Arama

Carlisle Cullen

Güncelleme: 30 Mayıs 2014 Gösterim: 8.031 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Kasım 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Carlisle Cullen

Sponsorlu Bağlantılar
carlisle cullen carlisle cullen 4126669 423 436 1253461658

  • Doğum: 1645
  • Dönüşüm: Bilinmiyor
  • Ölüm: 1668 (insan olarak)
  • Türü: Vampir
  • Cinsiyet: Erkek
  • Boy:6’2”
  • Saç Rengi: Sarı
  • Göz Rengi: Altın sarısı/Siyah
  • Yaşı:362(Fiziksel 23)
  • Takma adı: Dr Fang
  • Yetenekleri: Bilinmiyor.
  • Eşi: Esme Cullen
  • Çocukları: Yok
  • Ailesi: Edward Cullen
  • Emmett Cullen
  • Rosalie Cullen
  • Jasper Hale
  • Alice Cullen
Carlisle Cullen, dini karışıklığın sürdüğü 1640 da Londra’da bir Anglikan papazının oğlu olarak dünyaya geldi. Carlisle’nin babası ve diğer papazlar onların söylencesine göre dünyayı kötülüklerden ve günahlardan temizlemek amacıyla vampirler, kurt adamlar ve cadıların öldürülmesi için izin veriyordu. Fakat pek çok zaman bu, çoğu kez grup masum insanların öldürülmesiyle sonuçlanıyordu.

Carlisle babasının yaşına geldiğinde bu yaratıklara baskınlar düzenledi. Babası kadr bu konuda rahat davranamasa da vampirlerin Londra’da asıl yaşadığı yerleri bulmakta çok becerikliydi. Carlisle bu vampirlerin avlanması için izin verdikten sonra kaos ortamında saldırıya uğradı ve bir vampir tarafından yaralandı. Neye dönüştüğünü öğrendikten sonra evine dönemedi ve kendini öldürmeye çalıştı. Bu sırada bir patates deposuna saklandı, çok acılı bir 3 gün sonunda vampire dönüştü.

Carlisle ne olduğunu anladığında dehşete düştü, kendisinden iğrendi ve açlık, uçurumdan atlama ve boğulma gibi yollarla kendini öldürmeye çalıştı. Sonunda ormanda bir mağarada saklanırken susuzluğa daha fazla dayanamadı ve oradan geçmekte olan bir geyik sürüsüne saldırdı. Hayvanların kanıyla yaşamını sürdürebileceğini ve bunun insanları öldürüp onların kanını içmekten daha iyi bir yol olduğuna karar verdi.

Carlisle yeni yaşamının getirdiği yetenekleri keşfetmek ve insanların kanına karşı koymak için 2 yüzyıl boyunca uğraştı. Bu iki yüzyıl boyunca Carlisle geceleri kitaplar üzerine çalıştı, gündüzleri ise bilgisini kullantı ve sanatın gece efendisi olarak bilindi. Bütün bu titiz çalışmalarının sonunda çok yetenekli bir doktor oldu. İtalya’da okuduğu dönemde bir hatayla Volturi adı verilen Aru, Caius ve Marcus adlı üç vampirin başlarında olduğu meclise katıldı. Onlar Londra’da yaşayan vampirlerden çok daha eğitimlilerdir fakat hala insan kanı ile beslenmektedirler ve bu nedenle Carlisle’nin yaşam tarzını değiştirmeye kalkarlar. Fakat onu ikna etmeyi başaramazlar.

Bundan sonra Carlisle Yeni Dünya’ya göç eder ve İspanyol grip salgınının sürdüğü Chicago’da bir hastanede geceleri çalışmaya başlar. Salgın sırasında ölmek üzere olan Elizabeth Masen ile karşılaşır. Elizabeth’in oğlu Edward salgın nedeniyle ölmek üzeredir. Elizabeth Carlisle’ye yalvarır ve kendisi ölmeden önce gücünü ona vermesini ister. Edward bu dünyada yalnız kaldıktan sonra Carlisle onu değiştirir ve onun arkadaşı olur. Çok geçmeden 1921 de Carlisle Wisconsin’da çocuğu öldükten sonra intihar eden Esme’yi bulur. Carlisle onun hala yaşadığını fark eder ve onu değiştirir sonunda onunla evlenir.

