Arama

Kiri-Jolith

Güncelleme: 11 Mart 2013 Gösterim: 1.493 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Kiri-Jolith
MsXlabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Kiri-Jolith

Kiri-Jolith, Margaret Weis ve Tracy Hickman ikilisinin yazdığı Ejderha Mızrağı evrenindeki hayali karakterlerden biridir. "Adeletin Kılıcı" ya da "Cennetin Bizonu" olarakta bilinmektedir.

Tanrılık vasfı

O gücün büyümesini ruhların bir bütün olarak büyümesiyle olacağına inanır. Kötüleri yenmek için çalışan bütün asker ve savaşçıların tanrısıdır. Kiri-Jolith cesaret ve kahramanlığı barış zamanında ödüllendirir. Savaşı seven bir tanrı olmamasına rağmen bütünlüğün bozulması tehlikesi olduğunda savaşı destekler.O, Solamnia Şövalyeleri arasında Kılıç Tarikatının tanrısıdır.

Sembolleri ve isimleri
Kiri-Jolith'in diğer isimleri, Corij (Ergoth İmparatorluğu Halkında), Bıçak Kijo (Thorbardin Cüceleri arasında), Jolith (Kharolis/Tarsis halkı arasında), Savaşçı Qu'an (Uigan halkı arasında), İmparator (Mithas Minatorları arasında).

Onun sembolleri "bizon bonuzu" ya da "boynuzlu savaş baltası"dır. Krynn'de gökyüzünün açık olarak göründüğü gecelerde Bizon başı olarak isimlendirilen yıldız takımı olarak da görülebilinir. O Paladine ve Mishakal'ın çocuğudur. Avatar'ı büyük bir savaş baltasına sahip dev bir minatordur.
Biyografi Konusu: Kiri-Jolith nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

20 Ekim 2008 / Misafir Genel Mesajlar
1 Ağustos 2015 / Safi Müzik ww