Arama

Mimarlık ve Bilgisayar Programları - 3ds Max Design

Güncelleme: 10 Haziran 2011 Gösterim: 10.121 Cevap: 2
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Nisan 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
3ds Max Design

Sponsorlu Bağlantılar
Mimarlıkta kullanılan 3 boyutlu görselleştirme ve animasyon programı olan 3ds Max Design, ister bina tasarımı, ister peyzaj, ister iç mekan, hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar, hatta tüm alanlarda aynı proje içinde çalışmayı sağlayan önemli bir yazılım.

Önceki adı 3ds VIZ (visualization) olan Max Design programı, içerdiği modelleme, ışıklandırma, malzeme kaplama ve animasyon özelliklerinin çokluğu nedeniyle Mimari çizim yapanlar tarafından tercih edilmektedir.

AutoCAD, Revit vb. programlardan dosya alıp verebilme özelliği nedeniyle de çalışması kolay bir programdır.

Öğrenme aşaması zaman alan program hakkında da çok sayıda dökümanı basılı ya da görsel belge olarak bulabiliyoruz.

Yazılımcı firma, programı şöyle tanıtıyor.

3dsmaxdes2010


3ds Max Design

Tüm görselleştirme çalışmalarında, modelleme, kaplama, aydınlatma ve canlandırma özellikleri ile AutoCAD ve Revit tabanlı ürünlerle bütünleşmiş çalışma için çözümler sunar.

Mimarlar, tasarımcılar, mühendisler ve görselleştirme uzmanları için geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sağlar.

3ds Max Design, 3ds Max ile aynı işlevselliğe sahiptir, buna ilave olarak yeni Exposure™ ışıklandırma analiz teknolojisini içerir. Yazılım Geliştirme Donanımını (Software Development Kit – SDK) içermez.

Daha fazla bilgi ve deneme sürümü için tıklayınız:

Son düzenleyen Daisy-BT; 10 Haziran 2011 00:30
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
15 Nisan 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Autodesk® 3ds Max® Design 2011

Sponsorlu Bağlantılar

Autodesk 3ds Max Design 2011’in ilgi çekici yeni teknikleri sayesinde tasarımlarınızı hayata geçirmeniz için, yinelemeli fikirleri denemeniz ve sonuçları görselleştirmeniz çok daha kolaylaşır.
Yeni Özelliklerden öne çıkanlar aşağıda sıralanmıştır;
  • Quicksilver Donanım Kaplayıcısı
  • FBX formatı ile Revit Architecture Bağlantısı
  • Autodesk Inventor’dan Veri Alımında Gelişmeler
  • 3ds Max Malzemelerinin Çalışma Ekranlarında Gösterilmesi
  • Modelleme ve Malzeme Gelişmeleri
  • Yerel “Solid” ihraç ve ithali
  • Google® SketchUp™ ithali
  • Autodesk Malzeme Kütüphanesi
  • Container İçin Yerel Değişiklik İmkanı
  • Slate Malzeme Editörü
  • 2010 Sürümüne Kayıt İmkanı
  • 2010 Sürümü ile Eklenti Uyumluluğu
Quicksilver Donanım Kaplayıcısı

Yeni donanım kaplayıcısı sayesinde yüksek kalitede görselleri inanılmaz hızlarda üretebilirsiniz.


Ad:  1.jpg
Gösterim: 535
Boyut:  14.4 KB

FBX formatı ile Revit Architecture Bağlantısı

Yeni Autodesk FBX bağlantısı sayesinde tasarım görselleştirme işlerini kesintisiz olarak ve yeniden tanımlamalara gerek kalmadan, değişikliklerin otomatik olarak güncellemesi ile gerçekleştirebilirsiniz.


Ad:  2.jpg
Gösterim: 455
Boyut:  8.1 KB
Autodesk Inventor’dan Veri Alımında Gelişmeler

Autodesk Inventor verilerini 3ds Max Design içine alınmasında önemli geliştirmeler yapılmıştır.


Ad:  3.jpg
Gösterim: 474
Boyut:  9.9 KB


Ad:  4.jpg
Gösterim: 459
Boyut:  13.9 KB
3ds Max Malzemelerinin Çalışma Ekranlarında Gösterilmesi

3ds Max malzeme ve dokularını çalışma ekranlarında görüntüleme de gelen yenilikler sayesinde tekrar eden kaplama işlemlerine gerek kalmadan daha hızlı verimli şekilde çalışabilirsiniz.