Carlisle bir süre sonra alkolik nişanlısı ve arkadaşları tarafından neredeyse bir sokakta ölmek üzere bıraktıkları Rosalie Hale’i bulur ve onu dönüştürür. Daha sonra Rosalie ve Edward avlanırken Rosalie bir ayı tarafından saldırıya uğramış Emmett’i bulur. Rosalie onu 100 milden fazla taşıyarak Carlisle’ye ulaştırır ve Carlisle’de onu vampire dönüştürür. Mary Alice Brandon ve Jasper Whitlock onların ailesine katırlır. Alice ve Jasper birbirlerine aşık olduğunda soyadlarını değiştirirler ve Cullen olurlar. Rosalie ve Jasper’da Hale soyadını almışlardır. Bundan çok uzun süre sonra Carlisle ve ailesi Forks Washington’a taşınmış. (Alice ve Jasper katılmadan önce) Amerikan yerlileri olan Quileutelerin başı bir kurt adam Empharaim Black’le bir anlaşma imzalanmıştır. Anlaşmaya göre eğer Cullen’lar hiç kimseyi ısırmazlarsa ya da öldürmezlerse kabile de onlara yaşaması için alan bırakacaktır.

Alacakaranlık ve Gece Yarısı Güneşi

Alacakaranlık’ta Cullen’lar 2 yıldır Washington Forks’ta yaşamaktadırlar. Carlisle kasaba hastanesinde başhekim olarak çalışmaktadır. İki yüzyıldır biriktirdikleri sonucunda başarılı bir doktor olmuştur ve siyah bir Mercedes S552’i vardır.

Edward’ın araba kazasından Bella’yı kurtarmasından sonra Bella’yı Carlisle tedavi etmiştir. Edward Bella’ya uzak durmasına karşın ona aşık olmuştur. Sonunda Bella’nın duygularının da karşılıklı olduğunu öğrendiklerinde Carlisle çok sevinir. Çünkü ailedeki gerçek aşkı bulamamış tek kişi Edward’dır ve uzun zamandır yalnızdır.

Bu arada bir grup vampir Forks’a gelir. Bunlardan birisi olan James Bella’yı avlamaya karar verir. Carlisle ailesiyle birlikte ona karşı koymaya çalışırlar. Bella’nın bu olayda ölümden dönmesinden sonra onu Carlisle tedavi etmiştir.

New Moon

Carlisle ikinci kitapta Bella’nın doğum gününde elini kesmesiyle sonuçlanan kazada onu tedavi etmişti. Bella bu sırada ona nasıl kana dayanabildiği hakkında bazı sorular sordu. Carlisle bunlara cevap vermiş ve yetenekleriyle birinin yaşamını kurtarmanın başka her şeyden önemli olduğunu söylemiştir.

Bella’nın Edward’ı kurtarmasından sonra Carlisle Bella’ya teşekkür etmiştir. Bella Cullen ailesine aralarına katılıp katılmama konusunu sorduğunda Bella’ya onay vermiş ve onu mezuniyetinden sonra değiştirebileceğine dair söz vermiştir. Fakat buna her zaman karşı olan Edward önce kendisiyle evlenmesi şartını koymuştur.

Tutulma

3. kitapta Forks’a çok uzak olmayan Seattle’da tanımlanamayan cinayetler işlenmektedir. Fakat Carlisle ve ailesi bunu duyduklarında işin arkasında bir grup vampirin olduğunu anlarlar. Sonunda bunların yeni dönüşmüş vampirler olduğunu fark ederler. Carlisle ve Yerli Amerikan kurt adamlar bir anlaşmaya varırlar. Bu vampirlerin arkasında Victoria olduğu anlaşılır. Sonunda girdikleri mücadele sonucunda Edward Victoria’yı öldürür.


Şafak Vakti

Carlisle Edward ve Bella’nın düğününe katılmıştır. Balaylarında Edward’ı aramasına rağmen Bella telefona cevap vermiştir. Bella hamile olabileceğini ve buna dair bazı belirtiler gösterdiğini söylemiştir. Edward Bella’yı da alır ve Forks’a dönüş yapılır. Çünkü Edward bebeğin alınmasını istemektedir. Fakat Bella ısararla çocuğunu doğurmak istemektedir. Renesmee’nin doğumunu öğrenen Volturi onun ölümsüz bir çocuk olduğunu düşünürler ve Carlisle ve ailesini yok etmek için korumalarını toplarlar. Sonunda Carlisle ve ailesinin topladığı tanıkların yardımıyla Volturi Renesmee’nin ölümsüz olmadığını anlar. Carlisle ve ailesinin müttefikleri Volturi’nin ileride buna karşı bir saldırıda bulunduğunda yanlarında olacaklarını söylerler. Fiziksel Özellikler

