Arama

Sirius Black

Güncelleme: 21 Temmuz 2011 Gösterim: 3.443 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
21 Temmuz 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Sirius Black
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Sirius Black karakteri, İngiliz oyuncu Gary Oldman (bak. Gary Oldman) tarafından canlandırılmıştır.
Ad:  220px-Sirius_Black.jpg
Gösterim: 689
Boyut:  17.0 KB
  • İlk görünüş: Azkaban Tutsağı
  • Son görünüş: Zümrüdüanka Yoldaşlığı
  • Yaratan: J. K. Rowling
  • Canlandıran: Gary Oldman
  • Takma ad(lar)ı: Patiayak
  • Türü: Safkan büyücü
  • Cinsiyet: Erkek
  • Yakınlar: Harry Potter
  • Bina: Gryffindor
  • Bağlılık: Albus Dumbledore, Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Sirius Black, J. K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin karakterlerindendir.
Harry Potter'ın vaftiz babası olan Sirius Black, Black ailesinin son torunudur. Sirius Black (1959) Harry Potter'ın babası James Potter 'ın en yakın arkadaşlarından birisidir. Diğer arkadaşları Remus Lupin ve Peter Pettigrew'dir.
Sirius arkadaşlarıyla birlikte "Çapulcu Haritası"nı yapmıştır. Sirius bir Animagus'tur. Takma adı Padfoot, yani Patiayak'tır. Aile üyelerinin tümü Slytherin binasında olmasına rağmen sadece o Gryffindor binasına seçilmiştir. Son kitapta Severus Snape'in anısında bu olaydan bahsedilmektedir. İşlemediği bir suç yüzünden Azkaban'a götürülmüş, fakat kaçmayı başarmıştır. Herkes tarafından katil olarak bilinen, Harry Potter'ın da anne ve babasının yakın arkadaşı olmasına rağmen onlara ihanet ederek yerlerini Lord Voldemort'a söylediğini düşündüğü, ancak gerçek ortaya çıktıktan sonra Harry'nin babası yerine koyarak bağlandığı bir Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyesidir. Sirius, Profesör Albus Dumbledore tarafından en çok güvenilen isimlerin başında gelir. Ancak Sirius gençliğinde okuldan arkadaşı olan Yoldaşlık Üyesi ve Ölüm Yiyen casusu Severus Snape'in neredeyse ölmesine neden olacağından dolayı aralarında büyük bir gerginlik vardır. Sirius, Black ailesinin son üyesi olarak Grimmauld Meydanı 12 Numara'daki evinin Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın buluşma noktası olarak kullanılmasına izin vermiştir. Bu ev Sirius'un Bellatrix Lestrange ile yaptığı düelloda ölmesinin ardından isteği üzerine tek varisi olan Harry'ye kalmış ve o da evi yeniden Yoldaşlık üyelerinin kullanımına bırakmıştır. Bu evin sır tutucusu Dumbledore da öldüğü için şimdilik yeni bir sır tutucu seçilene kadar ev artık yoldaşlık üyeleri için güvenli değildir.
Sirius'u Bellatrix Lestrange öldürmüştür. Aralarında gerçekte düello olmamış, o Lucius Malfoy'u yendikten sonra Bellatrix, ona hileyle düello olmadan saldırmış ve onu öldürmüştür.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Sirius Black nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

5 Haziran 2014 / Misafir Uzay Bilimleri
19 Ocak 2011 / Ziyaretçi Taslak Konular
9 Haziran 2008 / YellowCanary Astroloji/Fallar