Arama

'O' AN...!! - Sayfa 2

Güncelleme: 2 Ocak 2012 Gösterim: 90.733 Cevap: 37
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
16 Ocak 2007       Mesaj #11
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
10 b

Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Mart 2007       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
'O' AN...!!

Sponsorlu Bağlantılar
Hindistan'da Siliguri'de ölümlere, çatışmalara yolaçan bir sorun var. Merkezi hükümet bölgede bir endüstri parkı kurmak istiyor. Parkın kurulması için seçilen alandaki toprak sahibi çiftçilerse buna karşı çıkıyor. Bu çiftçilerden 14'ü yakın geçmişte öldürüldü. Bunu protesto için düzenlenen gösteride olaylar çıktı. Göstericiler otobüsleri yaktı ve tahrip etti. Tahrip edilen otobüslerden birinin sahibi ve şöförü, ekmek teknesinden kalanları inceliyor. 'O' an acı gülümsemenin ne olduğunun tipik bir örneği olarak karşımızda duruyor. Dudaklar gülümseme çizgisi oluşturmuş ama gözler karşıdan gelen ışığı bile emecek kadar güçlü ve geniş hacimli bir üzüntü deposunun dışarıya açılan penceresi olmuş. (AP / Tamal Roy)


'O' AN...!!

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de ülkenin, Avusturyalı Habsburg Hanedanı'nın mülkü olmaktan kurtuluşunun 159'uncu yılı şerefine düzenlenen törenler iyi başlamıştı. Macaristan'da aşırı sağcı olarak bilinen muhalefetin bu kutlama dolayısıyla yaptığı yürüyüş de başlangıçta barışçıldı. Ama polis liderlerini gözaltına alınca şiddet başgösterdi. AP photo'dan David Josek, olaylar sırasında oluşturulan barikatta bir göstericiyi fotoğrafladı. 'O' an son alaya ait değildi sanki. Birinci dünya savaşı yenilgisi, Nazi işgali ve Sovyet hegemonyası... Alevler, gölgeler, karanlıklar ve yalazların karşısındaki mahzun bayrak 'O' anı Macaristan'da yaklaşık 160 yıl boyunca yaşananların özeti yapmıştı. (AP / Petr David Josek)


'O' AN...!!

Birleşik Devletler'deki New York kentinde Mart ayının başında malili ailelerin kaldığı bir binada çıkan yangında 10 kişi can verdi. Ölenlerin cenazeleri 18 Mart'ta Mali'nin başkenti Bamako'da toprağa verildi. Fotoğraf, o yangında ölen Fatma Soumare ve 4 çocuğunun toprağa verilişinde çekildi. Foto-muhabir Rebecca Blackwell, öndeki erkekler yerine ölen anne ve çocuklarının yasını tutan kadınlara odaklandı. 'O' an, bu tercihi kutlarcasına etkiliydi ve pürüzsüz , içten bir yasın çizgileriyle bezenmişti. (AP / Rebecca Blackwell)
'O' AN...!!

Sudan'da göçmen kampında Darfurlu bir kız çocuğu, içinde bulunduğu berbat koşullara inat bir an dönüp foto-muhabire gülümsemiş. 'O' anın farkına varan Alfred De Montesquiou da deklanşöre basmış. Böylelikle ışığın anlık da olsa mutlu çocuğu oranın hüznünden kesip alışını yakalamış. (AP / Alfred De Montesquiou)


'O' AN...!!

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta budist keşiş çırağı adayları çocuklar ayinde. AP foto-muhabir, meslektaşlarının zaman zaman başvurdukları bir yöntemi uyguluyor. Ayarıyla objektifini modelinden uzaklaştırırken deklanşöre basıyor. Bu tür fotoğraflar genellikle sert ve dinamik çıkar. Modeller çocuklar, olay da uhrevi olunca ondan mıdır bilinmez bu 'o' anı keskin rek çizgileri yerine yumuşak ışık çizgileri beziyor. (AP / Sakchai Lalit)








Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Mart 2007       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
'O' AN...!!
Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da 16 Mart cuma günü şiddetli yağış vardı. Foto-muhabir Jacquelyn Martin, bir yayanın yağmurla mücadelesini fotoğraflarken kamerasını, sert yağmurun yönüne paralel hareket ettirip bu kamera hareketinin 'o' ana ilişkin yorumunu saptadı. (AP / Jacquelyn Martin)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Mart 2007       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
'O' AN...!!
Liberya...Başkent Monrovia...Terkedilmiş Ducor Oteli'nin koridorlarında çocuklar...George Osodi'nin ışığa karşı çektiği fotoğrafta 'o' an. Belirgin olan çocuğun zayıflığını ve beslenme yetersizliğini vurguluyor. Ne de olsa burası Charles Taylor adlı bir diktatörün hatta diktatörden de öte bir şahsiyetin kırıp döktüğü bir ülke...Emrindeki adamlarıyla birlikte kendi insanlarını öldürmek, organlarını keserek sakat bırakmak ve kadınlara sistemli tecavüz etmekle suçlanan Taylor, yargılanıyor. 'O' ansa çocuğun zayıf siluetinde Taylor, karanlığının günah çıkarması olarak karşımızda duruyor. (AP Photo/ George Osodi)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Nisan 2007       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
'O' AN...!!

Amerikan ordusunun ağır nakliye helikopteri günlük ikmal için malzeme, erzak ve diğer ihtiyaçları getirmiş. İnmeden bırakmış havalanıyor. İkmali karşılamakla görevli Amerikan askeri de daha fazla toza maruz kalmamak için uzaklaşıyor. Afganistan'ın Güneydoğu Bölgesi burası. NATO birlikleri 120 kilometrekarelik Taliban'a karşı operasyon yapıyor. Bölgede çok zor doğa koşulları var. Taliban'ın nereden karşılarına çıkacağı belirsiz. Merkezi hükümetin varlığını hiç ama hiç hissetmemiş yöre halkı da doğal olarak Taliban'a daha yakın duruyor. Helikopterin kaldırdığı toz ışığı perdeliyor ama 'o' an buna rağmen fotoğraflanınca bir başka perde açılıyor ve NATO'nun bölgedeki görevinin zorluğunu ve bu operasyonla ilgili belirsizliğini anlatan bir sahne karşımıza çıkıyor. (AP Photo / Rafiq Maqbool)
CyniX - avatarı
CyniX
Ziyaretçi
5 Mayıs 2007       Mesaj #16
CyniX - avatarı
Ziyaretçi
04qk1

İsveç'te yaşayan genç fotoğrafçı Serkan Güneş, bu ve diğer 5 çalışmasıyla dünyanın en prestijli doğa fotoğrafçılığı yarışmasında ödül kazanan ilk türk fotoğrafçısı unvanını kazandı. Güneş, BBC'nin ve İngiltere'deki ünlü doğa tarihi müzesi'nin düzenlediği Shell Yılın Doğal Hayat Fotoğrafçısı yarışmasında Eric Hosking Özel Ödülü'nü aldı. 'O' ana gelince... Serkan Güneş, her hafta elinde kamerası yokladığı evinin arkasında göle gittiğinde suya sarkmış dalların ucunda erimeye yüz tutmuş buzu ve bu sahnenin sudaki yansımasını gördü. Yakından çalışınca da tabiatın gözlerden ırak bu küçücük mücevher atölyesini ortaya çıkardı. Zaten kendisi de bize gönderdiği mesajda şöyle diyordu: ‘Soruyu ve yanıtı birarada barındıran fotoğrafı yaratmak kolay değildir. Sık sık olağanın içinde saklanan tuhaflıkları görmek ve göstermek zorunda kalırsınız.’

