Arama

Mishakal

Güncelleme: 11 Mart 2013 Gösterim: 1.365 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Mishakal
MsXLabs.orgVikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

200px Mishakal

Adı:
Mishakal
Cinsiyeti:
Kadın
Irk:
Tanrıça
İlk Görünüşü:
Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından yazılan Güz Alacakaranlığının Ejderhaları
Diğer İsimleri:
Şifacı El,Mavi Leydi,Yaşam Taşıyıcı,Evdeki Şifacı,Ke-en,Ka-Mel-Sha,Göklerin Hanımı

Mishakal
; Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından yazılmış kitap serisi Ejderha Mızrağı Destanında ki hayali karakterlerden biridir. Mishakal, tüm ışık ve tarafsızlık panteonu
tarafından sevilir ve kendisine saygı duyulur.

Tanrılık vasfı

Mishakal, afetten sonra gerçek tanrıların bilgeliğini ortaya çıkartan tanrıçadır. Ejderha Mızrağı serisinin ilk kitabı Güz Alacakaranlığının Ejderhalarında afetten sonra ilk karşılaşılan tanrıdır. Barbar Altınay ailesinden kalan, aslında zaten Mishakala ait olan, Mavi Kristal Asayla ortaya çıkar.
O Krynn'ın şifa, annelik ve merhamet tanrıçasıdır. Mishakal Paladine'ın eşi Kiri-Jolith, Habbakuk, Solinari ve Mina'nın annesidir. Mishakal, Ruhlar Savaşının sonunda eşi Paladine'ın dengeyi sağlamak adına ölümlü olmasından sonra iyilik pantheonunun başına geçmiştir.
O bütün kötü tanrıları, özelliklede ölümünden önce Tahkisis'i, karşısına almıştır, . Şifanın ve yaşamın tanrıçası olarak en çok ölüm ve hastalık tanrıları olan Chemosh ve Morgion'la savaşır.

Takipçileri

Afetten önceki zamanlarda Mishakal Rahipleri sayıca en fazla olan ve insanların en çok inandığı tanrıydı. O dünyaya hediyesi olan ilahi iyileştirme gücünü (Mavi Kristal Asa yardımıyla) önce Nehiryeli ve sonra Altınay'a vererek geri getirdi.

Altınay

Altınay, Mızrak Savaşından sonraki ilk gerçek rahiptir. O insanları tanrıların geri döndüğüne ikna etmiştir. O daha sonraları Mishakal'ın Peygamberi olarak isimlendirilmiş ve Kutsal Birliğin başına geçmiştir. Ölümlüler çağında, Altınay, Işık kalesinin ilk efendisi olmuştur.

Sembolleri ve isimleri

Mishakal, Şifacı El, Mavi Leydi, Yaşam Taşıyıcı, Evdeki Şifacı, Ke-en, Ka-Mel-Sha ve Göklerin Hanımı olarak tanınır. Paladine'ın tanrılığının düşmesinden sonra Ak Leydi olarak da tanınır.
Sembolü dik duran sonsuzluk işareti biçimindedir. Krynn'de gökyüzünün açık olarak göründüğü gecelerde yıldız takımıda aynı şekilde görülebilinir. Mishakal'ın rahip ve rahibeleri mavi cübbe giyer ve mavi diskten bir madalyon taşır. Mishakal Ejderha Mızrağı kitaplarında nazik, merhametli ve duygusal; güzel ve sakin bir kadın olarak gösterilir.
tarafından sevilir ve kendisine saygı duyulur.
Biyografi Konusu: Mishakal nereli hayatı kimdir.