Arama

Nathan Never

Güncelleme: 12 Mart 2007 Gösterim: 2.277 Cevap: 1
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
28 Şubat 2007       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Kim yarattı? Nathan Never'ın Haziran 1991'de gazete satış noktalarında yerini alan ilk sayısı, Sardunyalı üç ünlü sanatçının (Michele Medda, Antonio Serra, Bepi Vigna) imzasını taşıyordu. Çizimler, artık Marvel için çalıştığı Amerika'da da tanınan Romalı Claudio Castellini'ye aitti. İlk sayı büyük bir başarı elde etti ve okurların yüreğini fethetti. Uzun süredir beklenen bilimkurgu serisi buydu işte.

Sponsorlu Bağlantılar
Kimdir? Nathan, (kitap, disk ve yüzyılımıza ait çizgiromanlar biriktiren) geçmişten kopamayan, yaşamı acı olaylarla dolu melankolik bir adamdır. Yeşillikler içindeki Gadalas'da büyür, ailesi Japon mafyası Yakuza tarafından katledilir. Güzel eşi Laura Lorring, Ned Mace adında bir suçlu tarafından öldürülür, aynı kişi, biricik kızı Ann'i de kaçırır, Ann daha sonra bulunur ama yaşadığı olayın şoku yüzünden tedavisi mümkün olmayan "otizm" hastalığına yakalanır ve hayatının geri kalan kısmını geçirmek üzere bir bakımevine yatırılır. Eski Birleşik Devletler'in Doğu Kıyısı'ndaki bağımsız bir şehirde yaşayan Nathan, gelecek suçlarıyla mücadelede polise yardımcı olmak amacıyla kurulan sayısız özel teşkilattan biri olan Alfa'nın saygın bir ajanıdır. Olaylar, günümüzden 150 yıl sonra, 2024'te yaşanan yıkımlar sonucu coğrafî düzeni altüst olmuş bir dünyada geçmektedir.


Dostları kimdir? Herşeyden önce diğer Alfa Ajanları. Kafasına koyduğunu yapan (ve artık kendi çizgiroman dizisi olan) Legs Weaver, bilgi teori uzmanı Sigmund Baginov, May ve April Frayn kardeşler, güçlü Jack Ryan, robot Link, zenci Al Goodman, kötümser Andy Havilland, sekreter Janine Spengler. Ve elbette Alfa teşkilatı başkanı, pragmatik fırsat düşkünü Edward Reiser. Bunlardan başka Nathan'la yolları arada sırada kesişen ve ona yardım eden karakterler arasında avukat Olivia Olling, uzay pilotu Jerry Lone, General Patrick Shea ve psikokinetik güçleri olan esrarengiz yaratık Gabriel sayılabilir.

Düşmanları kimdir? karşı bir savaşta yönetecektir. Kendi "zamanında" sıradan suçlara ve gizli Shade kardeşliği, çılgın multimilyoner Belirsiz bir gelecekte (geleceğin geleceğinde) Nathan (savaşçı adıyla Nemo) insanoğlunu, et ve metalin lanetli bileşiminden meydana gelmiş TechnodroidlereAthos Than ve hepsinden ötesi, herkesin saygın bir dinî lider olarak tanıdığı, gerçekte bir suç imparatorluğunun lideri olan Aristotele Skotos'un güçlü teşkilatı gibi daha yaygın ve daha organize tehditlere karşı mücadele eder.

kaynak:uBC Fumetti - dal 1996 la vostra guida nel fumetto - Bonelli, BD, Comics, Manga

Son düzenleyen virtuecat; 12 Mart 2007 22:09
Biyografi Konusu: Nathan Never nereli hayatı kimdir.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
1 Mart 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
NN Lo scontro

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

3 Ağustos 2010 / KisukE UraharA Sinema ww
30 Haziran 2009 / KisukE UraharA Sinema ww
21 Şubat 2007 / MaKaLeLe Hayali Karakterler
25 Ağustos 2010 / Daisy-BT Sinema ww
27 Ocak 2008 / KisukE UraharA Hayali Karakterler