Arama

Sturm Brightblade

Güncelleme: 13 Mart 2013 Gösterim: 1.228 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Sturm Brightblade
MsXlabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

images?qtbnANd9GcTCeSdc7N5wD85OmK7C8sen9A9cZcCxc8fTkihp8a31EfJwRhshQOKRPRaI

Sturm Brightblade, Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından yazılmış kitap serisi Ejderha Mızrağı Destanında ki kurgusal karakterlerden biridir.
Solamniyalı bir lordun oğlu olan Sturm hayatı boyunca Şövalyelik unvanını kazanmak için yaşamıştır. Solace'da Majere kardeşlerden özellikle Caramon ile yakın dostluk bağları kurmuştur. Caramon'un ikizi Raistlin'le yıldızı barısmamıştır. Çünkü şövalyelerde var olan genel kanıya sahiptir. Büyü kullanıcılarından hoşlanmaz, Çünkü büyücülerin başka insanların kendi iradesi dışında hareket etmelerini sağladıklarını bununda bir suç olduğunu benimserler.
Sturm, 5 yıl sonra bir araya gelmek üzere yol arkadaşları ile ayrıldıklarında kendisi gibi babası hakkında iz bulmak amacıyla yola düşen Kitiara ile beraber yola devam etmiştir. Aslında şövalyeyi son derece rahatsız edici bir kişilik olarak gören Kitiara sadecee eğlence için, onu baştan çıkarmış tek gecelik beraberlikleri sonrasında Sturm şerefi uyarıca evlenme teklif etmiştir. Ancak Kitiara teklifini red edip onu küçümseyerek onunla alay etmiştir. Bu tek gecelik birliktelikten Sturm'un Kitiara'dan Steel Brightblade isimli bir oğlu olmuştur.
Yollarını ayırdıklarında Sturm babasının mirasını almak için Solamniya'ya gitmiştir. Pek hoş karşılanmasada onun hakkı olan babasının eşyaları verilmiştir. Ancak Şövalyelik unvanını alamamıştır.
Sturm yol arkadaşlarıyla macerasına devam ederken Silvanesti Prensesi Alhana Yıldızmeltemi ile karşılaşmış, askerlerin tutuklusu olduğu sırada gördüğü son derece güzel, soylu ama mağrur bu elf prensesine aşık olmuştur. Her ne kadar Alhana bu sevgiyi anlamış ve direkt karşılık vermemiş olsa da şimdiye kadar hiçbir insana verilmemiş olan Yıldız ziyneti'ni Sturm'e hediye etmiştir.
Mızrak Savaşları sırasında Yüce Ermişlik kulesini savunurken Solimnia Şovalyelerinin başı olan Lord Gunthar ona taç şovalyeliği rütbesini vermiştir. Fakat ironik olarak bir zamanlar sevdiği kadın olan Kitiara tarafından öldürülmüştür. Mezarı Kulenin altına yapılmıştır ve Huma Dragonbane kadar meşhur bir şövalye olmuştur.

Biyografi Konusu: Sturm Brightblade nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

13 Mart 2013 / _EKSELANS_ Hayali Karakterler