Arama

Özlem -1- [Arşiv] - Sayfa 16

Güncelleme: 3 Aralık 2006 Gösterim: 179.082 Cevap: 1.193
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Temmuz 2006       Mesaj #151
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sabah oLuyor,bir gün daha agardi hasretinin üstüne.Benim gözLerim yine uzakLara daLgin,yine kirpiklerimde tuz var.TirnakLarim avuçLarima kan oturtmus,öfkeLiyim,susuyorum agLarken...
Aska dair sarkiLar çaLmasin artik,acitmasin yüregimi..YoruLdum her sarkida seni düsünmekten.
Sponsorlu Bağlantılar
seni buLmaktan...
seni özLemekten..
Derin nefesLer çekiyorum içime,senin hasretini içime çeker gibi.SoLuyamiyorum geriye,içimde kaL diye..
Ne vardi bu kadar sevecek,yada öLesiye güvenecek...Ask kimi güLdürmüski..?Yada ne kadar oLmuski ömrü mutLuLugun...GözLerimdeki isiLtiyi yitirdim,yasama
sevincimi..
umutLarımi..
sitemLerimi..
bekLentiLerimi yitirdim.
Kendimi yitirdim..
sensizLikte..
Her sabah yeni bir roLe hazirLaniyorum,sahneye çikacakmisim gibi..Bana en yakisan rengi giyiniyorum mavi....Hafif bir makyaj tonLari mavi....
ve en sahte takimi takiniyorum evden çikarken ..güLümsüyorum...KiyametLer kopuyor içimde,baris zamaninda yasadim en büyük harpLeri..FirtinaLarda kaç gemi batirdim..
AsikLara bakmiyorum artik,içimden bir seyLer kopuyor sanki..YorumLayamadigim rengarenk bir tabLoya bakar gibi oLuyorum..Bu mutLuLuk resimLeri gerçekmi..? Hepsi sahtemi...
Inanmiyorum artik,inanamiyorum.Yasadigim sürece gerçekti...Oysa simdi...
Gece oLunca kaLdir basini bak gökyüzüne...Kaç bakisim kaLdi orada,yada kaç sabah dogan günese dokundum sen diye..Ben seni oraLarda aradim,her zaman buLabiLecegim ama asla seni göremeyecegim yerLerde...
SensizLik böyLe birsey iste....
ben tükeniyorum..
hasretLer çogaLdikça.......
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Temmuz 2006       Mesaj #152
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Özlüyorum Seni...
Yaşanmamış hiçbir acı gerçek değildir küçüğüm.
İsyan ihanetin yansıması olarak durur her devirde.
Sponsorlu Bağlantılar
Adını umut koyduğun ne varsa, ne varsa sövüp saydığın
'Sevgiler İmparatorluğu'nun gül dudaklı cariyesidir.

Usulca öper gibi dudaklarından, dayayıp dudağımı pınarlarına bir sevgi şiiri yazıyorum sen yanıma gelince. Bir kaygı gibi girip hayatına ve yükleyip sevilerimi yüreğine, küçücük sevinçlerimi büyütmek istiyorum dizelerimde.

Seni sevmekten korkmuyorum. Bir şiir, vasıfsız bir tümce, ya da bir nakarat olup dilinde, bilmediğim dünyalara dalmak istiyorum gözlerinde. Ne kurşunun acısı, ne fırtınanın üşüten yanı, ne de deli yağan yağmurların puslu kaçışları. Hepsi, hepsi ışıksız odalarda sana yazdığım bir sevda şiiri, bir aşk hikâyesi sanki.

Koynunda yarasalar barındıran nice sevdalardan kaçıp geldim bu günlere. Işığın dayanılmaz titreşimlerine koşar gibi yürüdüm şu yalan hayatı. Bileklerimdeki aşk döğmeleri, yüreğimdeki intizarlar ve dudaklarımın çatlamış ovalarında yurtsuz bir adam, kepeneğin altında titreyen bir çoban, kucağındaki çiçeklerle aşka koşan bir ozanım ben.
Seni sevmekten korkmuyorum, tek korkum sana aşık olmak. Her aşkın zulasında gizlenen kötülüklerden korkum. Duyguların en güzeline kapılmaktan, aşk'a boyun bükmekten korkuyorum. İri iri açılan gözbebeklerinden, içimi titreten gül kokulu nefesinden, bir sır gibi duruşundan, hayınlıklara sövüşünden ve saçlarını bahar gibi serpip bahçelerime girmenden korkuyorum. Süzgün ışıklar gibi vuruyor arada bir silüetin içerime ve örseliyorsun suskun dağlarımı.

