Arama

James Potter

Güncelleme: 21 Temmuz 2011 Gösterim: 9.177 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
21 Temmuz 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
James Potter
Vikipedi, özgür ansiklopedi
James Potter karakteri, İngiliz oyuncu Adrian Rawlins tarafından canlandırılmıştır.
Ad:  James_potter.jpg
Gösterim: 1281
Boyut:  3.6 KB
Sponsorlu Bağlantılar
  • İlk görünüş: Felsefe Taşı
  • Son görünüş: Ölüm Yadigârları
  • Yaratan: J. K. Rowling
  • Canlandıran: Adrian Rawlins
  • Takma ad(lar)ı: Çatalak
  • Türü: Safkan büyücü
  • Cinsiyet: Erkek
  • Çocuklar: Harry Potter (oğlu)
  • Bina: Gryffindor
  • Bağlılık: Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Safkan büyücü olan James Potter 1960 yılında Godric's Hollow'da doğmuş, 1971 yılında Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na başlamıştır. Hogwarts'da üç yakın arkadaş edinmiş, birlikte Çapulcular Grubu'nu kurmuşlardır. Bu arkadaşları Sirius Black (Patiayak), Remus Lupin (Aylak), Peter Pettigrew (Kılkıyruk)'dur. Kendi lakabı ise Çatalak'tır. Sirius, Peter ve James, Remus ile beraber olabilmek için animagusa dönüşmüşlerdir. James'in animagusa dönüştüğünde aldığı şekil "çatalboynuzlu geyik"tir.
;Seçmen Şapka tarafından Gryffindor binasına seçilmiştir. Çok yetenekli ve zeki bir öğrencidir. Kitaplarda da belirtildiği gibi sınıf başkanı olmasa da son yılında öğrenci başkanı olmuştur.
Okul yıllarında Severus Snape'ten nefret etmiş, bu nefreti karşılıksız kalmamıştır. Snape de James'den nefret etmiştir. Bu nefretleri daha okullarındaki ilk yılda başlamıştır. James, Snape'ten nefret ettiği için onunla sık sık dalga geçmiş, okuldaki tüm öğrencilerin içinde onu küçük düşürmüştür. Bu küçük düşürmesinde en yakın arkadaşı Sirius Black de ona yardım etmiş,
sınıf başkanı olmasına rağmen Remus Lupin, katılmasa da bu olayları engellememiştir. Peter Pettigrew ise bu olayları izlemekten her zaman zevk almıştır. James Snape'e Sümsükus lakabını takmıştır.
Okulda Gryffindor Quidditch Takımı'nda Arayıcı pozisyonunda oynamıştır. Çok iyi bir oyuncu olan James'in bu yeteneği Harry Potter'a da geçmiştir.
Okuldan sonra Lord Voldemort'a karşı olan Zümrüdüanka Yoldaşlığı'na katılmıştır.
Lord Voldemort'un elinden üç kez kaçmayı başarmıştır. Lord Voldemort'a karşı duran en ünlü ve güçlü büyücülerin başında gelir. Seherbaz olmasa da seherbaz sayılabilir.
Evlendikten sonra doğduğu kasaba Godric's Hollow'da Lily Evans ile yaşamaya başlamış, ancak Voldemort'un peşlerinde olduğunu anlayınca kendilerini Fidelius büyüsü ile saklamıştır. James sır tutucularının Sirius olmasını istemiş, ama Sirius, Peter sır tutucusu olursa bunun Lord Voldemort'un kafasını karıştıracağını düşünüp sır tutucu olarak Peter'i önermiştir. Peter ise çift taraflı bir ajandır ve Lord Voldemort'a Potter'ların kaldığı yeri söylemiştir. Lord Voldemort buraya gelmiş, önce James'i, ardından Lily'i öldürmüş, Harry'i de öldürmeye kalkışmıştır. Ancak Lily Potter ölmeden önce hayatını feda ederek yaptığı sevgi büyüsüyle Harry'e Lord Voldomert'un dokunmasını engellemiş, bu nedenle ölümcül Avada Kedavra laneti geri tepmiştir.
James Potter, Harry Potter'ın içinde sevgi olarak yaşamaktadır. Bu sevgi Harry'nin Patronus büyüsünün Çatal Boynuzlu Geyik şeklini almasıyla da anlaşılır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: James Potter nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
21 Temmuz 2011       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Doğum: 27 Mart 1960
Ölüm:
31 Ekim 1981, 21 yaşında Godric’s Hollow’da Lord Voldemort tarafından öldürüldü.
Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  James.young-300px.jpg
Gösterim: 1287
Boyut:  18.3 KB
Görünüşü
Göz rengi:
Ela, gözlüklü.
Saç rengi:
Siyah, dağınık. Saçlarını bilerek rüzgârdan dağılmış gibi yapma alışkanlığı vardı. Tıpkı süpürgeden indikten sonra olduğu gibi…
Kelid Aynası'nda:
Uzun, zayıf, siyah saçlı, Lily’nin yanında durmuş ve kollarıyla onu sarmış. Gözlük takmıştı, saçları dağınıktı ve tıpkı Harry’nin yaptığı gibi saçlarını arkaya doğru kavislendirmişti.
Davranışları:
Cesur, kendinden emin. 15 yaşında ise kibirli ve bazen acımasız.