97137299mv9

Kanada'nın Ontario Kenti'nde son aylarda yangınlar artmış. Kentin itfaiyesi de yeni itfaiyecileri işe almış. Bunlardan biri bir eğitim tatbikatı sırasında yakılan model evi saran alevlerin ardından görülüyor. Sıcaklık dalgası, yalaz, duman... Ateşin bütün unsurları yeni itfaiyeyi yoklayarak acemi erin tereddüt, tedirginlik ve zaafiyetini ortaya çıkarıyor.
(AP PHOTO/CP, Guelph Mercury, Darren Calabrese)


91561834db0

Japonya'daki ünlü Fuji yanardağı'na ilk karın düşmesinin şerefine gün batımında helikopterden çekilmiş bir fotoğraf. Ashai Shimbunm gazetesi'nden Foto-muhabir Yoshiro Yasutomi kimbilir kaç kare çekti ama 'o' anı da yakaladı. Fuji'yi ve ufuktaki gölgesini... Ya da başka bir deyişle Fuji'nin batan güneşle birlikte ufka ve bulutlara gölgesini düşürerek yaptığı o saklı gösteriyi.
(AP Photo/Asahi Shimbunm, Yoshihiro Yasutomi)


02uu8

Endonezya... Jakarta'daki eski limanda balıkçıların bayram namazı. Denize açılışlarında belki her defasında veya sık sık tanrı'ya yakarışlarına tanık olan ekmek tekneleri 'o' anda müslüman balıkçılarla saf tutuyor gibi görünüyor.
(AP photo/Ed Wray


02ii5

Sonbahar fotoğrafları peşpeşe gelmeye başladı artık. Amerika Birleşik Devletleri'nin Pennsylvania eyaleti'ndeki ulusal park'ta Gifford gölü sahilinde düşmüş ölü akağaç yaprakları... Yapraklardan birini okşayan su, ilkbahar ve yaz anıları yüzüsuyu hürmetine oracıkta ve kendi çapında küçücük ve anlık bir cenaze töreni düzenliyor.
(AP Photo/Carolyn Kaster)


02xl3

Almanya'nın Bavyera eyaletinden soğuk hava dalgası geçti. Foto-muhabir Karl-josef Hildenbrand da dışarı çıkıp objektifini bir otomobilin üzerindeki sonbahar yaprağına odakladı. Tabiatın gözlerden ırak şaşkınlığını ışıkla dertleşirken yakalayıverdi.
(Karl-Josef Hildenbrand / EPA)


01nv8

Haiti'de neredeyse bütün mutfaklarda odun kömürü kullanıldığından bu ülkenin orman varlığının yüzde 90'ının yokolduğuna yine bir fotoğrafla değinmiştik. Haiti'nin başkenti Port-au Prince'de bir seyyar satıcı odun kömürü çuvalını kamyondan alıyor. Seyyar satıcının adalelerinin durumuna bakılırsa belli ki çuval ağır. Ama 'o' anda içindekilerden ötürü bir ağacın devrilişi rolünü üstlenen çuvalla ölen ormanların ağırlığı da sorumlu gördüğü yoksulluğun üzerine biniyor.
(AP Photo/Ariana Cubillos


jhuktm6

Önce işgalcilerin getirdiği bulaşıcı hastalıklar kırdı Amerikalıları, sonra kölelik, sonra katliamlar, sonra sömürgecilik, sonra da emperyalizm... 514 yıllık bir öykünün önemli bir bölümü bu felaketlerle geçti. Ve Guatemalalı bu yaşlı yerli kadın Amerika'nın keşfinin 514'üncü yıldönümünde Colombus Günü'nün ırkçılığı protesto günü olarak algılandığı yürüyüşe katıldı. Ne kendisi ve belki ne de fotoğrafını çeken AP foto-muhabir Alexandre Meneghini 'o' anın farkındaydı. Oysa yarım bin yüzyıllık hoyratlığın biriktirdiği acı, keskin ama can yakmayacak kadar olgun bir sızı halinde 'o' anda oradaydı.
(AP Photo/Alexandre Meneghini)


06zp8

Hayvanat bahçelerinde barındırılan hayvanların sağlıklı yavrular dünyaya getirmesi olasılığı düşük bir durum. Bu nedenle son yıllarda yaygınlaşan bir uygulamayla, sağlıklı büyüyeceklerine inanıldığında yeni doğan yavrular, törenlerle medyaya dolayısıyla kamuoyuna gösteriliyor. Hamburg'taki hayvanat bahçesinde anne arslan, iki aylık 5 yavrusunun sosyeteye tanıştırılma töreninde çok güzel bir evlat sevgisi anı sunuyor. Yavrusunu yalarken, devrilmesin diye tetisiyle destek vererek, tabiatın en güçlü dürtüsünü sergiliyor. Yakın plan çalışma, yavrunun ağzındaki harika memnuniyet çizgisini de yakalıyor.
(AP Photo/Kai-Uwe Knoth)
Son düzenleyen CyniX; 5 Mayıs 2007 03:08 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
CyniX - avatarı
CyniX
Ziyaretçi
5 Mayıs 2007       Mesaj #17
CyniX - avatarı
Ziyaretçi
03dh6

İsrail'de ya da musevilerde her yılın ekim ayının ortasında 7 gün boyunca Sukkot kutlamaları yapılıyor. Bu inanışa göre, musevilerin Mısır'dan çıktıktan sonra çölde geçirdikleri 40 yılda tanrı'nın kendilerine bahşettiği nimetlere şükran sunma dönemi. Domates festivali de Sukkot Bayramı'nın bir parçası. Mısır sınırı yakınlarındaki bir İsrail köyünde domateslerle dolu bir havuzda bütün saflığı ve güzelliğiyle poz veriyor.
(AP Photo/Emilio Morenatti)


03yq9
Genç bir kadındı... Belli oluyor... Irak'ın başkenti Bağdat'ta İçişleri Bakanlığı'nda işi vardı. Bir patlama oldu. Bakanı hedeflemek üzere yol kenarına bırakılan bir araç havaya uçuruldu. Bakan ve beraberindekiler kurtuldu. 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Patlama sırasında parçalanan bedeninden fırlayan fotoğrafı bombanın yerleştirildiği aracın yağ birikintisi üzerine düştü. Genç kadın 'o' anda terörden hesap soruyor, AP foto-muhabir Samir Mizban da bu gülümsemenin gücüyle avunan sessiz ve kırık isyanı kayda geçiriyordu.
(AP Photo/Samir Mizban)


04tm7


Fotoğraf, Birleşmiş Milletler gıda programı tarafından haber merkezlerine gönderildi. Kuzey Kore'de Hyangsan adlı bölgede bir çocuk kreşin penceresinden bakıyor. Kuzey Kore'de nüfusun 3'te biri açlık çekiyor. Çocukların yüzde 40'ı gelişme sorunu yaşıyor. Yine çocukların yüzde 27'si normal kilonun altında. Yine çocukların yüzde 7'si açlıktan ölüyor. Pyongyang yönetimiyse nükleer silah ısrarını sürdürerek atom bombası patlatmakla böbürleniyor. Bununla da kalmıyor Çin'in, Güney Kore'nin gıda yardımlarını kestiği Kuzey koRe'nin Tiranları aç insanlarını doyurmak için dünya gıda programıyla işbirliği yapmıyor. Bu bilgilerle 'o' anın sırrı açığa çıkıyor. 'O' an'da insani dayanışma arzusu, ülkesinin sahte nükleer gururunun dökük çerçevesi içinden bakan çocukla vedalaşıyor.
(AP Photo/WFP, Ho)


02wj6

Bangladeş'in başkenti Dhaka'da yoksulların mahallerinden birinde çıkan yangında 100 küçük plastik atölye yandı. Yüzlerce gecekondu sakini de evsiz kaldı. 'O' anda mahalle sakinlerden biri evindeki yangını söndürmeye çalışıyor. Böyle durumlara çok rastlanır. İnsan çaresiz de olsa bir şeyler yapmaktan kendini alamaz. Yanan evine serptiği su nasıl da keskin çıkmış. Çaresizliği kadar keskin, umudu kadar da az.yine de akıldışı bir durum. 'O' andaki ışık,renkler ve çizgiler de bunu biliyor gibi adamla felaketini birbirinden ayırıp yangını bir panoya dönüştürmüş.
(AP Photo/Zia Islam)


yuhttmp5

Temelinde bir öncekiyle aynı espriyi taşıyan bir 'o' an... Amerika'da cadılar bayramı öncesinde alışveriş merkezlerinden biri. Çocuk, tanıtım için orada. Malum bu geleneğin adı Halloween... Halloween Avrupa'da Hristiyanlık öncesi Pagan kültürünün geleneği. Misyonerler Paganları hristiyanlığa razı edebilmek için pek çok gelenekleri gibi bunu da hristiyanlığa katmışlar. Çocuk sıkıldığı veya yorulduğu için öyle görünüyor ama 'o' an geleneğin geçmişindeki bu uyanıkça, pragramatik yani yararcı dönüşüme derin, gücü azalmış isyanı yansıtıyor.
(AP Photo/Vincent Yu)
Son düzenleyen CyniX; 5 Mayıs 2007 08:31 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
CyniX - avatarı
CyniX
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #18
CyniX - avatarı
Ziyaretçi

yuhttza0
Kazakistan'daki Altay Kartalı Festivali sırasında Bushkashi oyunundan bir enstantane. İki oyuncu Bushkashi'deki top diyebileceğimiz keçi tulumunu çekiştiriyor. Oyunculardan biri tulumu elinden kaçırmak ya da attan düşmek üzere. Keçi tulumu da esnekliğinin son haddinde. Gergin heyacanlı bir an. Gerideki yükseltinin şahsında 'o' anı izleyen tabiat da gergin sanki.
(REUTERS/Stringer)


04qd0

Nijerya'da ordu bu insanların evlerini yıktı. ''İntikam için'' diyorlar... Nijerya ordusu bu köydekilerin o yörede petrol çıkaran şirket çalışanının kaçırılmasında payları olduğunu düşünüyor. Ülke yönetimi bu insanlara o yörede petrol çıkarılmasına rağmen normal hayat standartlarının dibini bile vermedi. Ne elektrik, ne temiz içme suyu. Onlar da topraklarından petrol çıkaran şirketlerden medet umdu. Ama şirketlerin bütün güya projeleri yolsuzluk nedeniyle işlemedi. Her şey üstlerine geldi yani. 'O' anda kompozisyonun genelinde renklerdeki ve ışıktaki utanç çocukları bu nedenle gizlemek istedi belki...
(AP Photo/Sunday Alamba)


05vf5

Afganistan'ın başkenti Kabil... Geri kalmış alt yapı dokusunun altında bir kent ve çobanlarıyla sürüleri... Rodrigo Abd kalkan tozdan yararlanarak iki 'o' an'ı biraraya getiriyor. Çobanlar ve sürüleri uzak geçmişe dönmüş ve donup bekleyen kent yaşantısı panosunun önünden geçiyor.
(AP Photo/Rodrigo Abd)


05fl8
Ve harika bir doğa fotoğrafı... Amerika'nın Ohio eyaletindeki Willoughby Hills doğal koruma alanında bir yaban ördeği... Tabiatın o yöredeki hüzün süprizi solan yapraklar da göldeki yansımalarıyla poz verip yaban ördeğinin gururlu güzelliğini kutsuyor.
(AP Photo/The Plain Dealer, Gus Chan)


01dj7
Filistin Batı Şeria'da El Halil Şehri'nde bir İsrailli Sukkot gününde kızıyla kutsal mezarlar mağarası'na gidiyor. Mağara'da İbrahim, İshak ve Yakub peygamberlerin, İbrahim'in eşi Sare ve İshak'ın eşi Refika'nın mezarlarının bulunduğuna inanılıyor. Yani o mağara müslümanlar için de çok kutsal bir yer... Ve kimi uzmanlar, bu mağaranın Kudüs'ün paylaşılmasından daha zor bir durumun kaynağı olduğunu belirtiyor. İsrail bu kutsal mekanın kontrolünü elinde bulundurmak için ısrar ediyor. Adam silahıyla o mağaraya doğru yönelince AP foto-muhabir Emilio Morenatti deklanşöre bastığında atmosferdeki gerilimi ve binlerce yıllık duvarların tedirginliğini yakalıyor.
(AP Photo/Emilio Morenatti)


02th0
Afganistan'ın başkenti Kabil'e hakim bir tepede çocuklar foto-muhabir Rodrigo Abd'a poz veriyor. Kabil'in 'o' andaki puslu karamsarlığı, o kadar ağır ama o kadar uçucu ki çocukların yüzlerine hatta gözlerinin içine, bakışlarına kadar siniyor. (AP Photo/Rodrigo Abd)
Son düzenleyen CyniX; 7 Mayıs 2007 13:31 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #19
nünü - avatarı
Ziyaretçi

'O' AN...!!