Sen gelince bir deniz olur dağlarım. Gözlerime bakınca kızgın süngülerle dağlanır bedenim, tenindeki aşk iksiri ile kavrulur içim, koca bir ova olur, dünyaya kafa tutarım. Sen yanıma gelince kuşlar havalanır, çiçeklenir bahçelerim. Yüreğim sevince bölünür, acıya direnir ve adını sulara yazarım.

Yaşanmamış hiçbir acı gerçek değildir küçüğüm. İsyan, ihanetin yansıması olarak durur her devirde. Adını umut koyduğun ne varsa, ne varsa sövüp saydığın 'Sevgiler İmparatorluğu'nun gül dudaklı cariyesidir. Fırtınalar her mevsimde vardır ve seni böylesine üşüten ayrılık yelleridir aslında. Baharların eteklerinden tutmayı bilmedikçe ve ömrünü heder eden acılara direnmedikçe bu yalan yerkürede sığınacak bir liman bulamazsın kendine.
Sevdalara her yakalandığında değiştirirsin urbalarını. Saçlarını dağıtır koşarsın rengârenk kırlarda. Sarı papatyaları bir çırpıda koparır fallar açarsın sevdiğine. Gelecek günlerin kanatları kimi zaman taşıyamaz seni, hırpalanır girersin zaman tünellerine. Uğruna gecelerini parçaladığın sevgiler kahırlı bir şarkı olur, karışırsın sen de ayrılık rüzgârlarına.

Sen de korkma sevmekten. Kelepçelerini bir daha takmamak üzere at engin denizlere. Aşktaki mesafeleri iyi tanı, gönlünün harman bozumlarında sevgini iyi savur. Özlemlerinin fiyatını iyi belirle ve bu aşk pazarında ucuz sergilerle vakit kaybetme.
Bazen düşlerine giriverir çocukça masallar. İçinde anlatılamadan kalan pembe düşlerinin kahramanları çıkarlar karşına. Denizin sesine, rüzgârın uğultusuna, yıldızların ışımasına ve yakamozların parlamasına aldanır yüreğin. Ellerinde dağılıverir sarı papatyalar, sevgiler titrek bir mum ışığı gibi yansır uzaktan, karşılıksız sevmelerle hiç bitmeyen bir kuşkunun esiri oluverirsin.

İşte böyle tedirgin kuşum. Hayatımızda eksik olmayan tek şey kuşkudur anlayacağın. Yüreğimizi ağrıtan çivi basıncında nefes almaya ve bazen ansızın çıkan rüzgârlarla yaşamaya alıştıracağız bedenimizi. Direncimiz kırıldığında aşk çalacaktır kapımızı. İçimizin zehirlerini zerkettiğimizde toprağa gün yeni elbiselerini giyecek, yılan yüzlü insanlar kaçacaklar deliklerine. Anlayacağın bu aşkın suları hep aynı yöne aktığı sürece sevdaya tutkunluğumuz bitmeyecek ve aşk her devirde birkaç yüz yıllık bir şiir gibi bizi kollarına alacak.

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
30 Temmuz 2006       Mesaj #153
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Özlemimizi Beklerken

Hani bekleyişlerimiz,özlemlerimiz vardır.Hani sabahlamalarımız vardır.uykusuz kalmalarımız,kan çanağı olmuş gözlerimiz,sigara üstüne sigara,fincan fincan kahveler…
Bazen de gelmeyeceğini bile bile gözlerimizi onun yollarını bekleme kölesi yapmalarımız vardır.hani bir umut ışığı yaksa gönlümüzde,her şeyimizi vermeye uğruna feda etmeye hazırdırız.hani hiç olmadık,hiç duymadık heyecanlarla beklemelerimiz vardır baharı.geceyi gündüze,kışı yaza,rüzgarı dala kavuşturan rabbimiz özlemimizi ve sevdalımızı bize kavuşturacak bize geri verecek diye bekleriz her baharın gelişini.baharda gonca gonca açan gülleri bir başka bekleriz.zannederiz ki o goncadan onun yüzü çıkacak onun kokusu yayılacaktır.
Özlemimizi beklerken geceye sevdalı deliler gibiyizdir.ayla yıldızlarla konuşmalarımız karanlığa haykırışımız vardır.sanki o karanlığın ardında beliren aydınlıkta bekler bizi özlemini çektiğimiz.onun içindir ki boş boş sözler savurup dalıp gideriz o yokluğa,o karanlığa,o aydınlığa….
Günler ayları aylar yılları koparır takvim yapraklarından.ama sevdalımız,özlemimiz bir kez olsun çalmamıştır kapımız ve bir kez olsun ortak olmamıştır sabahlamalarımıza.
Halbuki kapının bir tık sesine neler vermeyizdir ki.ne yapsak ne etsek boştur artık gidenler geri gelmez derler.
Ama inadına bekleriz,inadına ayaktayızdır güneşle birlikte ve inadına umutlarımızın suyunu verip umudumuzu yeşertiriz her baharın sabahında.
Bu gün olmazsa yarın,yarın olmazsa mahşerde deyip bekleriz günlerce,aylarca…özlemle beklediğimiz özlemimizi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Temmuz 2006       Mesaj #154
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bir Gün Döneceksin
DoLasiyorum tüm sokakLari bir avare gibi..Attigim her adimda senin izLerin var..Günesten yanip göLgeLere kacsam yine senin nefesin var.Meger sen nefesimdesin..Gökyüzüne cevirsem yüzümü yiLdiz oLup parLiyorsun geceme..Günün iLk ISIKLARINA karisip iLk benim gözbebekLerime saciyorsun umutlarini...BeLki de icime cektim her nefesimde seni biLiyor , senin sevgini kana kana iciyorum.SensizLikteyim biLiyorsun.BeLki sensizLik degiL bu...GeLeceksin biLiyorum.Suskun sanma yüregimi..GeLisinLe konusacak tüm diLLerim..GeLmezsen tüm siirLerim, yaziLarim öksüz, geceLerim yildizsiz ve bu yüregim hayatin en güzeL aninda yetim kaLacak..GeLeceksin biLiyorum.Döneceksin inaniyorum..Seni böyLe daha cok seviyorum..Sevmek herseye ragmen sevebiLmek..BekLerken biLe atesinde yanip sevginde küLLnmek...Ardima bakip hayaLLerinde biLe mutLuLukLari yasiyorum...DemLi bir cay tadinda baLkonu oturmus sehre daLmis gözLerimde sen varsin...kaLabaLikLarin arasinda sen misin diye ayakLaniyorum bir an..Sana benzeyen birisini görsem tüm bedenim sevince boguLuyor bir cocuk gibi...Yine yoksun...Bikmadan.. usanmadan... bekLeyecegim seni..BaLkonumda yetistirdigim tüm cicekLere senin geLme umudunu verdim...Her cicege senin sevgini anLattim..Sanki onlarLa konusunca seninLe konusuyormus gibiyim..OnLar dinLiyorLar ben ise sair gibi konusuyorum..BikmiyorLar..GeLecek diyorum...Bir gün dönecek diye miriLdaniyorum onLara...KokuLarinda sanki sen varsin...OnLari kokLadikca onLari sevdikce sen biLiyorum..Her yapragina kiyamiyorum..OnLar kuru yapraga dönmeden sen yüregime geLiver...Sen bana bir adim attiginda ben sana kosacagim deLicesine...AyakLarimda yaLnizLik zincirLerini kirarak bir an önce kavusmak icin deLice kosacagim...Nefesim daraLacak sana kosarken...OLsun sana kavusacagim bu sevinc yeter bana...

Gecenin karanLiginda yiLdizLari izLiyor gözLerim..Her yiLdizda senin sevdani hatirLiyorum ..Bazen de yiLdizLara benim sevdigimin gözLeri sizlerden daha güzeLdir diye sesLeniyorum.Hak verircesine güLümsüyorLar bana..YiLdiz kayarsa geceden dünyaya senin icin bir diLek tutuyorum...SaatLerin farkinda degiLim..Her bir saatte hasretinde daha cok seviyorum...Bir sigara daha yakiyorum...Yaktikca bende yaniyorum..Haykirmak geLiyor icimden tüm dünyaya „Seni Sevdigimi...“Bazen güLümsüyorum yiLdizLara..BeLki en parLak bir yiLdiz oLursun geceme ...Doyamadim sana...GeLecektin biLiyorum..Döneceksin bu yüregime...Sende beni seviyorsun...HayaLLerimde biLe seni düsünürken senin hasretin düsüyor ruhuma.. AydinLik geceme karanLik cöküyor..OLmaz diyorum..Isyan etmek istiyorum...Tüm dünyaya geLmeyecek dese de ben geLecek diye söyLeniyorum...“Seviyorum“ onu..Candan öte seviyorum beLki de...KarakisLarima bahari getiren güLüm dönecek bir gün hic gitmemecesine...“Sevdim Seni“ masumane...ALinyazim biLiyorum seni mühürLü kaderime...GözLerini yiLdiz biLiyorum karanLik geceLerime...Tüm umutLarimi biriktirip senin geLmene verdim..GözyasLarimi birakip güLüsLerimde „Seviyorum Seni..“
Her aksam günesin batisinda yine yaLnizLigina bir sayfa daha ekLedim..Ama pes etmek yok..Icimdeki okyanus misaLi kaLbimde bir damLa sevgin kaLana kadar bekLeyecegim seni...Dönecektin canindan can biLdigin bu yüregime ..GeLeceksin bir gün..BeLki bir sabah süpriz yapip en sevdigim cicekLerLe geLeceksin..merak etme sana oLan bu sevdam asLa bitmeyecek
„Seni Seviyorum“ ve bir gün döneceksin biLiyorum...
Ve..
BekLiyorum..

