Arama

Mimarlık ve Bilgisayar Programları - Revit Structure

Güncelleme: 30 Kasım 2012 Gösterim: 7.320 Cevap: 3
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Revit Structure 2011
Sponsorlu Bağlantılar

revitstruc11

Mimari program Revit Architecture ile uyumlu çalışan bu program, statik tasarım ve projelendirme amacıyla kullanılmaktadır. Mimarlar ve mimari çizim yapanlar açısından asıl önemi, statik ve mimari projenin eşgüdümlü olarak yürümesini sağlamasıdır. Bu nedenle, bu program hakkında da bilgilenmek gerekmektedir.

Statik tasarım ve projelendirmede teknolojinin günümüzde geldiği en son noktada, Revit Structure 2011 ile nasıl düşünüyorsanız öyle çalışın.
Revit Structure yazılımı inşaat mühendisi ve inşaat teknikerlerinin işlerini yapma sürecini geliştirir. İnşaat mühendisi, mimar ve teknik ressamlar arasındaki manüel koordinasyonu otomatik hale getirmesinin yanı sıra tekrarlanan çizim ve modelleme işlemlerini minimize eder. Revit Structure, veritabanı bazlı ve parametrik çalışan bir yazılımdır.

Revit Structure'da, her pafta, her 2 veya 3 boyutlu görünüş, her metraj listesi, aynı bina veritabanının farklı yansımalarıdır. Kullanıcı alışık olduğu görünüşlerde çalışırken, Revit Structure, yapı için gerekli olan tüm veriyi toplar, Yapı Bilgi Sistemi içerisinde saklar ve projenin diğer tüm gösterimlerine yansıtır.

Revit Structure uygulama projeleri ve imalat dokümanlarının üretilmesi için harcanan zamanı en aza indirmenin yanı sıra dokümanlar arası koordinasyonu sağlayarak hataların oluşmasını önler ve müşteri memnuniyetini artırır.

Revit Structure'ın parametrik yapısı, herhangi bir anda yapılan her değişikliği (görünüşte, kesitte, metraj listesinde, paftada, kısacası nerede yapılırsa yapılsın), tüm dokümanlara otomatik olarak iletir. Tasarım, tüm çizimler, paftalar, metraj listeleri ve tabii ki 3 boyutlu modelle beraber sunumlar da güncel, eksiksiz ve hatasız bir şekilde her an hazır olur.

Deneme sürümü için tıklayınız:




Son düzenleyen Daisy-BT; 11 Ağustos 2010 01:28
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

AutoCAD Structural Detailing 2011
Sponsorlu Bağlantılar

(Sadece ” Autodesk AutoCAD Revit Structure Suite” içinde bulunur.)

AutoCAD Structural Detailing yazılımı betonarme ve çelik yapıların imalat çizimlerinin daha hızlı ve etkin şekilde detaylandırılması ve yaratılması için kullanılan güçlü bir çözümdür.
AutoCAD® Structural Detailing dünyanın her yerinde işbirliği ile, koordineli ve kapsamlı imalat çizimleri yapmaları için mühendislere, teknik ressamlara ve imalat detayı çizenlere yardım etmektedir.

AutoCAD Structural Detailing yazılımı, kullanıcıların aşina olduğu AutoCAD® platformu üzerine geliştirilmiştir. Yazılım, yüksek düzeyde kesinlik ve imalat çizimleriyle verimlilik artışına katkıda bulunur ve malzemelere özel metraj listeleri ve tablolarla tasarımların hatasız olmasını sağlar. Mühendisler, teknik ressamlar ve imalatçılar betonarme donatı tanımını ve çeşitli türdeki yapısal betonarme elemanların imalat çizimlerini yaratılmasını otomatik hale getirebilir. Çelik detaylama özellikleri arasında, çelik yapı modellemesi veya CIS/2 dosyalarının ithali sayılabilir; bunlar çelik elemanların bağlantılarının ve imalat çizimlerinin daha hızlı ve verimli modellemesine yardımcı olur.

Güçlü ve Kapsamlı Çelik Modelleme ve Detay Çizimleri

AutoCAD Structural Detailing yazılımı, hassas çelik yapı modellerinin ve imalat çizimlerinin yaratılmasını sağlar. Entegre bir çözüm olan AutoCAD Structural Detailing yazılımının çelik yapılar için uygulanan detaylandırma fonksiyonları ticari ve endüstriyel çelik bina projeleri için kapsamlı ve güçlü çizim araçlarıyla donatılmıştır.

Hızlı ve Etkin Donatı Detayları ve Metraj Listesi

Donatı tanımlama işlerini otomatikleştirin ve her türlü betonarme yapı elemanları için imalat çizimleri oluşturun.

AutoCAD Structural Detailing yazılımı donatı detaylandırma kapasitesinin yanı sıra pek çok ülkenin detay uygulamalarına uygun şablonlar içererek yerel detaylandırma yöntemlerine ve uygun demir listelerine riayet edilmesine yardımcı olur. Akıllı araçlar ve makrolar kullanarak tekil temeller, merdivenler, kirişiler ve kolonlar dâhil olmak üzere betonarme elemanların detaylama ve listeleme çalışmalarını hızlı ve etkin şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
18 Haziran 2012       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

acadrevitstructureste20


AutoCAD Revit Structure Suite


AutoCAD® Revit® Structure Suite strüktür tasarım yazılım paketi, aşağıda belirtilen ürünleri içerir ve strüktür mühendisliği firmaları için Yapı Bilgi Sistemi (BIM) işleyişini destekler:
  • Autodesk® Revit® Structure yazılımı - Strüktürel tasarımlarınızı ivmelendirin. Revit Structure, tasarım ve dokümantasyonu koordine eder ve strüktürel analiz yazılımı ile iki yönlü bağlantı sağlar.
  • AutoCAD® Structural Detailing yazılımı - Tasarım verisini üretime de yayın. AutoCAD Structural Detailing, çelik ve betonarme yapıların üretime özgü çizimlerini ve detaylandırma oluşturabilmenizi sağlayan güçlü bir çözümdür.
AutoCAD Revit Structure Suite tasarım takımlarının, strüktürel mühendislik projelerinde tasarım üretimini hızlandırma ve dokümantasyonun geliştirilmesini sağlar.

Ürün Bilgisi


Autodesk Revit Structure

Autodesk Revit Structure yazılımı strüktürel mühendislik firmaları düşünülerek geliştirilmiş bir BIM çözümüdür. Strüktürel analiz ve tasarım için özelleştirilmiş araçlar sağlar.


AutoCAD Structural Detailing

AutoCAD Structural Detailing, AutoCAD'in çelik ve betonarme yapılar için, detaylandırma ve üretime esas çizimlerini üretmek amacıyla tasarlanmış bir versiyonudur.


Suite paketteki her iki yazılım da tek bir lisans ile aktive edilir. Her iki yazılım da birlikte verilen yazılım DVD'lerinden ayrı ayrı kurulmalıdır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
nowitzness - avatarı
nowitzness
Ziyaretçi
30 Kasım 2012       Mesaj #4
nowitzness - avatarı
Ziyaretçi
anlattığın içeriğe sahip dersin genel kapsamlı ve diğer ilintileriyle birlikte çeşitli kurslarda da eğitimi verilmekte. misal bilişim eğitim merkezi'nde kariyer plus eğitimi içerisinde bulunan mimar plus eğitiminde Ms Office Eğitimi, AutoCAD Kursu, 3ds Max Kursu, ArchiCAD Kursu, Photoshop Kursu ve Revit Kursu da verilmekte.

Benzer Konular

18 Ekim 2013 / Daisy-BT Mimarlık
18 Haziran 2012 / Daisy-BT Mimarlık
21 Ağustos 2011 / Daisy-BT Mimarlık
7 Aralık 2010 / Daisy-BT Mimarlık
18 Ekim 2010 / Daisy-BT Mimarlık