Arama

Dr. John Watson

Güncelleme: 11 Şubat 2012 Gösterim: 5.582 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
7 Şubat 2012       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye

Dr. John Watson
Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi

John H. Watson, Arthur Conan Doyle tarafından yazılan Sherlock Holmes polisiye macera dizisinin karakterlerinden biridir. Sherlock Hlmes'un arkadaşı, ortağı ve asistanıdır. Dr. Watson, bu kurgudaki en önemli yere sahiptir; çünkü yazarın okuyucuya anlatmak istedikleri onun Holmes'e sorduğu sorular sayesinde ortaya çıkar. Holmes, hem onu kıskanan hem de ona hayranlık duyan ve asla olay çözmeyi beceremeyen Scotland Yard dedektifleri tarafından ya da Baker Sokak'taki evine gelen müşteriler tarafından yardıma çağırılır.
Dr. John Watson, Sherlock Holmes ile "Kızıl Dosya" macerasının başında karşılaşır. Afganistan'dan dönen Watson, bir ev arkadaşı arayan Holmes'le tanıştırılır. İlk başlarda Holmes'un gözlem ve çıkarım yeteneklerini göz ardı eden Watson, sonraları bu yeteneklere büyük hayranlık ve güven duymaya başlar.
Watson, Sherlock Holmes'un 23 yıllık kariyerinin 17 yılını kaleme almıştır. Yazdığı hikâyelerin bir çoğu Holmes tarafından, aşırı duygusal ve sansasyonel olmakla eleştirilir. İnsan ilişkilerinde oldukça mesafeli ve soğuk olan Holmes'un, Dr. Watson'a büyük bir sevgi ve önem verdiği görülür. "Üç Garrideb" hikâyesinde, karmaşa sırasında Watson'ı vuran hırsızı, kanını akıtacak kadar sert biçimde hırpalamış ve
"Eğer Watson'ı öldürseydin, bu odadan çanlı çıkamazdın."
diyecek kadar da hassasiyet ve öfke göstermiştir. John Watson "Dörtlerin İmzası" hikâyesindeki müşterileri Mary Morstan ile evlenmiştir.
Holmes'un Moriarty ile olan karşılaması ve "ölümü"nün ardından, Morstan bilinmeyen bir nedenle ölür. Bu olaydan sonra Watson tekrar 221B Baker Sokağı'na, Holmes'un yanına taşınır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Dr. John Watson nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
LaDyGaGa - avatarı
LaDyGaGa
Ziyaretçi
11 Şubat 2012       Mesaj #2
LaDyGaGa - avatarı
Ziyaretçi
Dr. John Watson
sherlock holmes44
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

29 Ekim 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
16 Ekim 2015 / KisukE UraharA Bilim ww
24 Ekim 2012 / MaKaLeLe Hayali Karakterler
17 Kasım 2015 / careless_WhispeR Sinema ww
8 Eylül 2014 / careless_WhispeR Ünlülerin Fotoğrafları