Ailesi ve arkadaşları

Soyu:
Annesi ve babası büyücüydü. Annesi veya babası, Görünmezlik Pelerini’nin asıl sahibi olan Ignotus Peverell’in torunuydu. Bunun yanında J. K. Rowling, James’in ailesinin hikâye için çok önemli olmadığını söyledi.
Anne ve babası:
1978 - 1981 tarihleri arasında bir büyücülük hastalığından öldüler. Büyücülük standartlarının üzerinde bir büyücüydüler.
Karısı: Lily Evans Potter. 31 Ekim 1981’de Godric’s Hollow’da Lord Voldemort tarafından öldürüldü. Lily ve James 1978’in yazı ve 1979’un sonbaharı arasında bir tarihte gizlice evlendiler. Sirius Black onların sağdıcıydı.
Kardeşleri:
Kardeşi yoktu, fakat Sirius, Hogwarts’ın 6. yılının sonunda evden kaçıp Potterlara taşındı.
Çocukluğu:
J. K. Rowling’e göre James çok şımarıktı.
Aile durumu:
Potterlar çok zengindi; bu yüzden James’in iyi para getiren bir işte çalışmasına gerek yoktu.

Hogwarts

Okuduğu yıllar:
1971-1978
Bölüm:
Gryffindor
Okul ödülleri:
Hogwarts’ta 7. yılında öğrenci başkanı olmuştur.
Okul cezaları:
Olay çıkarmak ve kuralları dinlememekle ün yapmıştır.
İcatları:
Remus Lupin, Sirius Black ve Peter Pettegrew ile birlikte Çapulcu Haritası’nı yapmışlardır.
Quidditch:
Gryffindor kovalayıcısı. Ayrıca Quidditch kupasını da kazanmıştır.
Not:
İlk filmde James’in arayıcı olduğu söylenmişti, fakat J. K. Rowling onun kovalayıcı olduğunu ifade eder.

Diğer bilgiler

Asası:
Maun ağacından yapılma, 11 inç, esnek.
Diğer icatları:
Hogwarts’ta son 2 yılda yaptığı Çapulcu Haritası.
Katıldığı organizasyonlar:
Zümrüdüanka Yoldaşlığı ve Quidditch takımında kovalayıcılık.
Kariyeri:
J. K. Rowling’e göre James’in durumları iyi olduğu için iyi kazanç getiren bir işe ihtiyacı yoktu. O ve Lily, Voldemort’a karşı koyup Hogwarts’ı bitirdikten sonra Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyesi oldular. (Voldemort onların Ölüm Yiyen olmalarını istiyordu.)
Branşı:
Biçim Değiştirme
Animagusu:
Çatal Boynuzlu Geyik
Gringottstaki kasa numarası:
687

Profili

Harry Potter’ın babasıdır ve Harry’nin ela gözleri dışında ona çok benzemektedir. Ignotus Peverell’ın torunudur ve varlıklı, daima kibar olan Potter ailesinin tek çocuğudur. Hogwarts’tan ayrıldıktan kısa bir süre sonra annesi ve babasını kaybetmiştir. 7. yılında aklı başına gelmiş ve Head Boy olarak tanınmıştır. Sonradan evlendiği Lily Evans ile çıkmaya başlamıştır. Oğlu Harry 31 Temmuz 1980’de doğduğunda James 20 yaşındadır.
Hogwarts’ta James çok popülerdi ve Quidditch takımının kovalayıcısıydı. Hava atmaktan hoşlanırdı. En iyi arkadaşları Remus Lupin, Sirius Black ve Peter Pettegrew idi; haylazlıklarıyla bilinirlerdi ve kendilerine Çapulcular derlerdi. Lupin’in kurt adam olduğunu öğrendiklerinde ona yardım edebilmek için Animagus olmaya karar verdiler ve bunu 5. yıllarında başardılar. James’in animagusu bir geyik olduğu için Çatalak takma adını kullandı.
James Hogwarts’ta popüler olduğu kadar sert bir düşmanı da vardı: Severus Snape.
James ve Snape tanıştıktan sonra James ona zorbalık yapmaya başlamış, dalga geçmiş ve onu Snivellus diye çağırmıştır. Fakat Sirius, Lupin kurtadam durumundayken Snape’i onun bulunduğu yere yönlendirirken James onu durdurarak hayatını kurtarmıştır. Snape her ne kadar James’ten nefret etse de hayatını ona borçluydu ve James önceden Snape’in sevdiği Lily ile evlendiğinde Snape’e olan nefretini sonlandırdı.
Karanlık sanatları pek sevmemesine karşın James, Dumbledore’a karşı hep sadık kalmış ve Voldemort’a karşı Zümrüdüanka Yoldaşlığı adına savaşmıştır. Lily ve James birlikte Voldemort’a 3 kez meydan okumuşlardır. Sybill Trelawney tarafından hazırlanan kehanette Voldemort’u alt edecek olan kişinin Harry olacağı söylenince Voldemort Potterların peşine düşmüştür. Potter ailesi saklanmak için Fidelius Büyüsü’nü kullanmış, büyüyü yaparken yanlış kişiye -eski arkadaşı Peter Pettigrew- güvenmiştir. Peter ise Potterlara ihanet ederek 31 Ekim 1981’de Lily ve James’in Voldemort tarafından Godric’s Hollow’daki evlerinde öldürülmesine sebep olmuştur.

Filmde James Potter

James Potter’ın öldürülmesi sahnesinde James’i Adrian Rawlins oynamıştır. Genç James Potter ise Robbie Jarvis tarafından oynanmıştır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

4 Temmuz 2007 / Misafir Hayali Karakterler
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Hayali Karakterler
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
24 Şubat 2014 / heroalper Soru-Cevap