Arama

Kingpin / Wilson Fisk

Güncelleme: 12 Haziran 2007 Gösterim: 8.417 Cevap: 3
Morrigan - avatarı
Morrigan
Ziyaretçi
20 Şubat 2007       Mesaj #1
Morrigan - avatarı
Ziyaretçi
Kingpin / Wilson Fisk

Sponsorlu Bağlantılar
kingpinheadbg7

GÜÇLERİ

Herhangi bir süper gücü yoktur. Fakat yıllar süren eğitimi, disiplini ve iri cüssesi sayesinde süper kahramanlarla bile teke tek savaşabilecek muhteşem bir dövüşçü olmuştur.

BİYOGRAFİ

Kingpin'in mafya lideri olmadan önceki geçmişi hakkında fazla bir bilgi yoktur. Fazla popüler bir çocuk olmayan Wilson Fisk ilk cinayetini işlediğinde henüz 12 yaşındaydı. Fisk daha en başından yaptığı işte en iyisi olmaya karar vermişti. Fiziksel kuvveti ve iri cüssesinin yeraltı dünyasında işine yarayacağına inanınca vücut geliştirme ve dövüş eğitimine başladı. Sonunda sumo eğitimi aldı ve bu eğitim onun Doğu Asya kültürüne ilgi duymasını sağladı. Fisk kütüphane ve kitapevlerinden kitaplar çalarak kendi kendini eğitti. Özellikle politikaya ilgi gösterdi. Politik tekniklerin insanları organize edip yönetmekteki önemini anlayınca Fisk'in kurduğu çete hızla büyüyüp zenginliğe kavuştu. Bu arada gizlice kanuni işleri de kendi çıkarlarına hizmet ettirtecek şekilde el atmıştı. Sahip olduğu ilk şirket Doğu Asya'daki bir baharat fabrikası oldu.

kingpinapu7

Suç lordu olduktan yaklaşık on yıl sonra New York'un gözde kişilerinden biri olmasına yetecek kadar nüfuza sahip olmuştu. Henüz 20 yaşında bile olmayan Vanessa adlı güzel bir kızla tanışıp evlendi. Vanessa'nın ona olan aşkı Fisk'in güç için ettiği mücadelelerden daha baskın olmuştu.

kingpinss4

Fisk yaklaşık yirmi yıl sonra New York ve Las Vegas'ın en güçlü suç lortlarından biri olmuş ve tüm rakiplerinin saygısını kazanmıştı. Fakat karşısına hiç beklemediği bir düşman çıkmıştı: Örümcek-Adam. New York'un bütün suç liderlerini kendi yönetimi altında birleştiren Fisk'in şehirde başlattığı büyük suç dalgası onun ilk kez Örümcek-Adam ile dövüşmesiyle sonuçlandı. Bu arada kendisi hakkında bilgilere sahip olan Daily Bugle müdürü Jonah Jameson'ı susturmaya çalıştı, fakat Jameson Örümcek-Adam tarafından kurtarıldı. Ardından Jameson gazetesinde Fisk'in aslında suç lideri Kingpin olduğunu açıklayınca Fisk'in kurmuş olduğu koalisyon dağıldı.

kingpinbsu4

Vanessa kocasının yaşam stilinden nefret etti ve ona suç örgütünü bırakmasını yoksa onu terkedeceğini söyledi. Fisk'in karısına olan aşkı çok büyük olduğundan bunu kabul etti ve Japonya'ya yerleştiler. Vanessa kocasından daha önce işbirliği içinde olduğu suç örgütlerinin kanun dışı işleri hakkındaki dosyaları resmi yetkililere vermesini istedi. Suç örgütünün başına geçen yeni kişiler Fisk'in bunu yapmasını engellemek için Vanessa'yı kaçırdılar. Fisk'in karısını kurtarmaya çalışmasına rağmen Vanessa öldürüldü ve böylece intikam peşindeki Fisk tekrar Kingpin olarak suç dünyasına geri döndü. Fakat bu sefer karşısına başka bir kostümlü kahraman çıkacaktı: Daredevil. Kingpin pek çok düşmanından kurtuldu ve yetkililere teslim ettiği dosyalar birçok suç liderinin yargılanıp hapse atılmasına neden oldu. Kingpin tekrar organizasyonun başına geçti ve onu Doğu Yakası'nın en güçlü suç örgütü yaptı.

Kingpin ilgisini politikaya çevirdi ve New York'u yönetecek valinin kendi kuklası olmasını istediğinden tamamen kontrolü altındaki Randolph Winston Cherryh'i seçimlere aday yaptı. Cherryh seçimi kazandı fakat zafer sevinci uzun sürmedi. Daredevil araştıması sonucunda Kingpin'in karısı Vanessa'nın hala hayatta olduğunu öğrendi ve Kingpin'e giderek Cherryh'in valiliği bırakması karşılığında karısının yerini söylemeyi teklif etti. Karısının hala hayatta olduğunun şoku ile sarsılan Kingpin teklifi kabul etti.

Zamanla Kingpin ve Daredevil birbirlerinin baş düşmanı haline geldiler. Daredevil'ın sevgilisi olan eroin bağımlısı Karen Page onun gerçekte kim olduğunu bir uyuşturucu satıcısına söyleyince bu bilgi Kingpin'e ulaştı. Fakat Kingpin bunu kimseye açıklamadı, çünkü Daredevil'da da kendisinin kanun dışı işleri hakkında bilgiler vardı. Bu olay Kingpin ile Daredevil arasında bir satranç oyununu andırırcasına yıllar boyunca sürecek tehlikeli bir mücadelenin başlangıcı oldu.

earthkarenpagelived4jz1

Kingpin bu mücadelelerden birinde Echo adlı bir kadının babasını Daredevil'ın öldürmüş olduğuna inanmasını sağladı. Echo bu sırada sivil kimliği Maya Lopez olarak Matt Murdock ile çıkmaktaydı ve onun Daredevil olduğundan haberi yoktu. Daredevil ve Echo birbirleriyle savaştılar, ta ki Echo babasının gerçek katilini öğrenene kadar. Kingpin Echo tarafından birkaç kez vuruldu. Kingpin hayatta kaldı, fakat artık en büyük düşmanı gibi kör olmuştu.

Son düzenleyen Morrigan; 7 Haziran 2007 07:27
Biyografi Konusu: Kingpin / Wilson Fisk nereli hayatı kimdir.
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
29 Mart 2007       Mesaj #2
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
kingpin01nl3

Sponsorlu Bağlantılar
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
12 Mayıs 2007       Mesaj #3
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Kingpin

kingpin02jq5
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
12 Haziran 2007       Mesaj #4
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Kingpin

kingpin05bm2
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

23 Haziran 2010 / The Unique Siyasal Bilimler
8 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
6 Şubat 2015 / iceslush Hayali Karakterler
10 Aralık 2008 / KisukE UraharA Sinema ww
1 Mayıs 2009 / HipHopRocK Edebiyat ww