Ad:  5.jpg
Gösterim: 595
Boyut:  19.2 KB
Modelleme ve Malzeme Gelişmeleri

Genişletilmiş Graphite Modelling ve Viewport Canvas araçları ile çalışma ekranlarında seçeceğimiz kaynak nesneleri kullanarak boyama işlemleri yaparak modelleme yapabilirsiniz.


Ad:  6.jpg
Gösterim: 463
Boyut:  24.2 KB
Yerel “Solid” ihraç ve ithali

3ds Max Design ve SAT dosya formatını destekleyen yazılımlar arasında nesne yüzeyleri solid nesneleri ihraç ya da ithal edebilirsiniz.


Ad:  7.jpg
Gösterim: 474
Boyut:  13.2 KB
Google® SketchUp™ ithali

Google® SketchUp™ (or SKP) sürüm 6 ve 7 dosyalarını 3ds Max Design 2011 içine katmanlar, gruplar, bileşenler, malzemeler, kameralar ve gün-güneş aydınlatma sistemi bilgilerini de alacak şekilde getirebilirsiniz.


Ad:  8.jpg
Gösterim: 507
Boyut:  17.8 KB
Autodesk Malzeme Kütüphanesi

Yeni Autodesk Malzeme Kütüphanesi ile 3ds Max Design 2011 kullanıcıları diğer Autodesk 2011 yazılımlarında (AutoCAD, Inventor, Revit Architecture, Revit MEP, Revit Structure vb.) kullanılan aynı kütüphane sayesinde iş akışlarını ve verimliliklerini önemli ölçüde artırabilirler.


Ad:  9.jpg
Gösterim: 519
Boyut:  17.3 KB
Container İçin Yerel Değişiklik İmkanı

3ds Max 2010’da karşılaştığınız “Container” özelliği sayesinde siz ve ekibiniz yüklü ve karmaşık sahneleri daha kolay yönetebilirsiniz. 3ds Max Design 2011 de bu araçta yapılan geliştirmeler sayesinde yerel olarak değişiklik yapmanıza izin vermektedir.


Ad:  10.jpg
Gösterim: 342
Boyut:  16.4 KB
Container İçin Yerel Değişiklik İmkanı

3ds Max 2010’da karşılaştığınız “Container” özelliği sayesinde siz ve ekibiniz yüklü ve karmaşık sahneleri daha kolay yönetebilirsiniz. 3ds Max Design 2011 de bu araçta yapılan geliştirmeler sayesinde yerel olarak değişiklik yapmanıza izin vermektedir.


Ad:  11.jpg
Gösterim: 339
Boyut:  18.2 KB
2010 Sürümüne Kayıt İmkanı

3ds Max Design 2011 ile yaptığınız çalışmaları bir önceki sürüm olan Max Design 2010 formatında saklayabilir ve iş akışınızı genişletebilirsiniz.
2010 Sürümü ile Eklenti Uyumluluğu

3ds Max Design 2010 ile oluşturulan eklentiler bu sürümde de kullanılabilir.


Ad:  12.jpg
Gösterim: 338
Boyut:  12.2 KB


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Haziran 2011       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

3ds Max Design 2012

Güçlü Etki Yaratan Görseller Kolayca Yapılıyor

3ds Max Design 2012 kaplama devriminde yeni aşamaları geçmeye devam ediyor ve istediğiniz görüntüye daha kolay ulaşmanıza yardımcı oluyor. Örnek olarak öngörülebilen, sanki sabit kamera ile çekilmiş gibi foto-gerçekçi sonuçları kaplama ayarları konusunda endişelenmeden elde etmenizi sağlayan, mental images firmasının geliştirdiği yeni entegre iray® kaplama teknolojisi verilebilir. Bu arada yeni stilistik kaplama ise, daha soyut bir stil olan ve ince detayları geri plana atarken, tasarımın ana amacını anlatmak için son derece uygun bir araç olan looser’da çeşitli foto-gerçekçi olmayan (NPR) efektleri yaratmanızı sağlıyor. Ayrıca, dinamik olarak düzenlenebilen ve canlandırılabilen parametreler içeren yeni 80 dokuluk Substance prosedürel doku kütüphanesi sayesinde geniş bir yelpazede yer alan varyasyonları eliniz altında.

