Arama

Dünyanın Yeni Yedi Harikası: Colosseum (Kolezyum)

Güncelleme: 9 Nisan 2008 Gösterim: 12.415 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ekim 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Colosseum (Kolezyum)

Sponsorlu Bağlantılar
800pxcolosseuminromeitanb0

İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Flavianus Amfiteatrı olarakta bilinen Colosseum, Roma İmparatorluğu ve devamı olan Batı Roma İmparatorluğu'nun başkenti Roma'daki 50.000 kişilik büyük arenadır. Usta bir komutan olan Vespasianus tarafından M.S. 72 yılında yapımına başlanmış ve M.S.80 yılında Titus döneminde tamamlanmıştır. Daha sonraki değişiklikler Domitian
hükümdarlığı zamanında yapılmıştır. İmparatorlar burada Roma halkını eğlendirmek için gladyatör dövüşleri düzenlerdi. Bunlardan başka pek çok halk gösterileri, taklit deniz savaşları, hayvan avcılığı, infazlar, meşhur savaşların yeniden yasallaştırılması, klasik mitolojiye dayanan dramalar olurdu. Kolezyum daha sonra çeşitli maksatlarla kullanıldı; barınma, iş dükkanları, dini kışlalar, istiham, taş ocağı, hristiyan türbesi olarak. Asıl adı Arena iken, sonradan, girişteki etkileyici heykelin adını almıştır.
7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir. Şimdi depremden dolayı harap vaziyette olmasına ve taşlarının çalınmasına rağmen Kolozyum Roma İmparatorluğu'nun uzun zamandan beri ikonik sembolü olarak görülür. Bugün modern Roma'nın en çok turist çeken yerlerinden biridir. Ve Roma Katolik Klisesi ile yakın bağlantıya sahiptir. Çünkü Paskalya öncesi cuma günü Papa amfitiyatroda fener alayı düzenler.

İsim
Kolezyum'un orijinal adı Amphithetrum Flavium idi. Sık sık Flavium Amphitheater olarak da adlandırılır. Yapı Flavium Hanedanlığı döneminde yapıldığından onun orijinal ismi buradan gelir.

x
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Nisan 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kolezyumun içeriden görünümü

Sponsorlu Bağlantılar
kolezyumromakc3


Benzer Konular

28 Ağustos 2017 / ThinkerBeLL Mimarlık
27 Ekim 2011 / Misafir Mimarlık
18 Aralık 2011 / Misafir Mimarlık
16 Ekim 2007 / Misafir Mimarlık
31 Mart 2007 / Misafir Mimarlık