Arama

Peygamberimiz "s.a.v" in Hz Ali'ye Tavsiyeleri

Güncelleme: 15 Ekim 2018 Gösterim: 893 Cevap: 0
Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
15 Ekim 2018       Mesaj #1
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
Peygamberimiz "s.a.v" in Hz Ali'ye Tavsiyeleri

Sponsorlu Bağlantılar

Yâ Ali! Mazlûmun kalbinin kırılmasından sakın ki, Allahü teâlâ onun bedduasını, kâfir de olsa kabûl eder.

Yâ Ali! Borcu az et, rahat olursun. Borç din harâplığıdır. Gündüz zelîl, hakîrdir. Gece gam ve gussalıdır.

Yâ Ali! Sûre-i Haşrı oku. Dünya ve âhıret şerrinden muhâfaza eder.

Yâ Ali! Sana bir üzüntü erişir ise, "Sübhâneke rabbî lâ ilâhe illâ ente aleyke tevekkeltü ve ente rabbül arşil azîm" oku. Şu duayı oku ki, Cebrâîl aleyhisselâm bana ta'lîm etmiştir: "Allahümme innî es'elükel afve vel âfiyete fiddîni veddünya vel âhırete"

Yâ Ali! Allahü teâlânın, gam ve gussa vaktinde zikr et ve "Yâ hayyü yâ kayyümü yâ lâ ilâhe illâ ente rahmeteke estegîsü fağfirli ve eslihlî şe'nî ve ferric hemmî" söyle.

Yâ Ali! Yemeğe tuz ile başla. Sonunda da tuz ile bitir. Tuz, ölüm hâric, yetmiş derde devâdır. Yemeklere çörek otu koy. O da ölüm hâric her derde devâdır.

Yâ Ali! Bir kimseden bir şey isteyeceğin zaman Âyet-el kürsî oku; sağ ayağını ileri koy.

Yâ Ali! Yedi kimse benim ümmetimden Cennet'e girerler: 1- Tövbe eden yiğit, genç. 2- Sadakayı gizli veren kimse. 3- Harâmı terk eden ve Duhâ yani kuşluk namazını kılan kimse. 4- Malının gitmesine râzı olup, imâm ile bir vakit namazının gitmesine râzı olmayan kimse. 5- Allahü teâlânın korkusundan gözleri yaş ile dolan kimse. 6- Alimler ile oturan kimse. 7- Bir mü'mine muhabbet eden ve Allahü teâlâ için ikrâm eden kimse.

Yâ Ali! Bir kimsenin üzerinden, ülemâ meclisinde oturmadan kırk gün geçse, onun gönlü kalbi kararır. Büyük günâh işler. Zîrâ ilim gönlü diri tutar. İlmsiz ibâdet olmaz.

Yâ Ali! Her kimin vera'ı olmasa, günâh işlemekten men olmaz. Ona yerin altı yerin üzerinden iyidir. Yani îmânın yeri belli olmadığından, kabirde durması dahâ iyidir.

Yâ Ali! Bir nesneyi pişirmek istersen, iyi pişir. Yediğin vakit çok çiğne. Yağmur yağarken dua et. Kâfirler ile ceng olduğu vakit, Kur'ân-ı azîm-üş-şân kırâ'at olunduğu vakit ve farz namazından sonra dua et. (mehmet Oruç)


Benzer Konular

27 Mayıs 2014 / sdgsdg Soru-Cevap
13 Nisan 2015 / misafir Soru-Cevap
28 Aralık 2013 / sempatiq19 Soru-Cevap
26 Nisan 2014 / Misafir Cevaplanmış
15 Şubat 2011 / Teamoore Soru-Cevap