Arama

'O' AN...!! - Sayfa 3

Güncelleme: 2 Ocak 2012 Gösterim: 90.733 Cevap: 37
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mayıs 2007       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
‘O’ an Fotoğraf Sergisi...
Metrocity Alışveriş Merkezi, önemli bir sergiye evsahipliği yaptı: ‘O’ an Fotoğraf Sergisi...
Sponsorlu Bağlantılar
blank 'O' AN...!! Oğuz Haksever


NTV-MSNBCGüncelleme: 23:10 TSİ 20 Kasım 2006 PazartesiİSTANBUL - NTV’de yayınlanan ‘Ve İnsan’ programında ‘O’ anlar başlığı altında yayınlanan haber fotoğrafları, NTV’nin 10. yıl etkinlikleri çerçevesinde, kitaplaştı. Kitabın tanıtımı, İstanbul Metrocity Alışveriş Merkezi’nde açılan ‘O’ an sergisiyle yapıldı. Sergi, 17 Kasım’a dek açık kaldı.


NTV ekranlarında izlediğimiz ve Oğuz Haksever’in sunduğu ‘Ve İnsan’ programında yer alan ‘O’ an bölümüyle aynı adı taşıyan sergide, dünyanın dört bir yanından fotomuhabirlerinin objektiflerinden tarihe ışık tutan fotoğraflar yer alıyordu.

‘O’ an sergisinde, 3,5 yıldır programda kullanılan yaklaşık 4 bin fotoğraftan, Oğuz Haksever ve Bahar Ünsal’ın seçtiği 71 kare vardı.

“Dünyadan 128 fotoğrafla yüzler, ülkeler, olaylar”
Faruk Eren’in editörlüğünde hazırlanan ‘O’ an kitabında ise, metinler Oğuz Haksever tarafından kaleme alınmış; fotoğraf editörü Bahar Ünsal.

“Dünyadan 128 fotoğrafla yüzler, ülkeler, olaylar” üst başlığıyla Doğuş Grubu İletişim Yayınları tarafından basılan değerli kitabın görsel tasarımı ise Ayhan Koç’a ait.

*****************************
NTV ‘O’ AN KİTABINI SATIN ALMAK İÇİN
*****************************

‘O’ an kareleri...'O' AN...!!BABA OĞUL

'O' AN...!!FİLİSTİN - GÖL

'O' AN...!!HELİKOPTER - YARDIM

'O' AN...!!HAİTİ - ET

'O' AN...!!JAPON - REKLAM

'O' AN...!!ULTRA - ŞAPKA

'O' AN...!!AFGAN ÇOCUKLAR

'O' AN...!!DİRENİŞ

'O' AN...!!BAYRAM - SUDAN




“VE İNSAN” hakkında...
NTV, habere hayat veren insan öykülerini ekrana getiriyor. Oğuz Haksever’in sunduğu “Ve İnsan”da, yanı başımızdan gelip geçen, dikkat etmediğimiz ve kameralara yansıyan insan öyküleri aktarılıyor.

Hayatın içinden insan manzaralarının yer aldığı programda her şeye rağmen yaşamaya çalışanlar, farklılık arayanlar, yaşamın ağır yükünü taşıyanlar, hafta içi her gün gündemde kendine yer bulanlar, savaşın mağdurları, insani yardım çalışmaları ve insan öyküleri ekrana geliyor.

Programın “Günün Fotoğrafı” adlı bölümünde yaşayan dünyadan objektiflere yansıyan ve ajanslardan haber merkezlerine düşen günün ilginç insan fotoğrafları sunuluyor.


CyniX - avatarı
CyniX
Ziyaretçi
8 Mayıs 2007       Mesaj #22
CyniX - avatarı
Ziyaretçi
01xz6
Solda Azim Khan, sağda Haiat Khan... Afganistan'da Kabil yakınlarındaki bir tuğla ocağının iki işçisi. Ülkeleri, 2001'den bu yana milyarlarca dolar yardıma rağmen ne huzura kavuştu ne de ekonomik olarak biraz olsun kıpırdadı. Her ikisi de o koşullarda iş sahibi olarak poz verdi. 'O' ansa günde yeni türk parasıyla 6 liraya çalışmanın kömür karasının içinden şöyle bir görünen tedirgin gururu yansıtmaktaydı.
Sponsorlu Bağlantılar
(AP Photo/Rodrigo Abd)

02xb4

Pakistan'da yaklaşık 80 bin kişinin ölümüne yolaçan depremin birinci yılında 3 milyon evsizin önemli bir bölümü geçen kışı çadırda geçirdi. Ülkede yardım ve yeniden yapılanmadan sorumlu otorite, bu kışa kadar kimsenin çadıra muhtaç olmayacağını bildirdi. Ama Birleşmiş Milletler, çadır kamplarda 40 bin kişinin barındığını, 30 bin kişinin de kışı geçirmek için çadır kamplara gideceğini açıkladı. Balakot yakınlarındaki çadır kentte barınan bu çocuklar da kışı yine burada geçirecekler. AP foto-muhabir David Guthenfelder belki de ışığın bu gerçeği bildiği anı yakaladı. Kış aylarında ısıtamayacak güneş ışığının, neşelerini fırsat bilerek çocuklarla vedalaştığı anlardan birini...
(AP Photo/David Guttenfelder)


01dq7
Eller Theo Dede'ye ait. Aziz Nesin Vakfı'nda barınan çocuklar için oyuncak yapıyor. Hollandalı Theo Hasselo eşi Anty ile birlikte ekonomik krizden ağır yara alan Aziz Nesin Vakfı'nın en sadık destekçileri arasında yer alıyor. Theo Hasselo'nun bizim insanımıza başka hizmetleri de var. Yıllarca Hollanda'daki türk mahkumlara sosyal hizmet görevlisi olarak yardım etmiş. Fotoğrafı çeken Özbilen Keskin de Theo Dede gibi bir gönüllü... Unicef Türkiye Milli Komitesi'nin gönüllü fotoğrafçısı. Sokak fotoğrafçılığı yaptığını, kargaşa ve karmaşadan dolayı bakıp da göremediklerimizi fotoğrafladığını söylüyor. İşte bu bilgi 'o' anı konuştuyor. Karşı karşıya iki insandaki gönüllülük duygusu 'o' an'da buluşuyor. Ve Özliben, bakıp da göremediğimizi buluyor. Gönüllü emeğin ellerdeki haşmetli ve uzun hikayesinin alçakgönüllü olma erdemine saklanışını yakalıyor.
(Özbilen Keskin)


02xn7

Özliben Keskin'in bir çalışması daha... İstanbul Zeyrek'te bir yaşlı kadın ve ağzında ekmek olan bir köpek. Köpek yaşlı teyzenin. Aldıkları ekmeği evlerine götürüyor. Fotoğrafta kompozisyonun genelinde rengiyle ekmek öne çıkıyor. Dünya yorgunu yaşlı teyze ve o'nun hayatına uyan köpeği bakıp da göremediklerimizi göstermeyi amaçlayan Özbilen Keskin'in hatırına 'o' an'da renklerine saklandıkları sokağın dokusundan çıkıveriyor.
(Özbilen Keskin

0koolpodz5

Afganistan'da Kabil yakınlarında iki Afgan kum fırtınası sırasında futbol sahasının yanından geçiyor. Bu kadar basit aslında. Ama Afganistan'ın dünü ve bugününden biriken bilgilerin, anıların tozu 'o' an'ı yerden kaldırıp gökyüzünde biryerlerdeki umutsuzluk alemine götürüyor.
(AP Photo/Rodrigo Abd

Son düzenleyen CyniX; 8 Mayıs 2007 20:07 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
CRAZY_ENGEL - avatarı
CRAZY_ENGEL
Ziyaretçi
29 Ağustos 2007       Mesaj #23
CRAZY_ENGEL - avatarı
Ziyaretçi
ya bazıları bakarken dünyaya para der bazıları ise dünyadan istediği tek şey biraz olsun sevgi dir sen hangisi gibi bakıyorsun
[WoL]bL - avatarı
[WoL]bL
VIP -Dream is Destiny-
14 Eylül 2007       Mesaj #24
[WoL]bL - avatarı
VIP -Dream is Destiny-
punky5pxed0
1.Resim=Cocuk İscilere "Hayır"

punky10dqbz1
2.Resim=Samarradaki Çatısmalarda Yaralanan Cocuk

punky25vgsj1
3.Resim=İstanbul'da saldırılara Hedef Olan Ingiliz Başkonsoloslugu


28xn1co0
4.Resim=Sudan'lı Cocukların İcler Acısı Yasamları


30bhai1
5.Resim=ABD'de cekilen bir Fotoğraf

48oeye3
6.Resim=Tayland'lı Cocukların Mutluluk Anı

60tetw7
7.Resim=Kayakla Atlama Müsabakasından Bir An Fotografı

14it1ul4
8.Resim=Reform Yanlısı Adayların Milletvekili Adaylarını Reddedmesiyle Baslayan Kriz

47bftt69.Resim=Engelli At Yarısında Elde Edilen Bir 'o' An

13me1lj910.Resim=Konyada Çöken Binada Cekilen Bir 'o'an Fotoğrafı

Devamı Gelicek...
She's remembered everything and now i am dead..
hunterking - avatarı
hunterking
Ziyaretçi
29 Mart 2008       Mesaj #25
hunterking - avatarı
Ziyaretçi
01st3

Yıl: 1928.Türkiye Cumhuriyeti henüz 5 yaşında.Dünyaya meydan okuyan lider.Yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni saygın bir devlet olarak kabul ettirmesinin haklı gururunu yaşıyor o anda.Çünkü bu masadakiler O'nun ve Türkiye'nin gücü karşısında saygı duymaktan başka birşey yapamayan dünya liderleri.Bu masada.Yani Atatürk'ün masasında o anda tam 32 kral ve 62 cumhurbaşkanı var.

02at1

Düşmana diz çöktüren lider.''Milletin Efendisidir" dediği köylülerle birlikte memleket meselelerini konuşuyor.Onlardan biri gibi.Onların yanıbaşında.Bir taşın üstünde dikkatle dinliyor onları.Ve bir milleti uyandıran lider, o milletle birlikte yürüyor atiye.