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Temmuz 2006       Mesaj #155
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bana Mendil Salla Yıldızlarla

Dün, oradaydım,
Senin olduğun şehirde,
Başka bir şehre giderken,
Senin bulunduğun şehre uğradım,
Yolumun üzeriydi,
Hatıraları tazelemek için,
Bu şehirde kaldım,
Yedi tepeli şehirde,
Yedi başı mağrur şehirde dolaştım,
Senin şehrinde,
Senin soluduğun havayı soludum,
Önce Eminönü'ne gittim,
Güvercinlere yem attım,
Yarım ekmek arası,
Balık ekmek yedim,
Hani itiraf etmem gerekir,
Özlemişim,
Sensiz tadı yoktu gerçi ama,
Olsun.
Altınboynuz'a olta salladım,
Kısmetime ne çıkarsa diye,
Oltama hatıralar takıldı,
Galataya uzandım oradan,
Kuleyi seyrettim,
Oradan Ortaköy aklıma geldi,
Gittim bir kahve içtim,
Mektepli işi,
Yani az şekerli,
Emirgana, Aşiyana uğradım,
Çay yerine Boğazı yudumladım,
Gülhaneye de gittim,
Maymunları seyrederken,
Kendimi maymun ettim,
Elimdeki fıstıkları kaptılar,
Güldüm kendime,
Sen olsaydın yanımda,
Eminim sen de gülerdin,
Taksim'de dolaştım,
Beyoğluna indim,
Koşuşan insanları seyrettim,
Belki de o insanların arasında,
Seni aradı gözlerim,
Kim bilir?
Çiçek pasajında,
Hüzzam bir keman çalıyordu,
Şarkımız aklıma geldi,
Hiç de ilgisi yokken,
'Elbet bir gün buluşacağız,
Bu böyle yarım kalmayacak',
Sonra,
Sonra hava kararmaya başladı,
Gideceğim aklıma geldi,
Artık yol almalıydım,
Senin olduğun şehirden ayrılmalıydım,
Otogara gittim,
Bindiğim otobüste,
Bir bana el sallayan yoktu,
Hüzünlendim,
İçlendim,
Keşke bu şehirde olduğumu bilseydin,
Beni uğurlamaya gelseydin,
Keşke,
Beni sen yolcu etseydin,
İçim bu kadar acımazdı,
El sallamalar bu kadar koymazdı,
Sensizlik bu kadar yakmazdı belki,
Kim bilir?
Eğer aklına gelirsem bir gün,
O zaman,
Bana bir mendil salla yıldızlarla...
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
31 Temmuz 2006       Mesaj #156
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Bana Sor Özlemden Yanıp Tutuşmayı...

Sen özlemeyi bir de bana sor;
Gece olunca yalnızlık sarınca bedenimi,
Bir el tutsun ellerimi diye beklemeyi
Bana sor severken özlemeyi…
Bir ses ararken kulaklarım,
Sessizliğin acı çığlıklarını duymayı,
Gözlerim seni ararken,
Karanlıkta hayalini görmeyi,
Sen bana sor kilometrelerce uzaktan sevmeyi…
Elimi göğsüme sokup,
Okşamayı seni özleyen kalbimi,
Yüreğimin titremesini, içimin aniden ürpermesini…
Şefkatinin eksikliği aklıma gelirken,
Hasretimden süzülen birkaç damlayı,
Bana sor sensiz ağlamayı…
Sensiz saatler çabuk geçsin diye,
Geceye sığınmayı,
Yanımdaymışsın gibi yatakta yorgana sarınmayı,
Bedenimi sarmanı beklemeyi,
Sıcacık teninin kokusunu içime çekmeyi
Sensizken seninle sevişmeyi,
Bana sor…
Bana sor sen özlemeyi
Özlemenin en acı, en yalnız çığlıklarını,
Ben iyi bilirim özlemle yanıp tutuşmayı…

