Arama

Remus Lupin

Güncelleme: 21 Temmuz 2011 Gösterim: 3.410 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
21 Temmuz 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Remus Lupin
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Remus Lupin karakteri, İngiliz oyuncu David Thewlis (bak. David Thewlis) tarafından canlandırılmıştır.
Ad:  220px-Remus_Lupin.jpg
Gösterim: 1841
Boyut:  12.4 KB
  • İlk görünüş: Azkaban Tutsağı
  • Son görünüş: Ölüm Yadigârları
  • Yaratan: J. K. Rowling
  • Canlandıran: David Thewlis
  • Diğer adları: John Archey
  • Türü: Safkan büyücü (Kurtadam)
  • Cinsiyet: Erkek
  • Evlilik(ler): Nymphadora Tonks
  • Çocuklar: Ted Lupin (oğlu)
  • Bina: Gryffindor
  • Bağlılık: Zümrüdüanka Yoldaşlığı
  • Patronus: Kurtadam
John Remus Archey Lupin, J. K. Rowling'in Harry Potter serisinde yer alan kurgusal karakterdir. Remus Lupin adını, mitolojide ikiz kardeşi Romulus ile birlikte kurtlar tarafından yetiştirilen Remus karakterinden almıştır.
Harry Potter'ın babasının en iyi arkadaşlarından biridir. Fenrir Greyback tarafından küçükken ısırılıp bir kurtadam olmuştur. Harry üçüncü sınıftayken onun Karanlık Sanatlara Karşı Savunma hocalığını yapmıştır. Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın bir üyesidir. Dumbledore'un güvendiği biridir. Peter Pettigrew, Sirius Black ve James Potter onun Hogwarts'ta sahip olduğu tek arkadaşlarıdır. Üçü de onun kurtadam olduğunu öğrendiklerinde Lupin'in sandığının aksine onu bırakmamış hatta onu yalnız bırakmamak için birer animagus olmuşlardır. Lupin, James Potter, Peter Pettigrew ve Sirius Black ile beraber kendilerine "Çapulcular" dedikleri bir çete kurmuş ve Harry Potter'ın Hogwarts'taki üçüncü yılında ilk olarak kullandığı, Fred ve George Weasley tarafından bulunup Harry'ye verilen Çapulcu Haritası'nı oluşturmuşlardır. Çapulcu Haritası "yemin ederim ki hayırlı bir şey düşünmüyorum" cümlesi söylendiğinde Hogwarts haritasına dönüşen ve o anda Hogwarts arazisindeki herkesi gösteren bir parşömendir.
Harry'nin üçüncü yılında Hogwarts'ta Karanlık Sanatlara Karşı Savunma Profesörü olduğu dönemde Dolunay çıktığında İksir profesörü Severus Snape tarafından hazırlanan kurtboğan iksirini alarak ve saklanarak bu özelliğini saklamaya çalışmıştır. Sirius Black ve Dumbledore'un ölümünden sonra Weasley'ler ile birlikte Harry'nin en çok güvenebileceği yetişkinin Lupin olduğu söylenebilir.
Nymphadora Tonks ile evlenmiş ve Teddy Remus Lupin adında bir çocuğu olmuştur.
Kurt boğan iksirinden önce Lupin her dolunayda canavarlaşıyordu. Dumbledore gerekli önlemleri alarak Lupin'in Hogwarts'ta okuyabilmesini sağladı. O geldiği yıl Şamarcı Söğüt dikildi ve onun Hogsmeade'deki Bağıran Baraka'ya ulaşabilmesi için Söğüt yanından girişi olan gizli geçit yapıldı. Her dolunayda Lupin okuldan bu geçit ile Bağıran Baraka'ya getirilir ve dönüşümünü tamamlaması sağlanırdı. Hogwarts'ta ders verdiği zamanlarda Böcürt'ler konusunu anlatırken karşısındaki kişinin en çok korktuğu şeye bürünen bu yaratıklar Lupin'i gördükleri zaman dolunay şekline dönüşürlerdi. Şamarcı Söğüt, dönüşümde Kurtadam ile kimsenin karşılaşmamasını sağlardı.
Kurtadama dönüşmek çok acı verir ve bu dönüşümde insanları ısırmak ister. Bağıran Baraka'da kimseyi ısıramayan Lupin kendini ve eşyaları ısırır, tırmalardı. Bundan dolayı çıkan sesleri, gürültüyü ve çığlıkları köylüler vahşi ruhlardan ötürü duyduklarını sanıyorlardı. Dumbledore da bu iddiaları destekliyordu. Lupin'in en çok korktuğu şey en iyi arkadaşlarını animagus olduğu için kaybetmekti. Kurtadamlar sadece insanlar için tehlikelidir. Bu yüzden en çok sevdiği arkadaşları uzun uğraşlar sonucunda animagus oldular.
Hogwarts'ta Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersinin üçüncü öğretmenidir. Hogwarts Ekspresi'nde Harry ile aynı kompartmanda etmiş ve Harry'yi Ruh Emici'lere karşı korumuştur. James Potter’ın en iyi arkadaşlarından ve Çapulcu Haritası'nın dört yaratıcısından biridir. Kendi dönemlerinde beşinci sınıftayken sınıf başkanlığı da yapmıştır. Karanlık Sanatlara Karşı Savunma eğitiminde babadan oğula geçen sisteme inanır. Yılsonunda ailelerden gelecek baskılardan korktuğu için istifa etmiştir.
Severus Snape kazayla ağzından kurtadam olduğunu kaçırmasıyla birlikte okuldan istifa etmesine rağmen Lupin Severus'a karşı hiç bir şey hissetmez. Bu yüzden de okulda ders verdiği dönemlerde yapmış olduğu Kurtboğan İksiri sayesinde de dolunay dönemlerini acısız geçirdiğini de unutmaz.
Okuldaki döneminden sonra Dumbledore'un Kurtadamlar arasında bir casusa ihtiyacı olması üzerine yeraltında onlarla birlikte yaşamaya başladı. Çünkü Kurtadamlar, Lord Voldemort tarafında yer alıyorlardı.
Önceleri kurtadamların büyücüler arasında yaşamasından dolayı taşıdığı izler yüzünden Lupin'i kabul etmeleri oldukça zor oldu. Çünkü kurtadamlar sadece yiyecek için normal insanların yanlarına yaklaşıyorlardı. Lord Voldemort yönetiminde daha iyi bir hayatlarının olacağını düşündükleri için de onu destekliyorlardı.
1997'nin başlangıcında Tonks ile evlendi ve bir bebek beklemektedirler. Ancak Lupin bu olaydan son derece rahatsızdır. Doğacak bebeğin de bir kurtadam olacağı fikri onu üzmektedir. Bu yüzden de evliliğine pişmanlık olarak bakmaktadır. Kendi türündekilerin genellikle üremediğini söyler, doğacak çocuğunun onun bu özelliğini almasından veya almazsa da babasından utanmasından kaygılanır. Ancak Harry'nin bu düşüncesinden dolayı kendisine yönelik suçlamalarından etkilenen Lupin olayı kabullenmeyi ve mutlu olmayı başarmıştır. Doğan çocuk Lupin'in düşündüğü gibi bir kurtadam değildir, bir Metamorfmagus’tur. Erkektir ve Ted adı verilmiştir. Bu, Nymphadora Tonks'un babasının adıdır. Vaftiz babasının Harry Potter olmasını ister.