03ad6

1930'un Kasımında çekilmiş bu o an.Sivas'ta bir genç bir sorununu paylaşıyor Ata'sıyla.Bir dilekçe yazmış ''O bizim liderimiz.Bir çözüm bulur'' diyerek hemen yanına koşmuş.Ve işte o lider.Milletin.Halkın lideri.Çok önemsiyor bu genci.Dilekçesini inceliyor ve yakından ilgileniyor.

04tl8

O sadece bir asker.Bir devlet adamı değildi.O her anlamda bir öğretmendi.Matematik.Geometri.Tarih bilgisiyle yeni nesli Yeni Türkiye Cumhuriyeti'ne yetiştirdi.İzmir Atatürk Lisesi'nde bir Şubat 1931'de öğrencilerle matematik dersindeydi.Kendine güvenen.Kendinden emin duruşuyla tam bir başöğretmendi.

05kb7

1929'un 15 Eylül günüydü.Mustafa Kemal ve arkadaşları Yalova'daydı.Atatürk yolda gördüğü 9 yaşlarındaki bir çocuğa yolu sordu.İşte o çocuk Sığırtmaç Mustafa'ydı.Birgün sonra Mustafa'yı tekrar buldu ve himayesine aldı.Okuttu.Her iki Mustafa takım elbiseleriyle 15 haziran 1930'da sohbet ederken böyle yansıdı o an'a.

06gy9

Manevi çocuklarından biri de Afet İnan'dı Atatürk'ün.Ekim 1925’te izmir’e geldiği günlerde bir ilkokulda karşılaşmıştı Afet Hanım'la.Afet İnan'ın isteği, öğrenimini sürdürmek ve yabancı dil öğrenmekti.Atatürk de O'nu İsviçre'ye gönderdi.Bu fotoğraf da 27 Ağustos 1934'te İzmir Vapuru'nda çekilmiş.Modern.Çağdaş Türkiye'nin lideri Afet Hanım'la dans ederken.

07oh7

Her zaman çağdaş.Her zaman şık ve karizmatikti. Ama o hep bizden biriydi.Samimiydi.Cumhuriyet'in 10'uncu yılı kutlamaları için sunulan sayfalar dolusu sloğanı okumuş ve birinin altını çizmişti. ''Bunu beğendim'' demişti.O slogan şöyleydi: ''Atatürk, içimizden biri.''İşte içimizden biri Atatürk o anda Kızılcahamam'da yere bağdaş kurmuş dinleniyordu.

08gc1

Cumhuriyeti kuran.Devrimleri yapan ve Türk halkının yönünü çağdaş dünyaya çeviren Atatürk sık sık yurt gezileri yapardı.İşte o gezilerden birinde çekilmiş bu o an.Türk kadınına hak ettiği çağdaş değerini kazandıran Atatürk'ün çevresi yine o çağdaş türk kadınlarıyla çevrelenmiş.

09hd9

Ölümünden önceki yıllardı.Hastaydı.Ama durup dinlenmeden çalışmaya devam ediyordu.Türkiye Cumhuriyeti'nin geldiği yeri yeterli bulmuyor.Çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak istiyordu.Yorgundu.Ama biliyordu.Bu işte yorulmak yoktu.Zira O'nun yolundan devam edecek bir nesil düşlüyordu.Siyah-beyaz bir ülkeyi.Karanlıklar içindeki bir ulusu işte böyle renkli bir hale getirmişti.Yola devam etmek gerekirdi.

saygılar
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
14 Mayıs 2008       Mesaj #26
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
bakisacisitg6
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008       Mesaj #27
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
'O' an

oan18ruffrydersyc0

Birleşik Devletler Teksas'ta West Orange Kasabası'nda Ike Kasırgasıyla kabaran denizle birlikte kente sürüklenen balık bir tel örgüye takılmış ve sular çekilince öylece kalmış...
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2008       Mesaj #28
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
'O' an

oanatamrrgi0

Çoğu fotorafında çakmak bakış veya düşünceli halleri karşımıza çıkar... Çakmak bakış hepsinde var tabi ve bunda da... Düşünceli bir bakış da sözkonusu... 1936 yılında İstanbul Yeşilköy'deki havacılık tesislerini gezerken çekilmiş bu fotoğrafta gururu ve bundan doğan sevincide çizmiş Atatürk'ün yüzü...
Son düzenleyen Kral_Aslan; 4 Kasım 2008 23:03
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2008       Mesaj #29
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
'O' an

oanruffryderspi6

Kendi merak evreninde gezegen gözleriyle soran, arayan, inceleyen ve hatta biraz da gözdağı veren bir kedi... Simsiyah bir İran kedisi, Romanya'nın Başkenti Bükreş'te düzenlenen güzel kedi yarışmasında jüri üyelerine bakıyor... Ya da bu güzel yaratık, insanlara kara kedi önyargılarının rengini yansıtıyor...
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
6 Kasım 2008       Mesaj #30
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
'O' AN...!!