Arama

Martin Mystère

Güncelleme: 12 Mart 2007 Gösterim: 2.515 Cevap: 1
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
28 Şubat 2007       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Kim yarattı?Zagor ve Mister No'nun Bonelli'deki çizeri Alfredo Castelli, arkeolog Martin Mystere karakterini 1982'de başlattı. Bu serinin en büyük özelliği ilk defa olarak klasik macera bağlantılarını yıkıp, popüler çizgi roman serilerini külterel fikirlere açmıştır. Her sayı aslında tarihi, coğrafi, antropolojik, ve sosyolojik merak açısından oldukça zengindir. Bu kültür Bonelli'nin çizgi romanlarına geniş bir şekilde girmiş ve karakterleri sayesinde yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Kimdir?Martin Mystere antropoloji bölümünden mezun olmuştur, daha sonra da bazı konularda uzmanlaşmıştır (arkeoloji,sanat tarihi,sibernetik). Ayrıca küçük kültürlerle de ilgilenip, 'herşeyi bilerek' kendisiyle görüşenleri şaşırtmayı sever. Ancak o kesinlikle bilgiçlik taslayan ve kibirli bir akademisyen olmamakla birlikte: mizahi açıdan zengin, kendi hatalarıyla ilgili şaka yapmayı ve kendisine takılmayı seven bir yapıya sahiptir. Ezoterik sırları öğrendiği ve mistik 'üçüncü gözü' kazandığı Tibetteki bir manastırda bir süre yaşadı. Onun çalışmaları ve araştırmaları, bilimin güldüğü ve dalga geçtiği konularda insanlara bilgi verir.


Dostları kimdir? Martin'in asistanı Java, milyon yaşındadır: Aslında Java gerçek bir 'Neandertal İnsanıdır'. Amerika'ya Himalayalardaki keşfedilmemiş bir vadide saklı bulunan, gizemli 'Şeffaf Gölgeler Şehrinden' Martin tarafından getirilmiştir. Martin dramatik bir macera sonucunda Java'nın saygısını ve sevgisini kazanıp, bakımını üstlenir. Yaşlı adam modern medeniyete geldiğinde çok fazla problemle karşılaşmadan nasıl adapte olacağını öğrenir. Java dilsizdir ve kendini sağır-dilsizlerin kullandığı dille ifade eder; akıllı ve anlayışlıdır. Olağanüstü bir fiziksel kuvvete sahiptir ve birden çok kere Martin'i umutsuz durumlardan kurtarmıştır. Serideki diğer kahraman ise Mystere'nin sarışın, güzel, sosyal hizmet görevlisi olan nişanlısı Diana Lombard'dır. Diana genellikle Martin'in maceralarını paylaşır ve inatçı erkek arkadaşının parmağına yüzüğü geçireceği günü bekler.


Düşmanları kimdir?Martin'in en göz korkutan düşmanı eski arkadaşı ve meslektaşı Sergei Orloff'dur. Orloff herkese göre saygı duyulan ve ve takdir edilen bir iş adamıdır, ancak Martin onun hırsını ve merhametsiz yapısını bilir. Orloff her ne kadar islah olmuş ve 'Doğruyu' bulmuş gibi gözüksede sayısız macerada Martin, Orloff'la karşılaşıp onu öldürmeye çok yaklaşmıştır.Ancak Martin'in en tehlikeli düşmanının gerçek bir suratı yoktur: bu düşman gizli,güçlü ve hemen hemen görünmez bir organizasyon olan 'Kara Adamlar'dır. Bu organizasyonun amacı toplumu bilinen genel gerçeklere ve kabullere aykırı düşen keşiflerden korumaktır: bunlar sistemli bir şekilde uzaylılar ve kayıp medeniyetler; Atlantis ve Mu hakkındaki gerçekleri ve kanıtları saklarlar.




kaynak=http://www.ubcfumetti.com

Son düzenleyen virtuecat; 12 Mart 2007 21:58
Biyografi Konusu: Martin Mystère nereli hayatı kimdir.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
1 Mart 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
bonsp mm4

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

26 Temmuz 2012 / _KleopatrA_ Felsefe ww
3 Ağustos 2010 / Alvarez Ocean Sinema ww
7 Ekim 2015 / Safi Sanat ww
7 Mayıs 2010 / LaSalle Edebiyat ww
31 Ağustos 2011 / CenneT-ul Meva Spor ww