İş Tekrarlarını Daha Hızlı Yapın, Bağlamda Çalışın


3ds Max 2012 yazılımı temelden yenilemek için Excalibur (XBR) çalışmasında adımlarını hızla atıyor. Etkileyici performans ve görsel kalite sunmak üzere tasarlanmış olan yeni Nitrous görünüm alanı sistemi karşılıklı etkileşim üzerinde sınırlı bir etki ile iterasyonları (en iyi sonucu elde etmek için yapılan tekrarları) daha hızlı gerçekleştirmeniz ve büyük veri setlerini yönetebilmeniz için GPU ve çok çekirdekli iş istasyonlardan yararlanıyor. Kaplama kalitesindeki gösterim ortamı nihai ürün bağlamında daha yaratıcı kararlar almanıza yardımcı oluyor.

Sorunsuz Beraber Çalışma Özelliği


Pek çok görselleştirme çalışması için kullanabileceğiniz veriler başka bir yazılımda mevcut olabilir. Endüstriyel tasarım için geliştirilmiş yeni Autodesk® Alias® Design yazılımının diğer yazılımlarla uyumlu çalışabilme özelliği sayesinde, artık bu tür verilerden yararlanabilirsiniz. Sezgisel Graphite poligon modelleme setini kullanarak Alias Design referans verilerinin üzerine şekillendirilmiş detaylar ekleyebilirsiniz. Bu set, nesne üzerinde değişiklik yapılırken kullanılan fırçaya kılavuz etmeye yardımcı olan yeni pistole (French curve) benzeri ‘Constrain to Spline’ özelliğine ve yeni “Transform” ve “Conform” fırçalarına sahiptir. Ayrıca, Civil View seti ile AutoCAD® Civil 3D® yazılımı ve 3ds Max Design arasındaki otomatik tekrarlamalı iş akışlarından yararlanabilirsiniz. 3ds Max Design yazılımındaki inşaat verilerini kullanarak yol işaretleri, dolaşım yolu ve şeritleri olan yollar yapabilir, yol boyunca ister belli aralıklarla isterse dağınık şekilde ağaçlar yerleştirebilir veya yolu trafikte giden araçlarla doldurabilirsiniz.

3ds Max Design 2012 ile gelen geliştirme ve yenilikler;


Ad:  1.jpg
Gösterim: 374
Boyut:  76.5 KB

Nitrous Hızlandırılmış Grafik Çekirdeği

Yeni Nitrous çalışma ekranı sistemi ile performans ve görsel kalite alanında dikkat çekici iyileşmelere şahit olacaksınız. Nitrous iterasyonları daha çabuk gerçekleştirmeniz ve büyük veri setleriyle çalışabilmeniz için hızlandırılmış GPU ve çok çekirdekli iş istasyonlardan yararlanıyor. Kaplama kalitesinde gösterim ortamı sınırsız ışık kaynağı, yumuşak gölgeler, çalışma ekranlarında ortam aydınlatma (ambient occlusion), ton-haritalama ve yüksek kalitede şeffaflık sağlıyor.

Ad:  2.jpg
Gösterim: 357
Boyut:  63.9 KB

Autodesk Alias Design ile Beraber Çalışabilme

Endüstriyel tasarım için geliştirilmiş Autodesk Alias Design ile uyumlu çalışma özelliğini seveceksiniz. Bunu yaparken. WIRE dosyalarını Bodies nesneleri olarak yerel şekilde 3ds Max Design 2012’e ithal etme imkânından yararlanacak, nesnelerin adını, hiyerarşileri, katmanları ve malzeme adlarını koruyabileceksiniz. Artık tessellation sonuçları 3ds Max Design’da etkileşimli şekilde ayarlayabilir ve sezgisel Graphite çokgen modelleme setini kullanarak Alias Design referans verilerinin üzerine şekillendirilmiş detaylar ekleyebilirsiniz.

Ad:  3.jpg
Gösterim: 341
Boyut:  71.8 KB

Substance Prosedürel Dokular

Yeni Substance prosedürel doku kütüphanesinde bulunan 80 doku ile çok geniş bir yelpazede yer alan renk varyasyonları elde edersiniz. Bu dinamik ve çözünürlükten bağımsız dokular Substance Air özel yazılımı (Allegorithmic SAS firmasından ayrıca satın alınmalıdır) ile bazı oyunların motorlarına ihraç edilebilmekte veya kaplama için Bitmap’e dönüştürülmektedir.

