlama meydana geldi. Çarşının giriş bölümünde çökmeye ve çevredeki binalarda hasara neden olan patlamanın ardından bölgeye ambulanslar ve kurtarma ekipleri sevk edildi.
Bomba imha ekiplerinin çarşıda yaptığı araştırmanın ardından itfaiye ve kurtarma ekipleri Anafartalar Çarşısına girdiler. Olayın ardından yaralılar hastanelere sevk edildi.
Patlamanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Adalet Bakanı Fahri Kasırga, İçişleri Bakanı Osman Güneş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Orgeneral Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz olay yerinde incelemede bulundular.
Bu arada patlama ile ilgili olarak terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı olaya el koyarak soruşturma başlattı. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Ankara Valiliğinde ''Kriz Merkezi'' oluşturuldu.
Öte yandan Anafartalar Çarşısı'nın karşısındaki Ulus Şehir Çarşısı'nın güvenlik kamerası görüntülerine incelenmek üzere polis tarafından el konuldu.

BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Patlamanın ardından Ulus heykel civarında olayla ilgisi olabileceği belirtilen 1 şüpheli gözaltına alındı.
Bu arada, olayın görgü tanıklarının, olaydan önce 5 şahsın çarşı etrafında şüpheli davranışlarda bulunduğu, ''birbirini tanımıyormuş gibi davranan bu kişilerin aynı zamanda da birbirini gözetlediği'' şeklinde ifade verdikleri belirtildi.
Bu şahısların olayla ilgili olabileceği ve bu konuda Emniyet birimlerinin duyarlı olması istendi.

FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜLERE YAYIN YASAĞI

RTÜK, Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar uyarınca televizyonlar, gazete ve dergilerde olay yeri görüntüleri ile fotoğrafların yayınlanmasına yasak konulduğunu duyurdu.

''6 ÖLÜ, 100 YARALI VAR''

Ankara Valiliği, başkentin Ulus semtindeki Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen patlamada 6 kişinin öldüğünü, yaralı sayısının ise 100 olduğunu bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilk belirlemelerde olay mahallinde 4 ölü olduğu ve belirlenen 80 civarındaki yaralının da hastanelere kaldırıldığı belirtilerek, ''Dün akşam saat 23.00 itibarıyla toplam yaralı sayısı 100'dür. Bunlardan 16 kişinin durumu ağır olup, yoğun bakımlarda izlenmektedir. Ameliyatı gereken 6 kişinin acil ameliyatları sürmektedir. Yaralılardan 10'u Pakistan uyrukludur. Nakledilen vakalardan 12'sinin taburcu işlemleri tamamlanmıştır''denildi. Açıklamada, patlamada 6 kişinin öldüğü, kimlikleri belirlenen 4'ünün İsa Kalkış, Serdar Karayiğit, Bilal Genç ve Tuba Yomi olduğu bildirildi. Ölen 2 kişinin Adli Tıp Kurumu'nda kimliklerinin tespiti çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.
Bu arada, Avrupa Başkent Emniyet Müdürleri Toplantısı için Almanya'da bulunan Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen patlama üzerine Ankara'ya dönerek olay yerinde incelemelerde bulundu. Sabah 06.00 sıralarında olay yerine gelen Yılmaz, bölgede çalışma yapan ekiplerden bilgi aldı.


'TERÖRE KARŞI BİRLİK OLUNMALI'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anafartalar Çarşısı önündeki patlamanın terörün en gaddar uygulamalarından biri olduğunu bildirdi. Erdoğan, olay yerine giderek, yetkililerden bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, terörün en gaddar uygulamalarından birinin Başkentte Ulus Semti'nde günün en hareketli saatlerinden birinde yaşandığını söyledi. Terörün nerede, kimi, nasıl ve ne zaman vuracağının belli olmadığını kaydeden Erdoğan, bu olayın güvenlik güçlerinin tüm tedbirleri en geniş kapsamıyla almış olmalarına karşın yaşandığını söyledi. Bu olayın bir kere daha güçlü bir şekilde birlik beraberlik ve dayanışma içinde teröre karşı el birliği yapılması gerektiğini gösterdiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Terörün dünyada, bütün ülkelerde, Amerikası, İngilteresi, İspanyası, İtalyası her yerde neticeler aldığını hep görüyoruz. Ve her zaman birşeyi tekrar ettim; teröre karşı uluslararası bir mücadele platformunun oluşturulması gerekir. Nitekim şu anda bir kere daha böyle bir gereklilik ortaya çıktı.''