Carlisle kitaplarda güzelliğinin mükemmel olduğu bir modele benzetilmektedir. Sarı saçları vardır ve boyu 6.2 inchtir. Dönüştüğünde 23 yaşındadır. Charlie tarafından bir film yıldızı olarak tanımlanır ve hastanede hemşirelerin o etraftayken işlerini yapamadığından bahseder. Fakat Carlisle Esmeyle evlenir evlenmez Charlie hastanenin yatıştığını söylemiştir. Carlisle fazla iri olmamakla birlikte kaslı bir yapıya sahiptir. Özellikle Şafak Vakti’nde onun Zeus’un genç erkek kardeşi olarak tanımlanmıştır.

Kişisel Özellikler

Carlisle’nin en belirgin özelliği merhametidir. Yazar tarafından süper gücü içinde karşı olarak şaşırtıcı bir kontrolü vardır. Edward’ı dönüştürmeden önce yıllardır süren yalnızlığı sonucunda ailesi ona en büyük desteği sağlamaktadır.

Vampir Özellikleri

Carlisle de dönüştükten sonra tıpkı diğerleri gibi birçok özellik kazanmıştır. Çok hızlı koşmak, inanılmaz derecede güçlü olmak ve merhametli olması gibi… Carisle’nin teorisine göre vampirler dönüşmeden önceki hayatlarından bazı özellikleri bu hayatlarına da taşımaktadırlar. Edward, Alice ve Jasper gibi… Dahası ölümsüzdür ve yüzyıllardan beri sahip olduğu bir tıp tecrübesi sonucunda mükemmel bir doktordur. Diğer birçok vampirin aksine hiçbir zaman insanların kanını içmeyi teşvik etmemiş ve geride kalan 300 yılda bu durumundan hiçbir şekilde vazgeçmemiştir. Dahası bu koku alma yeteneğini işinde yardımcı olması açısından kullanmaktadır. Laneti kendine bir avantaj olarka kullanmaktadır. Ayrıca vampirler dönüştükleri zaman diğer hayatlarındaki en güçlü özellikleri bu hayatlarına taşırlar. Mesela onun merhametli olması gibi…

Aile İlişkisi

Esme Cullen


Eşi Esme çok iyi kalpli biridir ve Bella’nın aileye katılmasına kolayca izin verir. Çünkü oğlunu kaybetmek istememektedir. Esme Edward’a karşı çok yumuşaktır, çünkü Edward onun ilk çocuğudur. Carlisle on yıl sonra Proven’de Esme’yi bulduğunda onu değiştirmek için büyük bir azim gösterir. Onu sevmektedir ve ölmesini istememektedir. Bu aşkın nasıl olduğu çok açık olmamakla birlikte onların ilişkilerinin çabuk ve kolay olduğu söylenebilir. Esme eşini tutkuyla sevmiş ve onun yaşamn tarzına uyum sağlamıştır.

Carlisle Cullen'i filmde Peter Facinelli canlandiriyor.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Carlisle Cullen nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2014       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Carlisle Cullen
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

cullen 3253 19590

Carlisle Cullen
, Alacakaranlık Serisi'nde Edward Cullen, Alice Cullen, Rosalie Hale, Emmett Cullen ve Jasper Hale'in üvey babalarıdır. Esme Cullen'ın eşidir.

Yaşamı

1640'larda Londra'da bir papazın oğlu olarak doğuyor. Babası ve arkadaşları vampirleri, cadıları ve kurtadamları avlıyorlar. Babası yaşlanınca onun görevini üstleniyor. Bir gece, bir vampir tarafından ısırılılıp ölüme terk ediliyor. Halk tarafından reddedileceğini bildiği için saklanıyor ve vampir dönüşümünü tamamlıyor. Bir yaratığa döndüğü için kendini çeşitli yollarla öldürmeye çalışıyor ancak hepsi başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bir gece susuzluğa dayanamayıp bir geyiği avlıyor, sonra da asla insan kanı içmemeye karar veriyor ve kendini doktorluğa adıyor. Bir gece Esme Cullen'ı vampire dönüştürüyor ve evleniyorlar. Carlisle Cullen, Cullen klanının lideri durumundadır.

Benzer Konular

31 Ekim 2009 / KisukE UraharA Hayali Karakterler
31 Ekim 2010 / ThinkerBeLL Hayali Karakterler
20 Eylül 2012 / Jumong Hayali Karakterler
24 Ekim 2015 / king nothing Müzik ww