Lupin Lord Voldemort'tan korkmayan sayılı kişilerdendir. Onun adını korkmadan söyleyebilir. Bu onun korkusuz olduğu ve Lord Voldemort'la savaşabileceği anlamına gelmektedir. Esrar dairesindeki savaşta tüm Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyeleri devrilmişken Lupin halen ayaktadır. Lord Voldemort, onu ve karısı Nymphadora Tonks'u öldürme görevini özellikle bizzat en güvendiği müriti olan Bellatrix Lestrange'a vermiştir. Ama Bellatrix bunu başaramayacağını anlayınca Hogwarts Savaşı'nda Nymphadora Tonks'u arkasından vurmuş ve onu öldürmüş, Lupin'i ise öldürmeyi başaramamıştır. Lupin Hogwarts Savaşı'nda en büyük komutan olarak kulelerde savaşmıştır.
Remus Lupin ne yazık ki, okuldaki savaşta hayatını kaybetmiştir. Asıl nedeni ise tam Antonin Dolohov'u devirmiş başka bir Ölüm Yiyen'le savaşmaya giderken Antonin Dolohov onu arkadan Öldüren Lanet ile vurmuştur. Çok iyi ve büyük bir büyücü olup dünyanın en büyük 4. büyücüsüdür.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Remus Lupin nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

21 Nisan 2017 / _KleopatrA_ Siyaset ww