Bir soru üzerine güvenlik güçlerinin olayla ilgili araştırmalarını bütün hassasiyetleriyle sürdürdüğünü bildiren Erdoğan, ''Bu çalışmaların ardından çıkacak sonuç neticesinde tabii ki atılacak adımlarımız olacaktır. Bunlarda açıklamalar gerektiğinde ilgili arkadaşlarımız sizlere bu açıklamaları yapacaklardır'' diye konuştu.
Erdoğan ilk gelen bilgilerin hangi terör örgütünü işaret ettiği yönündeki soruya ''Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Bu konuda herhangi bir açıklama, araştırma çalışmaları emniyet mensubu arkadaşlar yapsınlar ondan sonra. Biliyorsunuz bu tür açıklama bu işin propagandasını yapmaktır. Terörün en önemli amacı da propagandasını yaptırmaktır'' yanıtını verdi.
Erdoğan, bir soru üzerine uzmanların şu anda patlamayla ilgili teknik çalışmaları yaptıklarını belirterek, ''Bir canlı bomba mıdır, yoksa bir paket midir onları çalışmaların neticesinde açıklarız'' diye konuştu. Erdoğan olayda ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

"ORGANİZE BİR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PATLAMASIDIR"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, patlamayla ilgili olarak, ''Bu terör örgütünün arkasındaki kurumlara bakmamız lazım. Terör örgütlerini kim besliyor bunlara bakmamız lazım, başka bir şey söylemeyeceğim. yorumlarını size bırakıyorum'' dedi.
Orgeneral Büyükanıt, olayın kendisini derinden sarstığını, patlama yerini gördükten sonra asker gözüyle değerlendirdiğinde, bunun basit bir patlama olmadığını ifade etti. Orgeneral Büyükanıt, ''Organize bir terör örgütünün patlamasıdır'' dedi.

385pxdots

haberayrinti ''GEREKEN TEDBİRLER ALINAMADI''

buyukanit 7

ANKARA -
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terörizmle uluslararası mücadelenin son yıllarda her platformda konuşuluyor olmasına ve BM, NATO, AB gibi birçok önemli kurum ve kuruluşun konuya yönelik son derece sert tedbirler içeren karar ve açıklamaları olmasına rağmen, bugüne kadar gereken tedbirlerin alınamadığını belirtti.
Orgeneral Büyükanıt, ''Aksine bu tutum bir yandan teröristleri cesaretlendirmiş, diğer yandan eylemlerin boyutlarının genişlemesine yardımcı olmuştur'' dedi.
Orgeneral Büyükanıt'ın, Savunma ve Havacılık Dergisi'nde yayımlanan ''Terör Kıskacındaki Dünya ve Terörizmle Uluslararası Mücadeleye Olan Gereksinim'' başlıklı makalesinde, öne çıkan diğer ifadeleri şöyle:
''Terör örgütlerinin terör eylemlerini gerçekleştirmesine mali, lojistik ve propaganda desteği sağlayanlar da en az bombaları patlatanlar, masum insanları öldürenler kadar suçludur ve terörist olarak kabul edilmelidir.''
''Terörizmle mücadele, milli gücün tüm unsurlarının katılımıyla belli bir plana dayalı olarak koordineli bir şekilde yürütülmelidir.''
''Terör, bir istihdam alanı haline gelmiş, terör örgütleri mali kaynak sağlayabilmek için ya organize suç örgütleri haline dönüşmüş, ya da organize suç örgütleri ile yakın işbirliğine girmişlerdir.''
''Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki faaliyetlerinden daha vahim olan örgüte özellikle Avrupa'da sağlanan dış destektir.''
''Türkiye, terörizmle olan mücadelesinde dost ve müttefik ülkeler tarafından yeterli desteği görememektedir.''
''Türkiye, terörizmle mücadelede dost ve müttefik ülkelerden, samimiyet, kararlılık ve işbirliği ile somut adımlara dayalı tedbirler almalarını beklemektedir.''
''Yerel kürt gruplar, örgütün Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü bu faaliyetlere göz yummakta, özellikle son dönemde, terör örgütüne bu gruplar tarafından destek verildiği yönünde bilgiler alınmaktadır.''
''Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki varlığı Türkiye için bir tehdit oluşturmaya devam etmektedir.''
''Esasen terörün önlenmesi için müdahalede bulunulmuş bir bölgede PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün silahlı grupları ile varlığını koruması ilginç bir durumdur. Dünyanın hiçbir yerinde teröristlerin böylesine serbestçe hareket ettiği bir bölge bulunmamaktadır.''

a.a.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww