Arama

Caramon Majere

Güncelleme: 13 Mart 2013 Gösterim: 1.257 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Caramon Majere
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Dragonlance  Caramon by Kostmeyer

Adı:
Caramon Majere
insiyeti:
Erkek
Sınıfı:
Savaşçı
Vatanı:
Solace
Irk:
İnsan
İlk Görünüşü:
Dragon Magazine : Margaret Weis tarafından yazılan "İkizlerin Sınavı" isimli kısa hikâye (March 1984).

Caramon Majere
(326 AC - 38 SC), Ejderha Mızrağı serisinde yer alan bir hayali karakterdir. Bir savaşçı olarak tasvir edilmiştir ve Margaret Weis & Tracy Hickman ikilisinin yazdığı ilk Ejderha Mızrağı üçlemesinin başkahramanlarından biridir. Aynı zamanda büyücü Raistlin Majere'in de ikiz kardeşidir.

Gençliği
Güçlü, sempatik ve bir o kadarda saf olan Caramon, AS 335 yılında Solace'da doğmuştur. Oduncu Gilan Majere ve Rosamun Aelan Uth Matar'ın ikiz çocuklarının ilkidir. Caramon güçlü ve sağlıklı iken ikizi Raistlin ise hastalıklı ve bakıma muhtaç bir çocuk olarak dünyaya gelmiştir. Aynı zamanda Kitiara Uth Matar’ın üvey kardeşidir.
Caramon daha sonraları Sturm Brightblade ile tanışır; Tanışıklıkları pek iyi başlamaz çünkü Sturm, Raistlin'i aşağılamıştır. Fakat birbirlerini tanıdıkça kısa sürede dost olurlar. Baba Gilon, Caramon henüz 16 yaşındayken bir iş kazası sonucu ölür. Sonrasında anneleri Rosamun da girdiği transla dünyadan kopar. Caramon ve ikizi Raistlin sapkın fikirlerini yayma amamacıyla yanlarına yerleşen Belzor Rahibesi'nin sözlü tacizine ve suçlamalarına maruz kalırlar. Solace halkının galeyana gelmesini öneleyen Yarı Elf Tanis'in yatıştırıcı sözleri olur. Böylece ikizler önceTanis'le sonrasında da tepe cücesi Flint Fireforge ve kender Tasslehoff Burrfoot'la tanışırlar. Kitiara'yı da aralarına katan bu yedi kişilik grup, Flint'in işi için çıktığı gezilere hep beraber katılarak bir çok macera yaşarlar. Yaklaşan bir savaşla ilgili dedikodular yayılmaya başladığında ise ayrılıp bu haber hakkında araştırma yapmaya karar verirler.
Raistlin'in ise farklı planları vardır. Yüksek Büyücülük Kulesi'ne gidip sınavı vermek istiyordur. Her zaman kardeşinin üzerine titreyen Caramon, onu bu yolculuğunda da yalnız bırakmaz ve kardeşine kulelere kadar eşlik eder. Sınav esnasında Raistlin, Caramon'un illüzyonu ile karşılaşır. İllüzyon Caramon birçok büyüyü hiç zorlamadan yapabilmektedir. yani Raistlin'in hayatını uğrunda feda ettiği şeyi... Raistlin buna dayanamaz ve illüzyon olduğunu bilmediği halde kardeşini öldürür. Caramon bu olaya şahit olur ve o günden itibaren ikizlerin arasındaki ilişki gerginleşir. Sınavı izleyen beş yıl içerisinde kardeşler paralı askerler olarak hizmet verirler ve çelik ve büyüyü etkili bir biçimde kombine etmekte ustalaşırlar.
Caramon, Mızrak Kahramanlarının en güçlüsü ve korkulan bir savaşçıydı. Kız kardeşi tarafından savaş sanatı alanıda eğitildi ki kız kardeşi daha sonradan Takhisis’in ejerha ordusuna Ejderha Yüce Efendisi olarak katılmıştır. Buna karşın onunla tamamen zıttılar ve Caramon, kardeşi Raistlin’den hiçbir zaman uzak kalmamıştır. Caramonun savaş deneyiminin çoğu Raistlin’in aşağılamaktan ve ifşa etmekten zevk duyan şarlatan ve dolandırılarla mücadele etmekten gelmektedir.

Mızrak Savaşı ve Sonrası

Caramon, Takhisis ve Ejderanlarını yenerek Mızrak Savaşı'nı sonlandırmayı başaran efsanevi kahramanlardan biridir. Xak Tsaroth'da, şeytani ejderha Khisanth'ın yenilmesinde rol oynamış ve Ejderha Yüce Efendisi Verminaard'ın ele geçirdiği esirlerin kurtarılmasına yardım etmiştir. Aynı zamanda, diğer mızrak kahramanları ile Silvanesti'ye girerek Lorac'ın kabusuna son vermeyi başaranlardan olmuştur.
Caramon, Neraka'da yapılan son savaşta da önemli bir rol oynamıştır. Savaş kazanıldıktan sonra ikizi Raistlin ile karşı karşıya gelmiştir. Raistlin artık karanlık tarafa geçmiştir ve siyah cüppe giymektedir. Caramon, ikizi ile aynı karanlık yolda yürümeyi teklif etmiştir. Fakat Raistlin bunu reddederek Caramon'u terk etmiş ve koca savaşçıyı hayatında ilk defa yalnız başına bırakmıştır.
Uzun yolculuğunun ardından, Caramon Solace'a döner ve Tika Waylan ile evlenir. Bu evlilikten beş çocuk doğar: Sturm Majere, Tanin Majere, Palin Majere, Laura Majere and Dezra Majere.

Biyografi Konusu: Caramon Majere nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

27 Haziran 2008 / ahmedow_21 Hayali Karakterler