Yıllar, yıllar sonra nihayet aralarından bir devlet başkanı çıkardılar. Oysa Orta Amerika ülkelerinden Guatemala'nın ev sahibi olan yerliler binlerce yıldır oradaydılar. İspanyol istilasından sonra çoğunlukta olmalarına rağmen görmezden gelindiler, yok sayıldılar. Mücadele ettiler ve Guatemala'nın ilk yerli Devlet Başkanı Evo Morales'i başkente, saraya gönderdiler. Fotoğraf Iximche Tapınağı'ndaki toplantı sırasında çekildi. AP Photo'dan Rodrigo Abd,öyle bir ışık dengesi ve dağılımında deklanşöre bastı ki sanki 'o' an, Guatemala yerlilerinin emperyalizmin derin karanlığından yavaş yavaş öne çıkışlarını göstermekteydi. (AP Photo / Rodrigo Abd)


'O' AN...!!Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de annesi oğluna su içiriyor. Dünya Su Günü dolayısıyla AP Ajansı'nın abonelerine önerdiği fotoğraflardan biri. Dünya Su Günü'nde bu yılki konu ''su kıtlığı''ydı. Çocuk elbette mevcut ve gelecek su kıtlığı konusunda bir fikir sahibi değildi ama yine de kendi veya kendisinden sonra gelen kuşağı bekleyen kıtlığı bilir gibi bakmakta ve içmekteydi. Hem zaten ışık, 'o' anı uyarı zerreleriyle dokumaktaydı. (AP Photo / Manish Swarup)

'O' AN...!!Avustralya'daki Dünya Yüzme Şampiyonası'nda Meksika'nın eşgüdümlü yüzme takımı serbest gösterisini sunuyor. Sporcu bu hareketi nasıl yaptı? Önceki kareleri görmekte yarar vardı. Ama sergilenen figür, sporcunun yüz ifadesi hatta etrafındaki hava kabarcığı gibi su zerreleri, 'o' ana bakanları; Meksikalı yüzücünün zihnen su üstünde değil de altında olduğu izlenimine kaydırıyor. (AP Photo / Itsuo Inouye)

'O' AN...!!

Rusya'da Novgorod'da iki sevgili kucaklaşıyor. Yıllardır orada öyle duruyorlar ama 'o' anın büyüsü işte... İnsanlardan esinlenen ağaçlar da kucaklaşıyor. Ya da insanların kucaklaşmaları, yıllardır yaşanan bir başka aşkı farketmemize vesile oluyor. (AP Photo / Ivan Sekretarev)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
saf461f23b2d3e75f46ddaui6

Hızın donduğu an
Amerika'daki Beyzbol Ligi'nde Minnesota Twins Takımı'ndan Francisco Liriano topu fırlatıyor. Kameradaki enstantane hızı düşük tutularak elde edilmiş bir 'o' an. Hareketin bir çalakalem eskizi.



saf461f23de81360es4
Boğanın gözünden
İspanya'da Las Ventas Arenası'ndaki boğa güreşlerinden birinde boğanın altında kalan Matador Serafin Marin kendini korumaya çalışıyor. Boğanın öfkesi 'o' anı da kaplıyor. Ama öfkeyi bu üstünlük değil, hayvanın gözü ortaya koyuyor


saf461f2400107e6f48a2czd2


Yabancılık içinde
Afganistan'da Taliban rejiminin yıkılmasından sonra umutla ülkelerine dönüp, büyük çoğunluğu hayal kırıklığı yaşayan 4 milyon mülteci var. Kabil yakınlarındaki küçük bir mülteci kampında portakal dağıtılmış. AP Ajansı'ndan Rodrigo Abd'ın çektiği fotoğrafta portakallar 'o' anda nasıl da göze batmış. Acaba sebebi renkleri miymiş? Yoksa portakallar oraya, o çocuklara ve 'o' ana yabancı da ondan mıymış
Son düzenleyen nünü; 6 Ekim 2008 09:20