Ad:  4.jpg
Gösterim: 463
Boyut:  69.3 KB

iray Kaplayıcı

Mental images firmasının geliştirdiği yeni entegre iray-kaplama teknolojisini kullanan 3ds Max ile gerçekçi görüntüleri yaratmak daha kolay. iray gerçek dünya malzemeleri ve ışıklandırma sağlayarak sahneyi yaratmanıza imkân veriyor, kaplama ayarları konusunda endişelenmeden öngörülebilen ve foto-gerçekçi sonuçları elde etmek için sadece ‘render’ butonuna basın.

Ad:  5.jpg
Gösterim: 332
Boyut:  80.7 KB

Stilistik Kaplamalar

Çalışma ekranlarında Quicksilver kaplayıcı ile stilize görüntüleri kaplama imkânı sayesinde artistik stilleri (grafit kalem veya akrilik mürekkep gibi) simüle etmeye yardımcı olan çeşitli foto-gerçekçi olmayan (NPR) efektler kullanabilirsiniz. NPR’ın daha soyut bir stili olan “looser” dikkat dağıtan veya tamamlanmamış tasarım detaylarını geri plana atarken, tasarımın ana amacını daha etkin anlatmanıza yardımcı olur.

Ad:  6.jpg
Gösterim: 316
Boyut:  61.1 KB

Autodesk Civil View

Civil View (önceki adı Dynamite VSP) özelliği sayesinde AutoCAD Civil 3D’deki inşaat verilerini kullanarak 3ds Max Design ortamında son derece gerçekçi görselleri otomatik olarak yaratabilirsiniz. Tekrarlanabilir, stil tabanlı süreç ile stiller anında tanımlanır ve daha sonra zahmetsiz bir şekilde birden çok iterasyona veya projeye uygulanabilir. Civil View şimdi yeni iray ve Quicksilver kaplama çözümleri için geliştirilmiş destek de sunuyor.

Ad:  7.jpg
Gösterim: 405
Boyut:  91.4 KB

Şekil Verme ve Boyama Geliştirmeleri

Yeni şekil verme ve boyama iş akışları sayesinde fırça darbeleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olursunuz. Bazı özellikler: yeni “Conform” fırçası şekli başka bir yüzeye yönlendiriyor, yeni “Transform” fırçaları, köşe noktaları (vertex) hedef yüzeyler boyunca kaydırmanızı sağlıyor ve “Paint Deform” fırça darbeleri artık kılavuz veya cetvel gibi kullanmak için eğrilerle ilişkilendirilip sınırlandırılabilir.

Ad:  8.jpg
Gösterim: 306
Boyut:  78.7 KB

Gelişmiş UVW Unwrapping

Mevcut araçlarda gelişme sağlayan ve daha uygun iş akışları ile donatılmış yeni Least Squares Conformal Mapping (LSCM) yöntemi ile UVW haritalarını daha kısa sürede üretebilirsiniz. Yeni ‘Peel’ aracındaki yeni yöntem tek bir tıkla kesim yerlerinden (cut seam) açılmış UVW’lar üretirsiniz.

Ad:  9.jpg
Gösterim: 361
Boyut:  81.2 KB

ProOptimizer Geliştirmeleri

Gelişmiş ProOptimizer özelliğini kullanarak modelleri daha hızlı, daha etkin ve daha iyi sonuçlarla optimize edebilirsiniz. Böylece yüksek çözünürlük normallerini düşük çözünürlüklü sonuçlarda tutma imlanı ile normal ve UV interpolasyonu sunmaktadır. Autodesk Design Suites 2012

Autodesk® 3ds Max® Design 2012,

Autodesk tarafından sunulan “Autodesk® Design Suite Premium 2012” ve “Autodesk® Design Suite Ultimate 2012” gibi ürünler kapsamında kayda değer oranda uygun maliyetle sunarak tasarruf etmenizi sağlar. Premium Suite 3ds Max Design 2012 yazılımın yanı sıra AutoCAD® 2012, Autodesk® SketchBook® Designer 2012, Autodesk® Showcase® 2012 ve Autodesk® Mudbox™ 2012 yazılımlarını da içerir.
Ultimate Suite bunlara ek olarak Autodesk® Alias® Design 2012 yazılımını da içerir.


Sayısal Grafik
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

18 Ekim 2013 / Daisy-BT Mimarlık
31 Aralık 2010 / Daisy-BT Mimarlık
16 Nisan 2010 / Daisy-BT Mimarlık
15 Nisan 2010 / Daisy-BT Mimarlık
21 Eylül 2010 / Daisy-BT Mimarlık