Sen özlemeyi bir de bana sor;
Gece olunca yalnızlık sarınca bedenimi,
Bir el tutsun ellerimi diye beklemeyi
Bana sor severken özlemeyi…
Bir ses ararken kulaklarım,
Sessizliğin acı çığlıklarını duymayı,
Gözlerim seni ararken,
Karanlıkta hayalini görmeyi,
Sen bana sor kilometrelerce uzaktan sevmeyi…
Elimi göğsüme sokup,
Okşamayı seni özleyen kalbimi,
Yüreğimin titremesini, içimin aniden ürpermesini…
Şefkatinin eksikliği aklıma gelirken,
Hasretimden süzülen birkaç damlayı,
Bana sor sensiz ağlamayı…
Sensiz saatler çabuk geçsin diye,
Geceye sığınmayı,
Yanımdaymışsın gibi yatakta yorgana sarınmayı,
Bedenimi sarmanı beklemeyi,
Sıcacık teninin kokusunu içime çekmeyi
Sensizken seninle sevişmeyi,
Bana sor…
Bana sor sen özlemeyi
Özlemenin en acı, en yalnız çığlıklarını,
Ben iyi bilirim özlemle yanıp tutuşmayı…
TheGrudge - avatarı
TheGrudge
Ziyaretçi
31 Temmuz 2006       Mesaj #157
TheGrudge - avatarı
Ziyaretçi
Cefalı Özlemim… İstanbul

bu gamsız hasreti hangi sürgün boğar ey şehir!
hangi şehir ağartır yüzünü senin kadar
gözyaşımın dilsiz kâhini İstanbul
ateşler içine bir başka siniyor gül kokusu
ateşlerin içinde ellerim ve güllerinin kokusu
mavi gözlerini seyretmeli bu bahar
bu bahar kanına girmeliyim hasretin
bir hüznün şarkısını anmasın dilleri
gün hangi gün, güneş geceyi nasıl soyar
anne şefkatiyle anlatsın göçmen kuşlar
kapılar kapanıyor apansız yüzüme
çehresi yüceliyor cüzzamlı gölgelerin
yollarında başsız canavarlar devriyesi
uludukça tellerden kaçıyor kumrular
gelemiyorum…

kör kılavuz, mayınlı yol, zaman taciri
kuş tüyü, mavi mürekkep, lügat bakiri.

ışıkların göz kırpıyor ıssız halime
aydınlıktan öteye kurulur devran
seninle dertleşmeli neler nelerden
söz bitmeli, seni söylemeli ey şehir
uzatsam bulutlarına değer mi elim
dokunsam biter mi hırçın uğultu
rüzgara salıver dalgaların sesini
bir nefesini havanı soluyan martıların
güneş kızıla boyarken ufkunu
tenhalaşan ezan sesini
kahrımı çekmeli karlı dağların cüssesi
öfkesi soğutmalı bu kızaran çeliği
fallardan çıksın yolların kısır döngüsü
hatırın bileğini öpsün talihin dudakları
halim kırk yerden yamalı ey şehir!
düşlerim ilk gün gibi yeni İstanbul
delemiyorum…

bir doğum, bir sehpa bir cellat maskesi
taze çocuk, mezar taşı, hayat eskisi.

kandilim islendi, heceler hasat mevsimi
kavrulmuş toprağıma bir damla su ver
göster yüzünü aklımın cinnet gecesi
tarihine yansın bana deli diyen diller
hayat uzun deme bana İstanbul
en uzun yolları adımlar dilimler
boğazımda zamanın kanlı bıçağı
içimde takvimlerin kabir sancısı
titrek elde namlular şeytan çırağı
hayat uzun deme peygamber müjdesi
koynumda çaresizlik dem vuruyor
tütün kurusu dudağımda isyan narası
sefanı kimler sürüyor aziz şehir?
cefanı kim atıyor yabana ey İstanbul!
bilemiyorum…

iğde çalısı, mavi boncuk, kan büyüsü
yaralı kanat, turna gözü, kırık ok ve yay türküsü.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
31 Temmuz 2006       Mesaj #158
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Razıyım Ben

Sen her saniye özler misin? Beni…
Elindeki resme bakarak düşünür müsün?
Verdiğim resimleri yakar mısın? Yoksa
Gidişimle ağlayıp üzülür müsün?
İsteyerek mi? Ağlarsın,