Arama

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Güncelleme: 24 Nisan 2012 Gösterim: 4.323 Cevap: 0
bekirr - avatarı
bekirr
VIP VIP Üye
24 Nisan 2012       Mesaj #1
bekirr - avatarı
VIP VIP Üye

Kapak Kampanyası
Sponsorlu Bağlantılar

* HER TÜRLÜ PLASTİK KAPAK (RENK, BOYUT, KIRIK VE EZİK OLMASI ÖNEMLİ DEĞİLDİR.)



Saygı Değer Proje Gönüllülerimiz;

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Nurselen TOYGAR’ın girişimleriyle başlatılan ve Proje Ekip Sorumlusu Bülent BAŞOĞLU ile koordinasyonu sağlanan projemiz tamamen engelli vatandaşlarımıza destek vermek amacıyla oluşturulmuştur. Tüm ambalajlarda bulunabildiği ve kolay toplanabildiği için plastik kapaklar tercih edilmiştir. Projemizin tekerlekli sandalye dağıtımları 12 Kasım 2010 ve 08 Nisan 2011 tarihlerinde saat 13.00' de Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültemizin Bilim Sanat Amfisinde, 13.08.2011 - 14:30' da İstanbul Carousel Avm'de yapılmış olup; ara gönderimler de dahil dağıtımlarda şu ana kadar (220 ton kapak toplandı) 1035 adet araç teslim edilmiştir.
Kapak toplama amacıyla sosyal ağlarda birçok sayfa ve grup açılmış olup, bazı dernek veya kişilerin toplanan kapakları kişisel menfaatleri doğrultusunda kullanıldığı öğrenilmiştir.Bu nedenle proje gönüllülerimize sağlıklı bilgiler vermek amacıyla 04.05.2011 tarihinde resmi Facebook ve Twitter hesaplarımız açılmış, desteğinizle kısa sürede binlerce gönüllüye ulaşılarak güncel bilgiler aktarılmaktadır.

Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan bir çok engelli vatandaşımız maddi durum yetersizliği nedeniyle tekerlekli sandalye alamamaktadır! Projemiz ile gündelik yaşam koşullarında dışarı çıkamayan ve bu nedenlerle sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlarımız desteklenmesi amaçlanmaktadır.


Proje gönüllülerimizin desteğiyle toplanan plastik kapaklarımız yapılan anlaşmalar ile 3 noktaya teslim edilmektedir:
1- İzmir'de Muzaffer Pınarbaşı Tesisleri

2- Antalya'da Güvenç Kağıtçılık

3- Tarsus Kızılca Plastik


Bu noktalar, geri dönüşüm işçilerinin toplayarak getirmiş olduğu geri dönüşüme uygun ürünleri ücret karşılığında almaktadırlar. Projemizde ise parasal alışveriş söz konusu değildir. Tamamen engellilerimize destek vermek amacıyla başlatılan bir projedir. Projemizde dağıtılan Otto Bock Centro S1 model manuel tekerlekli sandalyeler 580 – 750 TL. arasında ücretlendirilmekte olup, projemize destek veren firmalarla yapılan görüşmeler çerçevesinde 250 kg. (160.000 civarında kapaktır. Bu sayı kapak büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebilir. Çeşitli haber kaynaklarında 10.000 kapak olarak belirtilmiş olup, 10.000 Kapak 10 ile 15 Kg arasındadır.) kapak karşılığı 1 tekerlekli sandalye teslim anlaşması yapılmıştır. Her 250 kg kapak karşılığında 1 adet Otto Bock Centro S1 model manuel tekerlekli sandalye tarafımızca alınmakta ve sağlık kurulu raporuyla projemize başvuru yapan hak sahibi engelli vatandaşlarımıza sıralama ile verilmektedir.


Projemiz sosyal sorumluluk projesidir. Para alışverişi söz konusu olmadığı için afiş, kutu vb. kampanya desteği ürünlerde dağıtılmamaktadır. Tamamen siz değerli gönüllülerimizin desteğiyle geniş bir kitleye yayılacaktır. Projemizin sürekliliği sizlerin değerli desteğine bağlıdır.Miktar önemli değildir.


Çorbada benim de tuzum bulunsun diyorsanız lütfen kapak toplayınız ve bize gönderiniz.
Unutmayınız; her sağlıklı insan (Bizler) bir engelli adayıdır.
Her geri dönüşüm atığı geleceğimizdir!


Kapak dışındaki geri dönüşüm özelliği taşıyan diğer ürünleri ise lütfen Çevko Vakfı'na teslim ediniz.

Desteğiniz için teşekkür eder, Kapaklarınıza sahip çıkmanızı temenni ederiz.


SON TARİH = 2012 YIL SONU OLUP, SÜREKLİLİĞİ DESTEĞİNİZE BAĞLIDIR.


Kapak dışında, geri dönüşüm özelliği taşıyan diğer ürünlerin teslimi konusunda lütfen Çevko Vakfı'ndan bilgi alınız.




Saygılarımızla,


Kapak Toplama Kampanyası Proje Destek Ekibi


Mavi Kapak Kampanyası, Plastik Kapak Kampanyası

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

30 Ağustos 2007 / YaKaMoZcuk Meslekler
30 Mayıs 2008 / Bia Sosyoloji
26 Haziran 2012 / ThinkerBeLL Sosyal Ağlar