Arama

Rufus Scrimgeour

Güncelleme: 21 Temmuz 2011 Gösterim: 1.852 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
21 Temmuz 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Rufus Scrimgeour
Rufus Scrimgeour karakteri, İngiliz oyuncu William Francis Nighy (bak. Bill Nighy) tarafından canlandırılmıştır.
Ad:  Rufus_Scrimgeour.jpg
Gösterim: 376
Boyut:  25.7 KB
Sponsorlu Bağlantılar
Rufus Scrimgeour, J. K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin karakterlerindendir. Vampir olarak bilinir. Beşinci kitaptan itibaren Sihir Bakanı olarak görev yapmıştır. Bu zamana kadar bu görevi Cornelius Fudge üstlenmekteydi. Yedinci ve son kitapta Lord Voldemort tarafından öldürülmüştür.
“Rufus bir iş adamıdır, çalışma hayatı boyunca karanlık büyücülere karşı savaşmıştır ve Lord Voldemort’u küçümsememiştir.”
–Dumbledore–

Rufus Scrimgeour, Cornelius Fudge yerine Sihir Bakanlığı’na atandığında, Sihirli Yasal Yaptırım Dairesi’ne bağlı Seherbazlık Bürosu’nun başkanıydı.
Scrimgeour bu görevi tehlikeli bir zamanda devraldı. Çünkü görevi, Lord Voldemort’un dönüşünün kesinlik kazanmasından sonraki kargaşa ortamında devralmıştı. Scrimgeour savaşçı biriydi ve Karanlık Lord’tan ciddi şekilde tehditler alıyordu, fakat bu duruma yaklaşımı seleflerinden farklı değildi. Yeni bir bürokrasi yarattı ve uyarı broşürleri bastırdı. Bu aldığı önlemler bir başarı getirmeyince masum insanları tutuklayarak bir şey yapıyormuş gibi görünmeye çalıştı.
Scrimgeour önce Dumbledore’u, sonra da Harry’yi, “Seçilmiş Kişi” olduğunu söylemesi ve bakanlığı desteklemesi için zorladı. O suretle halkın gözünde güvenilir biri olmaya çalışıyordu. Harry ise onunla iş birliği yapmayacağını söylediğinde Scrimgeour sinirlendi ve Harry’ye, bu tür zamanlarda biraz saygı göstermesini söyledi. Harry de Scrimgeour’a cevap olarak saygıyı hak etmesini söyledi.
Bakanlık, Ölüm Yiyenler'in saldırısı sonunda 1 Ağustos 1997’de düştüğünde Scrimgeour öldürüldü. Raporlara göre Scrimgeour, Harry’nin nerede olduğunu söylemediği için işkence edilerek öldürüldü.
Scrimgeour’un sarımsı kahverengi aslana benzeyen yele gibi saçları vardı. Tel çerçeveli gözlük kullanırdı ve biraz topal yürürdü.

İsminin Anlamları
Scrimgeour bir İskoç kabile adıdır. Bu isim büyük ihtimalle “çatışan” anlamına gelen bir lakaptan ortaya çıkmıştır. (Fransızcada “kılıcı çok iyi kullanan kimse” anlamına gelen “escrimeur”un bir versiyonudur.)
Rufus, Latincede kızıl saçlı anlamına gelir.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Rufus Scrimgeour nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

11 Nisan 2013 / bi quan Taslak Konular
25 Ekim 2015 / estudiantes Müzik ww
17 Kasım 2015 / careless_WhispeR Sinema ww
20 Ekim 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
9 Mart 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular